- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pit stop
addikt
válasz frank04 #76748 üzenetére
Nekem ugyan ilyen hűtőm van, azért is választottam ezt, mert a Samsung hűtővel ellentétben jól írod nem kell mellette helyet hagyni, csak fölötte kell hely. Egyszer körbetapogattam, de sehol sem éreztem, hogy hideg/meleg lenne kívülről a hűtő, de ma este megnézem neked.
Hány fokra állítva használjátok?Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
frank04
tag
Enyhe egyszerűsítés, amit írsz, amit mondani próbálsz az a harmatpont fogalma, amibe nem akartam belemenni, mert ebben az esetben felesleges.
A lecsapodótt pára akkor keletkezik, amikor harmatpont alatt vagyunk. A harmatpont a páratartalom+belső levegőhőmérséklet+az adott felület (esetünkben a fal) hőmérsékletének képlete.
Ha emeled a fűtést, hiába emelkedik a fal felületének a hőmérséklete, ekkor a harmatpont is emelkedik, ergo nem vagy beljebb.
Szellőztetés a páratartalmat csökkenti (és a fűtésszámlát növeli, de ez most mellékes), de nem tudja annyival csökkenteni, hogy ne csapodjon ki a pára, mert annyira hideg a fal. 30%os páratartalmat elég nehéz tartani.
Ergo maradt a 3. tényező, hogy a fal felszíne ne legyen annyira hideg, mint most.
Nyilván ha fújatom ventivel az oldalán, akkor nem lesz penész, mert megszárad a lecsapódott víz.
De mondom, feleslegesen fizikázunk, mi lenne, ha csak a hűtő nem lenne hideg kívülről?[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz frank04 #76756 üzenetére
Szerintem minden hűtő hideg kivülről ami nem az oldalán adja le a hőt. Tapintásra az én LG m is, pedig szabadon áll, feltudna melegedni. Amit a Bosch ír, hogy nem kell helyet hagyni az oldala mellett azért van mert nem az oldalán adja le a hőt és mivel tökéletes szigetelés nincs valamennyire hűl az oldala. Ha járna mellette a levegő ez a gond se lenne.
-
nagylaci32
tag
válasz frank04 #76745 üzenetére
Fura, a hűtő oldalának hidegebbnek kellene lennie, mint a falnak, amit lehűt. A hűtő oldalán nincs kicsapódott pára?
Egyébként nemcsak hőt von el a hűtő a faltól, hanem párát is képez, mert a hűtő belsejében kicsapódott párát általában kivezetik a hűtő meleg kompresszora fölötti tálcába, ahol az ismét elpárolog. Mi a régi hűtőnknél azt csináltuk, hogy ezt a kondenzvizet egy 5 l-es kannába bevezettük és időnként kiöntöttük, így csökkentettük a helyiség páratartalmát. -
veterán
A Tefal Ingenio edényünk kezdi megadni magát (cirka 10 éves ha jól emlékszem az első). Szeretnék új szettet venni vagy a hibásakat cserélni, de amikor anno vettük egy féle ingenio volt.
Most mi a különbség a különböző típusok között? Melyiket érdemes? melyik a legjobb?
-
pjen
félisten
Üdv Urak. Van egy gorenje K5352 Xf kombinált tűzhelyem. Mostanában szórakozik a kijelzője, villog, lezár 5-6 alkalommal ki kell húzn a konnektorból, hogy működjön a sütője. Szeretném a kijelzőt ki iktatni, hogy fixen a gombokkal működjön. Csinált már valaki ilyent? Múltkor volt egy HSZ, hogy valamit rövidre kell zárni, de nem találom. Kis segítség jól jönne.
-
pit stop
addikt
válasz frank04 #76752 üzenetére
Körbetapogattam a hűtőm, ami ugyan az, mint a tiéd. Nekem minden oldala semleges, se nem hideg se nem meleg.
Annyi a különbség még hozzád képest, hogy 2-3 fokkal magasabb hőmérsékleten használom - család szerint így is sokkal hidegebb a belőle kivett cucc, mint másik hűtőből.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Szárítógépet szeretnék venni már egy ideje, egyedül élek, hetente jó ha 2x használnám, egy kb 3 nm-es helységbe tudnám elhelyezni. Mivel ritkán használnám ezért kondenzációsat gondoltam, de az érdekelne, hogy mennyire csinál működés közben nagy meleget és párát ebben a kis helyiségben egy kondenzációs gép?
A hőszivattyús esetében kevésbé lenne meleg? -
félisten
válasz szonti #76764 üzenetére
Hőszivis Samsung van egy majdnem egy légterű 51nm-es ház végében. Ebben a kinti 10-12 fokban éppen annyit melegít, hogy a kazán alig megy (21fokot tartunk és online grafikusan látni hogyan alakul a hőfok és a páratartalom). Működés közben megy fel a páratartalom kissé. Kellett mentesítő télen mert az ablakokon állt a pára. Ha mellé begyújtottam fázval akkor kompenzált. A ketyere mellett meleg van, közelében száll fel a meleg és ha kintről belépek mégcsap a párás levegő. Bent mellette nem érezni,.de van. 👍 Alapvetően jó cucc fűtési szezon alatt.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Gömbike
senior tag
válasz szonti #76764 üzenetére
Nekem volt normál kondenzációs is és most hőszivattyús kondenzációs van.
A normál kondenzációs előnye, hogy hamarabb kész a végtermék, gyerekjáték tisztán tartani a gépet. Szerintem jobban szárít. ( Miele T 5205 C volt, több mint 20 év ledolgozott év volt benne, mikor lecseréltem) Melegebb volt, mint a hőszipkásnál, de párát egyik sem adott.
Ha párát ad, akkor már baj van.Én itt nézelődnék, ha az ár/érték/megbízhatóság lényeges szempont. [link]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
szonti
aktív tag
válasz Gömbike #76766 üzenetére
Kis keresés után, mivel keveset fogom használni, ezért árban sem akarok nagy összeget rákölteni. Találtam Bosch WTN83202 és Electrolux EW6C527P típusokat jó árban, mind a kettő kondenzációs. Amitől még félek, hogy a ruhák összemennek, esetleg más bajuk lesz, de mind a kettőben van kímélő szárítás funkció, amivel csökkenti a szárítás hőmérsékletét. Viszont a Boschban elvileg 3 fokozatban lehet állítani még külön a hőmérsékletet, de a használati utasításban nem nagyon fejti ki ezt az opciót. Az electrolux most 130 e Ft, a Bosch meg 150 e Ft lenne, nem tudom megéri e a 20 ezret ez a hőmérséklet állítási leehtőség, ha egyáltalán használható és nem csak kb 1 programhoz engedi...
Ja a Candyt mint márkát elengedtem, nem mondtam jókat róla a boltokban, pedig árban azok a legjobbak.
[ Szerkesztve ]
-
-
windlord
őstag
Side by side hűtőt tervezünk venni.
Van ajánlott vétel véleményetek szerint a 400ezres kategóriában?
Vagy esetleg ajánlott outlet létezhet? -
-
veterán
válasz Vismajor01 #76773 üzenetére
Nekünk 3 ajtós LG van szerintem teljesen jó:) q
-
BB9000
senior tag
Szia! Ingenio edénykészleteket többféle bevonattal gyárt a Tefal.
A bevonatoknak különböző jól hangzó neveket adnak és rendszeresen változtatják azokat.
A most is kaphatók közül nekem nem vált be az "Elegance"
Ami bevált és tényleg tartós az a "Mineral Force" és az "Authentic"
Régebben volt olyan, hogy "Expertise" az is jó.
Az "Unlimited"-re írja, hogy nagyon tartós, de azt még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Az meg mindig 2x45 cm szélesség a két oldalnak nem? És nekem a beepitheto hűtő 55cmje is kevés volt. Ha nem is felesben van elosztva akkor is egy eleg szűk sima hűtőt és egy nagyon szűk melyhutot kapsz. Sose értettem
És akkor itt a francia sbs van egy 85 centis felső rész sima hutonek és van egy 85 centis also rész melyhutonek. Lehetne kicsit magasabb a felső rész de nekünk 180cm volt a limit szal jó lesz ez ígySamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #76778 üzenetére
Félre érted, ezek egymás tetején vannak. Tehát 1db 90 centis ajtó van a hűtőn és 1 db szintén 90 centis a fagyasztón.
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #76780 üzenetére
Egy WH sbs volt előtte, lecseréltük. Nálam van hely.
-
BBéci
legenda
válasz Vismajor01 #76780 üzenetére
Egyértelműen praktikusabb a kétfelé nyíló. Egyrészt nem kell arrébb állni nyitás előtt és után, másrészt legtöbbször elegendő csak az egyik felét nyitni, kevésbé áramlik ki a hideg levegő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pjen
félisten
Ha kétfelé nyílik ugyanott vagy, ha csak az egyiket nyitod ki. Nem fér be egy szélesebb edény, tepsi. Talán még rosszabb is mint egy SBS. Odamész kinyitod az egyik ajtót, nem fér be. Hátra lépsz, hogy kitudd nyitni a másikat is, közben valahová le kell pakolnod. Én kinyitom aztán beteszem ahol van hely és becsukom.Akkora edény nem nagyon van ami nem fér be. Persze kell a hely az ajtónak.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Szted többször nyitod a hűtőt hogy tepsit rakj be minthogy üdítőt vegyél ki vagy joghurtot vagy ilyesmit?
Nalunk annyi affer van h a többször hasznalatosakat megkertem a feleségem h a bal fiokba rakja mert az kinyilik fel ajtónál is míg a másik nem. De a másikat is sokszor nyitom magába mert csak vizet veszek ki vagy ilyesmit. Ha meg olyan dologgal megyek amihhez ki kell nyitni mint a két ajtót hat nem a hűtő előtt fogok erre racsodalkozni az biztos
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #76784 üzenetére
Nekem mindegy, de itt pont arról volt sz, hogy az SBS keskeny, ha a két ajtósnak csak az egyik ajtaját nyitod az még keskenyebb. Én kinyitom látok mindent, nem kell rendezgetni.De mindenki úgy használja ahogy akarja.
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Mosógépet szeretném lecserélni.
A szárítós változatok mennyire ajánlottak?
Samsung,Lg amit nézegettem. -
OPiiPO
veterán
válasz arcsin #76789 üzenetére
Heti 5x az átlag nálunk.
Gigi01: Gömbikének átlagban igaza van, a ténylegesen jó megoldás a 2 külön gép. DE: vannak ismerőseim, akik előzetesen nem kértek tanácsot Gömbikétől ( bocs ), és teljes megelégedettséggel használnak mosó+szárítógépet. A fő probléma, hogy egy munkaciklus a kombi géppel duplájára nyúlik (plusz vannak más problémák is amikre majd a többiek kitérnek), ha ez befér akkor szerintem nem ördögtől való gondolat.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
veterán
válasz Gigi01 #76788 üzenetére
kombi gépek (mosó / szárító) ha jól tudom nem hőszivattyús... Értsd 60 fok körüli hővel szárít... azaz semmit nem tudsz benne szárítani ami 40 fokos max mosást bír
mi szárítót jelenleg csak törölközőkön és ágyneműn használunk kb havi 2-3 alkalommal és havi 3x mosunk... -
Xander_T
tag
Rendeltem egy ilyen Liebherr hűtőt. [link]
Remélem beválik. Valakinek esetleg tapasztalat ezzel a típussal? -
Gigi01
őstag
Én inkább csak magamra mosok.A szobában való szárogatást akartam volna kiváltani.
Utálok már teregetni. Köszönöm a segítséget! -
Hauptmann
addikt
válasz Xander_T #76795 üzenetére
Nekem KGBNsfd 52ZZ23 van nyár óta. Nagyon nincs mit róla mondanom, teszi a dolgát, a Biofresh (0 °C-os) rekesz is jó (a tiedben azt hiszem, nincs). Az aktívszén szűrőt nemrég jelezte, hogy cseréljem ki, de nem büdös, nem hiszem, hogy most foglalkozom vele. Ja, még annyi, hogy nálam az átlagnál hűvösebb helyen van, emiatt a fogyasztása a gyári megadott érték alatt van nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik