- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez valószínűleg szivattyú probléma. Nekem a 6 éves Indesitemnél jött elő. A szivattyú, többnyire tipuson belül csereszabatos, az ár elenyésző, a csere 5 perces meló. A garanciális ügyintézés hosszabb, és körülményesebb, Indesitnél ráadásul ennek semmi nyoma nem lenne, mert bontás nélkül megoldható.
-
törölt tag
Nekem az öblítő program nem indult, a mosást előtte leengedte. Kipróbáltam kismillió javaslatot, úgy mint szűrő tisztítása, víznyomás ellenőrzése, leeresztő tömlő magassága, mire valahol, valaki javasolt egy szivattyú cserét. Most így nem tudom, hogy google találat volt e, vagy youtube video, de végül ez oldotta meg a problémát. Pedig látszólag nincs összefüggés.
-
farkas-j
őstag
válasz ribarszki #70538 üzenetére
Már többször írtam itt a fórumban, hogy hogyan jártam a mi prémium AEG hűtőnkkel. Már négyszer kellett javítani ezért utáltam meg ezt a márkát. A jegesedési problémát tipikusan ez a hőkioldó patron egység meghibásodása okozza. Nekem most van benne a harmadik garnitúra, + volt már egy ventilátor csere is. Még szerencse, hogy csak anyagárba került az utolsó három javítás, mert én magam csináltam. Ami a legneccesebb, hogy ezek cseréjéhez ki kell szerelni majd kibuktatni az egész hőcserélőt, de a rézcsövek már elég ridegek, így könnyen megrepedhetnek. Ezért is nem mertem "szakemberekre" bízni, mert azok nem óvatoskodnak vele.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
1 év, 3 hónap után meghalt a sokak által ajánlott Miele porszívónk, nagy a boldogság
A garancia természetesen 1 év volt rá. Sokat nem is volt használva pedig...Tudtok ajánlani helyette olyan készüléket, ami nem döglik meg a garancia lejárta után szinte rögtön?
-
farkas-j
őstag
válasz Gombinyó #70559 üzenetére
Nekünk Sebo porszívónk van (konkrétan a SEBO Airbelt K3 Premium) és nagyon bevált! A Sebo 4 év garanciát vállal minden háztartási porszívójára. Ezt hiányolom más neves gyártóktól. Ha annyira biztosak a termékük minőségében, akkor miért nem vállalnak be ők is hosszabb garanciát???
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
asdf_
veterán
válasz Gombinyó #70559 üzenetére
A szavatosság két év, ha megkérded az eladót (de előtte puhatolózhatsz a Mielénél is, de jótállásra, szavatosságra az eladó kötelezett, mellyel szerződésben állsz), melyik független bevizsgáló szerv szakvéleményét (mely azt bizonyítja, hogy nem te okoztad a meghibásodást) hajlandóak elfogadni szavatossági igényed kapcsán, lehet, hogy önként mondják azt, hogy oké, inkább javítjuk, cseréljük. Mert ha akarod, tényleg kérhetsz (de sajnos fizethetsz) egy ilyet, aztán ha nem fogadják el, találkoztok a bíróságon.
#70562 farkas-j
Igen, ez nekem fix izém a Mielével, hogy életre tervezve, meg mosógép 20 éve használatra tesztelve meg egyéb bullshit duma, aztán gari meg, ami ezt alátámasztaná lóf*sz sem, csak amit a jogszabály előír.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz PhoenixSzG #70568 üzenetére
Ah, nagyon köszönöm! Tényleg ott lent, kibontva a részleteket az "included components" részen említi...
Már csak az a kérdés, hogy mennyiért jönne ki ez nekem a posta vámügyintézési díjával együtt!?
És jól értem, hogy az a "mailboxde" szolgáltatás a német Amazon-os rendelések bármelyikére kérhető? (Amazon kiszállítás helyett?)
"Aquila non captat muscas."
-
Gombinyó
őstag
Írtam nekik egy szívhez szóló levelet.
Kíváncsi vagyok, hogy reagálnak, ha egyáltalán reagálnak. Azért biztos, ami biztos rendeltem egy Philips gépet, kuponozva egész jó áruk van. -
törölt tag
Sziasztok,
Konyhai szagelszívóval kapcsolatos kérdésem lenne. A lakás tipikus társasház, amerikai konyhás nappalis, kicsi konyha.
A kürtőből bejövő cső 120mm, az elszívómban lévő csatlakozás és a cső viszont 100mm.
Régebben volt probléma, hogy visszajött a szag és a zaj az elszívón keresztül egy felső kínai rossz szomszéd miatt.
Akkor vettem egy mini motoros ventit, de az még zajosabb is volt és sokat dobott a villanyszámlán is. Aztán mikor elköltöztek a régiek az új lakók is ázsiaiak lettek, de tőlük nem jött vissza szag / zaj, pedig főztek rendesen ők is. Eddig.
Most nemrég megint visszajön a zaj, a bűz, de még a kettővel alattam lakótól is, nem csak a közvetlen felettem lakótól. Az itt lakók szerint rossz a tervezés, de ez nem mindig volt ilyen.
Nem teljesen értem hogy jöhet vissza a szag, a kürtőből bejövő csőben is van pillangószelep, és vettem én is egy másikat, amiben van tömítés is, de még így is visszajön minden.
Most lezártam a csövet, de még így is hallom a hangos majdnem süvítő hangot.
Nekem a kicsi 60x60cm elszívóm van, az alsó szomszéd szerint nála a méter széles, de nem hiszem, hogy nagyobb nyomás problémát okozna (bár nem értek hozzá), hiszen pont arra van a pillangószelep, nem?
A lánc egyelőre úgy néz ki, hogy fali cső, szűkítő 120mm - > 100mm, plusz pillangószelep, elszívó cső.
Hogy lehet ezt kivédeni / megoldani, mert lassan már megőrülök tőlük? -
Dinter
addikt
Sziasztok.
Gondolkoztunk, hogy az albiban lévő gáztűzhelyet le akarnánk cserélni alul villany, felül gázosra. Ismerős viszont ránézett a konnektorokra, és szerinte mivel csak 1.5-es vezeték van, nem igazán lehetne. Ez valóban instant kizáró ok?
-
asdf_
veterán
Mienkből a standard:
Technikai adatok
Energy consumption conventional oven (new energy label) 1.03 kWh
Energiafelhasználás 0.8 kWh
Csatlakoztatási teljesítmény 2.8 kWLégkeverős:
Technikai adatok
Energy consumption conventional oven (new energy label) 1.03 kWh
Energiafelhasználás 0.8 kWh
Csatlakoztatási teljesítmény 3.3 kWA másfeles drót persze ettől még jó, ha nem a világ végéről jön, de azt a 2kW-ot karcsúnak találom.
-
veterán
Sziasztok!
Vezeték nélküli porszívót szeretnék venni 100e-ért.
Amire kell:
50nm lakás tisztítása
Főleg sima padló de van 1 nagy szőnyeg is.
Kocsi tisztítás
Hivatalos magyarországi forgalmazó.Mit ajánlanátok?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
51m2-es panel lakásba szeretnék szárítógépet tenni, viszont a konyhába nem tudom betenni mert ott lesz egy elöltöltős mosógép és felette sütő, így két opcióban gondolkodom:
1. Hálóba tervezek tolóajtós gardrób szekrényt csináltatni, annak ez egyik szélére betenném alulra.
- A hőleadás jelenthet-e problémát a beépített szekrénynek? Nyilván a gép felett és oldalai mellett zárt terület lenne, annyi kihagyással amennyi kell.
- A hőleadás okozhat-e kárt esetleg a szekrényben tárolt ruhákban? Vagy magában a gépben, vagy elegendő lenne, ha szárítás idejére a tolóajtót kinyitom?2. Egy hasonló lakásban úgy van megoldva, hogy van egy dolgozó sarok a nappaliban és az meg van toldva egy zárható szekrénnyel amibe be van tolva a szátítógép.
- A kérdések ugyanazok, hogy károsodhat-e a bútor vagy a szárítógép, ha be van zárva, vagy esetleg szárítás idejére elegendő, ha nyitva az ajtó?Van esetleg valakinek így beépítve szárítógépe? Mire kellhet figyelni?
Köszönettel,
zN
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Eagl3
veterán
A fürdőbe sehogy nem fér be a szárítógép?
Igazából beteheted a gardróbba is vagy a nappaliba ha működéskor kinyitod az ajtókat. Párár tudomásom szerint nem termel a gép, és 50 fok körül működik, így a ruhák, szekrények szerintem nem mennek tönkre.
Viszont baromi hangos és rohadtul fűt. Ami a nappaliba, pláne a hálóba nem jó. -
BB9000
senior tag
A szárítógép elhelyezésekor figyelembe kell venni, hogy használat közben a gép megemeli a környezete hőmérsékletét és páratartalmát. Párás, meleg levegő távozik belőle. Ezek a lakótérben téli időszakban kisebb gondot okoznak, viszont nyáron adódhat belőle probléma.
A párás meleg a préselt bútorlapból készült szekrénynek biztosan nem tesz jót. Gyakori használat esetén penészesedés is elindulhat. Jó szellőzés, és minél nagyobb légtér kell a szárítógép optimális működéséhez. -
Nagya21
addikt
válasz BB9000 #70583 üzenetére
HAli!
Ne beszélj baromságokat!!!!
A hószipkás szárítógép zárt rendszerben dolgozik, külső levegőt csak a meghajtó motor hűtésére vesz igénybe, a kivont nedvességet külön tartályba gyűjti.
A hömérséklet minimálisan emelkedik.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
-
Zoona
aktív tag
#70582 & #70583
Sehogy sem fér be, kicsi panel fürdő - még opció lett volna, hogy felültöltős mosógép a fürdőbe és akkor ez a konyhába de ez sem kivitelezhető bontás nélkül, mert a fürdőbe meg lett szüntetve a mosógép kiállás, mert a konyhába lett betervezve.
Akkor célszerű lehet, a nappaliba betenni - mint egy ismerősnél - és ha tönkremenne a szekrény körülötte akkor is legalább nem a gardrób az, könnyű lehet pótolni.
A sokadik megoldás, hogy nem lesz szárítógép, de mivel nem erkélyes a lakás az talán még rosszabb lenne. Nem napi használatba menne igazából, jelenleg egyedül vagyok tehát heti 2x kb. ha mosok, így ennyit menne a szárító is.
Jobb ötletem ettől a kettőtől nincs igazából:S
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Nagya21
addikt
Zörgő szárítógép mellet lehet a legjobban alunnyi..... ezt tanúsíthatom.
A hálószoba a kétszoba hallos lakás kissebik szobája, 3,4*3,5-ös, de nem fulladozunk a hőségtől nyáron sem ha megy a gép, bekó hőszivattyús.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak nyaralóba szeretnénk keskeny mosógépet vásárolni. 100e. alatt legyen ha van olyan ami jó meg hosszú garancia töltet azért minimum 5kg-os legyen.
előre is köszönöm a tippeket.
udv
b. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest