-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatalEror
addikt
-
biacsia
tag
Nekiálltam délután a kérdezősködés után.
Találtam itthon egy asus p5k premium lapot, amiről le tudtam szedni a bordákat, majd méretre vágva feltettem. Sajnos egyelőre csak az egyik fet-sorra sikerült felraknom ( a proci hűtő keretről van odafeszítve), mivel a másik oldalon a hűtő keret miatt nem fért be a levágott darab. Próbáltam vágni/reszelni a magasságából, de a rezgés miatt letört a lamellák fele..
Eddig így állok Íme:[ Szerkesztve ]
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
Jamesb2
aktív tag
Uraim!
Egy ilyen bódé elfogad6ó lenne a szándékom szerint benne létrehozott áramlatok szempontjából? Minél kisebbre akartam, maga az erőd 10-es keményfából lesz a hangszigetelés meg a rezgés miatt.
A rajz hiányosságaitól tekintsünk el, csak mezei paint[ Szerkesztve ]
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
Jamesb2
aktív tag
Nemigen hiszek a márkákban, lévén mind ugyanazon a kínai gyártósoron készül csak a matrica más. Van itthon 4-5 tápom, majd valamelyiket. Ha esetleg alsó ventis lesz, akkor fúrok oda is egy likat.
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
mr_ricsi
veterán
válasz biacsia #29056 üzenetére
Amikor elkészültél, hogyan tervezed leellenőrizni, hogy a foglalkozás elérte-e a célját?
"Próbáltam vágni/reszelni a magasságából, de a rezgés miatt letört a lamellák fele.."
Hosszirányba próbáld húzni a reszelőt. Ha ezt nem lehet megvalósítani, akkor összehajtogatott papírlapokat tömködj be a lamellák közé.[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Kicsit más barkács
Irodai forgószék lábába csúsztatott függőleges rudat hogyan lehet onnan kiszedni? Nyilván a hónapok és súlyok alatt ez most szépen bebarikádozta oda magát, de ki kell vennem mert a szék folyamatosan csúszik lefele. Tipp?
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No, a cső bennmaradt, de addig ütöttem, amúgy minden más szétesett.
Kiszedhetetlen.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Eladó forgószékláb beépített csővel!
-
Livio
tag
válasz TESCO-Zsömle #29060 üzenetére
Így igaz, nekem csak a levegő áramoltatása miatt jutott eszembe ez a remek kis táp. A konstrukció eléggé kikopott manapság a kínálatból.
szerk: (a hasznalhatóbb gyártók kínálatából)
[ Szerkesztve ]
-
Str8 sk8r
őstag
...sziasztok...segítség kellene nekem a következő témában:
...kellene nekem egy 80x80-as, esetleg 120x120-as (mm) zárt szelvény lehetőleg 2-3 mm-es falvastagsággal rézből...250-es hosszal lehetőleg méretre vágva...továbbá szintén rézből kellene egy t profil is... ...
...régebben szab.tam egyik passzív hűtéses gépének cikkjében olvastam hasonlóról...az lenne a célom, hogy találjak egy helyet, ahol félkészre feldolgozzák, azaz mértre vágják nekem... ...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
szab.tam
nagyúr
válasz Str8 sk8r #29076 üzenetére
mindenképpen telefonon meg kell előtte kérdezni, hogy van-e.
el kell dönteni, hogy sárga vagy vörös. (te tudod, mire is kell, sárga rosszul vezeti a hőt.)
előre kalkulált nagyjábóli árat is kérdezni kell. kiszámolják. nehogy meglepi legyen. (nettó, bruttó, megkérdzeni.)
1 db-nál nincs darabolási költég, de mindig ráhagynak 1-2-3 mm-t, kalkulálj vele, hogy esetleg reszelgetni kell. (vagy rájuk kell szólni, hogy legyen pontos.)de fél 5-ig vannak, a hétre már valszeg kicsúsztál belőle.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Lenne egy kérdésem:
Van a gépemben egy esata csatlakozó alljzat.
Viszont nincs esata-sata kábelem, de van fölös sata-sata kábelem.
Tehát a kérdés: a sima sata kábelből hogy tudok esata kábelt csinálni?
Fontos és sürgős lenne.Szerk.: FatalEror: "elektromos jeromos topik"
[ Szerkesztve ]
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
macko20
őstag
-
Blabcsi
senior tag
válasz macko20 #29083 üzenetére
Ennyi erővel tudok venni esata-sata kábelt is...
De minek venni, ha van sima sata kábelem és csati a gép seggében???
Megoldás érdekel...FatalEror ennyit nem szánok rá, akkor inkább bontom a gép oldalát.
[ Szerkesztve ]
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
FatalEror
addikt
válasz macko20 #29083 üzenetére
Én 3k-ért vettem egy dokkoló szettet amiben van egy "kártya" és arra tudok rakni IDE-s SATA-s és FlOPY?!?! meghajtókat+adtak hozzá egy pici tápot aminek direkt molex a vége és van hozzá egy molex to sata átalakítót,és akkor ez a kártya van a gépemben egy 3,0Ra rákötve és megvan oldva miden problémám.
HardCore is my LifeStyle
-
-
törölt tag
válasz Bone123 #29066 üzenetére
Nekem ugyanezzel volt bajom, hogy elrepedt a láb része a "persely" és a rúd lecsúszott a földre, végigkarcolta a járólapot. Visszaütöttem, ki is kalapáltam, fejszével persze. Aztán jó sok szigszalag, visszadugtam, a préselést megoldotta a súlyom és voálá, tökéletes.
A másik tuningolásom az ülő rész, mert eltörött a műanyag a csavarok körül és bökte a valagam. Egy gépház alaplap tálcája kerül oda kis hajlítás után, tökéletes. -
törölt tag
Tudom nem idevaló kérdés, de ha esetleg gányolni kell.
A Ninja 2 hogy megy rá 775-re? Itt egy kép a kiegészítőkről.
Tehát van az az X fém, az megy az alaplap aljára. Felette az a két izé. Az megy az alaplap másik oldalára, majd négy csavarral össze van fogatva? Így kapunk egy 478 lefogatót nem? És akkor a hűtő csak simán be van akasztva. Jól gondolom? De ez mintha négyzet alakú lenne a 478 meg tégla. -
szab.tam
nagyúr
válasz biacsia #29056 üzenetére
látom, már kieszkábált hőcső is ott figyel. jó úton haladsz....
*****..
(#29094) TESCO-Zsömle
nem tudod, te mikor kezdél ott, én konkrétan múlt év márciusában, ezzel. be is épült...********
és elkészültem az egyik monstrummal. azaz majdnem. nics ragasztva, mert nem mertem. egyelőre csak pasztázva. majd kitalálok valami utólagos rögzítést.
a teljesen saját készítésű bordázat kiterítve. csak az alsó sorból 4 pici "u" profil nem lett felragasztva össz, mert esetleg a ramok fölé lógtak volna be.
nem tudom lemérni, kb. 5 kiló lehet. jó 40 centi magas. az alaplap területéről viszont nem nagyon lóg ki. egy magas, egyedi, fekvő lapos házat kíván.
passzív teljesítményt még nem tudom, de szeritnem kb. a 200w-nak meg kéne lennie.
hétvégén valszeg kipróbálom.
egyelőre csak egy döglött lapra mertrem felttekerni. pontosabban azon szereltem össze. különben borult volna állandóan.nézegettem egy darabig, hogy az egésznek mi értelme van.
korrekt választ nem tudnék adni...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
(#29097) blasko92
installt már teszteletem.
a szürke fekete elment. az új hején nem hozza ezt az eredményt, ráadásul eg ykisebb fogyasztású procit visz. még nem fejtettük meg, miért. de megtartja, mert jobb, mint ami előtte volt bent hűtő...
a másik nagy, (16 csöves, merőleges blokkos), még nincs kész. azon 80 db. 45mm-es natúr elox insatllácsió profilocska lesz. a 20x20-asból. (pont, ami a pepitán is volt, kb. dupla mennyiségű bordázattal.)
az érdekes a 2 hűtő szembeállítása lesz. vannak sejtéseim...(#29098) mrterminator
csak a reggeli ébredés után megtekinve elég csámpásnak tűnnek az ecsetvonások....(#29099) TESCO-Zsömle
sőt. te már akkor is odajártál, amikor máshol volt még az üzletük....
nem volt még oldaluk... most sem sokat ér. max a kontakt adatok.
jó részén nincs semmi, és köszönőviszonyban sincs a készlettel. csak ötletelésre szoktam belenézni.************
ja, és a tegnapi nap bája.
édesanyámat felhívtam. (77 éves.)
néha mondom neki, hogy faragtam megint valamit. múltkor megütötte a fülét a hőcső,a működési elv, (naomás vs. forrráspont, kukta nagy nyomás, anno palatinus vizben játszó tomika a befogott fecskendővel kis nyomás -> buborék, stb.)
erre ő: milyen vizet rakok bele a hőcsövekbe? nem desztvizet kéne? mert ő ionizált vízzel (+tápoldat), locsolja a kaktuszokat, és talán az kéne bele, nem csapvíz.
igaz,a vizet is ő szerelte otthon, nem a túlképzett műszerész + alkalmazott matematikus édesapám.
családi brainstorming...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mobil flották