Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz cinemazealot #58021 üzenetére

    néhány hónapja megvettem....

    Erre akartam célozni én is. Hogy a legtöbb faanyagon, amit (főleg vidéki kis telepeken, amihez én is hozzáférek) meg tud venni az ember, azon előző nap még a rigó fütyült. Odamentem a tüzépehez, hogy van-e szárított fája és csak nézett rám borjú az új kapura...

    Épp ezért (ÉN) két utat látok általánosságban az ilyen fák felhasználására. Vagy baromi gyorsan bedolgozza az ember, póruszárással a végén, ezzel egy kvázi állandó belső szerkezetet biztosítva a fának és minimalizálva a későbbi vetemedést (vagy annak egy jó részét), vagy hagyja az ember rendesen kiszáradni (és elvetemedni) az anyagot, majd a fa alakját korrigálva használja azt fel a későbbiekben.

    Az utóbbi a helyes megoldás természetesen, de a legtöbb cuccom, amit az első megoldással készítettem is még mind egyben vannak, szóüval nagyon hibás nem lehet az a megközelítés sem.

    Amíg a fővárosban laktam többször vettem szárított fát, azokkal nem volt gondom soha sem, de most már nem nagyon férek hozzá minőségi alapanyaghoz (vagyis hát hozzáférnék, de az már anyagilag nem éri meg nekem, főleg mivel csak kis hobbi projektekhez kellenek). ;)

    (#58022) Dani_kp: bátor ember vagy... :DDD
    De maximálisan topik-ON.

    Holnap majd én is fotózok, mert haladtam a traki projektel is... Nem sokat, de végre megindult valami. Sok topikba való dolgot tudnék fotózni (lökhárító bontás bozótvágóval ( ;] :P ) meg ilyenek, de ma is annyira elmerültem a munkában, hogy végül egy képet sem készítettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák