Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29832 üzenetére
Nálam bikábelezettek a frontok, de csak azért, mert lusta voltam visszakötni szimplába. Kettéosztottam a Kimber 8TC szálait, úgy lett belőle bi. Semmivel nem szól jobban, mint eredeti felállásban.
Valamelyik nap megint teszek egy próbát, hátha hallok különbséget. -
BBéci
legenda
válasz
nem100girl #29787 üzenetére
Pontosan mik azok, amiket kikapcsoltál?
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #29786 üzenetére
Nem értek különösebben a számítógépekhez, pláne a belsejükhöz, amit írtam, azt mások elmondására alapozva tettem. Saját tapasztalatom szerint egy hárommillás vetítő, hozzáillő vásznon, durván megmutatja a lejátszók közti különbségeket. Még egy Dune Prime sem tudja kihozni belőle a maximumot.
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #29765 üzenetére
Passz! Nálam (nVidia) az erősítőt is felismerte és a típusát is kiírta a laptop.
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #29761 üzenetére
Azt fel sem tételeztem, hogy nem kiterjesztett asztal beállítással kezdted, bár a linkelt képről láthattam volna.
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #29757 üzenetére
ATi-hoz, Catalysthoz nem értek.
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #29755 üzenetére
Az erősítő írja ki ezt a hibaüzenetet, vagy a számítógép?
-
BBéci
legenda
válasz
nem100girl #29739 üzenetére
Az ilyesmit nem tudni kell, hanem kipróbálni!
Szerintem a 120 magas, de elképzelhető, hogy nálatok az válik be. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29705 üzenetére
Sokkal kevesebb sztereó erősítőt hallgattam mostanában, mint AV-t, de azért megpróbálhatjuk.
(#29712) mpierre
Valahol a trópuson laksz?
Elég durva a 70 %-os páratartalom, én már 60-nál kellemetlenül érzem magam.
Nézegess Pro-Ject lemezjátszókat! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29703 üzenetére
A 38xx inkább a még éppen elérhető kategória volt, csodának nevezni túlzás. Az átszámozás után, utódjának tekinthető a 33xx sorozat, ahogy a 28xx helyett belépett a 23xx. Amcsiban 5xxx is létezett, azokat nem árulták Európában, viszont volt a 11-es széria, ami fölött már csak az 1-esek trónoltak.
Nekem nagy boldogságot okozna, ha egy 4311-est birtokolhatnék, pedig motoszkál bennem a gondolat, hogy a hasonló összegért kapható Arcam és NAD picit jobb hangúak.
Igen a Susano elég drága, éppen azért nem akartam itthon tesztelni, nem illenek hozzá a hangdobozaim.
Az SE, az XVA és az SRA is tetszettek, mindhárom volt nálam egy ideig. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29699 üzenetére
Régi Denon rajongó vagyok, figyelemmel kísérem az összes modell tesztjét, melyek alapján vagy az AVP/POA A1HD párost választanám, vagy valamelyik konkurens márka (Krell, Mark Levinson, Parasound, Accuphase, Arcam) elő/végfokját.
Integráltból a Pioneer Susano a kedvencem, már bánom, hogy nem vállaltam el a tesztelését. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29697 üzenetére
Őskori lelet, 1997-elején már kapható volt, Németországban 5500 márkáért adták. Szerintem nem ér többet 100e forintnál, annyit is csak valami gyűjtő számára.
-
BBéci
legenda
válasz
s7evcsenko #29686 üzenetére
Bocelli az egyik kedvencem, nem létezik olyan tesztelés, hogy kihagynám. Hallottam Mark Levinsonon Revel Ultima dobozokkal, Meridian rendszeren, JBL Synthesisen, no meg a saját szerény cuccaimon, bizony igényli a nívós készülékeket.
-
BBéci
legenda
válasz
s7evcsenko #29680 üzenetére
Pityunak az átlagnál jóval kifinomultabb a hallása, ezáltal magasabbak az igényei, elvárásai.
Hallgasd meg a kinézett Wharfikat, ha tetszik, vedd meg! -
BBéci
legenda
válasz
Tommyboy200 #29644 üzenetére
Ahogy az előttem szóló cekkk említette, csak összehasonlítással lehet eldönteni, melyik erősítő miben jobb. Az Onkyók kicsit erőltetett dinamikája, mélyei filmekhez jobban illenek, mint zenéhez. Az apró részletek, finomságok viszont hiányoznak belőlük.
-
BBéci
legenda
válasz
Tommyboy200 #29641 üzenetére
Éppen az Onkyóra mondják(juk), hogy jobb mozira, mint zenére, de ezeknek a különbségeknek a meghallásához gyakorlott fülek kellenek.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29634 üzenetére
Újonnan AVR200 nem volt drágább, mint az 5-ös Pioneer.
(#29635) robi0604
Mondtam, hogy tömörített. -
BBéci
legenda
válasz
s7evcsenko #29537 üzenetére
A kezelési könyv biztosan segít megtalálni. Mindegyik erősítő beállításai között van ilyen lehetőség.
-
BBéci
legenda
válasz
molochtomika #29523 üzenetére
Honnan származik ez a szöveg?
Tudtommal a Dolby True HD és a DTS HD MA veszteségmentes tömörítésű formátumok, tehát nem igaz? hogy tömörítetlenek! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29500 üzenetére
Pedig pár perce még azt írtad.
Az AV erősítő árának feléért, harmadáért lehet kapni ugyanazt a hangminőséget sztereóban.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29498 üzenetére
Audizé ide vagy oda, ha fontos a sztereó zene, inkább a NAD-ot választanám, mint egy 2807-est.
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #29488 üzenetére
Eredetileg angol volt, abban biztos vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
köpödki #29456 üzenetére
Értelmetlen kérdésre nem lehet értelmes választ adni.
Igen, a Blaupunkt autóhifiben jeleskedik.
A T+A, Burmester kiváló német gyártók, ajánlom a termékeiket.
A Brit Rotelt is felveheted a listádra..
Első hozzászólásodban az európaiakat dicsérted a japánok ellenében, döntsd el, mit szeretnél! -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #29450 üzenetére
Kiköpte.
(#29454) burcz.techno
Panasonicot leginkább tévében és BD-játszóban ajánlunk, viszont Arcam erősítőket annál többször, ráadásul európai cég terméke. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29435 üzenetére
Még soha, egyik filipsz képe sem tetszett, durván artifaktolnak.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29431 üzenetére
Az illető nemrég Samsungra váltott, gondolom nem véletlenül.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29426 üzenetére
A tévének teljesen mindegy, honnan kapja a jelet, 100 hertzen jeleníti meg, ha valamiképp le nem tiltod.
Az LCD-hez és PC-hez értő emberek azt szokták ajánlani, hogy filmnézéshez jobb engedni a 100 hertzet, csak klasszikus számítógépes használatnál érdemes kikapcsolni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29421 üzenetére
Az 50 hertzes LCD tévéknek 300 sor körüli a mozgóképfelbontása, ami gyors mozgásoknál elmosódást, élességcsökkenést okoz. Ízlés dolga, engem baromira idegesít. Inkább egy belépő, HD ready plazmát néznék.
-
BBéci
legenda
válasz
s7evcsenko #29418 üzenetére
Állítsd 80 hertzre a keresztezési frekvenciát! Bár azt ne árultad el, most hol vágod.
(#29419) Nova96
Mekkora szobában használjátok majd és hány méterről néznétek a tévét??? -
BBéci
legenda
válasz
s7evcsenko #29413 üzenetére
Pontosan az a dolga a szubládának, hogy mélyrehatóbb legyen, mint a többi hangdoboz.
Beállítás kérdése, hogy hány hertzig szólnak a front- center- és surround sugárzók, és veszi át szerepüket a mélyláda. A THX előírásai szerint ez 80 Hz, de el lehet térni tőle.
Írd le pontosan a hangdobozaid, a mélynyomód és az erősítőd típusát! -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #29389 üzenetére
Tavaly nyáron néztem, még az Arcam AVR500 szólaltatta meg, eszméletlenül jó a hangja.
(#29383) bajnokpityu
A fix tápkábel helyére beépített aljzat nem nagy tuningolás, szemre talán észre sem venni, viszont a hatása, ha "rendes" kábelt csatlakoztatsz hozzá, igencsak hallható javulást hoz.
Dorian nem 300 forintos gyári kábelhez hasonlította a Kácsa-félét, azért nem volt jelentős a különbség. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29380 üzenetére
Te tudod.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29377 üzenetére
Azt ne hagyjuk ki a számításból, hogy a legjobb szűrő is csak akkor tudja teljes mértékben megmutatni tudását, ha előtte és utána, a fali csatlakozó és a készülékek is között normális tápkábeleket használnak.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29371 üzenetére
Bizonyára elkerülte a kétkedők figyelmét. Másik lehetőség, hogy csak abba kötnek bele, amit én írok.
(#29374) adamssss
Nem mindenki érzékeny a DLP-k szivárványozására, én például sosem láttam.
Ugyanúgy nem vennék LCD vetítőt, ahogy LCD tévét sem, esetleg DILA vagy LCOS jöhetne számításba. Persze ettől még a Panasonic projektorok nagyon jók és megérik az árukat. -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #29365 üzenetére
Rosszul gondolod. Nem attól jobb egy hangdoboz, hogy ütősebben szól a másiknál. De ha úgy lenne, érvénybe lép, amit az előbb leírtam.
Szerintem az AX200-hoz nem való 100 colosnál nagyobb vászon, sem a felbontása, sem a fényereje nem teszi arra alkalmassá. Volt nálam, teszteltem.
Próbáld ki a zoommal a lehető legkisebbre venni a képméretét, menj 4 méterre és hasonlítsd össze a minőséget! -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #29357 üzenetére
Miért kellene visszavenni a frontokból?
A használatbavétel első lépéseinek egyike az öt csatorna hangerejének azonos szintre állítása, amihez később már nem kell nyúlni.
3,5 méteres vászon? Milyen vetítőt használtok és mekkora a helyiség?(#29360) Dorian
Vigyázz, majd Te is megkapod a kérdést, hogy az a Hivoxos szerkezet egészen Paksig szűri az áramot? -
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #29222 üzenetére
Szerintem nem kérdéses, hogy a dipólok jobb térérzetet nyújtanak, szinte az összes komolyabb, tízen és huszonmilliós rendszerben, amikről írtam, olyanok vannak. A THX ajánlásban is dipólok szerepelnek.Sajnos a Quadralnak nincs háromszög, vagy trapéz alakú dipólja, ezért keresgélek más gyártótól valami elfogadható alternatívát.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #29211 üzenetére
Azóta már elkészültek a vörösesbarna panelek, de egy kalap pénz is kellene hozzájuk.
Az nem igaz, hogy duplájába kerül a furnérozott bútorlap, pillanatok alatt utána tudsz járni. Talán 20-25 százalékkal drágább. Nyilván nem mahagónira gondolok, hanem a legolcsóbb bükkre, amit színre kell pácolni, de úgy is sokkalta szebb, mint a fóliás.
Meséltem, hogy végül a legdrágább árajánlat feléért készíttettem. -
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #29187 üzenetére
Mindegyik hangdoboz elhelyezésénél az a legfontosabb szempont, hogy jól szóljon.
Sarokba mélyládát tenni semmiképp nem ajánlott. Nem baj, ha nem látod a membránt, illetve a ládát.
Az nem meglepő, hogy a szubláda távolságát többnek méri, az esetek többségében ez szokott történni. Az Audyssey leírása szerint hány pozícióba tudod illetve lehet elhelyezni a mérőmikrofont? Legalább 3 kellene (a komolyabbaké 5-8) és az egész mérést is illik legalább háromszor végigfuttatni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29177 üzenetére
Ugye ezt viccnek szántad? Azért kérdezem, mert a telefonom, Operával nem jeleníti meg az arcocskákat.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29164 üzenetére
Zenét Direct, vagy Pure Audio módban szoktam hallgatni, de egész jó bekapcsolt EQ-val is.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29161 üzenetére
A szobaakusztika alaphelyzetben általában vacak, rendesen elrontja a legjobb rendszerek hangzását is, azon hivatott javítani az erősítők önbemérő EQ-ja. Legtöbben az Audysseyt használják, ennek okát most ne elemezzük, lényeg, hogy hatékony és az esetek döntő többségében javít a hangzáson.
A Streamaudio moziszobájában egy ilyen működik [link], de hallottam ugyanezt a gépet máshol, hangmérnök által tervezett, dedikált moziszobában is, ahol szintén megdöbbentő mértékben javította a hangzást. Ki-be kapcsolgatással otthon is bárki eldöntheti, jobb, vagy sem. -
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #29152 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy bemérés nélkül állítsd 80 hertzre, hanem utána próbáld ki úgy is, manuálisan megváltoztatva a keresztezési pontot. Az automata EQ nem csak a távolságokat, hangerőket és vágásokat állít, hanem ekvalizál is, benne van a nevében.
(#29153) bajnokpityu
Audyssey -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #29141 üzenetére
Ezt nem értem, miért kapcsolja ki az Audyssey EQ-t???
(#29136) Ego007
Magától értetődik, hogy annyi hangdobozzal kell a mérést elvégeztetni, amennyit használsz, tehát indítsd el a most beillesztett szubládával.
Bármit állít be az erősítő, egy próbát megér a 80 hertzes vágás. Csak nem hülyék a THX mérnökei. -
BBéci
legenda
A THX ajánlás legalább 60 centit, vagy annál magasabbat ír, abba a 2,15 méter is belefér. Ha van más lehetőséged, akkor inkább 1,6-1,8 méter magasságba szereld. Attól is függ, milyen távolságban lesznek a füleidtől. Minél messzebb, annál elfogadhatóbb a magasabb elhelyezés.
-
BBéci
legenda
válasz
petrovicslas #29112 üzenetére
Annyiért egy pár belépő kategóriás hangdobozt kapsz, nem 5.1 szettet, aztán az erősítőről se feledkezz meg, anélkül nem fog működni!
-
BBéci
legenda
válasz
jericho69 #29076 üzenetére
A gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb kép és hangminőséget a BD-ról lejátszott filmek nyújtják. A kivételeket most hagyjuk!
Amennyiben a másolt film ugyanakkora méretű, mint az eredeti, akkor átlagos, hétköznapi körülmények között nem fogsz észlelni különbséget.
40-50 colos tévén még a 15-18 gigásra tömörített filmek is szinte tökéletes élményt adnak. -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #29066 üzenetére
Kedvenc zenei stílusaim a soul és a funky, amik az RnB részei. Többségükben olyan számokat, műveket hallgatok, amiknek igencsak komoly követelményeik vannak a lejátszó hardverrel szemben. Operaénekeseket megszégyenítő hangú előadók - Oleta Adams, Patti Labelle, Aretha Franklin - nagyzenekari kísérettel, virtuóz szólókkal.
Szerintem a 6xx Onkyók messze nem erre termettek.(#29068) ezzio
Még mindig nem árultad el, mennyi pénzt szánsz rá és a szoba méretét is pontosan kellene tudnunk! -
BBéci
legenda
válasz
M@trixfan #28936 üzenetére
Nem értem a problémádat.
Miért kell a vetítőhöz két kábel??? Nem lehet átdugni egyik lejátszóból a másikba???
A hírek megnézéséhez használatos olcsó tévébe miért kellene 3D jeleket juttatni???
Az általam eddig látott high-end rendszerek többségében a lejátszó dekódolta a HD hangformátumokat és analóg kábelek mentek az erősítőbe. Valahogy nehezen tudok ezektől elvonatkoztatni.
Nem azt akarom mondani, hogy felesleges az 1,4 interfésszel rendelkező erősítő, de ne menjen a hangminőség rovására.
Inkább egy használt Denon 3806, mint ugyanannyi pénzért egy 1911. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #28937 üzenetére
Mivel fordítottad? Rettenetes!
"Ein Denon AVR-3805 ist immer nochein sehr pegelfestes, empfehlenswertes Gerät, jedoch gegenüber dem 435 ins Hintertreffen."
Az én olvasatomban ez a mondat a "pegelfestigkeit"-re vonatkozik, ami a 435 legfőbb erénye.
Az magyarul annyit jelent, hogy mennyire lehet felcsavarni a hangerejét anélkül, hogy szétesne a hangkép.
A következő mondatot is érdemes elolvasni. "Selbst der "alte" Harman Kardon AVR-630 kann nicht mehr bieten, wenn es um Spitzenpegel geht."
Mindkét erősítő tesztjének alapos áttanulmányozása után nem lehet kijelenteni, hogy a H/K-t jobbnak találták volna a Denonnál. Ezt a mindkettőnek kiosztott "REFERENZ" minősítések is jelzik.
A Denon minden osztályzata 6 csillagos, a H/K kapott 4, 4,5 és 5 csillagot is.
Az is figyelemreméltó, hogy a Denon 1350 euróba került, míg ellenfele csak 1000-be, ennek ellenére az ár/érték arányuk egyformán 6 *. -
BBéci
legenda
válasz
grabber #28896 üzenetére
Na, Te sem vagy tisztában az ohmokkal.
Nem létezik olyan erősítő, ami csak 4 vagy 8 ohmot tud!!! Nyugodtan keverheted a hangdobozokat, legfeljebb a hangzás egysége - ami házimozinál alapvető szükséglet - vész el.(#28899) M@trixfan
A jobb lejátszóknak 2 db HDMI kimenete van, olyat kell beszerezni. 3D képjel mehet direkt a megjelenítőbe, hang pedig az 1.3 interfésszel rendelkező erősítőbe. Mi itt a probléma?
Egyébként rövid távon, 5 méterig, az 1.3-as kábelen is átmegy a 3D jel. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #28872 üzenetére
A magamögé utasítás csak a "pegelfestigkeit"-re vonatkozik, melyben mértéket állít, viszont a Denon is "exzellent" ebben a versenyszámban. A H/K AVR-435 összességében nem jobb a Denon AVR 3805-nél! Mindketten mindenre a maximális csillagot kapták, plusz referencia besorolást. Viszont a Denonnál egyetlen negatívumot (Contra) sem említenek, viszont kiemelik, dicsérik a sztereó hangzását.
-
BBéci
legenda
válasz
rmconvex #28829 üzenetére
1973-ban, szakmai körökben még az a vélekedés volt általános, hogy a lánc legfontosabb eleme a hangdoboz. Jónéhány éve, szinte mindenki egyetért abban, hogy ez tévedés.
Ha már ki kell emelni valamelyik készüléket, az csakis a jelforrás, a lejátszó lehet."Nos helyzet, hogy optika nem megy át csak sztereoban, ami teljesen nem igaz, mert az erősítő tud belőle konvertálni"
Akárhogy alakítja az erősítő a jelet, a bemenő attól még sztereó és sosem lesz olyan surruond belőle, mint a Dolby Digitálból és DTS-ből. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28770 üzenetére
A jelenlegi legújabb modelleket hasonlították össze.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest