Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyuri860213

    tag

    válasz benfolds #163240 üzenetére

    "nem lesz semmi gáz, hacsak nem tolom túl"
    Nem akarok "kötsög" lenni de láttam rólad a képet, kötve hiszem hogy te az otthoni súlyzókkal minden edzésen olyan kimerítő edzéseket végzel!? guggolsz, fekvenyomsz, felhúzol.. amitől túledzetted magad 2x is az elmúlt időben. ehelyett arra tippelek hogy 10-20 ismétléseket végzel inkább kisebb súllyal és 30mp pihenőkkel. persze így is túl lehet edzeni magunkat de ott kell hogy legyen valami a háttérben, egy egészséges férfi ennyitől nem lesz zombi.
    Az állapotodra visszatérve:
    Így is levezethető az állapotod ahogy írtad, igen, de attól még a végeredmény ugyanaz marad:

    lelki vagy szellemi kimerülés (években mérendő), krónikus stressz --> magas kortizol majd végül alacsony kortizol --> a szervezet védekezik a stressz ellen, és mivel kortizol már nincs elég ezért csökkenteni próbálja az alapanyagcserét --> emelkedő rT3 hormonszint --> ezzel egy időben csökkentő fT3 és fT4 mivel ezek felelősek az anyagcsere szabályozásért, de a magas reverz T3 miatt nincs megfelelő T4- T3 konverzió ----> az agyalapi mirigy által kibocsátott TSH (pajzsmirigy ösztönző hormon) pedig nő mivel nincs elég T4-T3 a sejteknek.
    Így jön létre az alacsony kortizol miatt kialakult PM alulműködés. Ami szerinted nincs is.
    Lehet hogy nincs.. de addig nem derül ki amíg nem nézeted meg. A PM alulműködés viszont ott van, látszik a laboron, ahogy az IR -is. Ez a kettő már önmagában pont elég, és tedd össze a két kezed hogy a kortizolod rendben legyen mert arra NINCS gyógymód! A cortef (szintetikus kortizol) szétcseszi a testedet, sok a mellékhatás és nehéz beállítani az adagolást, így hosszú hónapok vagy akár 1 év alatt tudsz csak helyrejönni kímélő életmóddal ami nem 600km bicajozást és heti 3-4 edzést jelent...

Új hozzászólás Aktív témák