Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
spiritex #20603 üzenetére
Érdekes ez az oldalazó mozgás, mert nem mindig jó, valóban, de alig észrevehető. Az egyik filmben egy ilyen jelenetet 10-15x visszatekertem és újra lejátszottam, és egyszer jó volt, egyszer nem volt jó. Szerencsére csak nagyon ritkán akad ilyenkor a lejátszás.
Az is fura, hogy nem mindig 50Hz a lejátszás, van, amikor 25 és van amikor 47-48 közötti, legalábbis bsplayer szerint.Mindenesetre az 50Hz még mindig sokkal jobb, mint a 60
De emiatt nem vennék új TV-t, legalábbis én nem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #20599 üzenetére
Azért még ne rohanj TV-t venni, biztosan be lehet valahogy állítani.
Itt az én sztorim: nekem egy 8 éves plazmám van, fogalmam sincs tud-e 24Hz-et, papíron is csak 1024*768-at és mindenki azt mondja rá, hogy nem lehet HD filmlejátszásra használni, egyébként is HD ready.
Először a DVI-HDMI kábellel nem volt tökéletes, de vettem egy HDMI-s videókártyát, azzal már jobb volt a helyzet, sőt, kiderült, hogy a TV natív felbontása 1280*768.
Ami annyiban volt gond, hogy a 720p és az FHD is más felbontású, amit nem jelenített meg jól a készülék, viszont simán ment rajta 24p. Aztán az nvidia kiadott egy normális drivert, amiben már be tudtam állítani az 50Hz-et. Nem éppen 24p, még 2x24p sem, de így normálisan, akadás nélkül játszódnak le a filmek, maximum indítás után van egy kis röccenés, de utána nem akad a film, nem dobál el képkockákat.Szóval biztosan van valami megoldás, csak próbálgatni kell a sok beállítást a driverben, lejátszóprogiban, codec-ben.
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #20579 üzenetére
Bluelayer azmiaz? Valami kék színű réteges lemez?
-
-
törölt tag
Ha érdekelnek demók itt van jó pár dolby, DTS és TrueHD anyag.
-
törölt tag
Hmm, akkor otthon meg kell néznem majd ezt
Most már tudom mi a különbség a CUDA és a DXVA/2 között. De nem ez volt a hardwares kódolás?
Purevideo hogy jön ide?Basszus, egyre jobban összezavartok
Ha viszont van benne VP5, akkor mit kell tennem, hogy jó legyen a 4K video is? MPC-HC-s megoldás nem jó sajnos
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rájöttem közben valamire
CoreAVC nem fogja tudni az YCbCr444-et...
Bár majd kipróbálom, hogy az inputot beállítom Autodetect-re, az ouputot meg TV (16-235)-re.
Aztán ha így sem javul, akkor leszedem a CoreAVC-t.
A Haali elég a HD anyagok lejátszáshoz, ugye? Vagy az sem kell DXVA mellett?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Te jó ég...
Okés, először megnézem a CoreAVC-s beállításokat.
Aztán ha nem jó, kipróbálom nélküle.
Ha úgy sem jó, akkor megnézem ezt a madVR-t
Meg valószínű minden változásnál kell majd állítanom a TV-n is.
Ha úgy sem jó, akkor kiborulok
Vagy jöhet valaki beállítani a cuccost, én meg veszek sört, jól[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, sajnos a lejátszóban alig van használható beállítás. Viszont nagyon praktikus, hogy a videoképet csak áthúzom a TV-re, és nem kell az egész lejátszót átpakolni, így kényelmesebb a beállítás is a monitoron.
Milyen dekódert javasolsz? Azért használom most a CoreAVC-t, mert az egy darab, és visz mindent a beépített Haali, mást nem nagyon szeretnék feltenni, amiben millió kis dll van minden egyes formátumhoz.
Elég lenne csak a Haali + DXVA?Az ouptut format-on kell valamit állítanom? Ez is kicsit zavar, hogy elvileg ha beállítom a level-t YCbCr-re, még mindig lehet az ouptut format RGB32.
(#20378) Fandango
Igen, elvileg nincs különbség, csak belezavarodtam, hogy figyelni a kell a forrásra, a beállításokra, a megjelenytőre, a kábelekre...Tegnap este még picit babráltam, akkor jók voltak a színek is. Egyelőre
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy tudtam, hogy a CUDA van az nVidiához és a DXVA az ATI kártyákhoz. Akkor ez most nem így van? Van egy widgetem GPU-hoz, ha a CUDA be van kapcsolva, akkor látom, hogy használja a videokártyát. De akkor megnézem majd este a DXVA-val is.
Kezdek egyre jobban összezavarodni, de köszi az infót. Lehet eddig tévedésben éltem a DXVA-val kapcsolatban.
Ha nem kell hozzá CoreAVC, akkor hogyan lehet ezt beállítani rendesen?
BSPlayert használok és nem is szeretnék megválni tőle(#20369) Fandango
Elolvastam párszor, amit linkeltél, de ott is azt írják, hogy ne tegyem át RGB-re.
"Now that I have you thoroughly confused, let's get back to the issue at hand. ALL video stored on modern discs, be it DVD or Blu-ray, are stored as YCbCr with a range of 16-235. But, the content is mastered such that 0-255 is present in the tape domain (the SDI stream - D5 archive tape, etc.) It is then captured into a computer and then the computer will decide what to do with it - preferably retaining the extended info (all data from 0-255). This entire range is then compressed into the 16-235 range accepted by DVDs, Blu-ray Discs, etc. When you play that back on a system set to 16-235, you get all the information as it was intended with no gaps. If you mismatch and play back with RGB (0-255) settings, you'll clip off the black and white levels and black will look "dark gray"."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Fandango #20369 üzenetére
Az oldalt ismerem, a végén pont azt írja, hogy YCbCr-re legyen állítva a megjelenítő, amikor tesztelik.
Átállítottam az nVidia driverben RGB-re a kimenetet, sokkal jobbak a színek, viszont pont elvesznek a sötétebb részletek. Ha fényerőt adok rá, akkor kicsit fehér fátyolos lesz a kép, amikor mindent látok. Ha a kontrasztot állítom, akkor picivel jobb, de szintén elvesznek a részletek.Itt inputnak és outputnak mit kellene választanom? Egyik sem igazán jó, a legjobb az Autodetect, de így sincs meg minden részlet...
-
törölt tag
-
törölt tag
Egy gyors kérdés: melyik a jobb: RGB (0-255) vagy YCbCr (16-235)?
A TV-re HDMI-n megy a jel, nem sok különbséget látok, bár mintha az YCbCr egy picivel világosabb lenne? -
törölt tag
Milyen codec kell ezekhez a fileokhoz?
-
törölt tag
válasz
kory24 #20250 üzenetére
Van különbség, de nem mindig érezhető. Keress valami azonos forrást mindkét felbontásban és így össze tudod hasonlítani őket, aztán eldöntöd, melyik a jobb.
A legegyszerűbb a youtube, de ott nem minden esetben jön ki a különbség.
De sztem elég a 720p. Bár a Full HD 2x annyi képpontot tartalmaz, a forrásoknál nem éri meg a kicsivel nagyobb méret a minimális plusz minőséget. Kivéve ha Blu-Ray lemezt használsz, de gondolom azt nem monitoron néznéd.szerk: Igaz, YT nem biztos, hogy jó példa volt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #20225 üzenetére
Köszi
Nem ismertek valakit Pesten, aki jártas erősítőkben? Valószínű nem működik az infra, mert régebben próbáltam univerzális távirányítót is, és nem működött
Fogalmam sincs, hogy szervíz van-e valahol, de régi már az eszköz, és lehet csak pár forintos alkatrész cseréről lene szó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
A TrueHD-t és a DTS HD-MA-t csak HDMI-n keresztül lehet átvinni vagy elég rá a coax/rca-optikai csatlakozó is?
-
törölt tag
válasz
Fandango #20211 üzenetére
BSPlayert használok CoreAVC-vel (Haali-t használ) + SPDIFER.
Előtte pár lejátszóval (VLC, MPC-HC) nem sikerült beállítani a CUDA-t, ha mégis sikerült, akkor a képfrissítéssel volt a probléma, akadt a lejátszás vagy teljesen más képet kaptam (színtelenebb, élettelenebb), mint kellett volna.
A fentiekkel most működik rendesen, a lejátszó 25 vagy 48-50 Hz-en játszik le (ez nem tudom mitől függ mkv esetében, mert Haali-ban a force fake 25Hz ki van kapcsolva) és a TV pedig 50Hz-re van állítva, a színformátum meg YCbCr444.
Kevés a program és a codec, nem szemeteli tele a rendszert és egyszerű beállítani.
Plusz azt nagyon szeretem, hogy a BSPlayer 2 részből áll, így csak magát a videót kell átraknom a TV-re, nem az egész programot. -
törölt tag
válasz
balu077 #20208 üzenetére
Régebben próbálkoztam vele, de valamiért nem indult el.
Egy ideig GomPlayert használtam, az alapból elég volt, de a feliratok miatt most a BSPlayer a favorit.Egyébként nem a lejátszó a kérdéses elem, hanem ami mögötte van (codec)
(#20209) Fandango
Ez a baj. Nálam pl. ez sem működik rendesen. De nem is baj, mert sokkal egyszerűbb a mostani lejátszóm -
törölt tag
Nekem egy ezer éves (na jó, csak 8-9) plazmám van, még a specifikációk sincsenek fent jól a neten, és itt is azt mondták, hogy felejtsem el a mozizást rajta.
Ennek ellenére tökéletesen működik úgy, hogy a frissítést 50Hz-re tettem a driverben, a megjelenítés meg YCbCr444.Winne: sztem próbálkozz mindenféle beállításokkal addig, amíg nem lesz jó. Bár én más lejátszót és kodeket használok.
Szerk: jah, a monitoron küzdesz. Hát, ott is a beállításokkal lesz valami. Nálam a monitor 75Hz-en van, viszont a driverben nálam sok minden testreszabható.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
kisp113 #20050 üzenetére
Remélem nem írok hülyeséget, de ha a flash-el is gondod van, akkor próbáld azt frissíteni, vagy visszarakni előző verziót + ellenőrizd nem-e malware van a gépeden.
Amikor az én gépem hülyült meg így, akkor mindig volt valami gubanc más dolgokkal vagy megfertőződöttDe előbb próbál ki, amit Pumba mondott
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Bizonyos filmekkel problémám volt lejátszáskor a TV-n, mert elcsúszott a kép és a hang. Ha kiszedtem a chaptereket, akkor működött minden rendesen.
Most rájöttem, hogy felirat nélkül jó a lejátszás.
Mi lehet a probléma? -
törölt tag
A gépem sajna nem annyira erős, az infóknál ott vannak a részletek.
Maradnék a BSPlayer + CoreAVC(Haali) párosnál, eddig ez működik a legjobban. Bár működhetne még jobban is -
törölt tag
Sziasztok,
Keresgettem a topikban, de borzalmas a kereső és nem is tudom a pontos megnevezését ennek a dolognak
Azt hogyan lehet kikerülni, hogy lejátszáskor ne akadjon / ne legyen darabos a film? Pl. amikor a Universal Föld logója darabosan fordul...? De bármilyen oldalazó kameramozgásnál akadozik a lejátszás, nem folyamatos. Nem a kép törik meg a harmadoknál, hanem "csak" akad.
A TV nem tudja 24p-t, de az Nvidia driverben a natív felbontás és a TV-é is 1280*768@60Hz és a kimenet YCbCr
Ezt átállítottam 50Hz-re, ez progresszív módban működik így.
CoreAVC-t használok, ahol ha kikapcsolom a deinterlancing opciót, akkor néha működik ez a megoldás, de általában inkább nem.
A CoreAVC pedig a Haali Media Splittet hívja meg, ahol ha bekapcsolom a force fake 25fps opciót, akkor néha működik a folyamatos lejátszás, néha nem, de bármit változtatok, változik a kép fényerőssége, néha sötétebb, néha meg világosabb.A BSPlayer kiírja, hogy éppen mekkora a frissítés, ez változik, néha 25, néha ~47,9, néha 50 Hz/FPS.
Milyen beállításokat kellene csinálnom, hogy folyamatos lejátszást kapjak? A TV megy 50Hz-en, gondolom a 25fps nem lenne gond, jobb, mint a 24-30 konverzió.
De a Haali Media Splitterben nem sok lehetőséget látok, a CoreAVC sem tobzódik a beállításokban. De valahogyan csak működik ez, nem? -
törölt tag
válasz
Fandango #19763 üzenetére
Mondom nem jók azok az infók
1280*768 a natív felbontás HDMI kábelen keresztül. Ez sincs kint pl a weboldalon
Az Nvidia driverben pedig jól működik a 720p, csak mivel más a felbontás, kicsit kisebb a kép. Ha meg 1080p-re állítom, akkor meg nagyít, de a képminőség az jó.
Ha a natív felbontáshoz állítok 50 vagy 25Hz-et, akkor jön az elmosódás. -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok,
Olvastam már párszor erről a "szappanopera" hatásról, viszont eddig nem láttam még. Most viszont az új driverrel be tudom állítani rendesen a 24p lejátszást, pontosabban a TV-m felbontását 25 vagy 50 Hz-en. És teljesen meg vagyok lepődve, ugyanis bár a színek gyönyörűek, de az emberek arca olyan, mintha kicsit túl lenne sminkelve/photoshoppolva, és bár a fények is szebbek, néha olyan, mintha párás fény lenne a képen. Nem tudom ezt szebben leírni, kicsit tényleg olyan, mintha valami szappanoperát néznék.
Ez tényleg ilyen? Szerintem nem éri meg így nézni a filmeket, mert a TV beállításaival is el lehet érni a szebb színeket, de ez a hatás borzasztó. A mozgás folyamatosságában nem látok különbséget, viszont 60 Hz-en élesebb a kép, jobbak a részletek, míg 24p-nél elmosódottabbak.
Van esetleg valami mód ennek a dolognak a kiküszöbölésére? -
törölt tag
válasz
Blasius #19586 üzenetére
CoreAVC nálam működik másik lejátszóval/kal és ott látszódnak a szűrők.
Használat kijelzésre én ezt használom.
A többit nem tudom -
törölt tag
Leszedtem minden létező progit, kodeket, mindnt, kivéve a lejátszót. És így is elindul valahogy a haali media splitter, mert megjelenik a tálcán az ikon, csak videokép nincsen.
Most azt vadászom, hogyan tudnám kiiktatni?
Sorry a sok hsz-ért, de hátha tud valaki segíteni. Már dél óta mozizhatnék, ehelyett szenvedek a lejátszással... -
törölt tag
Megvan a probléma, legalábbis egy diagnosztika szerint ez a probléma: RDP DShow Redirection Filter creation failed
Ezzel mit lehet kezdeni? Millió link van guglin, mindegyik azt akarja, hogy töltsek le egy exe-t és majd az fixálja a problémát. De én nem akarok letölteni semmi exét, mert ez így nekem nagyon vírusgyanús.Csak bsplayerrel működik így, wmplayerrel semmi baj nincsen.
Bsplayeren is csak egy biznyos csapat release-ivel van gond, szóval nem kenném ezt feltétlen a lejátszóra, azt nem akarom lecserélni.
Egy idő után elcsúszik a kép és a hang a TV-n, ha visszateszem a monitorra a képet, akkor vagy helyreáll a rend pár másodpercnyi őrült gyors képmozgás után, míg utoléri a hangot, vagy teljesen leakad az egész.Segítsetek, biztosan tudtok
-
törölt tag
Sziasztok
Az miért lehet, hogy egy mkv filmet nem kezd el lejátszani a lejátszó, de ha beletekerek, akkor elindul. Viszont amint átrakom a TV-re a képet, elcsúszik a hang egy idő után.
-
törölt tag
válasz
Nova96 #19360 üzenetére
Hát, jó kérdés
Nincsen ehhez elég infóm sajnos, de hátha a H.265 már tudja majd azt is mondjuk az újabb videokártyákkal, és nem a procira kell támaszkodni.
Szerintem kell még 1-2 év ehhez sajnos.
De én nem vagyok annyira okos, mint a többiek, hátha ők tudnak mondani valami biztatót -
törölt tag
Sziasztok,
Az miért van, hogy némely mkv file lejátszáskor nem indul el. Viszont ha beletekerek pár másodpercet, akkor elindul, bár egy idő után elcsúszik a hang? Rossz a kódolás?
-
törölt tag
Köszi mindkettőtöknek
-
törölt tag
Sziasztok megint
A 10 bites videók esetében hogyan lehet rábírni a kártyát, hogy használatban legyen?
CoreAVC + BSPlayerem van.
A CoreAVC elvileg tudja ezt, mégsem használja a kártyát.
A lejátszótól nem szeretnék megválni, most ez a kedvenc jó ideje -
törölt tag
válasz
Cookie90 #19298 üzenetére
Nekem 8600GT van, 256 mega RAMmal
A 720p-vel semmi gond
1080p-t is viszi 10-12 megabites rátáig, felette már problémás picit, akadozik.A 10 bites filmekkel van gondja, de azt gondolom úgysem nézel.
Most készülök váltani gondolkozom egy 220/430/630gt-n. 10-15 max, annyit sztem megér, mindegyik 128 bites
Amelyik meg 64 bites és Silent, azok még olcsóbbak is, 10 alatt.Én azt mondom ne vegyél 8600GT-t, bár nem tudom az 512 memória mennyi dob rajta (pedig egyébként jó kis kártya)
De majd jönnek a többiek is, és megmondják jól
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Oooh, azért használom a CoreAVC-t, mert megvettem anno, és ha már fizettem érte, akkor használjam is...
Közben kipróbáltam egy 1080p samplet, és megy minden gond nélkül. Nem tudom miért emlékeztem arra, hogy nem volt jó, mert az a 10 bites volt.
De köszönöm szépen a gyors választ
-
törölt tag
Igen, sajnos majdnem az összes RAM-ot lefoglalja.
CUDA-t használ a CoreAVC
Akkor mégiscsak váltanom kellene?
Az alaplapi videokártya még régebbi AMD, de nem tudtam sajnos működésre bírni rendesen. Bár van hozzá HDMI-DVI átalakítóm, valószínű más lehet a baj.Köszi a nagyon gyors választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD