Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    Írtam egy kis összefoglalót a legendary kártyákról, ha úgy gondoljátok, akkor toljuk be az 1. hsz-be. (A legjobbakat alá is húztam.)

    Class semleges
    2 mana
    -Bloodmage Thalnos: Az egyik leguniverzálisabb lap, hiszen minden classnak jól jön a spell dmg, és a laphúzás is. Nem game changer, de a rush és a spellben szegény deckeket leszámítva mindenhova befér. Abszolút megéri craftolni.
    -Lorewalker Cho: Fun kártya, talán a spellben szegényebb deckekbe befér, főleg ha nincs még meg Nat Pagle. Craftolni nem éri meg, és a betörés is megfontolandó, ha egyéb fontos kártya hiányzik.
    -Millhouse Manastorm: Fun kártya, bár egy spell szegény deck ellen kijátszva az első 1-2 körben komoly fenyegetést jelent a boardon. Nem éri meg craftolni, és megtartani is csak akkor érdemes, ha épp nincs szükség dustra.
    -Nat Pagle: Az egyik legjobb laphúzó lap, a rush deckeket leszámítva mindenhova befér. Craftolni nem ezt célszerű elsőre, de betörni is vétek.

    3 mana
    -King Mukla: Rush deckek szeretett kártyája, bár a battlecry effekt visszaüthet. Craftolni nem érdemes, és megtartani is csak akkor, ha rush decket építünk.
    -Tinkmaster Overspark: Az egyik legnépszerűbb removal card, ami akár agresszíven is használható. Craftolni akkor érdemes, ha gyengén állunk defenzív kártyával, betörni viszont hiba.

    4 mana
    -Leeroy Jenkins: Rush deckbe "kötelező". Akár craftolni is megéri.
    -Old Murk-Eye: Nem craftolható, az összes murloc megszerzésével kapjuk meg.

    5 mana
    -Captain Greenskin: Csak erős fegyver használó classoknak jó, és nekik sem nélkülözhetetlen. Betörés pozitív ha nagyon szükségünk van dustra.
    -Elite Tauren Chieftain: Fun kártya, craftolni csak akkor éri meg, ha már minden megvan.
    -Harrison Jones: Bár arénában erős lehet, de erősen szituációs kártya. Craftolni nem éri meg, és megtartani sem fontos.

    6 mana
    Talán itt a legnehezebb 1-et választani, hiszen elég erős a mezőny.
    Cairne Bloodhoof: Az egyik legerősebb legendary, a priestek rémálma. Egy silence esetén is 4/5 marad, akár első legendary craftolásra is esélyes.
    -Gelbin Mekkatorque: A random idézés miatt inkább fun kártya, bár ha nincs más legendarynk 6 manáért, akkor nem hiba betenni. Craftolni nem éri meg, ha pénzért veszünk valamit, akkor automatikusan megkapjuk.
    -Hogger: Közepesen jó kártya, jelenleg kevés deckben fut, így nem az elsők között van ha hiányoznak még kártyák, de ha boosterből kapjuk, akkor megéri megtartani.
    -Illidan Stormrage: Közepesen jó kártya, jelenleg kevés deckben fut, így nem az elsők között van ha hiányoznak még kártyák, de ha boosterből kapjuk, akkor megéri megtartani.
    -Sylvanas Windrunner: 5 manáért a top 3 legendary között volt, mára már nem olyan jó, és a játékosok is megtanultak játszani ellene. Ennek ellenére még mindig benne van a top 10-ben.
    -The Beast: Erős kártya, főleg ha úgy sikerül kirakni, hogy silence-et is nyomunk rá. Craftolni talán nem éri meg, de ha nyitjuk, akkor megtartható.
    -The Black Knight: Top 5 kártya, így craftolásnál is számolni kell vele. Mindenhova befér, akár rush deckekbe is (5-6-7-ik körben kirakott nagy tauntok ellen.)

    7 mana
    Baron Geddon: Nehéz úgy kijátszani, hogy ne okozzon károkat nekünk is. Cratolni nem éri meg, és a megtartása is kérdéses.

    8 mana
    -Gruul: Az egyik leggyengébb legendary ezért a mana költségért, bár ha nem sikerül egyből leszedni, akkor gondot okozhat.
    -Ragnaros The Firelord: Sylvanassal együtt az egyik leggyakoribb választás az első craftra nem véletlenül.

    9-10 mana
    -Alexstasza: A warrior OTK megszűnésével kicsit vesztett a fényéből, de még így is jól használható. Nem az első craft választás, de betörni sem szabad.
    -Deathwing: Jó menekülő kártya ha minden veszni látszik, és lapunk se nagyon van a kezünkben. Ennek ellenére nem túl népszerű.
    -Malygos: Közepes legend, esetleg spell heavy deckbe tud elférni, de nagyon kevesen használják.
    -Nozdormu: Fun legend, akár betörni is megéri.
    -Onyxia: Közepesnél kicsit jobb legend, board hátrányt segíthet megfordítani.
    -Ysera: Top 3 legend egyike, minden közepes és lassú deckbe befér.

    Class legendek
    -Al'Akir The Windlord: Sokáig Loselordnak csúfolták, de egyre több sámánt látni, akik egyre inkább szeretik használni. Egy kis dmg buffal (totem, rockbiter) pedig eléggé hatásos is.
    -Archmage Antonidas: A Pyroblast nerf után fontossá vált ez a kártya, így egy jó mage deckben ott a helye.
    -Cenarius: Az egyik legjobb class legend lap, ha a druida a main karakterünk, akkor még az általános legendek előtt is érdemes lehet lecraftolni.
    -Edwin VanCleef: Miracle rugó deckekben látni, szituációs kártya, így craftolni csak akkor érdemes ha mindenképp rugóval akarunk játszani.
    -Grommash Hellscream: Warrior deckekben egyre gyakrabban látni, hiszen könnyű proccoltatni az Enrage effektjét, és a Charge miatt jó kivégző lénnyé válhat így.
    -King Crush: Bár ez egy jó kártya, de a Hunterek jelenleg inkább rusholnak. Így is beférhet, hiszen egy 8-9-ik körös 8 dmg sokszor a meccset is el tudja dönteni. (Bár ezért a mana mennyiségért általában több dmg-t lehet kiosztani 2-3 kisebb mana igényű kártyával.)
    -Lord Jaraxxus: Szinte minden Lock deckbe beférhet, jó legend.
    -Prophet Velen: Nem kötelező a Priest deckbe, de lehet neki helyet találni. Közepesen használható.
    -Tirion Fordring: A legtöbb játékos tartogat a kezében ellene egy lapot, nem véletlenül. Az egyik legjobb class legend.

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák