- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz #03969024 #12152 üzenetére
én már nem tennék be újonnan gázos sütőt/főzőlapot sehova. olyan eszement előírásokat támasztanak amit képtelenség betartani, és ebben lazulás nem várható.
olcsóbb rendbe hozni a villanyos rendszert, vagy húzni egy külön delejt a tűzhelyhez.
a lecsónak meg a tökös-mákos pitének meg jó a villany is, majd ha a bocouse d'or-ra készülök, akkor meg a szponzorok összedobják a falátfúrást, ventillátort, mágneskapcsolót, szagelszívót, stb.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz DeFranco #12153 üzenetére
Én sokat szopoltam a gázosokkal a felújítás során (speckó szellőzés, kéménybélés, miazmás). Beintettem nekik, kiköttettem a gázt, órát visszaadtam, minden villanyos azóta. Külön kör van minden nagyobb/fontosabb fogyasztónak, azóta vilagbéke van.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
DeFranco
nagyúr
első körben kezdjük ott, hogy ember nincs aki ismeri a pontos előírásokat, még a gázművek is egymásnak ellentmondó információkat ad erről.
második körben ezek az előírások évente-kétévente változnak, tehát szép lehetsz, de okos nem.
harmadik körben számomra az felettébb gázos, hogy:
átfúrod a homlokzatot
raksz bele ventillátort, amit automatán kapcsol a rendszer, akár -20-ban is
raksz fel egy szagelszívót
átfúrod a homlokzatot még egyszer
kivezeted a szagelszívót
rakatsz be mágneskapcsolót, ami automatán kapcsolja az egész kócerájtmajd ezek után ezt az egész hóbelevancot x évente kötelezően ellenőrizteted egy felszentelt gázossal, nem főzöl gázzal ha nincs áram, két évig vagy jó mert aztán kitalálják hogy a linóleumot is szedd fel, meg fesd a konyhát kékre, és az összes szomszéd rajtad röhög hogy te vagy a kerületben az egyetlen balek aki ennek a sztorinak lefeküdt. mellesleg még rád is fagy a szöszmöszmackó télen a konyhában.
majd eladod a lakást és az egész beruházásodból (ami nem kényelmi, nem élettartam hosszabbító, nem a te választásod, még csak nem is élet-halál kérdés, mert nem az) megtérül 23 Ft
ez egy túlszabályozott, eszement vadbarom rendszer, három mérnök elszabadult a sóhivatalban és a főnökük épp kávézik ahelyett, hogy megnézné mi a toszt ír alá ami miatt aztán egy ország szív utána feleslegesen. ha értelmes szabályok lennének, én bólogatnék a leghevesebben, de ez egy baromság.
légbeejtő? ok. co detektor? csak a legjobbat. ötévenkénti felülvizsgálat? még a villanyra is.
de ez amit előírnak egy marhaság.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
én ezt tudtam meg, ez az utolsó infóm (aktív légbe- és kivezetés, mágneskapcsoló a gázra, hogy elszívó nélkül ne működjön, meg amit még kihagytam), de nézz utána. mondom, ahány gázművekest kérdeztünk, annyi mondott mást, főgáznál kérdeztünk többet is, plusz vidéken is megkerestünk kettő helyi gázművet.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Nézegettem néhány mosógép márkát, mindnek 85 cm a magassága, érdemes 1-2 cm-el magasabbra tenni a konyhapultot (alá menne a gép)?
Később lehet majd lesz mosogatógép is, (45 cm széles) azoknak nem néztem a magasságát."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
zoltan6
őstag
válasz DeFranco #12161 üzenetére
panelba ezért nem ennyire vészesek az előírások,ki kellett cserélni a flexi csövet az újfajta sárgára,meg raktak be egy résszellőzőt az ablakba,szerintem nem volt egy 10-es anyaggal együtt.
4200 ft-ot fizetek negyedévre a gázra,használattól függetlenül.családi házra ha tényleg ennyire túl van szabályozva,én is megfontolnám a villanyt. -
DeFranco
nagyúr
válasz zoltan6 #12169 üzenetére
érdekes. elég sokat olvastam a kérdésről, de sehol nem volt olyan, hogy kivéve panel, nincs is értelme, a légtér az légtér a gáz meg gáz.
de mondod, akkor biztos így volt, viszont ez így kb. semmibe nem fér bele ami a témában olvasni lehet.
minden gázfogyasztóra vonatkozik, és nem csak új kiállásra, hanem készülékcserére is.
szóval többek között ezért mondom, hogy valami nem kerek, mert az előírás ez, nézni mindenki mást néz, te meg ha át is engedik, mint a te esetedben, puttyoghatsz otthon, hogy akkor ha kijönnek vajon repül-e az óra a falról. panelnél ez annyira nem vészes, de egyedi fűtésnél elég kellemetlen.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz DeFranco #12170 üzenetére
Nekem speciel a tervezés lett volna 60e Ft (egy gázcsövet kellett volna odébb rakni egy kicsivel), a többi anyagár, sógorom gázszerelő. Utána jegyzőkönyv, miazmás. A falba egy 80mm átmérőjű lyukat kértek, arra nem voltam hajlandó. Gyorsan eladtam a vadiúj gázos főzőlapot, lett helyette villanyos.
A szagelszívó se bármilyen, csak külső kivezetésűt fogadnak el. Az meg panelban nem mindig kivitelezhető. Vagy a szomszéd bejárati ajtajában fut ki, vagy átvezettetem az egész lakáson, hogy a túloldalra fújjon ki.
Amikor a kéménybélés is szóba került (meg az ára), hangosan felröhögtem. Kínomban.
Bevásároltam Fagor villanyos cuccokat a konyhába, a fürdőszoba meg kapott egy vízszintes, mennyezet alá feszerelt Hajdú bojlert. A gázosokkal meg megszüntettem minden kapcsolatot. Eleve 4e Ft körül volt az átalánydíj havonta, annyit megbír a villanyszámla is.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
törölt tag
válasz DeFranco #12170 üzenetére
Sajnos, az előírások szolgáltatónként változnak. Nálam megkerülhetetlen a gáz a fűtés miatt, de a konyhában csak elszívót és légbevezetőt kértek. A csövek elvezetésének szabályai már röhej kategória, a ház sarkánál fel kellett állni, s a garázson nem is engedték átvinni. Tőlünk nyugatabbra meg mehet a zárt égésterű cirkó a garázsba is, nekem a folyosóra sem engedték.
[ Szerkesztve ]
-
BLiNk3r
senior tag
válasz #03969024 #12143 üzenetére
Sajnos nem, mivel ezen a szinten, ahol a konyha épül, csak villany van, gáz nincs.
Ezeknél az elektromos sütőknél / főzőlapoknál mennyire érdekes a gari? Mert én első körben azt mondanám, hogy elég az 1 év, ha addig nem jön ki semmi hibája, akkor egy darabig nem lesz gond vele.
-
jeni
félisten
válasz BLiNk3r #12173 üzenetére
Ma már a mérnökök tudatosan tervezik rövidített időtartamra az eszközöket, termékeket. 40 évvel ezelőtt más volt a helyzet. Ma már a kapitalizmus elve vagyis vásárolj vásárolj és vásárolj alapján tudatosan a reklámokban üzennek az emberek felé. Biztonsági előírás alapján csak ott és azon nem spórolnak ahol ezt megkövetelik.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Szeretnék venni egy robotgépet, van valamilyen ajánlott típus vagy márka?20-30k a keret rá.(inkább 20k-hoz közelebb)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Jól olvasom, hogy ha porszívó, akkor Sencor SVC 8 jelenleg a befutó?
A lassan 10 éves Zanussinak eltört a gégecsöve a csatlakozó után. Lehet, hogy meg tudom majd barkácsolni, de talán jelzés, hogy jó lenne egy új, ezzel a HEPA cuccal, főleg, hogy most már egy pici is van a családban.
-
macilaci78
nagyúr
-
senior tag
válasz macilaci78 #12179 üzenetére
Köszönöm, mindjárt szétnézek ezen a fronton is, bár az asszony nagyon ráizgult az új gépre.
-
gulyasa
őstag
válasz macilaci78 #12179 üzenetére
A porszívó csak egy használati tárgy, nem termel hasznot.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
macilaci78
nagyúr
válasz gulyasa #12181 üzenetére
Ez így van. De ha pl +200Ft a régibe a HEPA-s zsák, az új porszívó meg 20k, akkor 100 zsákot veszel a meglévő porszívóba az új árán. Ez 50 évnyi zsák az én használati szokásaimmal.
Inkább veszek alkatrészt egyszer 5k-ért és üzemeltetem pár gombóc fagyi árával drágábban éves szinten, minthogy kidobjam a motorikusan jó porszívót, hogy vegyek egy újat.
Majdnem olyan, mint durrdefekt miatt autót cserélni. De igazad van, a fogyasztói társadalom és a kapitalizmus a Te oldaladon áll.
Itt jegyzem meg: Párommal összeköltözve azért vettem porszívót, mert Páromé nem volt elég erős, és túl merev volt a csöve. Az új eszköz jobban szív, HEPA-s, stb.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
gulyasa
őstag
válasz macilaci78 #12182 üzenetére
Nem kellene személyeskedni...
Én arra írtam, hogy egy használati eszköz mivel nem termelsz vele semmilyen új javakat, addig nem is fog semmilyen hasznot hajtani, azaz az árát sem fogja visszahozni sehogyan sem. Ezen nem változtat az sem, hogy 50 évre neked olcsóbb porzsákot venni. Már azért is botlik a logikád, mert akármilyen jól is müködik most egy porszívó - és most csak a csőcsatlakozása törött -, max még használhatod egy-két évig (de tuti, hogy nem 50 évig), úgyis tönkremegy, vehetsz egy újat (ami valószínűleg még annyit sem fog bírni...)
Természetesen én sem vennék csak egy - egyébként pótolható - elromlott alaktrész miatt egy új készüléket.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
macilaci78
nagyúr
válasz gulyasa #12183 üzenetére
Nem személyeskedtem - szerintem -, de ha mégis, megkövetlek.
Akkor haszontermelés helyett vegyük spórolásnak...
Igazad van abban, hogy lutri, mennyit bír még a meglévő készülék és mennyit fog a vásárlás időpontjától függetlenül bírni az új.
Én csak azt mondtam, hogy az igényeit a meglévő készülékre építkezve esetleg olcsóbban is ki tudja elégíteni a kérdező. A kettőnk közti vita, nézeteltérés teljesen értelmetlen, mert nem mi döntünk és nem a mi környezetünkre hat a történet.Azt is említettem, hogy én egy műszaki hibáktól mentes készülék helyett vettem újat csak azért, mert számomra az új adta meg a kellő komfortérzetet.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Samsung hűtőkről mi a vélemény? Hosszú távon mennyire elromlósak?
ezt néztük ki:http://www.ebolt.hu/product414899_category140-Samsung_RL56GSBMG1_alulfagysztos_hutoszekreny_Metalgrafit.html
-
-igu-
addikt
válasz dugynok #12185 üzenetére
Az otthoni lakásunkban 7 és fél éve megy egy Samsung hűtő (alul fagyasztós) probléma nélkül.
Típust nem tudok mondani, ahhoz túl messze van, hogy ránézzek.Az adatlap alapján nagyjából egy kategória azzal amit néztél - majdnem azt írtam, hogy linkeltél, de nem tetted. Legközelebb linkeld, kérlek!
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Köszönöm a válaszokat
Utánaolvasgattam pár helyen, úgy néz ki inkább LG lesz, 10 év garit adnak a kompresszorra és dícsérik nagyon. -
Mate
nagyúr
válasz zoltan6 #12194 üzenetére
LG-t nem ismerem, de samsung dolgokat igen. Tavalyi tv szériájuk nem volt a legjobb. Inkább vennék Sony-t. Samsungból mosógépet vennék inkább (vettünk is). Telefonra szintén merész rávágni, hogy samsungot vegyen az ember. Készülékeik fele helyett jobban jár az ember valami kínai márkával
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik