Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Házimozi belépő szinten
- Notebook hibák
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
válasz DefJamHUN #88401 üzenetére
Zárd el a vizet (sarokszelepet) egy mosogatás után. Ne kapjon vizet a gép. Várj 1-2 napot. Ha lesz víz megint, akkor a leeresztőszeleppel van gond (ami lehet O-gyűrű akár). Ha nem lesz víz, újabb mosogatás utáni teszt. 3-4 eredménytelen teszt után (nincs víz), a bejövő vízre gyanakodnék (ami szintén szelephiba (beeresztés), akár O-gyűrű). Ha megvan, hogy melyik szelep, akkor vagy szelephiba, vagy a szigetelés átereszt az adott szelepnél. Itt kezdeném a hibakeresést. Menet közben változhat. Tippre csak valami filléres gumigyűrű lesz, legrosszabb esetben az egyik szelep cseréje. De ez csak tipp. De a bizonytalan hibajelenség, és hogy kikapcs után is hibázik, kizárnám a komoly, költséges hibát (szivattyú, vezérlés).
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz balojazz #88402 üzenetére
Oke, megpróbálom, köszönöm!
Az a baj, hogy teljesen rendszertelenül csinálja. Van, hogy hetekig sem aztán mint most is már a héten másodjára. Végez a programmal, kikapcsol nincs víz - 1-2 óra múlva meg ömlik ki belőle annyira visszatöltődik, de nem gondolnám, hogy a lefolyó csőben ha maradna is az van ennyi mennyiségű víz." Vegyetek jót ha tudtok "
-
balojazz
aktív tag
válasz DefJamHUN #88403 üzenetére
Jó megfigyelés a sok víz. A leeresztőcső kb 1 colos, métere fél liter vizet tart, 2 méterre számolva is csak 1 liter. Az alig látszana, ha ugyan. A sok víz a bejövő szelepre mutat.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz balojazz #88384 üzenetére
attolfugg. az augusztusi vasarlasnal nagyon talcas evoeszkoz tartot akartam, de rajottem, hogy csak akkor praktikus ha az evieszkozos fiok mellett van a mosogatogep. amugy sokkal egyszerubb kivenni a kosarat es bepakolni a kanalakat a fiokba ha meg kell a hely akkor ki lehet venni a kosarat. altalaban van annyi evoeszkoz egy haztartasban, hogy kibirszbegy programot villamosas nelkul.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
balojazz
aktív tag
válasz bandus #88405 üzenetére
Azt mondom, a mosogatás praktikusabb a tálcással. De ha már így belemegyünk a részletekbe, és a kirámolást nézzük, én kimarkolok egy csomó azonos evőeszközt egyszerre, és csak beszórom a fiókba fajtánként. Normális konyhában nincs messze a fióktól a gép, nálam szembe vannak, 2 lépés és fordulással megvan. A kosár kivétele és elrakása valahova, ahol nincs útban, majd visszatenni kirámolás után nagyobb macerának tűnik, mint a tálcára dobálni néhány tányért és tetőt, ha nincs koszos evőeszköz. De kinek mi jó. Nekem volt mindkettő, soha többé kosarat. Neked az a jó, elfogadom. De ha megnézed, az új gépeknél az olcsó, alsó szintre pozicionált gépekben van kosár (110-160 ezer mondjuk), a felsőbb kategóriában fiók van, de a fiókoshoz vásárolhatsz... (tádám) kosárkát is, ha az kell, na de tegyél már tálcát egy kosaras gépbe, légyszi. (Na ugye.)
-
-
bandus
veterán
válasz balojazz #88407 üzenetére
csak megemlitettem, hogy van elonye is a kosarasnak. nekunk pl a tavolsag adott. olcsonak se mondanam a gepet (800 eur), de mi ezert dontottunk vegul a kosar mellett, mert egyszerubb a konyha masik vegebe cipelni igy az evoeszkozoket. a talca meg a magassagbol vesz el, ennyi erovel
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
balojazz
aktív tag
válasz DefJamHUN #88409 üzenetére
Gondolom, meg kell bontani. De franc tudja. Én nem szaladnék előre ennyire. Igazolnám (vagy cáfolnám) a bejövő szelep hibáját, Ellenőrizném, hogy az aqua stop tud-e ilyet kezelni, és aztán mivel a gyökérok kezelése mindig elegánsabb, inkább a szelep vagy szelepgumi kérdést tisztáznám, és megoldanám a problémát, ha nem túl bonyolult. Azután (úgyis meg kell bontani) kicserélném AS-ra a csövet, ha érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik