-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akcok94
senior tag
valaki nem tud egy ram hűtőbordájának visszaragasztásához valami hővezetős ragasztót?
a ram egy Corsair cmz8gx3ma1866c9
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Psycho18
tag
Sziasztok
Szeretném bemutatni nektek a legújabb házi barkácsolásom. Egy régebben már használt Apple G4-es (melegedési problémák miatt kiköltöztem belőle) házat szabtam tovább. Két új 9-es venti kapott helyet az aljában és a hátlapon lévő 1db 8-as venti helyet tovább bővítettem 2-re. Kapott egy új tápot is amelyben már alsó ventis. Sajnos a táptartó csavarok furatai nem egyeztek meg a régi táp felfogatásával mert a másik táp fordítva volt a házban és újakat nem tudtam készíteni mert egybeestek volna a tartókeret lábaival így gyorskötözővel fogattam le A VGA cooler iszonyatosa zörgött így azt is kicseréltem, nem akartam nagyon gányolni így azt is gyorskötözővel oldottam meg és végül de nem utolsó sorban egyetlen boltban sem találtam hajlított végű tápcsatit így kénytelen voltam megoldani máskép.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Keresek egy oly elvetemült embert aki szájbarágósan elmagyarázza nekem, hogy ha veszek egy ilyet: [link] akkor azt, hogy tudom bekötni.
Figyelem! Súlyosan értelmileg fogyatékos vagyok így lehet, hogy többször visszakérdezek és full hülye hozzá, de gyorsan tanulok ha valamit megértek!
Válaszokat előre is köszönöm!
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
FatalEror
addikt
válasz PumpkinSeed #29917 üzenetére
Először is ki kell fizetni!
Másodszor ki kell csomagolni,nem nem ez lesz a legbonyolultabb rész!!!
Harmadszor kell egy épkézláb csavarhúzó,és megpróbálod berakni oda ahova szeretnéd,és ha nem meg be előveszed a flexet.!!
Negyedszer bent van látni fogsz egy trapéz alakú csatit és megkeresed a tápodon egy ugyan olyan formájú trapéz alakú csatit és össze dugod,majd lesznek még téglalap alakú csatik és a ventiken is megkeresed a téglalap alakú csatit és össze dugod!
Ötödször ha nem tán nem működne kiszeded bedobod a kukába nem kérdezgetsz itt,hogy mi nem jó,hanem esténként véresre sírod a párnádat és dobálod magad az ágyon,hogy miért dobtál ki 3k-t.HardCore is my LifeStyle
-
PumpkinSeed
addikt
válasz FatalEror #29920 üzenetére
Üdvözöllek a való életben! Nem szoktam kidobni felesleges pénzt!
Azért van ez itt, hogy megkérdezzem. Remélem nem rontottam el az estédet, de ha megtörtént sajnálom majd kárpótollak!
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
PumpkinSeed
addikt
válasz #90933760 #29918 üzenetére
Kezdem érteni, ha lekapom a védőkupakot akkor megkapom azt a kivezetést ami amúgy az alaplapból jönne. Oh Ye megvilágosodtam
-
FatalEror
addikt
válasz PumpkinSeed #29923 üzenetére
Amúgy azért jó,hogy itt kérdezem meg,mert engem speciel rohadtul nem zavar,amiben tudok segítek,de nem is tudom gányolás topik hogyan kell bekötni....há körbenyomod purhabbal levágod a csatikat megblankolod majd szigszlaggal összekötöd.
Amúgy ovis nyelven a ventieiden milyen formájú csatik vannak trapéz vagy téglalap?
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
törölt tag
válasz PumpkinSeed #29924 üzenetére
Zsír.
Igen, úgy kell. Még kérdés? -
-
FatalEror
addikt
válasz Lucas Kane #29929 üzenetére
Történet...
Anno apámmal kitaláltuk haladni kell a korral és beújítottunk egy kapunyit motort.Eddig minden okés de chö kemények vagyunk bekötjük!Fedél leszed felszólalok hopp egy post kijelző, mondom ez is számítógép hol itt gond.Behúzzuk a kábeleket infrát bekötjük felteszünk egy külön álló kapcsolót a motorhoz,hogy távirányító nélkül is menjen,minden működik jöhet a jutalom sör!Na most itt már túlságosan is elbíztuk magunkat,és már a késleltetéssel szórakoztunk.Eddig itt sem lenne baj hisz azt,hogy hány perc vagy másodperc múlva induljon a motor faxán beállítottuk.Viszont amikor azzal szórakoztunk,hogy a kapcsoló megnyomása után még mennyit tekerjen harmad fordulaton a motor,hogy szépen térjen vissza a zárkengyelbe na azt nem kellet volna...éppen turkálunk a nyáklapon fáziscerkával amikor jön a fehér füst...na mondom ba*z*meg*jóé*esk*vaany*dat.A végén végül is újra tekercseltük szóval nem volt gond de csináltunk egy egynapos melóból 2naposat.HardCore is my LifeStyle
-
Vigilante
őstag
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
válasz Ricsmex #29932 üzenetére
Pontosan!
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
szab.tam
nagyúr
válasz Psycho18 #29913 üzenetére
jó kis meló.
"házat szabtam tovább"
öhöm. a márkanévhez fűződő jogokért fiezetni kell...***
pont nem...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
válasz Lucas Kane #29937 üzenetére
Még egy sztori...
Egyszer haver mesélte,hogy vett egy HILTI-t és hogy mennyire jó áron adták hozta mutatni hát már a koffer nem stimmelt de lépjünk tovább előveszi.Első mondatom:Téged atbaszarintottak!
Kérdezi miért miért?Hát az egy dolog,hogy egy árnyalattal sötétebb volt a gépház színe mint az igazi HILTI-n,de nem is ez a lényeg,hanem az,hogy egy szimpla matrica volt rajta,míg az eredeti HILTI-en a felirat dombornyomással készül és fehér telefon festékkel vannak festve a betűk,és ezt el se hitte addig míg össze nem vettük egy igazival. ilyen voltHasonló sztori....
ismerős mesélte,hogy volt egy haverja aki valamihez csinált pici nyáklapokat már nem tudom,hogy mihez,de pár száz forintos tétel,és még az IC-k számát is leköszörülte,hogy ne tudják hamisítani rá 2 évvel meg ugyan azzal a nyákkal találkozott egy másik készüléken made is china felirattal és elgondolkozott,hogy kínai erre pár forintos vacakra telepített egy gyártósort amiből a mai napig nagyon szépen megél.[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
blasko92
őstag
válasz FatalEror #29938 üzenetére
Én is találkoztam egyszer valakivel, aki ismert valakit, akinek volt egy cimborája, aki egyszer csinált valamit, de nem tudom mit
Pécsen a vásárban is lehet találni érdekességeke, úgymond kuriózumokat!
Pl. házilag nyomtatott stihl cuccokat, blekkendekker fútút, nikf zoknit, és addas pólókat -
Ricsmex
tag
Van egy teljesen működő halk ps3 fat ventilátorom és gondoltam gyányolni kellene vele egy kicsit. Az ötlet az lenne, hogy 2 rossz cd olvasóból kihajigálom a belsőségeket és a házakat kicsit átalakítva egy dobozt készítenék amiben lenne a ventilátor. A képen látszik hogy az alsó ház szája kifelé az előlap felé nézne, tetején egy akkora lyuk mint a venti. A felső ház szája befelé nézne és abban helyezkedne el a fan. Alul egy ugyanakkora lyuk. A működési elv az lenne, hogy az alsó házon keresztül levegőt szív be a venti és a felső doboz, mivel befelé nyitott beküldené a hideget a házba.
Szerintetek működni fog? Vagy inkább hagyjam?[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz bandi94 #29942 üzenetére
Köszi, hát igen ez rám főleg igaz!
Livio: Hátul kell bedugni a tápkábelt a gépbe, ide előre meg egy hosszabbítással jut el a tápkábel. Persze itt a DVD olvasók helye lett volna, de sajna a lenti eredeti helyén már anno a 9800GX2-től sem fért el a táp! + ahogy látni lehet a GTX295-nél is kellet vágni is egy kis lyukat a VGA-nak a ház belsejébe!
Most már ebbe a Plexi csodába legalább elférek!
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Ricsmex #29944 üzenetére
szerintem azért nem tudjuk véleményzeni, mert nem ismerjük ennek a ventinek a felépítését.
(részben ezért. szerintem.)
meg nem túl érthető adolog....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
bandi94
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik