- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuck3r
aktív tag
Hali
Kérdés:
Ha a lapba beleküldök egy régebbi fajta PCI-os hangkártyát akkor HDMI-n működni fog a hang küldés? Valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata? -
Fuck3r
aktív tag
Hali
Használ közöttetek valaki Geexbox-ot ezzel az alaplappal?
-
Fuck3r
aktív tag
daa-raa: aha, igaz, árban is nagyjából 1 szint
rolko: aha, én is arra használom többnyire, meg most már a HD/Full HD filmek is szinte kivétel nélkül gyönyörűen futnak rajta
Na meg nekem is számítt a fogyasztás
Amúgy brutális, hogy leszabályozott üzemmódban az egész gép fogyasztása monitor nélkül:
44W
Ha a monitor is megy akkor:
63W -
Fuck3r
aktív tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy:
1. Ha a lapba ültetek egy HD3470 256MB-et akkor menni fog vele a Hybrid CF?
2. Hybrid CF mellett melyik kimenetek lesznek aktívak? Az alaplapon a DSUB-DVI+HDMI vagy a kártyán a DSUB/DVI? Vagy talán az összes?
Ugyanis mindenképpen kellene a HDMI... valahogy meg lehet oldani, hogy aktív maradjon?Előre is köszi...
-
Fuck3r
aktív tag
nem rég volt róla szó
HDMI kimenet bugos... -
Fuck3r
aktív tag
válasz
mcroberto #1508 üzenetére
Igazából a kezdetleges problémák ellenére nekem is bejön a lap
Én 4450-et hajtok benne Ninjával és Paszívban netezés közben 25 fok alatt tartja, Full HD film lejátszása közben felmegy 35-40 köré és mindezt hangsúlyozom passzívban...
HDMI jelkimaradásokkal van bajom, de ez is megoldódott a hdmiON nevü kis progival
Geexbox-ot szívesen használnék a lappal de egyszerűen képtelen a hangot vezérelni (nem csak ennél van így, Inteles Gigabyte-ommal is csak szívtam) de ennek ellenére Windows alatt szépen játsza a Full HDs filmeket, eddig megoldhatatlan problémám nem volt vele... -
Fuck3r
aktív tag
válasz
#67688960 #1464 üzenetére
"most akkor neked a dvi-n van egy monitor és a hdmi-n egy tv amin ha váltasz másik bemetre, vagy tvre, a visszaváltásnál már nem ad jelet a gép, ha jól értem"
Pontosan csak DVI helyett Dsub-on van egy 913N
Ezt a hibát csak MA78GM-S2H alatt produkálja... Ezzel a lappal ilyen szempontból valamit nagyon elqrtak Gigás fejlesztők... Utánnaolvastam, rengeteg embernek produkálja ezt a hibát és Gigás segélyvonalon sem tudnak rá megoldást... Javasoltak többeknek Driver frissítést Cata 8.4 vagy jobb drivert, Bios frissítés, USB vezérlő leállítása, stb... de egyik sem segített nekik mint ahogy nekem sem.
Aztán olvastam, hogy van ez a hdmiON.exe nevü kis progi ami kényszírti a HDMI-n keresztüli jel küldést és láss csodát tényleg megjön a jel a TV-re. (bár olvastam, hogy egyeseknek még ez sem segített, szóval én még a szerencsésebbek közé tartozom mert most úgy néz ki így működik a dolog)Itt írnak róla
Meg itt
Meg itt is
Ja és itt isNincs rá megoldás, szóval hosszútávon nem lopja be magát a szívembe ez a lap...
-
Fuck3r
aktív tag
Na szóval
A mi kis alaplapunk bugosA probléma abból áll, hogy ha a TV-men bemenetet váltok (mondjuk a PC HDMI bemenetéről átváltok TV csatornákra vagy egy másik HDMI bemenetre és aztán vissza akarok térni a gép HDMI bemenetére akkor fekete képernyő fogad, olyan mintha alvó állapotban lenne a gép, pedig egyszerűen csak nem küld jelet a TV-nek)
Megoldás:
1. Gép újraindítása miközben be van kapcsolva a TV
2. Kábel ki be huzigálása (nem éppen tesz jót a 300ezer Ft-os TV HDMI csatlakozójának, a kábelről nem is beszélve...)Ezek baszakodósak, viszont ha nincs másik megjelenítőnk, mondjuk egy klón monitor akkor csak ez a megoldás marad
VISZONT ha van egy monitor a TV mellé kötve akkor a "tuti" megoldás: hdmiON.exe
Ha nem jön vissza a képernyő akkor le kell futtatni az exe-t és máris visszajön a kép a TV-nElég bosszantó egy bug, és sokáig nem is fogok vele együtt élni...
Inkább visszatérek Intel részre, nem kicsit van már tele a tököm ezzel a lappal... -
Fuck3r
aktív tag
válasz
#67688960 #1458 üzenetére
1. ccc autó észlelésen de nem működik
2. TV észlelés támogatását konkrétan hol tudom éllítani ccc-ben?
3. Kézi észlelésnél sem történik emmi, viszont ha mondjuk megváltoztatom a TV febontását akkor egyből bejön a kép...Nem vágom autómatikusan miért nem tudja észlelni...
-
Fuck3r
aktív tag
véleményetek szerint mitől lehet az, hogy:
Full HD-s Sony TV rá van kötve a gépre.
Mielött indítom a gépet bekapcsolom a TV-t akkor tökéletes kée van, viszont ha már gép bekapcsolása után 30-40mp-vel nyomom be a TV-t akkor nincs kép. Ki kell húznom a HDMI kábel, aztán ha visszadugom akkor van képUgyan ezt produkálja ha van kép, kikapcsolom a TV-t, majd vissza be akkor újra nincs és újra el kell játszanom ezt a procedurát. HDMI kábel ki majd vissza és újra van kép
Véleményetek? Ötlet? Javaslat? Tapasztalat?
-
Fuck3r
aktív tag
-
Fuck3r
aktív tag
-
Fuck3r
aktív tag
visszaolvagatás hatására feldobtam SP3-as XP-t Vista helyett és lás csodát!!!!
1080p rippet 50-70%-os terhelésről egyből leesett MAXIMIM 40-re, szóval átlag 20-40körött mozog valaholXP alatt mintha képe is kicsit tisztább lenne...
Okés, úgy tűnik mégsem lesz eladva
Jah igen, és a részletek:
XP SP3 + COREavc + KMPlayer -
Fuck3r
aktív tag
Máshol egyenlőre ezt találtam:
"PowerDVD 8 kell neked,belövöd az opcióknál a hardveres gyorsítást és megy minden(egy friss driver nem árt).Ha HD-filmekről van szó(mkv), akkor KMPlayer-rel megy a powerdvd H.264 dekóderét használva vagy letöltöd a Media Player Classic Home Cinema-t amiben alapból DXVA-s dekóder van.
A film kódólásától is függ a dolog,néhány film esetében eltérnek kicsit a szabványos H.264-től ,ezért ezekhez marad a CPU."Vista WMP: nem működik együtt
MPC-HC: nem működik együtt
Power dvd 8: most töltődik le, majd kipróbálom
KMPlayer: meglepő módon telepítésnél egyből kérdezte, hogy a hw-es kodeket használja-e és eddig ezt tűnik rippeknél a leg használhatóbbnak (80-90%-ról visszaesett 50-70%-ra ahol már legalább nincs szaggatás, szóval nézhető a film) -
Fuck3r
aktív tag
az gondolom mindenkinek tiszta, hogy a hangsúly a HD rip-en van...
Gyári BR filmekhez itt van a PS3-am, szal az nem téma, de nekem ez pont a rippekhez kellett volna, és hát egész nap utazgattam miatta, aztán amikor hazaértem, beszereltem és megláttam, hogy 90%-on mennek 1080-as rippek nem kicsit pattant el az agyam...szóval rippekhez van megoldás? vagy adhatom el az egész cókmókot 1 napos használt cuccként
-
Fuck3r
aktív tag
Üdv
Hardveres HD dekodert állítani kell valahol ahhoz, h működjön?
Ma szeretem be egyet a lapból és hát elég nyögvenyelősen játsza le 1080p-s HD ripeket, néhol akad is... 80-90% (ph-s tesztben 14-30%)Valakinek tapasztalata témával kapcsolatban? Megoldás?
visszaolvastam, szal nem kell a rizsa, konkrét megoldást mondjon valaki ha tud...Azért többet vártam ettől a laptól PH-s szuperteszt alapján... Hát qrva nagy szopacs...
legalábbis eddig, Itelhez képest, pl Vindows megjelenése sem tetszik, Intel képe sokkal tisztább, szebb volt mind D-SUB mind HDMI kimeneten...
pl. ha valakinek tényleg olyan százalékarányban játsza le a 1080p-s HD ripeket, mint a PH tesztben akkor legyen szíves írja már le, hogy milyen Rendszeren , progival, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Kuponkunyeráló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest