Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
-
-
BBéci
legenda
Átlagos 270 centis belmagasságot feltételezve a hangdobozok rettentő magasan vannak, ráadásul a másfél méter eltérés a távolságukban irtó gáz.
Első lépésként húzd előrébb a szekrény széléig, aztán gondolkozz valami normális elhelyezésen!(#16604) Dictator^
Még szép, hogy kikapcsolt állapotban nincs zaja. -
BBéci
legenda
válasz
Utopista #16589 üzenetére
Néhány megjegyzés:
Teljesen felesleges volt betenni az erősítőd specifikációját, nem tudunk mit kezdeni vele, nem annak alapján fogunk tanácsot adni.
Komolyzenére jellemzőek az ultramagas hangok?Nekem még nem tűnt fel. Melyik hangszer produkál olyat?
Házimozi rendszerhez mindenképpen kell mélynyomó, bármennyire erősek basszusban a frontsugárzók.
120e forintért már egész jó hangú dobozokat lehet kapni, de helyetted senki nem fogja kiválasztani, neked kell azt megtenni, méghozzá meghallgatás után. Ha erre nem vagy hajlandó, részemről ennyi volt a tanácsadás. -
BBéci
legenda
A szubláda frekvenciaváltóját állítsd 40 hertzre és máris rendben lesz a hangzás. Így 40 és 80 között az összes hangszóród szól, alatta csak a mélynyomó, ami totál gáz!
(#16587) afiaf
Teljesen lényegtelen az erősítő típusa, annak mindegy, miről kapja az optikai jelet, bedugod a kábelt, kiválasztod az aljzat mellé (fölé) írt bemenetet a távirányítón és szólni fog.
A digitális bemenetválasztót állítsd AUTO-ra! -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #16545 üzenetére
Ha arról lenne szó, hogy térhatású, surround hangzást akarunk létrehozni a lehető legjobb ár/érték aránnyal, akkor szóba jöhet a Z-5500, de a házimozi fogalma szerintem mást jelent. Olyan képet és hangzást, ami otthon marasztal, eszedbe nem jut moziba menni.
Ahogy írod, arról még nem hallottunk, hogy valaki kidobta a házimozi rendszerét és Z-5500-at vett volna helyette, viszont a fordítottja mindennapos eset.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Hallgass meg egy olyan rendszert, amiről itt szokott folyni az eszmecsere - például a komplett Onkyo, Yamaha szettek - máris választ kapsz a kérdésedre.
Sanci leírta a lényeget, számítógépasztal köré megfelel, a hangminősége divikszhez, empéháromhoz kiváló, még túl jó is, de házimozinak nevezni barokkos túlzás.
-
BBéci
legenda
válasz
csemberlen #16537 üzenetére
A macska fel van mászva a fára, a farka le van lógva.
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #16427 üzenetére
A Revolutiont is meghallgattad?
Egyébként nem választottál rosszul. Ugye mennyivel jobb lett a hang, mint a CS122-esekkel?(#16426) lean
Szerintem hibát követtél el a szubcsatorna szintjének nullára állításával.
Minden bizonnyal túlzott a mélytartományod. Azt elhiszem, hogy tetszik a mindent elsöprő dübörgés, de már sokszor mondtuk, hogy az LFE beállítás akkor jó, ha észre sem veszed a mélyláda jelenlétét, viszont hiányérzeted támad, amikor kikapcsolod. SZinte az összes önbemérő -8-10 decibellel csökkenti a mélyek szintjét, ezt tapasztaltam és is, de amikor ezen emelni kezdtem, mindig rosszabb lett az összkép. Ha lenne egy hangnyomásmérőd, az bizonyítaná az igazamat. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #16405 üzenetére
Feltételezem, hogy az erősítőd csak a SMALL-ra állított hangszórókra érvényesíti a 80 hertzes vágást. A frontok LARGE-ban megkapják a teljes spektrumot, a szub pedig 80 alatti jeleket kap, de a saját keresztváltójával variálhatsz. Ez sokak szerint marhaság, van némi igazuk, de ki kell próbálni.
Legjobb lenne az összes csatornát SMALL-ra tenni, de akkor elveszne a frontok jelentős és jó minőségű basszusa.
Nálam minden LARGE, a szub 40 alatt dolgozik és a frontok is megkapják az LFE csatorna jeleit.(#16406) kimi02
Erre tippeltem, szerintem jó lesz. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #16399 üzenetére
Azt írtad, a frontok megkapják a teljes frekvenciatartományt. Ezzel nincs baj, de azért próbáld ki azokat is vágni 80-on.
Viszont a jelenlegi állásban csak 50-től indítanám a mélynyomót. Ami a surroundokból hiányzik, (50-80 Hz) azt kiadják a frontok, 50 alatt meg a láda dörmög.Nem mindegyik erősítő kapcsolja le a szubkimenetet direct (pure audio) állásban, csak a videó áramköröket és a hangszínszabályzókat. Némelyiken az automata EQ-t is.
-
BBéci
legenda
válasz
madgie #16390 üzenetére
Figyelmetlenül olvashattad az írásomat, mert a válaszodból sértődöttség sugárzik.
Elismétlem más szavakkal.
Egy, a tiédhez hasonló szub/szat rendszer esetén teljesen természetes, hogy zenehallgatáshoz is be van kapcsolva a mélynyomó, hiszen azzal együtt képeznek egységet.
Ez nem jelenti azt, hogy minden rendszerben jó, vagy szükséges sztereó zenehallgatáshoz a mélynyomó.(#16393) Dorian
Nem ismerem azt a Marantzot.
Szerinted hány hertzig mennek le a frontsugárzóid? Ugyanis onnan kellene indítani a szubot, még akkor is, ha a fontok nincsenek vágva. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #16388 üzenetére
Benne vagyok, engem is érdekel.
A bekötött Kimber 8TC mellett van még néhány madzagom - Phoenig Gold, Rockford Fosgate - azokkal is össze lehet hasonlítani.(#16381) ricsik
Azért tettem be a linket, hogy lássátok, az Audyssey komoly berendezéseket is gyárt, amik sokmilliós rendszerekben bizonyítottak.
Szerintem Ők a legjobbak, de ebben megoszlanak a vélemények. Az MCACC is kiváló eredménnyel dolgozik, az YPAO szintén. Viszont csak 300000 forintnál drágább erősítőkben próbáltam az említetteket, belépőben nem. -
BBéci
legenda
válasz
madgie #16385 üzenetére
A jazzkedvelők jelentős része állványos dobozokon hallgat zenét, viszont mélyládát bottal sem piszkálnának meg, mégis elégedettek a hangzással.
Tehát általánosságban nem értek veled egyet.
A Te esetedben valahol 80 Hz táján vágva van a frekvenciatartomány, mert házimozira van beállítva, másrészt az átlagos zenehallgatásra alkalmas dobozokhoz képest szerény a mélyátvitelük, ami normális, hiszen sub/szat rendszer.(#16386) Dorian
Hány hertztől szólt a láda és milyen meredekségű a váltója???
Nálam általában 40 alatt jut szóhoz, meg nem mondod, hol van elhelyezve. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #16380 üzenetére
Arra nem vonatkozik, de az eredeti kérdés 5,1 rendszer szubjára vonatkozott.
Nekem eszembe sem jut, sztereó zenéhez mélynyomót bekapcsolni. Viszont a színpadképet nem ronthatja el, ha jól van beállítva.
Autókban a csomagtartó ad helyet a mélyládának, mégsem befolyásolja a színpadképet.(#16382) kimi02
A zavarásokkal szembeni érzékenységet csökkenti. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #16349 üzenetére
Cseréld ki a meghallgatod szót, összehasonlítod a régivel, vagy bármivel egy vakteszt során-ra.
(#16353) Gabor970
Itthon és az autómban is fonott hangszórókábeleket használok, amiket hosszas kísérletezgetés (vaktesztek) során választottam ki.(#16347) sirfer
Azt hittem, kettős kábelezésre gondolsz.
Igaz, a Revelation úgy már nagyon húzós, ezért javasoltam első körben a Revolutiont.
Jó lenne ha meghallgatás (vakteszt) után cserélnél, vennél kábeleket! -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #16344 üzenetére
"Ebben a kábel járatásban én se nagyon hiszek."
A füleidnek sem hiszel?Ha meghallgatod nyersen, majd legközelebb egy hét múlva, de közben nonstop működjön a rendszer, majd ismét, újabb egy hét után, akkor rá fogsz jönni, nem butaság, amit a hifisták állítanak. Amennyiben folyamatosan, minden nap hallgatod, hozzászokhatsz és nem lesz hiteles, egzakt a teszt.
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #16254 üzenetére
Szerintem a CS 122 olyan kevés a rendszeredhez, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly! A Denon erősítő és az Ikonok is jobb minőséget érdemelnek. A CS 122-vel nem tudod kiaknázni a tudásukat. Tipikus esete annak, amikor egy gyenge láncszem tökreteszi az egész rendszert.
Az én Denon AVR 3802 gépemhez kötve is elvérzett, pedig az nem szól olyan szinten sztereóban, mint a PMA 1510-es.
Ki beszélt rá? -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #16238 üzenetére
Telefonról írtam az előzőt, spóroltam a betűkkel, most kiegészítem.
A VdH CS 122 és a D 352 nekem nem tetszettek, az alattuk lévőket inkább hagyjuk.
A Revolution sem rossz, de az igazi az említett Revelation, aminél viszont jobb vételnek tartom a nála jóval olcsóbb Kimber 8TC-t, nekem az van. Az is igaz, hogy más karakterű.
Interconnectek közül a Thundeline figyelemreméltó, persze a First sokkal jobb, de az ára...
HDMI-ből bármelyiket vetted nem nyúlhattál mellé.
Amiről nem volt szó, az a hálózati kábelek, elosztók témaköre. Készülékeid már olyan színvonalúak, amikhez illene valami jófélét illeszteni, de csakis meghallgatás, próba után adni értük pénzt!
SZVSZ. -
BBéci
legenda
válasz
Roxeus #16248 üzenetére
Ha figyelmesebben tanulmányoznád a műszaki adatokat, nem kérdeznél csacskaságot. Visszaolvasás is segítene, mert sokszor megtárgyaltuk, hogy a HK egyszerre az összes csatornára adja meg a maximális teljesítményt, a többség csak egyetlenre.
Arról is rengetegszer volt szó, hogy a belépő kategóriás erősítők között csak a leggyakorlottabb, legérzékenyebb fülek képesek különbséget tenni.
Ha tetszik a 142-es, vedd meg, nem fogsz vele rosszul járni. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #16230 üzenetére
Szerinted mi másért kerülne annyival többe, ha nem a hangja miatt? Nincs kirakva gyémántokból a neve.
A sima Ikon és az mkII közötti különbség is egyértelmű, az új modell akár egy kategóriával feljebb is megállja a helyét. A Helikon már majdnem high-end. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #16215 üzenetére
Talán a KEF honlapján megtalálod, mit változtattak rajta.
-
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #16049 üzenetére
Ha 100000 forintos CD-játszóról lenne szó, azt ajánlanám, 15e alatti IC kábelek nem valók a rendszeredbe. A DVD-játszók - persze vannak kivételek - nem muzsikálnak olyan szinten, hogy drága, jó minőségű RCA kelljen hozzájuk, ezért akár a linkelt Profigold is megfelelő lehet.
-
BBéci
legenda
válasz
csemberlen #16044 üzenetére
Kissé furcsán írsz, mi a baj?
Mindkettőnek van gyakorlati haszna. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #16040 üzenetére
Annyiért már Velodyne-t is kapni.
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #16029 üzenetére
Hiába mond ellent egymásnak, azon a tényen nem változtat, hogy brutális kép és hangminőségbeli különbségek vannak a belépő és a minőségi médialejátszók között.
A Streamaudiónál azt is megmutatják neked, mennyivel jobb a tuningolt Dune a gyárinál. Nem kicsit. Az alapverzió meg szintén kenterbe veri a harmincezres kategóriát. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15995 üzenetére
A kettő közül ém a Pioneert választanám. A Denon 1311 a Pioneer 420/520 kategóriájába tartozik.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #15981 üzenetére
Egyetértek KTTech álláspontjával, mely szerint érdemes a DVD-filmeket merevlemezre másolni és onnan nézni. Egy másfél terásra ráfér 250-300 db, minőségi lejátszóval a kép és hangminősége nem lesz rosszabb, mint a 100000 forintos DVD-játszóval.
A BD-játszók minősége egyre javul, némelyik 50000 forintos megszégyeníti az egy évvel korábbi 200000-eseket.
Én inkább szabadulnék a DVD-játszómtól, nemhogy vegyek egyet.(#15983) Thuglife
Szerintem újonnan került annyiba. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #15952 üzenetére
Nem sistergésre gondoltam. A szerényebb képességű rendszerekben hiányos a hangkép, nem hallható a teljes frekvenciatartomány, ha nem csavarod legalább egyharmadig a hangerőszabályzót. Valamelyik német hifiújságban ezt is értékelik a hangdobozok tesztje során.
(#15969) Gabor970
Igazad van! Eszem megáll, amikor belépő osztályú erősítőt vesz valaki a HDMI csatlakozó miatt. Összehasonlíthatatlanul jobb vétel egy régi, 2-3-4 éves középkategóriás gép! -
BBéci
legenda
Az a baj, hogy halkan, kis hangerőn csak az igazán komoly cucc tud szépen szólni.
Tudnék erről mesélni.
A megadott összegből csak abszolút belépő osztályú, új rendszer állítható össze, amitől nem szabad azt elvárni, mint a "nagyoktól". Elkeseredni nem kell, de vásárlás előtt illik tisztában lenni a tényekkel, a minőség nem itt kezdődik. Használt komponensekből egész tisztességes motyót lehet kihozni 150-ből. Újonnan legfeljebb egy erősítőt, például Onkyo TX-SR608, Denon AVR-1911, HK AVR 160. -
BBéci
legenda
válasz
Gyurma23 #15902 üzenetére
A frontjaid állók, gondolom, nem a center, amiből csak egy szokott lenni.
Milyen típusú a meglévő szett és miért akarsz "dobni" a hangzáson?(#15905) Badb0y
A Pioneer nevet ismered, vagy azt a bizonyos készüléket, mert a helyedben nem általánosítanék.
Amihez adnak mérőmikrofont, az mindent beállít, de nem biztos, hogy a lehető legjobban. Nem árt ellenőrizni, és szükség esetén korrigálni. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #15885 üzenetére
Írtam egy moziszobáról, amelyben a csekély belmagasság miatt alig fért el a B&W Nautilus szett centere a vászon alatt, arasznyival a szőnyeg fölött helyezkedett el mégsem éreztem a hangzás egységében semmi negatívumot. Eszméletlen jól szólt a cucc.
Az állványoddal semmi bajom, klassz szerkezet, nem véletlenül neveztem mívesnek. A padlón lenne a helye. Szerintem -
BBéci
legenda
válasz
hdcsaba87 #15874 üzenetére
Többször meséltem, hogy az Onkyo AV készülékeinek nem erősségük a finom részletek megszólaltatása. Ami nincs a jelben, azt a világ legdrágább kábele sem pótolja, de azért a százforintosnál jobbat érdemelne a rendszered.
Azt is el kell fogadni, hogy a sztereó erősítők sokkal jobban, szebben muzsikálnak, mint a kétszer-háromszor annyiba kerülő AV-k.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest