- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Sinisi #23297 üzenetére
Nyilván ez a maximális fogyasztásra vonatkozik, tehát pl a sütő miután elérte a beállított hőfokot akkor már nem maxon megy. Az is simán elképzelhető egyszerre megy a főzőlap, sütő, mosógép.
(#23298) polonic: Nálunk az is előfordul hogy mind a 4 gázégő megy a főzőlapon. Relatíve ritkán max ha valami vendégsereg érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
válasz Morris #23270 üzenetére
előmosogatás csak azért kell, mert sok edényt nem használunk, és most is úgy rászárad a cucc néha, hogy "öröm" kaparni Anyám mondja mindig a mosogatásról: aznap örömmel, másnap körömmel. Az előmosogatás célja ha jól tudom, hogy berakom amit épp használtam, átlocsolja, és nem szárad az agyára a kajamaradék. Mintha kb elöblögetném. (vagy tévesek az információim? )
(#23267) Timmcsy és (#23275) Sinisi : Amint megláttam az evőeszköztartót, kb "beleszerettem", aztán meg olvastam is, hogy tisztábbak lesznek az evőeszközök (ezt is jól olvastam ugye? ).
Már csak azon múlik, hogy helyben mit kapok, mit hoznak meg nekem. (van itt egy kereskedő, aki az internetes legalacsonyabb árhoz képest számol valamit, egész korrekten áraz).
indukciós téma: Nekünk kb 10 éve volt az indukciós főzőlapunk, sima 1 lap 220-as dugaljjal. Akkor már megvolt a kerámia főzőlapunk, de csakis kizárólag az indukciósat használtuk. Sokkal jobb vele főzni, gyorsabb, gyorsabb a reakció ideje, nem lesz tőle forró az edények fülei, és sokkal szélesebb a hőmérséklet skálái (értsétek: pl húslevesnél amikor épphogy csak rotyogtatod, azt itt könnyebben megoldottuk, mint kerámián). Ezenkívül a nagy előnye amit fent is írtak, ha véletlenül a gyerkőc (akinél van pici) bekapcsolja, akkor se égeti meg magát, mert csak edényre reagál. Apu anno németországban vette, és kitapostuk a belét szegénynek De megérte!
[ Szerkesztve ]
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Csabroncka
Topikgazda
A TP-re írtam mint típus szám, miért lenne belépő
Főzőlap és sütő Szerintem elég magát a villamoshálózatot túltervezni, én 20A-esC-s kismegszakítót tervezek a sütő+főzőlap körre.
Életemben nem használtam még úgy tűzhelyt, hogy a 4 lap és a sűtő is kakaón járatva ment volna - sztem fölösleges így számolni.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
YAS-dude
őstag
válasz Csabroncka #23305 üzenetére
Nálunk meg sűrűn előfordul, hogy megy a 4 főzőlap és a sütőben légkeveréssel két rácson kétféle sül. 1:1
-
blattida
nagyúr
Ez akkor igaz, ha a főzőlap összes zónája és a sütő alsó-felső fűtőszála max teljesítményen, egyszerre üzemel, ám akkor sem folyamatosan ennyi a fogyasztásuk, szerencsére.
Csabroncka
Az ilyenek miatt mindenképp ajánlott a három fázisú villamos hálózat használata, amennyiben megoldható/kivitelezhető.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
És arra van lehetőség hogy biztonságosan elosszam csokival vagy bármi egyébb módon a bentlévő külön kismegszakítón lévő kábelt. Igaz így is ugyan azon az áramkörön lenne a hűtővel és a villanysütővel de legalább direktbe lenne bekötve. A kismegszakítót du lecsekkolom.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Morris #23309 üzenetére
Ha valaki nem akar nagyon agresszív mosogatószert használni (akár környezetvédelmi, akár edény élettartam és szépség vagy anyagi okok miatt), akkor fontos lehet az előmosogatás funkció is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Timmcsy
tag
válasz Joezyka #23302 üzenetére
Mosogatógép plusz felső sín vs alsó rekesz témához:
Nekünk mindkétféle van a családban, egyértelműen a felső sínest szeretem jobban. Szerintem annyiban lehet igaz, hogy szebben mosogatja el az evőeszközöket, hogy kevésbé "igényesen" kell bepakolni. Itt minden egyes evőeszköz külön helyre megy, egymástól elválasztva. Az alsó rekeszben előfordulhat, hogy a kanalak jobban összeérnek és ha koszosabbak, nem lesznek teljesen tiszták, de ez szerintem inkább pakolás kérdése.Inkább a jobb helykihasználhatóságot hoznám fel előnyére, hogy alul nem foglalja a nagy helyet a plusz evőeszköz rekesz középen, lehet oda helyette kényelmesebben fazekat tenni. Illetve a hosszabb dolgok is kényelmesen beférnek keresztbe, míg ugye a rekeszesnél korlátozott a magasság a "tisztító lapátok" miatt. -
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #23305 üzenetére
Ja, akkor félre értettelek.
Szóval holnap jön meg a Liebherr TP1764-es.
Ennyi pénzért amit elvárok: Minőségi belső, halk inverteres (NEM KÍNAI kompresszor)...
Szerinted? -
Misi1980
senior tag
A mosogatógépre rá lehet kötni a melegvizet hideg helyett?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz balazs1956 #23269 üzenetére
A Budagyöngye környékén lakom, és szívesen adok kölcsön kipróbálásra egy indukciós lapot. Tartaléknak van, miért heverjen parlagon...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok.
Mosógépnél jól tudom, hogy a Hotpoint Ariston elég jó márka? Olyan indokolatlanul olcsónak tűnik ez most az edigital weboldalán: Hotpoint Ariston FMSG 623 B EU keskeny elöltöltős mosógép, 69990 ft. (A+++, 1200-as fordulat, 6kg, igaz a garancia csak 2 év)
-
krx21
nagyúr
válasz blattida #23320 üzenetére
Nekem ilyen van, ez milyennek számít?
WTLS 60912 ZEN -
blattida
nagyúr
Magát a típust kérdezed?
Nem rossz gép, csak ne haljon meg benne a motor vezérlése (sajnos, elő szokott fordulni), mert arra nem vonatkozik a 10 év garancia és igen költséges lenne a javítása/cseréje.
Maga a whirlpool, mint márka, átlagos, viszont, gyakran van hozzá hosszabb gyártói garancia, ami viszont jó.123xyz
Ha kimondottan olcsón szeretnél mosógépet, akkor a beko ajánlott, mert hosszú gyártói garancia van rajtuk (5 év).[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz blattida #23311 üzenetére
Akkor igen, de neki az a fontos, hogy a makacs szennyeződések is lekerüljenek az edényekről. Egy szóval sem említette, hogy zöld filozófiát vall.
Amúgy én a Lidl-ben kapható w5 szériát használom. Foszfát mentes, olcsó és tökéletesen tiszták az edényeim. Mindez előmosogatás nélkül!! -
blattida
nagyúr
Nem másoknak gyárt, hanem több márka már az övék, konkrétan például a bauknecht, kitchenaid, maytag az ignis és részben az indesit/ariston is, meg még egy csomó, nagyrészt Ázsiában, Dél-Amerikában forgalmazott ottani márkák..
A eladójuk is marketinges, nem fog a saját zsebe ellen beszélni...
Azt nem mondanám, hogy nem igaz, csak csúsztatásokat, féligazságokat tartalmaz.[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Nézelődtem hétvégén porszívó témában. Mivel nálunk van egy kutya a lakásban ami előszeretettel összeszőröz mindent ezért szeretnénk egy porszívót ami megbirkózik a feladattal.
Gondolkodunk robotporszívóban is de csak ha le tudom tesztelni.
Viszont itt sokan ajánlották a Miele C2 porszívót parketta fejjel, tetszett is, viszont ami nekem furcsa, hogy egy ilyen árú és ennyire ajánlott porszívó miért csak B por-visszabocsájtási és parketta, valamint C szőnyegen mutatott teljesítménnyel rendelkezik.
Mellette volt egy Bosch ProAnimal porszívó, minimálisan drágábban 3 A értékkel.
Ausztriai MM-ben néztük őket.
Kutyaszőr vs porszívó témában valakinek ötlete / tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Mindenképp, mint ahogy az electrolux esetében is ez történt/történik.
Ha az ár nem számít, akkor felültöltősben a miele, övék a legjobb minőség, de mosókapacitásban vannak már náluk nagyobbak...
BaLee
Állatszőr esetében szinte kötelező a turbó kefe megléte.
A miele biztos, hogy jó, én azonban ezen a téren inkább valamelyik thomas típust ajánlanám, ha meg porzsákos kell, akkor szintén miele, esetleg bosch/siemens, illetve electrolux nagyobb modelljei.[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
válasz MaCS_70 #23331 üzenetére
Tiszta fém gépek, nagyon tartósak, erősek, amerikai gyártmányok és kemény vám van rajtuk. Kint fele ennyibe kerülnek, mint nálunk.
krx21
Gyakorlatilag igen, mert nagyon hosszú az élettartamuk és mindenük javítható, akár 20 év múlva is.
Csak hát az új áruk, nálunk, elég magas az itteni fizetésekhez képest.[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
-
ribarszki
őstag
Jah, hogy külföldön nezted, elnézést akkor lehet nincs elirva. Nálunk ezt a típust nem árulják..
Ha nem szisztematikusan takarító robotot keresel, akkor az Aldis 50k-ért Best Buy. Nem váltja ki a porszívót, de ritkítja a takarítást. Rengeteg kutyaszort össze tud szedni hétközben. Nézz át az indexes robot porszívó topicba, ott hosszasan ír róla egy kutyás gazdi.
[ Szerkesztve ]
-
Kicker
őstag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek, de valami ital autamata, amit lehetne tölteni 3decis dobozos sörrel mondjuk, és lehűtené, és mondjuk 250ftért adna egyet típusú gép (és ha lehet nem az a klasszik 2méter x 1 x1-es brutál nagy....) van valakinek eladó? otthonra kéne ha jönnek a haverok ne tudjanak fizetés nélkül inni
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
blattida
nagyúr
válasz ribarszki #23343 üzenetére
Nem, baráti, kutyás körből származik a legfrissebb tapasztalat, éppen ezért én továbbra sem veszek robotporszívót, maximum majd akkor, ha még olcsóbb lesz, de akkor is csak azért hogy ezzel is segítsek a feleségemnek.
-
ALI_G
veterán
Neato XV robotporszívóból 3 éve vettem egyet szülőknek karácsonyra. Csak keménypadló van, de azóta azokban a helyiségekben nem porszívóznak (és tisztaság van). 1x cseréltem benne akkut tavaly. Negatívum, hogy drága. Ma már van újabb, jobb, de a neato rendelkezik a legnagyobb szívóteljesítménnyel, mivel nem random mászkál a szobában, hanem szisztematikusan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest