- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolnok
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék mosogatógépet venni (eddig még sosem volt). Interneten nézelődtem, de valahol ezt írják valahol pont az ellenkezőjét. (persze ez attól is függ, hogy ki milyen gépet, szériàt kapott ki)
Esetleg tudnátok ajánlani 300.000 Ft-ig mosogatógépet? Melyik márka minősül jónak ilyen összeg körül?
3 emberre lenne egyelőre, de tervezésben van a család bővítése.
Köszönöm előre is a segítséget! -
balojazz
aktív tag
válasz Kolnok #87607 üzenetére
Nagyon sok márka jó gépe belefér ebbe a keretbe. Pl Bosch 4-es, 6-os sorozat, de bármi más is. 14 teríték legyen minimum, és evőeszközfiókos legyen, semmiképp kosaras. El kell döntened, hogy "teljesen beépíthető" vagy "félig beépíthető" legyen, én az utóbbit preferálom. A különbség annyi, hogy kinyitva, az ajtó éléről programozod (kívülről telibe sima felület/bútorlap), vagy a gombok és a kijelző csukott állapotban is látható és hozzáférhető kívülről, így kisebb bútorlappal feded az ajtót. Érdemes lehet nézni, hogy mekkora a zajszintje, hogyan szárít, kinyíljon-e a program végén az ajtó, milyen hosszú az Eco program (4 órától sem kell megijedni). Meg ami még eszedbe jut.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
user2
csendes tag
válasz Aaron14 #87575 üzenetére
Sziasztok!
Megnéztük ezt az Aaron14 által linkelt hűtőszekrényt:
Liebherr CNSDC 5703Tetszene nagyon, de meglepett, hogy a fala kb kétszer olyan vastag, mint a 20 éves Electroluxé, amit váltana, így sajnos a beltere lényegesen kisebbnek tűnik. Több hasonló, 60cm széles darabot is néztünk, azoknál is hasonlót tapasztalatunk. Ez valami új "trend", vagy mi az oka?
Illetve, ha már ott voltunk, néztünk Boscht is, ez lenne, ami tetszik.Ez ajánlott, vagy van jobb is 250-300eFt-ig?
Bosch kge49aica(Lehetőleg 200*60cm, C fogyasztás, szabadonálló, kombinált fagyasztó és hűtő az elképzelés, a lehető legnagyobb beltérrel. Tudom, a linkelt Bosch szélesebb, de el tud férni.)
-
OPiiPO
veterán
válasz balojazz #87621 üzenetére
Nem igaz, a gyári adatlapok szerint:
Samsung RB38T676CSA C osztály, 169 kWh/év
Bosch KGE49AICA C osztály, 163 kWh/év
Samsungnak feleakkora a falvastagsága és elhanyagolhatóan fogyaszt többet, tehát kijelenthető hogy jóval keskenyebb falvastagság is elegendő, csak megfelelő technológia kell hozzá.
(remélem nem néztem be, hamár ekkorát arcoskodtam )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
user2
csendes tag
Ó, ez gond, mert samsungot elvből nem veszek.
Valami becsípődés miatt A Bosch sem a kedvencem, de ott tudnék kompromisszumot kötni. A Bosch egyébként jó választás lehet?
-
Gabesz87
veterán
válasz Kolnok #87607 üzenetére
Mi idén cseréltük a konyhához járó, előző tulajtól megörökölt Whirlpool gépet egy Neff-re (265-ért vettük), ég és föld. A Whirpool nálunk ritka szarul mosogatott, mindig maradt benne több evőeszköz és tányér, ami koszos maradt. A Neff mesésen mosogat! Na meg nekünk hiányzott az automata ajtónyitásos szárítás. A Whirpool-ban, ha mondjuk pénteken elindítottuk a mosást, elutaztunk vidékre, vasárnap hazajöttünk, még mindig nedvesek voltak az edények. A lakásunkban egy Electrolux van (igaz az keskeny), de azt is szerettük, az is jól mosogatott, és ugyanúgy ajtónyitással szárított. Előtte volt egy Siemens, és Zanussi, azok kipurcantak pár év alatt. Úgyhogy én a Bosch, Neff, Electrolux, AEG (utóbbiról is jókat hallottam) vonalat ajánlom. Sok garival! Én mondjuk azért nem vettem a Neff-hez a 3év gari mellé többet, mert a lakásbiztosításunk eleve tartalmaz egy kiegészítő gari szolgáltatást 5évre
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2 és fél éves AEG () 80cm-es indukciós főzőlapunk, ami a semmiből egyszer csak leverte a kismegszakítót és vele együtt a főbiztosítékot is. Azóta amint bekapcsoljuk, még csak el se indítunk semmilyen főzési hőmérsékletet, rögtön levágja az áramot.
Független villanyszerelő volt ma kint, megnézte a bekötést, a kábeleket és a kismegszakítót is, minden rendben van, tehát a főzőlap lesz a hibás.
Van esetleg ötletetek, hogy ez milyen hiba lehet? Érdemes 200+ euróért AEG szervízt hívni, vagy engedjük el és vegyünk újat, mert nem éri meg javíttatni az ilyeneket? Nagyon kevés információt találtam, de úgy nézem elég drágák az indukciós főzőlap javítások.köszi előre is!
-
Kolnok
csendes újonc
Köszönöm szépen a segítséget és tanácsokat az Uraknak!
-
balojazz
aktív tag
válasz bencefica13 #87627 üzenetére
Nyilván zárlatos valahol. 80 ezerért nem hívnék szerelőt, addig szerelném szét, amíg meg nem találom, aztán alkatrészárban megvagyok. Ha meg nem találom, talán hívnék mégis, hátha olcsóbb a szumma, mint az új.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
pjen
félisten
válasz Dorian #87633 üzenetére
Szerinem egy csomó embert felizgat az, hogy meg tud e oldani valamit. Ha nem sikerül, akkor is gazdagabb lesz egy csomó tapasztalattal. Legközelebb máshogy fogja a csavarhúzót, könnyebben összeforraszt két drótot. Ez igenis sikerélmény. Persze akit jobban izgat az egész napos fekvés...
Én például egyszer neki álltam hegesztő trafót gyártani, pedig megvehettem volna, csirke keltetőt is csinálltam hobbiból.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Azt vágod, h a barkácsolásnak nem csak a kanapénfekvés az alternatívája?
Én pl. utálok, gyűlölök barkácsolni, és felbaszom magam rajta. De el tudom ezer engem sokkal jobban érdeklő dologgal tölteni a drága szabadidőm, és vagy megcsináltatom pénzért, vagy veszek egy másik akármit.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pjen
félisten
válasz Dorian #87635 üzenetére
Te utálsz barkácsolni, de sokunk nem. Egyébként rég bezártak volna a barkács fórumok, árúházak. Csak nyiss meg egy PC fórumot. Hányan barkácsolják a házat, az asztalt, monitor állványt. Vagy szerelnek a gyereknek hintát, nyírják a fűvet, festik a kerítést stb. Ezt mind megvehetnék, megcsináltathatnák.
-
pjen
félisten
válasz arcsin #87636 üzenetére
Értem én, bent ülök mondjuk a gép előtt napi 16 órát és keresek X forintot. Lenyiratom a füvet, mert meg tudom fizetni. nekem a fűnyírás szabadidős tevékenység, pihenés, kiszakadás a munkából. Ugyanígy a "bütykölés" is. Érdemes nézni Dr Pól állatklinikáját. Egész héten melózik, hétvégén a ház körül melózik, pedig meg tudná csináltatni. Az a pihenése.
-
-
w.miki
veterán
Vezeték nélküli porszívóból melyik, amelyik erős, és olcsó?
Itt van egy Teszt: ezek a legjobb vezeték nélküli porszívók, de annak az eredményét csak pénzért lehet megnézni, aki előfizetett a Tudatos Vásárlók Egyesületenek.
Az első helyen egy Dyson és két Samsung termék végzett. Melyik két Samsung termékről van szó? Ezek?:
Samsung VS20B75AGR1, Samsung VS20B75ACR5[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
F-ECT$
titán
válasz w.miki #87641 üzenetére
Ebben a topicban a Dyson a fő ajánlás (legalább V10). Nálunk bevált a Philips XC8349 is, ez akcióban 150k körül is szokott lenni.
De ezernyi más gyártó van, és szerintem a Dyson 5-7 évvel ezelőtti abszolút előnye már megszűnt, a konkurrencia jórészt behozta őket.
A teszt ára 2490 Ft, a porszívók árához képest nem sok, szóval akár meg is veheted.
Dive ever, work never.
-
Héraklész
tag
Biztos van olyan, de olyan is, akinek nincs affinitása vagy kedve barkácsolni. Azt mondják ügyes vagyok, mégis utálok forrasztgatni, valamit felfúrni, kötőelemekkel dolgozni, javítani... Azért csinálom, mert muszáj. Mert a szakember drága, későn jön és nem is mindegyik megbízható.
Szerintem vagyunk egypáran, hogy ha megtehetnénk, egy szeget sem vernénk be, mással foglalkoznánk.
Ezt csak mellékesen jegyeztem meg neked, hogy tisztában legyél azzal, nem mindenki ezermester és nem is akar az lenni.
#...638-ban is írták... Remek. :-)[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Ez a magadnak csinálod "ingyen" vagy kikapcsolódásként egy parttalan vita. Van aki azt mondja, hogy minek szenvedjek vele, inkább kihívok valakit, aki megcsinálja x Ft-ért, így nem idegeskedek, meg úgysem értek hozzá, és nem is biztos, hogy meg tudom csinálni. Más meg azt mondja, hogy őt szórakoztatja a kihívás, hogy képes-e megcsinálni vagy nem. És mindkét oldalnak igaza van. Akinek a szabadideje mindennél többet ér, az a fizetős verziót fogja választani, akinek meg akár pénzügyi okból, akár azért mert hobbiként fogja fel a szerelést, az az utóbbit.
Dive ever, work never.
-
pjen
félisten
válasz Héraklész #87645 üzenetére
Rendben, és mi az amit szeretsz csinálni? Lehet rengetegen meg pont azt nem. Én tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki ezer mester, nem is írtam ilyent. Nekem meg az érthetetlen, hogy valaki 2 hétig nezi, hogy csöpög a csap, mert a szerelő csak akkor ér rá.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Ha ki tudod szerelni, és van a közeledben másik szerviz, akkor érdemes elvinni megnézetni és árajánlatot kérni. A kiszállási díjat így meg tudnád spórolni.
-
BB9000
senior tag
válasz bencefica13 #87627 üzenetére
Az indukciós főzőlapok rákfenéje az elégtelen hűtés. Csak akkor megfelelő a beépítése, ha jól szellőzik.
Fontos tudni, hogy az indukciós főzőlapok szellőzést igényelnek, amit a konyhabútor elülső és hátsó részén kialakított szellőzőnyílásokkal kell biztosítani.
Ahhoz, hogy a következő főzőlapod ne menjen ilyen hamar tönkre, elengedhetetlen a szellőzőnyílások kivágása.
Szerintem a mostani elromlott főzőlap megjavításával anyagilag jobban jársz, mint egy új vásárlásával, de legjobban akkor jársz, ha megcsináltatod a szellőzőnyílásokat is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik