-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1682 üzenetére
Jesszus!!!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Skizz
addikt
HómMéd Memorí Kúling, VéKettőPonNulla
Ma találtam a polcomon ezt a két bordát. Olllyan szépek voltak, hogy gondoltam muszáj lesz valahova feldobni. De először a talpakat egy kissé le kellett csiszolni, mert túl durvának ítéltem meg így "gyári" állapotban. Csiszolás után jöhetett a vagdosás, utána pedig a reszelés. Az eredmény pedig: Tádámm. S1 on dö VéGéÁ.
-
Skizz
addikt
Kösönöm sépen mindenkinek. Most már asszem kijelenthetem, hogy van egy frankó hűtésem a HD4850-re.
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
Előfordulhat h megmukkan a táp és magával visz valami más hardvereszközt is! Főleg azért is veszélyes ez h kevésbé intenzíven forog a venti a tápnál mert ezcsak egy codegen... Szerintem vigyáznikell vele, szerintem!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #1692 üzenetére
Amúgy ha érdekel nálam is itt feigyelget a szekrényben 3 P3as meg P2es deszka[ Szerkesztve ]
-
Akybron
aktív tag
Na elkészült a 2,5" mobil rack.
[A csatlakozó felrakva]
[Felkábelezve]
[Az egész egyben]
[A végleges helyén]
A mini usb dugó a webkamerám kábeléről lett levágva (szerintem felesleges ötlet volt a gyártó részéről,volt, sose húztam ki), a kamerából kiszedtem az aljzatot, most fixen be van kötve a kábel. Nem tudom lefényképezni, mert azzal készültek a képek :-)
A winyó táp csati azért kellett, mert az alaplapom USB aljzatain kikapcsolt állapotban is ott az 5V, így feleslegesen fogyasztana a 2,5" winyó.73&DX HA5OJN
-
Akybron
aktív tag
Köszönöm mndenkinek a pozitív véleményt!
73&DX HA5OJN
-
imibogyo
veterán
válasz Stylewars_kp #1698 üzenetére
Üdv.
Kösz mindenkinek.Hát most pont azon gondolkodom, hogy lefestem az egészet úgy ahogy van, mert nem vagyok megelégedve a végeredménnyel (miért is lennék, hiszen ez a modding lényege, hogy mindig alakít rajta valamit az ember), és akkor fekete plusz ezüst lesz a befutó, vagy kicserélem a fát valamilyen fém borításra........
Dani_kp: hát igen a méret engem is elgondolkodtatott, lehet a magasságból és a hosszúságból is elveszek 20-20 centit, ha a vízhűtés nem fog összejönni még ez év folyamán....Ugyanakkor nagyon kényelmes, hogy bármiért be kell nyúlnom a házba mindenhez kényelmesen hozzáférek........
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz imibogyo #1716 üzenetére
Hali.
Vagy fesd le, vagy a fém borítást nem tudom h gondoltad, de én akkor úgy csinálnám h a fa lapokra csavaroznám fel a fémet.
1. gyorsabb
2. sztem marha jól néznének ki a csavarokDe vízhűtéshez is kell ekkora gépház? Ha lehet még1x leírnád a paramétereit mert én is gondolkoztam ebbe az utóbbi időbe, de jóval kisebb lenne mivel asztalba menne a gépház azt hiszem 20*50*55 (szél*magasság*hossz) ez a mostani házamhoz képest pont 2-2-2 centivel lenne nagyobb ami nekem bőven elég is volna
https://ingatlan.com/33821564
-
imibogyo
veterán
válasz Dani_kp #1717 üzenetére
Szia.
Most teljes méreteket írok (belül a zártszelvények és egyéb miatt nincs ekkora hely):
Na szóval a te méretmegadásodat követve 29x75x65 centiméter az én kicsikém...
Nem KELL az ekkora gépház, csak a kényelmes szerelés érdekében hagytam ekkorára, tehát ha a ház tele lesz a vízhűtés csöveivel, meg a szivattyúval, meg a radikkal, akkor is kényelmesen elférjek benne szerelni.
Hát a festés vs. fémborítás az majd eldől ha megyek méh telepre és megtudom mennyibe fájna ez nekem..... És én is a fára tenném rá a fémlemezeket, mert nekem is tetszenek a csavarok, nem is beszlve a fa jótéékony hangszigetelő hatásáról, bár ezt az sem zárja ki, hogy a fémre rakom elvégre oda is csavarozhatok.....
Még egy dolog amire mindenki fegyeljen oda ha egyedi házat tákol össze.... Ez pedig a zajszigetelés. Csak a táp alá felejtettem el rakni gumikorongot, és olyan hangos lett tőle a rendszer, hogy hihetetlen.
Másik (akkor már kettő dolog ), az a ház árnyékolása, addig amíg nemvolak a dolgok összekötve vezetékekkel a fém kerethez, addig a hangszóróim zúgtak, mert annyi zajt összeszdtek a gépház felől....
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz imibogyo #1718 üzenetére
Ja, így már értem hogy miért kell ekkora gépház...tudtam hogy akarsz bele vízet is rakni, csak nem gondoltam hogy még úgy is kényelmesen akarsz szerelgetni ...úgy voltam vele ha bekötöd a vizet akkor már nem nagyon akarsz belenyúlkálni .
A kinézetét meg majd eldöntöd...pl. fogsz egy fém lemezt és oda tixózod hogy fog kinézni
Mitől lett hangos? rezonált vagy mi?
a másik ismerős
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gondoltam megoldom a 2600pro-m vrm alkatrészeinek baromi melegedését, mert mióta passzivizáltam, azóta a bőrt égette ujjamon:
Szilikon tartja oda, a gumi csak biztosít. Valamint egy vékony cérnaszál is tartja, hogy nehogy leessen az alaplapra...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Barkácsolni szeretnék egy passzív tápot a régi letöltős gépemnem.
Az előző tápom lenne az áldozat, ami egy 500w-os Coolink táp.
A táp kicsit már odavan, két kondi púpos rajta, de teljesen stabil.
ITT egy kép jelenleg hogyan néz ki a dolog. És egy közellebbi kép.- Lehet-e/Érdemes-e nagyobb uF értékű kondit rárakni? (Jelenleg mindkettő 10v 4700uF)
- Használhatom-e passzívban, ha viszonylag keveset fogyasztó gép lenne rákötve? (600-as cerka, 256mb sd ram, 1 vincsi, s3 trio...)
-
Stylewars_kp
őstag
válasz MasterDeeJay #1726 üzenetére
szerintem neméri meg megjavítani vagyha megjavítod inkább ad el! szvsz a tápba mozognia kell a levegőnek mertha nem mozog bentmarad az a meleg levegő a kondik szinte megfőnek aztán kinyírja a tápot,ésha nincs mázlid akkor magával viszi a konfigodat is...
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
válasz Stylewars_kp #1727 üzenetére
2 kondi miatt nem adom el! Alaplapban is cseréltem már kondit, tápban is biztos simán lehet.
Egyébként asszem ilyen kell bele. 2x18Ft-t talán megér.
A gépet meg nem féltem mert van tartalék, max a vincsit. Nemtom mennyire fog melegedni, rászánok egy fél napot kitesztelem egy hasonló, de feláldozható konfiggal (P2 400) full terhelésen (prime95+3dmark99). Ha túléli és nem túl forró (szenzorokat kötök bele) akkor maradhat. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MasterDeeJay #1728 üzenetére
Egy 5Vra kötött 8centist ne sajnálj belőle, annak semmi hangja jó esetben.
Púpos kondenzátort nyugodtan cseréld, de azonos kapacitásúra tanácsos. -
Dimitryj
aktív tag
válasz MasterDeeJay #1728 üzenetére
És a kondi névleges feszültsége sem árt ha ua (biztos hogy csak 10Vos?)
-
válasz Dimitryj #1730 üzenetére
Igen a két púpos az pont 10v-os, de a melletük lévők azok meg 16v-osak.
A gép lényege pont az lenne, hogy ne legyen benne semmilyen mozgó alaktrész, kivéve a vincsót.
Mivel 500w-os a táp, ezért gondoltam hogy egy 50w-os konfigot elvisz passzívban is > kevesebb áram folyik át akkor gondolom kevesebb hő termelődik.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #1731 üzenetére
Minek ilyen nagy tápot használni? Úgy tudom, hogy minél kevesebb terhelést kap a táp, annál rosszabb lesz a hatásfoka.
Anno használtam P3-at letöltésre, valami kis 200-as táp volt, ventire ráraktam egy szabályzó áramkört, és úgy állítottam be, hogy csak akkor induljon, ha már tényleg meleg van a tápban. Ergo szinte alig forgott, miután 10 perce ment már a gép.
Ha nem nyúlkál senki arrafelé, akkor akár burkolatot is le lehet venni a tápról, és akkor venti sem kell, meg természetesen ilyenkor gépház sem. Persze nyúlkálni sem.Kondik feszültsége meg fölfelé eltérhet, pl 10V-s kondik helyett nyugodtan tegyél be 16V-s kondikat, csak a kapacitásuk egyezzen meg. (és persze polaritásra is figyelni, mert nagyot tudnak pukkanni )
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #1733 üzenetére
Nézz körül a blogomon, találsz jó kis szabályzót áramkört.
-
Dani_kp
addikt
Üdv moddingerek, gány mesterek!
Van eladó neon inverterem! Esetleg nem kell valakinek valami moddinghoz?
szerk.: akit érdekel dobjon privit
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
Stylewars_kp
Dani_kpKaszaperen már sejtik, h valami készül!
Most csak 1 kép, de részletesen dokumentáltam mindent, amikor teljesen kész lesz, megkapjátok az egész sztorit képekkel!A gép típusa: ORION*60 KP-2180
A KP Kaszaperre utal.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Dani_kp
addikt
válasz kételkedem #1736 üzenetére
Köszönjük
Niceeee nagyon penge lesz, már most is iszonyat jó és milyen lesz ha teljes kész lesz?
A gép típusa: ORION*60 KP-2180 ez nagyon jó
a Dani_kp-ba is a kp Kaszapert jelent
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ez egyszerűen JUJJ!
U.I.: Nekem is van ám egy ORION nevű gépem...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Dimitryj
aktív tag
Nagyon állat
De télleg -
nagyúr
Huhú! Klassz lesz!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
A letöltős gépem átalakul kicsit. A betervezett P3-as ból csak P2 lett.
Most azt kell kitalálnom milyen proci legalkalmasabb torrentre és mp3/netrádió halgatásra, és persze passzívban. A mostani 500-as P3 nem egészen stabil passzívban, hiába van nagy borda rajta.
Házat meg barkácsoltatok asztalos haverommal, ha kész lesz az alkotás mindenképpen megmutatom.
Egy venti mindenképpen lesz benne, egy 12cm-es a lehető leglassabb fordulaton.
Oprendszernek DSL linux lesz vagy SLAX live cd-ről, a beálításokat meg pendrive-ra menti. A torrentnek egy USB-s rackben lévő laptopvincsi lesz.
Jelenleg összeválogatom a legalkalmasabb alkatrészeket. Eddig Így állok.[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
Indula mandula Alakul a helyzet! Szép
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kételkedem #1741 üzenetére
Azért befigyel a horogkeresztes könyv a háttérbe
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #1742 üzenetére
Micsoda kicsesbánya van abban a cipősdobozban!
-
nagyúr
válasz Stylewars_kp #1744 üzenetére
Ja, vohl mein führer!
Én is néztem nagyot!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Dani_kp
addikt
Mennyi pc-s cucc lehet ám gányolni errel .
-
14adam
addikt
Te igy használod azt a tápot?
-
válasz KillHates #1745 üzenetére
Van még pár darab P1 és 386-486 is. Kép Meg még a hozzájuk tartozó pár lap.
Ezért írtam hogy nem számít ha megdöglik valami. Van mááásiiik!14adam
Igen a táp teljes burkolata le lesz szedve és az egész megy bele egy házilag barkácsolt fa dobozba a többi cucc mellé. Annyi hogy nem nagyon szabad nyúlkálni a gépben, illetve kikapcsolt állapotban is ki kell sütni a kondikat mert az is eléggé kellemetlen lehet. A táp is ugyan olyan hardver mint a többi csak jobban tud szaporodni. (értds.: megb*szhat)Azért lesz 1-2 szenzor hőfokfigyelésre egy darabig, amig tesztelem. Aztán ha kész akkor megy be a sarokba, és csak akkor lesz elővéve ha gond van vele.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #1749 üzenetére
Kép:
"A táp is ugyan olyan hardver mint a többi csak jobban tud szaporodni. (értds.: megb*szhat)"
Ezen kifeküdtem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple asztali gépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Salgótarján és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen videókártyát?