Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teodor52

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni a kedves fórumtársaktól!

    A fürdőszobánk sajnos messze van a kémény csatlakozási pontjától és nem volt más lehetőség csak a villanybojler beszerelése viszont nagyon drága és az éjszakai áramra váltás meg valami 200-300 ezer forint körül van a villanyszerelő elmondása szerint.
    Említett valami dobozt meg külön vezeték behúzást átkábelezést stb.
    Plusz nincs elegendő mennyiségű meleg víz ami nem igazán jó meg a több órán át tartó felmelegítés szóval nekünk nem nagyon vált be!

    Gondoltunk gázos átfolyós vízmelegítőre viszont, ahogy fentebb írtam nem tudjuk a több ponton könyökkel összetoldott gázcsöveken keresztül rákötni a kéményre mert nincs elég depresszió ami kihúzni az égésterméket.Egy új kémény szintén több mint 200000ft-ba kerülne.

    Majd jött még egy ötlet a turbós gázos átfolyós vízmelegítő aminek az égéstermékét kitudnánk vezetni a tőle 5 cm-re lévő falon keresztül oldalirányban gondolom parapeten át.A turbónak köszönhetően nem kell külön kémény elméletileg.

    Ahogy a neten néztem gyors futtában találtam is 1-2 darabot különböző márkákból,de mivel nincs semmi tapasztalatom hozzátok fordulnék információért, segítségért!
    Mi a véleményetek a leírtakkal, de leginkább a turbós készülékekkel kapcsolatban?

Új hozzászólás Aktív témák