- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #48050 üzenetére
Nagyon hasonló, de sokkal halkabb. Igen, pontosan olyan kompresszor van benne.
(#48046) mephi666
Amiket ajánlottál, azokat mind kipróbáltam, nem változik a cicergés erőssége, frekvenciája.Sharp szervizzel beszéltem, az tanácsolták, kérjek cserét a MM-tól.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jokerdapro
senior tag
Üdv urak!
Szeretnék érdeklődni van e valakinek tapasztalata AEG mosogatógéppel. (A márkán belül van már egy szárítógèp, az teljesen bevált.) Bármilyen véleményt, tapasztalatot szívesen várok.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
-
blattida
nagyúr
válasz Quartz51 #48055 üzenetére
Mobilon vagyok, nem keresek többet: [link]
De így sem fogod elfogadni, ez már a korábbi reakciódból is látszott, ezért sem töröm magam.
Nyugodtan lehet a kötelező általános két éven lovagolni, hiszen az adott forgalmazó által nyújtott 5 év ad1: kevés, ad2: nem mindenki ad annyit, ami igaz, de én nem is írtam ilyet, kár is ezt sugalmazni.
A lényegen nem változtat.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Quartz51
tag
válasz blattida #48057 üzenetére
Elfogadom, de finoman szólva a tájékoztatásod nem teljes körű. Ezt nem a forgalmazó adja, hanem az angoloknál futó korlátozott idejű Miele promóció része, és 19 mosógépen kívül másra nem vonatkozik. Európában máshol pillanatnyilag nincs ilyen.
Ugye ebbe kötöttem bele: "A legtöbb országban, ahol forgalmaznak miele-t, nagyrészt öt év garancia van."
Ha szerinted ez a mondat a fentieket jelenti, akkor én kérek elnézést, és sürgősen beiratkozom egy magyar nyelvtanfolyamra -
BBéci
legenda
A magyar Sharp honlapon megadott telefonszámot felhívtam, beszéltem egy szervizessel, azt mondta, kérjek cserét. A hangfájlt el akartam küldeni, lebeszélt róla. Bosch-Siemens szervizes barátom meghallgatta, azonnali cserét javasolt. Amikor a praxisában hasonló hangokat adó kompresszorral találkozott, szó nélkül cserélte, persze csak garanciaidőn belül.
Jelenleg nincs raktáron ilyen készülék a MM-ban, amikor sikerül beszerezniük, jelentkeznek és hozzák. Amennyiben az is ciceregni fog, visszakérem a pénzemet. Viszont nagy bajban leszek, mert fogalmam sincs, mi legyen helyette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kicsi kecske
tag
Tudatosvásárlón megjelent a nagy mosógép teszt.. 2000ért el is lehet olvasni lol. Olvasta valaki?
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
BBéci
legenda
válasz kicsi kecske #48060 üzenetére
Van fogalmad arról, mennyibe kerül egy olyan teszt elkészítése? Hatszámjegyű összeg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Castell
aktív tag
Lehetséges, de ezek a tesztek is olyanok, amilyenek. Az emberek gép vásárlánál 99%-ban arra mennek, hogy megbízható gépet vegyenek és a megbízhatóság általában egyenlő azzal, hogy jó sokat bírjon ki. Továbbá a tesztek a várható élettartamot vagy márka meghibásodási arányt "nem mutatnak ki"
-
kicsi kecske
tag
A 2000 fton azért akadtam fent, nem mintha nem érné meg mielőbb beruház az ember fia egy 3-500ezres mutatványba..de mi garantálja, hogy nem csak sima általánosságokat ír a cikk? Mi garantálja, hogy nem csak simán összehasonlítja a gépeket dobméret, meg elhasznált víz és címkézett áramfogyasztás alapján? Mert azt az árukeresőn én is meg tudom tenni. Inkább adnának valami normálisabb sneak peaket ahol látni, hogy mit is tartalmaz ténylegesen a teszt.. aztán ha akarok és kíváncsi vagyok fizetek érte.. de így :S
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
mephi666
nagyúr
más kategória: szüleimnek kisméretű lg-je van már legalább 20 éve és még nem volt vele probléma sőt ha belegondolok, nincs is szerintem olyan komolyabb műszaki cikk a házban, ami 20évnél fiatalabb lenne... leszámítva egy 60ezres porszívót, amit néhány éve ilyen közös családi ajándéknak talált ki valaki (természetesen kb 1szer nem használták, mert jó a régi megszokott)
...kb 15-20éve nyomattuk, hogy "csak jó lenne egy automata mosógép, hogy ne kelljen a melegvizet emelgetni a forgótárcsás hajdu-ba meg utána centrifugálni a másik hajdu-val" ...a válasz az volt, hogy "nem kell az már nekik, nem akarják megtanulni... erre a pár évre jó a régi megszokott" ...hát remélem még 20-30 év múlva is abba a forgótárcsásba emelgetik a vizet ...a hűtő az lg előtt a kicsi kockalehel volt: azt is kb akkor vették, amikor összeházasodtak... durva belegondolni, hogy 4éve ünnepelték az 50. házassági évfordulójukat és a mostani a 2. hűtőjük mosógép+centrifuga asszem már a 2. mindkettőből, de ez is tisztességes idő... a böszme fagyasztóládát emlékeim szerint rendszerváltás után kicsivel vettük, annak se volt még semmi baja... gáztűzhelyből van 2: az egyik kb a 90-es évek közepéig (durván 30 éven át) palackról ment (ennek nem ugrik be a márkája), majd utána jött egy mora a kinti konyhába, ami direktbe gázra került: ennek se volt még baja 25 év alatt tv-ből szintén a 90-es évek közepén lett lecserélve a régi fekete-fehér orion egy daewoo-ra (ami azért nem olyan komoly márka, mondjuk volt később egy 72centis sík 100hz-esem, azt szerettem, csak exnél maradt) ...annak sem volt eddig hibája
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Quartz51
tag
válasz kicsi kecske #48065 üzenetére
Ahogy Castell is írja, ez azoknak szól a akik még a katalógusadatokat sem tudják értelmezni. Teljesen jól látod, pénzkidobás az ilyen teszt készítése, és elolvasása is.
-
Timmcsy
tag
válasz Ringman #47293 üzenetére
1+ eve hasznaljuk, nagyon szeretem. Mas markam nem volt elotte, noverem egy korabbi Bosch modellre panaszkodott, h nem szarit rendesen, mindig teregetnie kell utana. Ennel ritkan fordul elo, ha nagyon kulonbozo vastagsagu, anyagu ruhakat teszek bele, h par nedves marad. Illetve lusta vagyok valogatni, ugyh mindent beleteszek, volt olyan polo, ami nem orult ennek es kisse ossszement. :-D
-
BBéci
legenda
válasz Castell #48062 üzenetére
Rendben, de akkor egyáltalán nem gond, hogy fizetni kell a tesztért, mert ha ingyen lenne, akkor sem olvasnák el, hiszen nincs benne semmi érdekes. Ez jött le a hozzászólásodból.
(#48063) qqzs
Melyiknek van négyajtós hűtőgép a kínálatában? Ugyanis ragaszkodunk a legalább 70 centis belső szélességhez. A Sharpé 78 cm.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amikor csak nyomtatott sajtóban jelentek meg efféle tesztek, akkor visszakaptad a magazin árát?
Az összehasonlító teszt roppant nehéz ügy, nem kevés olyan cikket írtam. Már a második helyezett termék forgalmazója is felháborodottan reklamált, nem csak azok, akik a sereghajtók voltak. Azzal fenyegetőztek, hogy soha többé nem adnak semmit tesztelésre.
Ez a magyar valóság.(#48065) kicsi kecske
Az garantálja, hogy az nem teszt és aki annak meri nevezni, az lehúzhatja a rolót, többé rá sem kattintanak.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Köszi, ezeket láttam, de italadagolós kizárva, azt totál értelmetlennek, feleslegesnek tartom.
Valamint a Media Marktban kellene lennie, mert ott vettem a Sharpot, csak cserélni tudom. Az ára ne legyen félmillió fölötti, mert akkor már valamelyik nagy Liebherrt vagy az eggyel-kettővel drágább Sharpot választanám, amikben másfajta kompresszor dolgozik.
De ne szaladjunk ennyire előre, remélem a cseredarab cicergésmentes lesz!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hauptmann
addikt
A hétvégén kipróbáltam az AEG T6DBG28W szárítógépet, Mixed programmal, plusz be olt kapcsolva a végig alacsony hőmérsékleten szárítás (mert ez tud olyat is, hogy magasról indul, aztán csökkenti). Egyedül a vastagabb farmert, meg inget nem szárította meg teljesen, de ez érthető. erre külön program van. A vékonyabb anyagú cuccok mehettek egyből a szekrénybe, tökéletes munkát végzett.
Amit nem értek, hogy a kondenzvíz tartály csont száraz volt mindkét szárítás után. Az is igaz viszont, hogy elég kevés ruhát tettem be mindkét alkalommal.
-
BBéci
legenda
Azért nem rablás, mert senki nem kényszerít arra, hogy fizess. Mindenki szabad akaratából teszi, vagy nem teszi. Legfeljebb pofátlan, de még annak minősíteni is túlzás, én simán, szó nélkül elmegyek mellette.
-
peppe79
senior tag
Hát ez az, hogy simán eladható így is félmillióért egy hűtőgép. Nem az a baj, hogy kínai, hanem hogy egy olyan 50 dolláros tucat kompresszor köré építenek testet, meg vezérlést, ami például Beko hűtőgépekben is duruzsol.
Olyan ez, mint ha vennék egy prémium kategóriás családi autót, mindenféle hype-al, elektronikával, a motorháztető alatt meg ott csücsülne egy Loganból átszerelt, 1 literes szívó benzines motor. -
mephi666
nagyúr
válasz peppe79 #48081 üzenetére
nem is csak ez, hanem nincs náluk minőségbiztosítás? kipróbálni még a gyárban a készüléket? nem egy 10x20centis dobozban szállítják, hanem akkora mint egy kétajtós szekrény, amihez nem kicsi szállítási költség is társul vagy a kompresszor akár szállítás közben 1-1 nagyobb zöttyenéstől meg tud zakkanni, hogy utána ciripeljen? ...arról nem is beszélve, hogy ekkora gépnél örül az ember, ha sérülésmentesen kiszállítják: most küldeni oda-vissza, simán lehet hogy legközelebb enyhén sérült fog érkezni saját tapasztalat: kishűtőnk oldala kapott egy kisebbet és most a tűzely oldalán is van kis horpadás, amit csak átvétel után pár nappal vettem észre (működését egyik esetben sem befolyásolja és takarásban van, így nem is látszik... de egy szekrény méretű hűtőnél csúnyán mutatna ha a látható felületén sérült lenne)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #48081 üzenetére
Kevés helyen gyártanak kompresszort, ugyanez a helyzet az autók klímaberendezésével. Nem mindegyik Jiaxipera vacak, tudtommal Bosch és Liebherr hűtőgépekbe is szerelnek olyat, azokkal nagyon ritkán van baj. Nem valami pitiáner, dzsunkacég: [link]
Hamarosan kiderül, hogy 100 vagy 50 % a hibaarány a Sharpoknál.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Tudom, hogy nem egy garázscég, és úgy általában véve, nem nézem le a kínai ipart. De abban szinte biztos vagyok, hogy egy ilyen eleve filléres kompresszor esetében, amiből havi szinten akár 500 ezer darabot is le lehet gyártatni, nem fogják azt egy 'próbapadon' alaposabb vizsgálatnak kitenni. Meg ugye, a legalább 8-10 ezer kilométeres, kalandos utat is épségben át kell vészelnie, amíg Kínából idekeveredik Magyarországra.
-
polonic
félisten
Ha már itt kompresszor téma.
Az lg lineáris inverter kompresszorára lennék kiváncsi. Kicsit másképp működik, mint a hagyományos kompresszor. És emiatt egy szelep benne talán nem bírja annyira a terhelést.
Ilyen rémtörténeteket olvasni külföldi oldalakon.Valakinek van rossz tapasztalata vele?
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #48089 üzenetére
Thaiföld érintésével utazott, mert ott gyártották a hűtőgépemet.
Sharp-nál J-Tech Inverter a drágábbak kompresszora. Ki tudja, hogy azok között mennyire fordul elő cicergés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A nagy Liebherr side by side hűtők 600k feletti árban vannak és nincs 4, csak 3 ajtós, de az már 1 milkó felett. Egy Whirlpool nem jöhet szóba? Ez a 4 ajtós elég korrektnek tűnik, nem is drága és a 35dB-es zajszintjét tekintve talán nem kínai a kompresszora. Bár látni kellene, hogy tetszik-e az összkép róla. Néztem a 6-700k-s Liebherrt, azoknál még 43 dB.
-
BBéci
legenda
válasz #94529552 #48095 üzenetére
37,5 dB a hangnyomása, az enyémre 37-et adtak meg, ebből nem lehet következtetni a kompresszor típusára. Kétlem, hogy bármelyiké nem kínai. A J-Tech Inverteres Sharpé is az.
Néztem a Whirlpoolt, Bekót is, de egyiknek a minőségérzete, kialakítása, mérete sem olyan, amiért pénzt adnék. Sajnos a 774000 forintos Liebherr akkor sem jöhetne szóba, ha lenne rá annyi pénzem, mert a belső szélessége nem éri el a 70 centit. Ráadásul fehér és 43 dB a zajszintje.
Ez bombajó lenne, de az ára sokkoló hatású.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
SAMSUNG MS23K3513AS típusú mikró belsejében van egy takaró "lemez(szerű valami)" belül az oldalfalon.
Az a kérdés, hogy ezt le kell venni vagy fent kell hagyni? Nagyon passzol a helyére.Leírásban annyi van, hogy minden csomagolóanyagot el kell távolítani, viszont ez nem tudom mi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest