- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
addikt
válasz DeFranco #12051 üzenetére
Mind reális mód:
1) A felületi korrózió esetén, a fémszerkezet felületén egyenletes, egybefüggő rozsdaréteg alakul ki. A jelenséget egyenletes felületi korróziónak nevezzük. A rozsdaréteg a felületet érő környezeti hatások (víz, oxigén és egyéb gázok, por) összességeként jön létre.
2) Lyuk és vályat korrózió: A felületi réteg alá hatoló, éles határvonalú, kis felületű, de nagy mélységű korróziós károsodás. Kráter, vagy tű alakú korróziós bemélyedések formájában jelentkezik. Az alkatrész szilárdságát jelentős mértékben csökkenti.
3) Réskorrózió: szűk résekbe szivárgó elektrolit (pl. a levegő nedvességtartalma) hatására fellépő, a rés felületén jelentkező korrózió. Mindenütt előáll, ahol az érintkező felületek között nincs megfelelő tömítőanyag. Jelentkezik pl. ponthegesztéssel összefogatott lemezek, csavaranya és alátét, szegecsfej és lemez között).
4) Kristályközi korrózió: különböző ötvözőanyagok határfelületein alakul ki. Ha a különböző összetételű krisztallitokat tartalmazó fém elektrolittal kerül érintkezésbe, akkor galvánelemek alakulnak ki, és elektrokémiai korrózió lép fel. Hatására a felületen repedések indulnak ki, amely tovább terjed az anyag belseje felé.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
jeni
félisten
válasz DeFranco #12051 üzenetére
Nekünk kettő is van, egy a teraszon mutatóba,hogy olyat miért ne vegyünk!
A másik melyet 2 éve vettem meg az Euronics boltban 5 év biztosítással.
Az ajtó alatt és oldalt láthatóak a szépen lepattogni akaró zománc és ott körülötte meg szép rozsdák láthatóak körös-körül,mint egy 15 éves Ladán. -
DeFranco
nagyúr
várj akkor átfogalmazom... ~6 éve van meg a whirlpoolunk, elvileg ez már a gyatra időszakból van, de rozsdásodni... nem rozsdásodik. igaz figyelünk rá, hogy legalább nyitva hagyjuk mosás után, bár törölgetni nem szoktuk, de szerintem ezzel is túltejesítjük az átlagot.
Édesanyám indesitje ehhez képest már 3 évesen merő rozsda volt az ajtónál, pedig ő precíz asszony, minden egyes mosásnál porszárazra törli a gépet az utolsó csapágyig.
a mostani wp-ket nem ismerem, remélem nem is kell hamar megismernem, de a pár éves gépek tekintetében nem gondolom, hogy ki kellene jelenteni, hogy már pedig rozsdásodnak mind egy szálig.
ha közben változtattak a gyártástechnológián, az okozhat ilyet, de túl sok virágtartónak nézett soha nem takarított feszt nyomás és áram alatt tartott gépet láttam ahhoz, hogy ne az legyen az első gondolatom, hogy kis odafigyeléssel lehetne azért húzni az élettartamon.
[ Szerkesztve ]
-
DonMenyet
tag
válasz DeFranco #12055 üzenetére
Nekünk is volt pár évig whirlpool és rozsdásodott is rendesen, pedig tisztogatva volt. Asszem 2000-res évek elején lett véve. Ismerősnél meg van egy kb 2005-ös modell, a mai napig semmi baja, csak kicsit besárgultak a műanyag részei. Ezek közül egyik sem a felső kategóriából származik. Aztán ez után legyen okos aki tud.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Porszívót keresnék 10-20.000 Ft-os árkategóriában, inkább a tartomány alján...
Elvárások a következők lennének: Fém cső, HEPA szűrő (allergiás vagyok), kicsi méret (lakás s kicsi, kevés a szőnyeg is). Ill. mindenképpen megbízható termék érdekelne, nem noname vackok... Porzsák nélküli jobb lenne, de a porzsák sem probléma.Elsőre az alábbiakat találtam, ezek alapján a Gorenje lenne a befutó, de nem igazán ismerem őket:
[link 1]
[link2]
[link3]
[link4]Ti mit ajánlanátok?
-
Stehe
aktív tag
válasz PainKiller13 #12059 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de 15 lenne a keret teteje, így újragondolva...
-
gulyasa
őstag
Sok éve mi is elgondolkoztunk vizes (= aquafilter-es) porszívó vásárlásán (asszony és én is szénanáthások vagyunk - és úgy adódott, hogy a gyerek is mutat efféle tüneteket, sajnos...), de többek megkérdezése után inkább HEPA-szűrőset vettünk.
A "vizesek" képessége elsőre nagyon jól hangzik, de idővel a dizájnos alak miatt annyira nehezen takarítható a víztartály, hogy egy idő után teljesen iszapos lesz. Legalábbis ezt tapasztalták/mondták, akiknek ilyen van...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
macilaci78
nagyúr
-
Stehe
aktív tag
Sencorba találtam egy ilyen modellet, HEPAs-s, porzsák nélküli, és elég jó áron van...
Az egy dolog, hogy ár/érték arányban jónak tűnnek, de megéri ilyet vásárolni? MEnnyire megbízható?
Ill. iaz kicsit dárgábban, de van egy Zanussi is, porszívóban ők nem tudom mennyire jók:
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Hali
Mikrót keresek 20k környékén.
Melyik típusok ajánlottak? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
porszívot keresek 20-30k között.
mi ajánlott? nagyon nem értek hozzá.
legszívesebben nem porzsákoznék, de nem tudom melyik a valóban praktikusabbelőre is köszi.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Az alábbi három (igazából négy, de a Gorenjénél az csak fordulat szám különbség) mosógépekkel kapcsolatban szeretnék véleményt kérni:
Gorenjew 6523/s vagy w6503/s
Samsung WF 60 F 4 EOWOW/LE
Lg F12B8ND1Egyenlőre két fős háztartásba lenne első mosógép, de tartósat szeretnék, ami jól dolgozik, és ha lehet gyorsan.
Segítségeteket előre is köszi
-
pjen
félisten
válasz DeFranco #12075 üzenetére
Az a baj,hogy esetleg igaza van.A háztartási gépek nagyrészébe mintha kódolva lenne,hogy a gari lejárta után 1-2évvel total károsak lesznek.Pl:energomat komfort mosogép 25 év után nem volt láthatóan rozsdás,5 éves Fagor havonta mázolgatom valahol mert rohad mint egy 30 éves lada.Egy új tetô majdnem 40ezer ft.
-
Met
nagyúr
válasz DeFranco #12075 üzenetére
Van amúgy ajánlott márka? Vagy inkább nem ajánlottból van kevesebb?
Lassan nekünk is fog kelleni, remélem nem mostanában de jó lenne tudni milyenek nézzünk hátha lesz valami kihagyhatatlan ajánlat.Elöltöltős, normál méretű, tudjon valami fél órás programot vagy mit és ne ugráljon nagyon mert konyhapultba menne.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
DeFranco
nagyúr
Hallgass a szakira vedd a legolcsóbbat
(véleményem szerint középről kell venni valamit sok garival. a nagy bugok innen a topicból kb. ismertek, indesit rozsdáll, whrilpool panelhalálozik, samu csapágyas, a többit most nem tudom ilyen szakértő módon sommázni. . nagyon nem lehet okosnak lenni. ha meg veszel egy elit kategóriásat, akkor a valószínűséget fizeted meg, hogy egy éve épp nem váltottak minőségpolitikát. vagy bejön vagy nem.)
@pjen: hány havi fizetés volt az az energomat? hány havi fizetés a mostani fagor? minden műszaki cikk egyre olcsóbb reálértéken, de ennek ára van. ebben az esetben a nem megfelelő anyagkezelés és a pocsék anyaghasználat. fagor amúgy is legalja, nem tudom mit vártál. ja, tudom, hogy olcsó legyen úgy is egyformán szar mind.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz DeFranco #12078 üzenetére
Mikor megvettem a fagort,nem az ára miatt vettem és nem is volt a legolcsobb.Az ár szerencsére annyira nem fontos.A mosogato gépem whirlpool volt a drága 3 év után meghalt.Márkaszervíz 50 k ért válalta volna a javítást.Vettem egy Bosch t,kötottem rá 5 év biztosítást,kop..kop eddig semmi baja.
-
DeFranco
nagyúr
én ezt értem, csak ennek nincs köze ahhoz a sommás és mély életbölcsességhez, hogy vegye kedvesasszonyom a legolcsóbbat úgyis szar mint ha meg nem sértem...
meg a 25 éves energomathoz sincs köze. lehet most is reálértéken energomat áron venni mosógépet. 1988-ban 16.760 Ft volt egy automata mosógép. Ez az akkori átlagbér 2,4-szerese.
Ez annyi, mint ha ma 370.000 Ft-ért vennél mosógépet. Annyiért kapsz olyat, ami van olyan jó mint az energomat.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagyúr
sencor SVC 8
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
eastsider
nagyúr
válasz PainKiller13 #12087 üzenetére
szuper, koszi
-
törölt tag
Nos, akkor Gorenje WA72129. A+++, 1200-as centrifuga. A MM-ban vettem, felső polcos bemutató darab volt, majdnem féláron, karcmentesen. Az ára, s a 3 év garancia miatt vettem ezt. Sokféle program, hatalmas ajtó és dob. Jól mos, s mint említettem, sokkal halkabb, mint más gyártók gépei. Két negatívumot tudnék említeni: Egy-két inget nem nagyon akar kicentrifugázni, ilyenkor csak próbálkozik a centírozással, de ez egy 7 kg-os családi gép, meg kell pakolni. A másik, hogy kicsit háklis a szivattyú előtti szűrő tisztaságára. "4D" rendszerű, mosás közben felülről locsolja a vizet a ruhára, s ha már úgy félig eltömődött a szűrő, akkor ez nem igazán működik. Havonta ajánlatos tisztítani, de még vízleeresztő csövecskéje is van, két perc az egész.
-
-
lowzor
veterán
válasz canniball #12089 üzenetére
Kettő között vacilálok:
Gorenje MO 20 DB:
-700W
-Tekerőgomb, amit nem nagyon szeretek
-Nincs kerámia bevonat
-3 év gariSamsung ME732K/XEO:
-750W
-Gombos vezérlés (remélem nem érintőgombok)
-Kerámia bevonat
-2 év gari[ Szerkesztve ]
-
-
zoltan6
őstag
válasz macilaci78 #12097 üzenetére
na ezért nem vennék én sem porzsáknélkülit semmi pénzért,kollegám is hetente hordja be a szúrőit kifujatni kompresszorral,legjobb a textilporzsákos 10 éves az LG porszívónk,és teljesen jó.
-
khron78
őstag
Electrolux hűtő fogantyú. Légbuborék belül. 4 éves darab, semmi extra erőbehatás. Cseredarab 5300Ft+2200Ft szállítás...
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz khron78 #12099 üzenetére
Nehogy megvedd, nekünk zanussi van, de a fogantyú ugyanilyen volt, 3 hónaposan elrepedt, egy neves aukciós oldalon vettem fém fogantyút 500 ft-ért, igaz hogy nem fehér hanem ezüst, szóval annyira nem esztétikus, de igazából használatnál fel sem tűnik, nem csúnya, és egy örök élet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik