Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok!
Kamerarendszer kiépítésnél akadtam el. Tehát négy kamera, egy switch, kb. 25m cat5e kábel, amin felmegy 8A 12V. Mégsem elég. Ha rövidebb kábelel kötöm össze, akkor szépen működik. Legtávolabbi kamera kb. 25m-re van a switch-től. Tehát összesen 50m-re kell a legtávolabbi kamerának eljuttatni a kraftot. Milyen hosszú vezetékkel lehet működőképes a dolog, mennyi feszültséget lehet felvinni az UTP kábelen?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz markussandor #11263 üzenetére
Esetleg ha külön utp kábelt tolok fel (pusztán az áramellátásért), azon átmenne?
-
Tothgera30
Ármester
válasz markussandor #11266 üzenetére
#11266 markussandor, #11267 zsoika, #11268 bigrock: Most lemaradtam egy körrel. Tehát a kábelezés már be van húzva. Kamerák fel vannak fúrva (non poe, tehát normál 12v-on megy), sliperrel kapnak áramot. Ott a switch, ami széntén nem poe képes. Viszont egy adat utp kábel van feltolva. Így gondolom mindenképp be kell húznom egy másik kábelt az áramellátásért, mert az amin az adatfolyam megy, nem bír el 8A 12V-ot. Viszont ha felhúőzok még egy kábelt, akkor tök mindegy hogy Poe vagy sem, mert akkor édes mindegy hogy 12V-os kábelt húzok-e fel.
-
Tothgera30
Ármester
válasz bigrock #11274 üzenetére
Valószínűleg az lesz, 0,75 vagy 1-es biztosan elég. 12V 8A a táp, amiről megy, ez látja el a négy kamerát, és a switch-et. Még megeshet hogy később bekerül még egy-két kamera a rendszerbe, és nem árt ha bírja.
"Egyébként, ha 2 érpárt összefogsz, 30 méterig elmegy 500 mA, ami elég a kamerának." - Miből fogok össze két érpárt? A kameráknak utp-n keresztül megy az áram.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Ilyen kamerát megéri rendelni 5mp-eseben?
-
Tothgera30
Ármester
Máshol is láttam már ennek a kamerának az 5mp-s verzióját, és ott talán 20 vagy 25pfs-t írtak. Bár szerintem ez annyira nem lényeges, mivel 15fps-el is vígan nézhető marad a tartalom. Illetve számomra a magas felbontás fontos, akár egy kép alapján történő beazonosítás miatt is (amire elvileg való az eszköz).
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #11447 üzenetére
-
Tothgera30
Ármester
Végleges konklúzió:
4 mp - SAE60-NX3CV4001B - Huawei Hass HI3516D+1/3” OV4689 CMOS Sensor.
5mp - SAE60-NX3CP5001B - Huawei Hass Hi3516D 1/2.5" PS5510 CMOS Sensor.
Az NX3CP5001B verzió 5mp-en 15fps-t tud, de 4mp-re (és 1080p-re) is állítható, akkor 25fps-el is lazán megbirkózik. Így szerintem erősen ajánlott.
-
Tothgera30
Ármester
8 Mp-es (4K)-s (6-8mm-es lencsével) kamerák közül mi a jelenleg ajánlott?
-
Tothgera30
Ármester
Sajnos a board részében az eladók sem biztosak sokszor, hogy épp mit árulnak vagy melyik példány van készleten. Mikor külön vettem lapot általában mindig volt egy kis elírás vagy tévedés.
Viszont ezt az NVR-t tudom ajánlani, vettünk már ismerősi körben több darabot, és nagyon bevált. Hi3536-el van szerleve, gyári heatsink (nem is igazán melegszik), 5mp-es kamerákkal használom, de 8mp-el sincs gondja.
-
Tothgera30
Ármester
válasz ph2012 #11721 üzenetére
Panel lakásban a wifi-s kamerákat nem erőltetném, ha nem nagy gond, behúznék egy lan kábelt a nyugalom fenntartása érdekében. A memória kártyás verziók elég gyakran nyírják a kártyákat, itt érdemes SDHC kártyákat használni (bár ha már kábelen menne akkor egy WD Purple egy dobozba, és nincs gond). Felbontás terén minimum 2mp-t érdemes választani, de inkább 4-5mp felé kacsingatni (ha anyagilag belefér). Nem kínai alatt mit kell érteni?
-
Tothgera30
Ármester
válasz ph2012 #11725 üzenetére
A #11725-ös és #11726-os hsz.-ed felülírja egymást. Tehát ha egy adott kínai céget felvásárol egy nyugat európai tulajdonos, akkor a megbízható? Tekintve hogy ugyan azok a dolgozók és a minőség-ellenőrzés, sőt még a büfés nénit sem cserélik le? Milyen konkrétumok vannak, ami miatt ki lett zárva egy távol keleti cég (Japán kivételével)?
Elfogadom az általad felállított kritériumokat, meddő vitát sem akarok kezdeményezni, így viszont jó keresést a CCTV rendszerhez, sajnos (csak) ennyit tudtam segíteni.
-
Tothgera30
Ármester
5mp, illetve 4k kamerákból van most best/buy vétel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest