Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz csakdzsó #4 üzenetére

Ilyen megalapozott és alapos háttérkutatásnak én nem is merek ellent mondani...
    Na jó, de... :DDD :))

Kutakodtam az ALC4080 után,és nincs a szoftverében ekvalézer!

ASUS ROG Strix B650E-E w/ ALC4080 & Sonic Studio III (...életemben nem először hallom egy hardware-el kapcsolatban az a kifogást, hogy egy szoftveresen létrehozott hatást nem tud (minden audio codec esetén szoftveres equalizert (nem lézer!!!) vagy magyarul hangszínszabályzót használnak)... :DDD ):

(Magam előtt látom azt a fórum hozzászólást, ahol a jóképességű felhasználó azért ekézi az ALC4080-at, mert az Realtek szoftverben nem találja az equalizer lehetőséget, miközben csak az alaplapi szoftvercsomagot nem rakta fel, vagy eleve rossz helyen keresi...)

Természetesen olyan deszka kell,amin van optikai,8 pcb.

Mert optikai kimenetnél annyira számít a zajszűrés, ugye? :DDD :N

Ember, optikai kimenetnél digitális jel megy a kimeneten, a dedikált hangeszköz kezelés, amit a 8 rétegű PCB-től vársz az analóg kimeneteknél számít, ahol az alaplapi DAC-ot használod!
    Digitális jeltovábbításánál nem fogsz zajt összeszedni az alaplapon...

Ezzel az a gond,hogy a legtöbbje Intel cucc.A végén ez miatt hagyom ki a Ryzent,pedig azt szeretnék. :((

Azzal együtt, hogy az összes létező érved hibás, még ez is...
    AM5 alaplapok 8 PCB réteggel és ALC1220 audio codeccel:

[AsRock X670E Steel Legend]
    [Gigabyte B650E AORUS PRO AX]
    [Gigabyte B650E AORUS PRO X USB4]
    [Gigabyte B650E AORUS Master]
    [Gigabyte X670E AORUS Master]
    [Gigabyte X670E AORUS Xtreme]
    [MSI MAG X670E Tomahawk]

De igazad van, emiatt mindenképpen inkább Intel alapot vegyél... :C

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

• Cifu

félisten

válasz csakdzsó #1 üzenetére

Ha jól tudom az ALC1220-VB direktbe csatlakozik a CPU-hoz Intel HD Audio szabvánnyal.
    Az ALC4080 USB-n keresztül csatlakozik.
    Ez a fő különbség, amúgy képességek terén ugyan az.
    Amiben alaplaponként még eltérés lehet az az, hogy a front kimeneten milyen erősítő megoldás van használva.

Nekem két ALC4080-as hátsó, analóg kimenetre csatlakoztatott B650E deszkám van itthon és mindkettő elég koros Onkyo AV erősítőre van rákötve. Teljesen elégedett vagyok velük, pedig korábban inkább a HDMI kimenetre és az erősítőkben lévő DAC-ra bíztam. Kiderült, hogy hiba volt, ezekben a deszkákban sokkal jobb a DAC és az analóg jelkezelés is.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák