- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz ЯΞNΞGΔT #47400 üzenetére
amúgy jó, hogy szóba jött a téma, mert hétvégén kötöttük be az új kombinált tűzhelyet, aminek 2.5-2.7kwh a max fogyasztása és találtam egy kört, amire egyelőre csak egy mennyezeti lámpa volt kötve... innen elágaztattuk és külön húztam neki kábelcsatornában egy dedikált 220as vezetéket, valamint konnektort...
mármost ha megy a mosógép (nem találtam infót, de ez is megeheti a maga 1kwh-ját biztos), mosogatógép (legyen szintén 1kwh), tűzhelyben sütünk (nem maxon: így legyen 2kwh), valamint mikrózunk 0.7kwh-val akkor ez 4.7kwh, amire ráduplázhat a szárítógép... arról nem is beszélve, hogy hűtő, fagyasztó, tv, egyéb apróságok... ott vagyunk, hogy 10kwh, amire a 32a-s főmegszakító kicsi
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
05Steve
tag
Sziasztok, mosogatógépünk feladta a harcot újat keresünk, keret max 120, kinézett két gép: https://www.arukereso.hu/mosogatogep-c3171/fn:termekek-osszehasonlitasa:candy-cdi-2ds523-p395761741,candy-cdi-3ds52d-p399172487/
5év gari ami megfogott, előző Electrolux tól nem vagyunk el ájulva, 6 évet bírt új korán 130 körül volt, természetesen szívesen fogadok másik márkát is , 120 a plafon, teljesen beépíthető, 59-60 cm széles
Köszönöm -
05Steve
tag
válasz peppe79 #47404 üzenetére
Nem tűnik rossznak, ha csak 5 évet bír már jó, ezek után nem várok többet, autómata program nem kell meg semmi csilli villi, nagy legyen rövid / fél-egy óra/ programon szépen mosogasson más nem kell, 98% ban az elux is a 30 perces programon ment
De 120 ig bármi jöhet, ha valki tényleg tudja hogy az annyival többet is ér
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #47404 üzenetére
Candy? Az meg mi? Kandi kamera?
Vannak nevek/gyártmányok, amiket messziről kerülök, ez is közéjük tartozik. Haverék vettek egy hűtőt [link],
hatalmasat szívtak vele, hónapokig húzódott a javítás, végül a pénz visszafizetése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
05Steve
tag
Hát nem tudom, nagyra becsült Electrolux nem egészen 6 évet élt, új kora óta i20 hibát hozott garancia lejárta után havonta többször, ilyesformán nem érzem jogosnak a felárat, nálunk a cégnél 4 éves a candy mosogatógép kap hideget meleget senki nem foglalkozik vele de megy, ennyit a valamit valahol hallottam
-
peppe79
senior tag
válasz 05Steve #47405 üzenetére
Nem tudom. A fél órás programokat mi eddig hanyagoltuk, mert az nem volt hatékony. A zsíros szennyeződésekkel, sütőtepsivel stb. egyszerűen nem bírt, de persze nem is ért meglepetésként. A mostani Bosch gépünkön van variospeed program. Ha gyorsan kell elmosogatni, mert mondjuk vendégeket várunk, akkor inkább azt szoktuk használni. Csak úgy több a vízfelhasználás és az energiaigény.
-
peppe79
senior tag
Hát, ja. Emlékszem, hogy a 80-as években mekkora vérgagyi, bóvli tévéket gyártott a Samsung, meg az LG (pontosabban: Goldstar), most meg gyakorlatilag ők uralják a piacot. Amíg a Candy, Beko és társai nem mutatnak fel hasonló feljlődést, és kizárólag az 5 éves garanicával igyekeznek megfogni a vásárlókat, addig nálam is kerülendő márka.
-
05Steve
tag
válasz Csabroncka #47410 üzenetére
Valami tapasztalat hogy mit kellene venni 80-120 árukereső kategóriából?
-
MODERÁTOR
Feltételezem nektek nincs gyereketek, nekik meg van... bocsánat, ha tévedek
Én is olyasmi hűtőt keresek, mint Te, nem is gondoltam, hogy mélységre is lehet keresni, kösziiiii
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
blattida
nagyúr
válasz Csabroncka #47410 üzenetére
A szivattyúcsere pont, hogy megéri, egy új gép sokkal többe kerül. Nyakig vagyunk az ember okozta klímaváltozásban és annak hatásaiban, de azért Te is fogyasztásra ösztönzöd az embereket...ez egyfelöl szomorú, másfelöl meg gáz.
Bár, amilyen az ember, ebben, végül is, semmi meglepő nincsen.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #47412 üzenetére
Haverék gyerekei felnőttek, a legfiatalabb 19 éves, nem miattuk van az állandósult, kaotikus rendetlenség. Ahol gyerek van,ott sem magától értetődő a kupi, erre számtalan példát láttam. Legfeljebb a gyerekszobában, de az is nevelés kérdése.
Hűtő ügyben nem jutottam előrébb, kis mélységűt csak komolytalan gyártók készítenek. Ami minőségben és űrtartalomban is megfelel, az legalább 75 centis. Az 55 után a 77 brutális lesz, folyamatosan kerülgetnünk kell majd. Annak viszont roppant módon örülök, hogy nem kell leguggolni, amikor a söröket be- kipakolom, mert alsó fagyasztós.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sfefe
addikt
válasz blattida #47413 üzenetére
Nekunk is baja van most a mosogatogepnek ( indulna a mosogatas indul is a szivattyu az elejen de sipolassal meg is all ) holnap jon szerelo megnezni mi baja lehet. De En is inkabb megjavittatnam mint vegyek ujat. ( mondjuk en azert mert 200k volt 8 eve es nem szivessen dobnam ki, 50k-s javitast meg bevallalnek erte, aeg 99009 mop )
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
MODERÁTOR
Lehet, hogy hozzászoktak az őskáoszhoz a gyerekek kiskorában - a nevelés nem könnyű dolog - off vége
Nagyon bosszant ez engem is hűtőügyben. Nézegettem külföldi teszteket, de ott olyan márkák vannak, amiket nem ismerek (se elfogadhatatlanként, se ajánlottként), egyik helyen Whirpool nyert, amiről szintén nem hútő jut eszembe elsőnek. Ha találsz valami jót a keresett dimenziókkal, kérlek írd majd meg, köszi. Igaz nekünk a konyhabútor is új kell legyen, lehet, hogy annak a mélységével kell játszani, hogy elkerüljük a nagy kilógást.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
blattida
nagyúr
válasz Csabroncka #47414 üzenetére
A mosogatógépek keringtető szivattyújának átlagos új ára messze nem 50000 forint, ha meg bontóból szerzi be az ember, aminek amúgy semmi akadálya nincsen, akkor meg pláne nem.
Nem csaptam föl semminek, mindig is javítás párti voltam, a pazarlást meg az emberi mindent leszarást meg gyűlölöm. Az, hogy ennek mostanság egyre jobban aktualitása van, egy dolog, az meg egy másik, hogy ennek a topiknak a házigazdájaként és vegyészként, számomra, elég furcsa a hozzáállásod.
De, ismétlem, sajnos, nem lep meg különösebben. Az ego nagyon nagy fogyasztó tud lenni, ha hagyják, és az emberek általában hagyják.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
farkas-j
őstag
válasz peppe79 #47409 üzenetére
Nekem a mosógépünk és a mosogatógépünk is Beko (3,5 évesek). Tökéletesen elvégzik a rájuk bízott feladatot. További fejlődésnek azt tudnám elképzelni, ha a mosógép mosás után kiteregetne, a mosogatógép meg visszapakolná a tiszta edényeket a szekrénybe.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz blattida #47418 üzenetére
Még most sem értem miért kellene biztatni bárkit is arra, hogy egy új korábban 90.-120. ezres készüléket 5-6 éves korában megéri megjavítani 50 ezer forintért. A Fentebb hozzászóló prémium gépe nyilván más kategória.
A másik dolog meg megint a személyeskedés. Tudod világ ilyen és nem szeretek széllel szemben hugyozni! Megint utálom és nem is fogok példabeszédekbe, ezt csinálom azt csinálom, hogy jaj szegény Földecskét megmentsem a csúnya gonosz emberektől témába belemenni. Azzal meg végképp utálok példálózni, hogy végzettségemből és munkámból (ami nem vegyész, de elég közel áll hozzá) fakadóan a legtöbb ilyen facebook vagdalkozó önjelölt környezetvédőket (nem rád értem, de sejted kik lehetnek ), és itteni topik lakót ebben a témában szakmailag eléggé kenterbe verek. Talán ha háromszor említettem meg ezt itt a fórumon, nem is szándékozom lobogtatni, nem ezért vagyunk itt!
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #47417 üzenetére
Már megrendeltem a négyajtós Sharpot. Mondtam feleségemnek, mivel nincs spájzunk, veszünk egyet és beállítjuk a konyhába.
Nem okosság 77 centis pultot készíttetni, rengeteget elvenne a konyha hasznos teréből. A fénygátlást egy újabb pultvilágító LED lámpatesttel fogom ellensúlyozni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
05Steve
tag
Javaslat valaki? Itt Soproban nem nagyon van semmi ahol többet meg tudok nézni, így netes vásárlás lesz, de kicsi támpont jó lenne, köszönöm
-
asdf_
veterán
válasz Csabroncka #47421 üzenetére
Ezt az 50 ezret honnan szedtetek, aruljatok mar el. 10 eves gepbe nyilvan nem vesz zsiruj keringetoszivattyut az ember, mert egyreszt heroinaron adjak, masreszt ujat boven van esely, hogy amugy sem tudsz szerezni mar. Bontott megvan max 10-bol, a csere egy gyakorlott szerelonek csodalnam hogy fel-haromnegyed oranal tobb lenne (bar minimalis muszaki erzekkel s.k. kicsereled max ket ora alatt, ugy, hogy eletedben nem csinaltal meg ilyet) es ehhez meg egy kiszallas. Ha normalis, nem lehuzos emberrel csinalod, akkor ez megall 20, nagyon max 30-bol (attol fugg, hogy az orszag melyik sarkan). Ez a fele kornyeke az 50-nek, s.k. szerelesnel meg csak anyagar van.
-
asdf_
veterán
10 eves gephez nem a gyari szervizt hivja ki az ember egy szivattyuhibanal, ez kb. alap. De ugy egyaltalan, 10 eves gephez jellemzoen nem hiv szerelot az ember, mert sanszosan nagy szamot fog mondani, es ugyis az lesz a vega, hogy azt mondja az ugyfel, hogy aaaaaaaa, ugyis regi mar, inkabb veszunk ujat.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Én úgy vagyok vele, hogy amíg kopó alkatrészt kell cserélni, akkor inkább az. A lassan éretségiző mosogépre már rádobtam vagy 40-50k-t, pedig egy "szutyok" Whirlpool, de amíg a falusi szervizes meg tudja csinálni, addig menni fog. Ha panelcserés lenne az más, akkor mehet a bontóba.
De a szintén 1000 éves samu porszívó is javítva lett 20k-ért, mert miért dobjam ki, ha lehet még használni? Nem vagyok sötét zöld, de ezzel egyetértek.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Degeczi
nagyúr
válasz mephi666 #47401 üzenetére
Kevered a teljesítményt a fogyasztással!
10 kWh-ra, azaz fogyasztásra nem kicsi a 32A megszakító, hiszen ez a fogyasztásérték semmit nem árul el arról, mennyi idő alatt zajlott le, közben mekkora volt a teljesítmény - és így az áramfölvétel.
Pl. nálunk csak 16A-es a főmegszakító, és 15-20 kWh között könnyen elmegy egy erősebb fogyasztású napon. Hiszen ha csak 3A-t venne föl egy tiszta ellenállás jellegű kb. 700W-os fogyasztó, már az elvinne ennyit, ha egész nap menne.Más kérdés, h rengeteg gyártó valóban nem specifikálja mostanában a teljesítményt, csak idióta módon egy "átlagos ciklus" fogyasztását adja meg...
-
asdf_
veterán
Aztan meg is lett az eredmenye. Mondtak egy nagy szamot, te meg kivagtad a francba a gepet, mikozben siman mehetne meg most is, ha nem sznobkodunk a csak a markaszerviz csak zsiruj alkatresz cimu tortenettel. Nem egy feleves Bentley ez, hanem egy szaros tizeves, faek egyszerusegu mosogatogep...
-
Ispy
veterán
Nekem a 14 éves ariston mosogatógép rottyant el, 50k lett volna a javítása, de mondta a szerelő, hogy más részei sincsenek már jó állapotban, így cserés lett. De 1x év után azért nem akkora szentségtörés cserélni egy napi szinten használt gépet, ha mindegyik legalább ennyit elmenne már jobb hely lenne ez a bolygó.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
asdf_
veterán
válasz mephi666 #47401 üzenetére
Teljesen rosszul mesz neki, nem kWh-ban szamolunk, hanem amperben meg wattban.
Egy mosogep futoszala 1500-1800 wattos, emelle meg jar a mosogepmotor 60-90 watt, tehat ez onmaga majdnem 10 amper. Ha emelle bekapcsolod a mikrot, az masik kb. 4A, huto, fagyaszto az kb. 100 watt darabja, az itt nem oszt, nem szoroz. A villanytuzhely megint sok lesz, csak onmaga tud 25 amper lenni, ha epp az "osszes lang eg" (amit egyszerre kapcsoltal be, igy egyszerre fut, mert amikor mar felmelegedett, es csak hon tart, akkor szakaszosan mukodik, a valosagban ez nyilvan nem fog elofordulni). Igy az a lenyeg, hogy a nagy fogyasztok egyszerre ne menjenek. Tehat a vasarnapi szimultan sutes-fozes melle ne indits egy fozomosast es kapcsold be a mikrot, mert az ott mar sanszosan le fogja verni a kismegszakitot. -
törölt tag
válasz 05Steve #47407 üzenetére
Pl. a beépíthető Neff mosogatók most 3+2 év garival, és a promót is át kell nézni, hogy benne legyen a listában, ha ilyet vennél. Vagy vannak a Bosch(Serie4) hasonló gépei, ezekre a vétel helyén lehet hosszabb garit venni, pl. Euronics, MM, stb., de hogy melyiknél mennyiért lehet, annak utána kell nézni előtte. Félig vagy teljesen beépíthető az se mindegy lehet. Candy szerintem is kockázatosabb ezeknél. Vagy egy Gorenje is jó árban van, bár nem ismerem konkrétan. Vagy esetleg még az IKEA mosogatógépeit is megnézhetnéd.
-
mephi666
nagyúr
+47429: persze vágom, hogy így megy, de létezhet olyan eset, amikor minden eszköz a teljesítményfelvétel maximumán pörög... murphy-törvény, hogy ami kis eséllyel bekövetkezhet (de nem lenne jó, ha bekövetkezne), az be is fog következni pont akkor, amikor nem kéne pl: 90fokra melegít a mosógép, maxra melegíti a vizet a mosogatógép, 250fokra melegít a sütő, megy a mikró szintén maxon plusz nekiáll az asszony régi 1600w-os porszívóval csutkára tekerve porszívózni... szárítógépről ne is beszéljünk... összeugorhat hirtelen jópár kw P=U*I-ből meg egy 20amperes főmegszakító maximuma elvileg 4.6kw: lehet feszegetni a határát...
tűzhelyből amúgy kombináltat vettünk, mert átalánydíjas a gáz és fent azt jobb szeretem amúgy is... ha fent is elektromos aztán nekiáll az ember karácsonyra egyszerre sütni-főzni, az növeli az össz teljesítményfelvételt
ui: ez engem is bosszant, hogy hülyén adják meg a teljesítményadatokat... kellene tényleges max, átlag meg ha van olyan a készüléken, akkor "eco mód" ...így normálisabban lehetne vele kalkulálni: pl átlag 2 kwh-ból nem derül ki, ha a valóságban felugrik 1-1 percre 2.5-3kw-ra a teljesítményfelvétel és nézhet az ember, ha levagdossa az automatát másik lakásban alapból 10a-s kismegszakítók voltak: ha 1-2 kisebb fogyasztó ment, akkor már úgy kellett indítani az 1.6os porszívót, hogy minimumon beröffentettem, majd utána tekertem fel, mert indulásnál az sem 1.6ot evett, hanem bőven fölötte (egyébként veregette az automatát)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Zeki
nagyúr
Toll tintát dzsekiből mivel lehet kiszedni?
-
kicsi kecske
tag
válasz #94529552 #47436 üzenetére
Ez a Neff márka amúgy milyen? Megmondom őszintén sosem hallottam róluk eddig. Bár ez lehet csak az én szegénységi bizim..
Közbe megnéztem.. nem az én kategóriám ez a márka.. 500k egy beépíthető mikróért..[ Szerkesztve ]
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
MODERÁTOR
válasz kicsi kecske #47439 üzenetére
Premium Bosch. Nehol indokolatlanul draga, mondjuk mi az 5ev gyari gari miatt vettuk az indukcios lapot, de mosogatogep eseten nem ert meg +50ezret a boschoz kepest.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Degeczi
nagyúr
válasz mephi666 #47437 üzenetére
Pont mostanában húztam föl magam ezen...
Földgázra átállás miatt muszáj új tűzhelyet vennem, mert nem lehet fúvókákat szerezni a régi PB palackoshoz. És ha már vásárlás, az legyen előrelépés: tudjon légkeverést. Csakhogy ilyen gyakorlatilag nem létezik full gázüzeműben (valszeg mert elfújná a lángot a ventilátor?), tehát kombira van szükségem - azonban még jó darabig csak 16A-ből gazdálkodhatok... Szóval hogy maradjon is másra sütés közben, kb. 2.5 kW alatt kellene maradjon a sütő teljesítménye.
És itt jön a nyűg, h a gyártók többsége cseszik megadni az elektromos teljesítményigényt!
Basszus, megadják a gázégők teljesítményét is kW-ban, ami aztán baromira lényegtelen a választáshoz - de pont ami fontos lenne, a sütőét nem! Olyanokat adnak meg, h "egy átlagos sütés fogyasztása 2.1 kWh, légkeveréssel 1.8 kWh" - nesze semmi...
AEG/Zanussi/Elektrolux, Gorenje, Amica, mind ilyen. És amikor sikerül valahonnan kibányászni/megszerezni adattöredéket, bizony kiderül, h bőven 3 kW fölé is mehet, ami nekem már sok lenne.Végül a lenézett Bekonál volt ahol egyértelműen megadtak 2 kW teljesítményt, és azt, h 10A-es biztosítékra kell kötni a tűzhelyet, szóval az lesz belőle.
De hogy ez ennyire nehéz ügy legyen?! Pedig nagyon sokan vannak hasonló helyzetben, ahol a külső hálózat miatt nem sima ügy a 16A fölé bővítés... -
mephi666
nagyúr
válasz Degeczi #47441 üzenetére
nálunk 16osra került, amit kb egymagában birtokol (azon az ágon van mennyezeti lámpa még, led-es izzóval, semmit nem zavar) ...bekötés után megvolt a teszt végülis: csumán kellett minimum 1 órát hajtani, hogy kiégjen kicsit a sütője és ne legyen büdös... ez meg 250fok, légkeveréssel... kb a plafon fogyasztásban én is keresgéltem fogyasztási adatokat és elvétve írtak csak 2.5-2.7kw-t, több helyen arra hivatkoztak, hogy magát a tűzhelyen adott helyen van egy plakett, hogy mennyi... kössz, vásárlás után sokra menne vele az ember meg, hogy kwh/ciklus... milyen ciklus? 28 napos menstruációs? nem mindegy, hogy egy 10perces piskóta a ciklus, vagy egy több órás hús...
ui: amúgy boldogítson a tudat, hogy légkeverésessel lehet normálisan sütni... egyszerűen teljesen más dimenzió, mint a gázos sütő... szeretek főzni-sütni, leginkább főzni, mert visszagondolva gázos sütővel csak balf@szkodtam az elmúlt 12-13 évben... elmúlt 1 hétben több sikerélményem lett sütésben, mint előtte 1 évtized alatt... ez a sütő süt... nem éget, nem szárít: süt
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Asszonynak kipattant a fejéből, hogy szeretne egy szárítógépet. Először helyhiány miatt a mosó-szárítógép tűnt megoldásnak, de a fórumot olvasva ezt elvetettük, inkább csinálunk valahogy helyet a külön gépnek. Amit viszont nem sikerült eldönteni, hogy sima kondenzációs, vagy hőszivattyús legyen. Olvastam mindkettő előnyeit és hátrányait, de a döntésben nem segített. Nálunk hetente 5-6 alkalommal menne. Egyelőre a hőszivattyús felé billeg a mérleg nyelve az alacsonyabb fogyasztás és szárítási hőmérséklet miatt.
Amiket kinéztem:
Bosch WTR85V00BY
Electrolux EW8H357SVásárlással érdemes megvárni a Black Friday-t? Szoktak szárítógépeket is akciózni?
-
Degeczi
nagyúr
Igen, pl. a Gorenjék kézikönyve azt mutatja, h nem villásdugósak és ha csak egy fázist kötnek be, akkor az 45A-es megszakítón legyen... (ami agyrém kben, mert kombitűzhelyekről beszélünk, tehát gázégők vannak fönn, csak a sütő elektromos - az pedig akármilyen is, aligha kér többet 4 kW-nál, szóval 20A is bőven elég lenne. Valszeg egyszerűen ugyanazt a részt copy-paste-elték a kézikönyvben az összes típushoz, a full elektromosokból átemelve. Idióta gyártók...)
Megnézni Szegeden sajnos nagyon kevés helyen lehet, kis választékkal, így a netes nézelődés maradt, és a kézikönyvek letöltögetése. Ezért érthetetlen, h legalább a kézikönyvek műszaki adatai miért nem listáznak ennyire alapvetően fontos értéket.
De mindegy, szerintem jó lesz a Beko, már megrendeltem.mephi666: így bizony.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Bevittem akkor a szervízbe a 9 éves Whirlpool mosogatógépet.
Várom az ajánlatot a javításra.
Azért elkezdtem nézelődni, hogy szükség esetén milyen új gépet vegyek.
A következő márkák közül melyiket célszerű választani:
BOSCH
ZANUSSI
BEKO.
Az egyik szerelő azt mondta, hogy "mindegy a márka".
A BEKO 5 éves garancia kecsegtető.
Viszont nem mindegy, hogy mégis meghibásodás miatt mennyiszer kel a teljesen beépíthetőt kibontani.
Illetve, hogy jól lehet-e a nagyobb edényeket is belepakolni. -
GEPESZ66
veterán
Ez mit jelent a mosogatógépeknél?
"Szárítórendszer: Aktív szellőzés" -
ribarszki
őstag
válasz GEPESZ66 #47446 üzenetére
Nekem 2éve tönkrement a csilli villi mindent tudó Samsung mosogatógépem. Két választás volt előttem, vagy a legolcsóbb új Miele, vagy a legolcsóbb Beko.
Végül megvettem a legolcsóbb Bekot 5év garival, 59.000Ft-ért. Ha esetleg 5év után tönkremegy, egy percig nem fogok szomorkodni, hogy újat kell venni. És azt sem kell mérlegelnem, hogy 5év után megéri-e javítattani.Ok, gyengébbek a kosarak, nincs digit kijelző, nincs gyerekzár, igazából csak mosogatni tud, de azt nagyon szépen! A legalapabb Lidl tablettával gyönyörűen mosogat. Szépen szárít, a poharak csillognak, hetente 10x indítjuk. Igénytelen jószág, de eddig megállás nélkül teszi ami a dolga. A végeredmény pedig tényleg kiváló.
Mosógépből már új Mielet vettem, de a mosogatógép nem egy atomfizika. Nekem eddig bejött a Beko. De a tervem jelenleg inkább az, hogy 4 éves korában eladom még 1 év garival és szintén veszek egy új Bekot 5év garival. Gyakorlatilag minimális pénzből tudom 4évente cserélgetni a mosogatógépet..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik