-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Chaser #10097 üzenetére
Öcsémnek 2 éves Arison elöl töltős mosógépe van, nagyon halk, A+, szépen mos. Árát, pontos típusát nem tudom.
Nekem Whirlpool felültöltősöm volt, elégedett voltam vele.
Páromnak 7 éves Candy elöltöltőse van, nincs rá panasz, de lehetne halkabb.
Anyámnak a 10 éves Siemens-ét 3× látta már szerelő.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Chaser
legenda
válasz macilaci78 #10101 üzenetére
Elöltöltőst kilőttem, nem kell. Pontos típusokat várnék amiket jelenleg lehet kapni
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DonMenyet
tag
Mi múlt héten vettünk 90-ért akciózva egy Gorenje 6192AW hűtőt (A++, alulfagyasztós, 185 cm magas, fehér, 3 év alap garancia). Első benyomás tetszik, hűteni hűt
Mosógépből LG-t vettünk, de nálunk szempont volt a keskeny kivitelű változat. (Egyéb szempontok voltak: 1000+ centrifuga, halk működés, A++ vagy A+++, időzíthető mosás. Amúgy itt is majdnem Gorenjét választottunk, kipróbáltunk több kiállított példányt de volt aminek nehezen nyílt az ajtaja..)[ Szerkesztve ]
-
MTbc
senior tag
válasz DonMenyet #10103 üzenetére
Üdv, Te vagy az én emberem DonMenyet, mi is most akarunk mosógépet venni és pont ezt néztük ki, de azt írják hogy nincs benne centrifugálás, de sehol nem részletezik normálisan ez mit takar, a 10 ezerrel drágábban viszont van, szerintünk valami programbeli különbség lehet, vagy nem lehet külön centizni vagy a mosásvégén nem centizik automatikus. Megtudod erősíteni vagy cáfolni hogy nálatok ez hogyan működik illetve nem találok ehhez a típushoz kézikönyvet.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Nincs centrifugálás Igen
Mosás végén nem centrifugálCsak centrifugálás Nem
Nem tudsz csak centrifugálniÖblítés+centrifugálás Nem
Magyarul, tudsz olyan programot választani aminek a végén nem centrifugál, de ha centrifugálni akarsz akkor el kell indítani egy rövid mosást mert olyan program sincs ami öblítés+centrifugálás. Több idő, több vízfogyasztás.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MTbc
senior tag
Mi a különbség a Programok és a választható opció között? Ha jól sejtem akkor a programokhoz választható kiegészítő opció, + öblítés meg ilyesmi.
Csak mert van olyan program hogy Centrifugázás (mellette pedig egy "igen"), ergo akkor van külön centizés csak program formájában nem pedig plusz opcióként. A 170e Lg-knél vannak külön Öbíltés vízleeresztés nélkül, Normál vízleeresztés nélkül,Öblítés+,öblítés++,Öblítés+vízleeresztés nélkül,Öblítés+centrifugálás.ui.: van olyan program hogy "Öblítés+centrifugálás"
[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Mosógépet ilyet vettünk,1 hete van meg,abszolút csendes, egyelőre csak a pamut programot próbáltuk,az 2-3 órás program(bár az üres első mosás lement 40 perc alatt),de írja is hogy töltettől függően lehet hosszabb-rövidebb.
Centrifuga 1000 a max,kikapcsolható,de ezzel is szte száraz.[ Szerkesztve ]
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Integra
titán
válasz Mercutio_ #10067 üzenetére
nem tudom megmondani, nem az én boltom
felkell hívni őket, beszélni velük, érdeklődni. biztos vagyok benne, hogy válaszolnak mindenre, hiszen nem te vagy az első és nem is az utolsó, aki ezeket megkérdezi tőlük, egy használt termékeket árusító boltban ez mindennapos kell legyen.
lehet, hogy van kint cégük, aki vásárolja fel a gépeket megánszemélyektől, de az lehet, hogy ők is vásárolják tucatszám egy használtgépeket árusító cégtől, passzolom, csak találgatok
a típusok alapján pedig ki lehet guglizni az egyes gépeket...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DonMenyet
tag
Szia
Az üzletben mi is pislogtunk, hogy mi lehet a különbség ehhez képest. Ott ráadásul 20k volt a különbözet, a hivatalos appjukban sem találtam semmi lényeges eltérést a két modell között. Az eladót is kérdeztük és mondta, hogy őket is piszkálta a kíváncsiság és ránézésre kívülről ugyanaz, a programok ugyanazok (egyikben fekete, a másikban fehér a program panel) sőt anno szétszedték a raktárban, de nem találtak semmit.
Az LG oldalán azt írja az ND1-hez, hogy "Centrifugálás - Igen", lehet azon van olyan program, hogy nem csinál mást, csak centrizik.. viszont ugyanaz a tekerőgomb van rajta ugyanazokkal a programokkal mint az NDA7-esen, így nem jöttem rá hogyan lehetne kiválasztani.
Valami különbség viszont biztos van, mert 3kg-mal nehezebb az ND1 (Az LG oldalán össze tudod őket hasonlítani.)
Ha gondolod, a használati utasítás programtábláját le tudom fotózni este. -
addikt
Sziasztok,
Most lett tele a bakancsom a 15-20k-s porszívókkal, emiatt fordulok hozzátok. 120 négyzetméterről lenne szó, majdnem minden szobában van szőnyeg is, így olyan gépre lenne szükségem aminek valóban van szívóereje és nem csak maszatol.. 50-60k-ig bezárólag tudnátok megbízható típust ajánlani, amivel nem kínszenvedés a porszívózás? /2 gyerkőc + kutya, macska mellett lassan kezdek agyf@szt kapni, hogy a porszívó épp csak arra nem alkalmas amire hírdetik /
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tyler Durden #10111 üzenetére
Milyen fizikai méretben gondolkozol? Ha nem zavar, hogy egy sámlinyi méretű eszközt húzol, tárolsz, akkor használt iparikat javaslok. Nálunk cégnél Festool van rákötve a fűrészgépre, asztalos üzem.
Otthon 20 éve Philips Triatlon megy, egyedüli hiba, hogy már harmadjára kellett venni a csőre rakható műanyag elemet, amivel a készülékház oldalára lehet akasztani a csövet.
6db nagy, szőnyeges szoba, meg a többi helység. Állat viszont az utóbbi 10 évben nemigen volt bent.Szerk: a szőnyeg típusa sem mindegy: velúr, vagy buklé, tűzött, vagy szövött. Kefés porszívóval tegyél próbát. A kefés nem azt jelenti, hogy fej elején egy kefesor előjön, hanem hogy a fej elejében egy kefehenger forog ezzel lazítva fel a szőnyeg szálait és hatékonyabbá téve a porszívózást.
Hallottam egy nemrégiben tán végbe is ment kezdeményezést, hogy bizonyos teljesítmény feletti háztartási gépeket nem szabad forgalomba hozni Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
addikt
válasz macilaci78 #10112 üzenetére
Hát fizikai méretben relatíve a normál porszívó méretre gondoltam. Ha nem muszáj, akkor nem húznám magam után mikrobit
Bent nálunk kistestű kutya + macska van, nem annyira vészes szőr ügyileg, de amiket mi vettünk utóbbi 2-3 évben porszívokat, mind nevetséges teljesítményre képesek. Itt visszaolvasgatva látom is, hogy 15-20k-ért ne várjon mást az ember..
A teljesítmény korlátozás amire te gondolsz, az nem csak Mo-ra vonatkozik, hanem ha jól tudom, akkor az egész EU-ra. /de mivel ezt még csak most fogadták el vagy most fogják korlátozni így raktárkészletről csak lehet nagyobb teljesítmányűt beszerezni/"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Morris
veterán
válasz Tyler Durden #10113 üzenetére
Csak halkan kérdezem meg, a szívóteljesítmény alapján vásároltad a korábbi porszívókat?
-
addikt
válasz Morris #10114 üzenetére
Sajnos nem, amatőr módon, mint egy átlagember. Volt samsung, lg, mittudomén, de egyik sem hozta az elvárásokat. Emiatt is döntöttem amellett, hogy inkább többet rászánok, de akkor legyen olyan, amilyennek lennie kell.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Chaser
legenda
Mosógép tippeket köszi, már csak felültöltős játszik. A gorenje hűtő nem rossz, de inoxban. Egyetlen bajom vele hogy nem besüllyesztett a kilincs. Tehát ilyesmi tudás, kialakítás, méret kellene, süllyesztett vagy rejtett kilinccsel, ki hogy hívja. Inoxban. Minél több garival, gorenje ebből a szempontból se rossz.
Ami fontosabb egy bojler, hűtő lehet jövőre csúszik. Aristonokat nézegettem, sok gari, szép design. Abból is eco plust, bár komolyabb különbségekre designon kívül még nem jöttem rá. 100 max 120l-es kell. Az mondjuk tittaszégyen', hogy a weblapukra normális képeket nem tudnak felrakni.
És honnan érdemes ilyesmiket venni? emag pl megbízható?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Morris
veterán
válasz Tyler Durden #10115 üzenetére
Ha legalább 300W szívóteljesítményű gépet veszel, akkor az jó lesz. Nem kell vagyonokat költeni rá.
pl[link] vagy [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tyler Durden #10115 üzenetére
ha sok a szőnyeg, akkor porolófejeset vennék csak
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
MTbc
senior tag
Ezt szeretnem lg vagy Samu WF60F4E0W2W/LE
Motor miatt jobban hajlok a lg-re, de kene csak centrigugalas is. Elore s koszi.
Lg kezikonyben oblites+centri programot valasztjuk es a rpm szabalyzo gombot a legalao tesszuk akkor nem oblit vagy mi, de akkor hogy allitom a sebesseget? Kicsit kusza. kep[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Electrolux esf 45012-es mosogatógép kb félóra után bármelyik programon leáll. A ledek sem világítanak, ki majd bekapcsolás után sem. Kb megint félóra után égni kezdenek, és újra lehet indítani egy mosást, hogy megint leálljon Volt valakinek hasonló? Szerelő panelcserét mondott rá.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
MTbc
senior tag
válasz DonMenyet #10109 üzenetére
Szia, mivel neked van csak ilyen mosógéped, megtudnál nézni valamit, beszéltem az LG-vel és azt mondják mind a 2 típuson van csak centirzés (F12B8ND1 ,F12B8NDA7).
Ha csak centrit akarunk indítani, akkor igazából a programváltáshoz nem szabad nyúlni, csak bekapcsolod a fordulatszámot állítod és indít.
Ezt kipróbálnád? -
addikt
válasz Morris #10117 üzenetére
Árban ezek hasonló kategória, mint amiket eddig vettem, igaz a szivoteljesitményt nem néztem. Azt mondod ezek közül egyikel se futok lyukra?
-
nagyúr
válasz Tyler Durden #10129 üzenetére
keress vissza, sokkal jobbakat ajánlottak
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
PainKiller13
őstag
Ilyen árkategóriában a szívóteljesítményt meg a garanciát érdemes megnézni, esetleg, hogy mi mennyibe kerül hozzá (hepa meg a porzsák lehet elég drága is).
Én most vettem Sencor SVC 8 YL-t, szerintem ebben az árkategóriában nincs ami verné, nézz utána.
-
Morris
veterán
Szerintem simán vállalhatóak. Ki kell próbálni ott helyben.
Nekünk samsung SC4020 van. 330W szívóerő és nem volt több 15k-nál anno.Kegyetlenül szív. Emeli a szőnyeget rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz PainKiller13 #10131 üzenetére
Most néztem, 27k-ért kapható is. Neked akkor első kézből van tapasztalatod, szivóereje megfelelő?
-
PainKiller13
őstag
válasz Tyler Durden #10133 üzenetére
510 watt szívóereje van, nagyon erős, hihetetlen alapos.
Én konkrétan innen vettem, illetve vettem hozzá porzsákot és hepát is, nagyon olcsó mindkettő hozzá.
Emeletes házat kitakarítottam vele elég alaposan (ez másfél hete volt), kb félig lett a porzsák, viszont azóta nem volt még takarítva, az előzővel 3 naponta kellett porszívózni.
Illetve 6 év garancia van a motorra.
[ Szerkesztve ]
-
degu
senior tag
válasz PainKiller13 #10134 üzenetére
Ez q*rva jó,mert ha letörik róla egy 5 Ft-os műanyag kallantyú/ami nélkül használhatatlan az 510 W szívóerő /akkor csinálhatsz a motorból kv-darálót-és erre 6 év gari lesz!
[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
DonMenyet
tag
válasz PainKiller13 #10134 üzenetére
Ez nekem is szimpatikus.
Ismerősnek olyan porszívója van, hogy a fejben van egy nagy kefés henger és azt forgatja egy szíjjal a motor. De ennél a porszívóval egybe van építve ez a fej. Persze lehet rátenni sima gégecsövet is, csak akkor nem forgat semmit.Nekünk itthon most egy 1000 Wattos x éves, textil porzsákos Samsung van.
Ha lesz még vele tapasztalatod kérlek írd meg.
Pl érdekelne, hogy mennyire "szabványos/egységes" porzsák való bele, ezekhez is létezik utángyártott? Hasonló a kérdésem a hepa filterrel kapcsolatban is, hogy valami speckó kell bele, vagy a sarki hepa filter boltban is kapni? Nem igazán vagyok otthon ebben a témában.
Köszönöm! -
PainKiller13
őstag
válasz DonMenyet #10138 üzenetére
Hepa 13 való bele ami 990 ft nem 3-4ezer, porzsák kapható hozzá papír is bele, de jobb a gyári textil (ami ugyanannyiba kerül, 5 db 1500 ft). Igen azt hívják turbofejnek amiről beszélt, nagyon jó, olyan mintha felsöpörne plusszba a porszívó, illetve a szöszt is sokkal könnyebben szedi ki a szőnyegből.
Jár hozzá turbófej, meg hagyományos is, lényegében minden ami kellhet.
Nekem van a padláson egy 30ezres Samsung, ami ciklonos, és 1 év 1 hó után ment tönkre a motor, a samsung szervíz meg azt mondta hogy 40ért megjavítják nekem. Emellett ha utánaolvasol nagyon sok samsungnál leég a motor. Egy Electroluxot váltott, ami 6 éves és semmi baja, csak ugye leakarják csökkenteni a teljesítményt uniós előírás szerint és beújítottunk inkább még előtte.
Ezek az eco porszívók arra jók hogy a porcicát összeszedd, de szőnyeget nem fogsz vele kitisztítani, max ha kézzel eteted.
[ Szerkesztve ]
-
DonMenyet
tag
válasz PainKiller13 #10139 üzenetére
Ezek szerint a hepa13 típus nem csak a szűrőbetét tartalmára, hanem méretére is utal.
Lehet valamelyik nagyobb üzletben keresek egy ilyet, hogy megnézzem élőben. A turbofej tetszik, de mitől forog benne a kefe? A gégecsőben fut végig valami?(Bocs a hülye kérdésekért )
Szerk: Az 500 W feletti szívóteljesítmény elég kiugrónak néz ki, most megnéztem pár 2000 Wattos gépet és max 400 környékén vannak. Erre van valamilyen szabvány, hogy hol és hogyan kell mérni, vagy minden gyártó úgy méri ahogy szeretné?
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz DonMenyet #10140 üzenetére
Biztos, hogy szabvány, de van amelyik nemtud amennyit amennyit ráírnak, ez tudja, az előző 280 wattos, ez sokkal erősebb, pedig az sem gyenge.
A turbófejet a beszívott levegő hajtja meg, nem fut semmi a csőben, ebből következik hogy egy 200 wattos nem fogja rendesen működtetni a turbo fejet.
Nem kicsi a Hepa 13, de 4 féle szűrő van benne, a hepához adnak egy másik félét illetve 5 db zsákhoz adnak egy 4. félét, és elvileg moshatóak, a szövetzsákot kivéve, azt nem hinném, de a többire rávan írva.
[ Szerkesztve ]
-
DonMenyet
tag
válasz PainKiller13 #10141 üzenetére
Ja, a 13-t nem a méretére értettem, hanem arra, hogy ha valamire ráírják, hogy hepa 13, akkor az biztos jó méretű lesz és passzol a porszívóba (tehát nem a sencortól kell szűrőt venni bele) - ha jól értettem.
Köszi az infókat! -
PainKiller13
őstag
Persze ez így van, alakban különböznek meg főleg árban
Nincs mit.
-
degu
senior tag
válasz PainKiller13 #10137 üzenetére
Ne ábrándozz! ezek olyan speciális alakúak,és rögzítésüek,hogy csak fröccsöntő kisiparossal tudsz ilyet készíttetni,akinek az első kérdése az,hogy...hány ezer db.-ot rendelnél?
Az,hogy a 6 éves gép kitűnőrn működik -még ma is-annak az az oka,hogy a 6 évvel ezelőtt gyártott gépek még nem voltak ilyen hitvány kivitelezésüek! /De azóta a multik tervezői *tökéletesítették az önrontást*/verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10139 üzenetére
Szia,
Márkaboltokban vagy bevásárlóközpontban is van hozzá porzsák + szűrő (hasonló árkategóriában)? Vagy te interneten keresztül oldod meg?
degu: Túlzottan realista vagy. Ez amolyan, "minek eszel? Úgy is megéhezel." hozzáállás.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Hát elárulom neked, hogy a 6 évvel ezelőtti electrolux előtt volt a Samsung 30ezres porszívó, ami 1 év 1 hónap után leégett, pedig akkor az a pénz még többet ért mint most, szóval akkor még tényleg kurvanagy minőséget gyártottak
Szerintem már tizenéve arra mennek hogy ami elromolhat az romoljon is.
Askania01: Zöldker kisáruház van nálunk a városban, ottis lehet kapni hozzá porzsákot(viszont ez papír), de sűrűn rendelek webshopokból(2-3 havonta), és gondolkodom előre(szerencsére elég sok webshopban lehet kapni), most mikor vettem a porszívót vettem hozzá 10 porzsákot (3ezer ft) meg 2 hepát (2ezer ft), a hepa sztem amíg tart a porszívó addig kiszolgál, a porzsák meg 1 évig biztos elég.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10146 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
addikt
válasz PainKiller13 #10143 üzenetére
Én is köszönöm a segítséget, tegnapi nap meg is rendeltem
-
PainKiller13
őstag
válasz Tyler Durden #10148 üzenetére
Nagyon szívesen mindkettőtöknek.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Venni akartam egy serpenyőt a minap, de rá van írva, hogy minden felületen, kivéve indukciós. Jó kis serpenyő lett volna, de nem voltam benne biztos, ezért inkább nem vettem meg.
Na most, ami itthon van tűzhely, teljesen konkrétan nem tudom hogy milyen. Egy hevülő spirál van benne és a tűzhely felülete olyan, mint az üveglap. Nem érintőgombos, hanem a hagyományos oldalt tekerőgombos változat. Tudok róla küldeni képet is a könnyebb beazonosításárt. Ez most akkor sima indukciós vagy kerámiával kombinált, indukciós kerámia tűzhely?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik