A Palit fekete VGA-szörnye nem kér a színes pislákolásból

Az AD103-as szilíciumra épülő óriás meglehetősen konzervatív az órajeleit illetően.

Hirdetés

A Palit egy RGB világítást teljes mértékben mellőző, 12+4 tűs 12VHPWR csatlakozón keresztül táplált videokártyát mutatott be, ami 295 wattos TDP-vel rendelkezik, és 329,4 mm-es hosszához 137,5 mm-es magasság, valamint 71,5 mm-es vastagság társul.


[+]

A GeForce RTX 4070 Ti Super GameRock OmniBlack névre hallgató, 3,5 slotos jószág háromventilátoros blokkja magától értetődően támogatja a félpasszív működést, és bár fedélzeti fényei nincsenek, a burkolati elemét kristályos dizájnú, akrilból készült díszítés igyekszik feldobni picit, ami fagyást/jeget hivatott szimbolizálni. A tetőtől talpig feketébe öltözött, 8448 CUDA maggal szerelt vezérlő a méretét meghazudtoló módon ragaszkodik az NVIDIA referenciaértékeihez a GPU alap- és Boost frekvenciája kapcsán (tehát 2340/2610 MHz-ről beszélünk), azonban az már egyáltalán nem furcsa, hogy a 16 GB-nyi GDDR6X VRAM-ja a sztenderd, 21 GHz-es effektív órajelén ketyeg. Természetesen a fém hátlapi takarólemez sem hiányzik, amely a perforációinak köszönhetően nem csupán komponensvédelmi vagy merevítési feladatokat lát el (az utóbbira egyébként külön keret van a konstrukcióba téve, amit kissé humorosan Anti-gravity Plate-nek hívnak), de a lamellák átszellőzésében is segít.


[+]

A 80 mm-es légkavarókkal dolgozó, egyelőre kérdéses vételárú megoldás két BIOS chippel érkezik, noha ezek csak a ventilátorprofiljukban térnek el egymástól, és a kompozit hővezető csövekkel ellátott alumíniumbordázata a gyártó RTX 4080 GameRock szériájáról származik. A termékhez egy legfeljebb két VGA megtartására képes, állítható támasztékot adnak pluszban, ami kézi csavarokkal és – házunk kímélésének érdekében – gumitalppal jön. A szoftveres hátországot a vállalat megfrissített ThunderMuster applikációja biztosítja, és a légrésekkel gazdagon megszórt I/O kereten három 1.4a verziószámú DisplayPort telepedett meg a magányos HDMI 2.1a kimenet szomszédságában.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palit

Előzmények

Hirdetés