Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz st6969 #58408 üzenetére

    "Nem gondoltam volna, hogy egy kart forgatni ekkora űrtechnika."

    Pedig az. A tészta tulajdonságai miatt.

    Gondolj bele, hogy a sikér mennyire rugalmas és erős! Elképesztően masszív mechanikus szerkezet szükséges ahhoz, hogy egy viszonylag nagyobb méretű, nedves tésztatömeget már alapból a megfelelő mértékben tudjon folyamatosan szétszakítani, átforgatni, összenyomni, "hajtogatni", pláne, hogy rendszeresen, hosszú távon is bírja mindezt a terhelést.

    Én dagasztottam anno nagy mennyiségű pizzatésztát kézzel (és itt ne a "fél kg lisztből összedobok egy kis kelt tésztát este, hogy holnap reggelihez legyen egy kis friss briós" kategóriára tessék gondolni)... A munka végére olyanra dagadt a jobb alkarom, mint Popeye-nek. Mozgatni is alig tudtam.

    Minden tiszteletem a pékeké, akik életük során ezt a műveletet napi sok órában, évtizedeken keresztül csak és kizárólag kézzel végezték. :R

    Nem véletlen, hogy a modern technikának köszönhetően elterjedtek az arra szakosodott berendezések, dagasztó gépek.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák