Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• shalafi66

veterán

válasz bkercso #36209 üzenetére

De amit számol azt meg fölösleges megnézni, mert egyrészt nem pontos, másrészt hiányos, harmadrészt félrevezető (főleg, ha még kezdő vagy).
    Azt meg fejből is tudom, hogy mekkora doboz lehet jó egy adott hangszórónak, de egyébként a táblázat ebben sem segít, értelmetlen több száz litereket fog kiírni egy, az ő képletei szerinti mondjuk nem QB3 T-S arányhoz.
    Klinger nem referencia. Tele van hülyeségekkel a könyv (bár ez a része asszem félig-meddig korrekt, hiszen az elméletet nyilván nem ő találta ki, csak hiányos, és túlhaladott).
    A friss WinISD-vel nem egyezik az eredmény, nem is egyezhet, a két program teljesen másképp paraméterezhető, más lehetőségekkel. A WinISD akár normálisan is használható, csak nem úgy, ha bepötyögöd a T-S adatsort és megnyomsz egy gombot. Úgy egyik program sem ad jó eredményeket.
    És ez nem "benyögés", hanem tény. Személyeskedni meg fölösleges. Szerintem én nem tettem sosem. Vajon kívülről ez is látszik? Légyszíves használj normális hangnemet velem. Pont ezért nem akartam részletezni, mert tudtam, hogy személyes támadásnak veszed, és megsértődsz. Pedig nincsen min szerintem.

#36210Donki Hóte
    xD Van Harman Törökországban?
    Amúgy tényleg. :D Csak azt nem tudom, hogy lesz a magyarból mogyoró a kínai címkéken néha.

#36208tvamos
    A Pio hangszórók általában gyengébbek szoktak lenni, mint a JBL mélyek. És vagy nincsenek még T-S adatok sem, vagy nem pontosak.
    De most komolyan mi ez az adatsor. :D Ennyi a fölösleges infó belőle kb.

A TS-A300S4 így ránézésre valahol a WS1200-hoz hasonló lehet képességekben, de attól kevésbé érzékeny, bár ahogy emlékszem, régebben a Pio-nál kisebb volt a lengőcséve átmérő, 37mm 50 helyett, ami jóval kevesebb elektromos terhelhetőséget jelent. Most erről nincs adat, vagy csak nem találtam.

Hát, bármi a falra/plafonra szerelhető :D kérdés, hogy mekkora az a dolog, ami elfér ott. A lehetséges maximális méretekbe belefér legalább maga a hangszóró? Ha nem, akkor tényleg ott a lapos WS1200, amit először írtál.

#36211Honda567
    Ahhoz elég, hogy ne menjen tönkre nagyon könnyen a magashangszóró. Hangszórófüggő természetesen, de inkább a 2,2uF körüli értékkel kezdd. Meg nyilván nem polarizált kondenzátorral (NP elkó vagy fólia).
    Ha többet akarsz megtudni és pontosabban, akkor el kell árulnod, hogy milyen hangszórókat használtál.

Új hozzászólás Aktív témák