- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
SGC
tag
-
SGC
tag
Ha minden igaz, így áll a dolog: Bővebben: link
Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
A neve Everest Home Edition (freeware progi, magyar nyelvet is beállíthatsz)
Letölthető: Bővebben: link
Jó hőfokmérést!Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Na, lassan 6 órája üzemel 1folytában:
Érzékelő típusa Maxim MAX1617A
Érzékelő elérés SMBus 4Ch
Hőmérsékletek
Alaplap 46 °C (115 °F)
CPU 54 °C (129 °F)
TOSHIBA MK4025GAS/a 22 °C (72 °F)
TOSHIBA MK4025GAS/b 46 °C (115 °F)Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
válasz Revoltec.de #712 üzenetére
6 emil ment
remélem ki tudsz ókumulálni belőlük valamitLehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
válasz Revoltec.de #709 üzenetére
Ha gondolod, emilben szívesen átpasszolom a pdf-eimet... Nem sok, de talán okosabb leszel valamivel
Itt viszont találsz teszteredményeket, peterkeT hősies és önfeláldozó munkájának eredményeképp: Bővebben: linkLehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
válasz Revoltec.de #675 üzenetére
Szia, nekem Uniwilles Amilo D7830-am van (2,8 Celeron, 512 RAM, Ati Mobility Radeon 9000 64 MB, 40 GB Toshiba HDD; 2 különböző desktop-memóriával: 256 MB PC2700 volt gyárilag, került mellé 256 MB PC3200 és simán 1üttműködnek )
Mivel kizárólag asztalon használom (ágyon, kanapén, fotelben nem ''fetrengek'' vele), a meleg napokon 1xűen a gép alá teszek 4 db műanyag qpakot (egész pontosan a koffeinmentes Night & Day kv kb. 4 cm magas tetejét). Meredeken hangzik, és nagyon hülyén néz ki, de a venti ritkábban indul el, tehát hatásos volt a ''légkamra'' létrehozása a noti alatt
A hőfokról nem tudok mit mondani, fél órája kapcs. be, 1ébként + nem nagyon nézem, de pár óra múlva ráqkkantok, és megírom.
Leírást ne a Fujinál keress, hanem a Google-val
A BIOS tényleg csak ennyi; új driver pedig nemigen lelhető fel...
[Szerkesztve]Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Nekem FuSi Amilo D-m van. A bill. korrekt, 1 pici bibije van talán: a jobb felső sarka ''lóg''. Nem tudok jobb kifejezést rá, de az ékezets bötűknél nem csak a bill. mozdul lefelé, hanem 1 picit az egész...
Előtte igen sokáig Compaq Armadám volt (D7700 talán?). Semmi baj sem volt a bill.-vel. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt...Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Lehet, hogy tévedett, mivel Uniwilléknél ezt találtam:
Bővebben: link
Ez ugyebár nem alaplap, hanem az én gépem!!!Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Letöltöttem a CPU-Z nevű kis progit, és ez volt az 1., aki felismerte az alaplapomat: Uniwill 755IA5. Sem az XP, sem az Everest Home nem tudott vele mit kezdeni eddig...
Hogy valóban Uniwill-e, azt persze nem tudom, de a CPU-Z szerint az
(az ámítógépem adatai a személyi lapomon mekktalál6óak)Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
válasz Vangelis #510 üzenetére
Gyorsan letöltöttem, és lefuttattam az alapbeállításokkal. Ez lett belőle:
Bővebben: link
-
SGC
tag
Amilo D7830-asom van ''asztali'' procival és memóriával. 256 MB volt benne, 8 ropiért vettem még1x ennyit Méghogy nem a méret a lényeg...
-
SGC
tag
Gratula.
A SERCO-sok rendes fazonok. Amikor az 1 napos gyári XP Home-s gépemre felraktam a SP2-t, és totál hazavágta, azonnal válaszoltak az e-mail-emre, és telefonon is nagyon készségesek voltak (és finoman lebeszéltek róla ) Felajánlottak 1 azonnali újratelepítést, de köszönettel lemondtam - gyorsabb, kényelmesebb, és ennyit én is el tudok végezniLehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Valószínűleg HW-probléma. A ''PCI Network Controller on Motherboard'' szerintem a hálókártyáddal (esetleg a modemmel - ha van ilyen) áll összefüggésben.
A BIOS rém primitív, semmire sem jó
Az ilyen dolgok mindig 7végén történnek (nekem hűtőszerelő kellett Húsvétkor )
Itt már valószínűleg jártál: Bővebben: link de nincs jobb ötletem...Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
-
SGC
tag
Nekem ugyanígy volt. Letöröltem a Normant (ki sem próbáltam), és a NOD32-t használom helyette: kicsi a hardverigénye, de nagyon megbízható! Ha még nem NOD-oztál, dobj 1 mailt, szívesen segítek.
-
SGC
tag
Jó kis net-sebességmérő; az IP címedet is kiírja:
http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk
ADSL-em van dinamikus IP-vel, de már a 2. hete nem változik, ''hála'' a routernekLehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Mekkora swap-filét készít a Windowsotok?
Nekem eddig stabil 402 MB volt (360-712 MB volt megadva határértékeknek, de arra nem emléxem, hogy én adtam volna meg ezt az értéket), ám a 7 közepén levélírás közben közölte, hogy túl nagy a virtuális memória alsó 6ára Akkor átállítottam 256-512 MB-ra; és lőn: beállt 268 MB-ra
Varázslatos dolgok ezek, elvbarátaim...Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Elég hamar rájöttem, hogy a gyári 256 MB csak netezéshez elég, valamint hosszútávon olcsóbb a plusz memória, mint az állandóan swapoló wincseszter , ezért visszavittem a notebook.hu-ba memcsit rakatni bele (én nem vagyok az az otthon mindent szétszedő fajta, mint 1-2 haverom), és ott tudtam meg, milyen szerencsés vagyok a normál méretekkel. (Most KIZÁRÓLAG laptop-alkatrészekről van szó!!!)
Eredetileg 1 db 256 MB-s Samsung PC2700 volt benne, és ekkor került még mellé még 1 db 256 MB-s PC3200, mivel 1oldalasban nem kaptam még 1 ugyanolyat. Ez van.
A CPU egy 478-as Celeron 2800 MHz; a videokártyám a FS által akkoriban preferált 64 MB-s Ati Mobility Radeon 9000. A winyó 40 GB-os Toshiba Ultra-ATA/100, 4200 RPM, 8 MB puffer.Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Te mivel nyomulsz?
Akkuval, vagy anélkül használod otthon?
Minden FS-ben ''normál méretű'' (nem mobil) processzor és memória kell, vagy csak a D sorozatba? Nem tudjátok véletlenül?Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
NDK = DDR
-
SGC
tag
Sima, egyoldalas NDK való bele, ami jó is meg rossz is
-
SGC
tag
Mire gondolsz?
A laptopodra? Megnéztem a neten, majdnem ua. mint az enyém, csak 40 helyett 60 GB vinyóval és AMD Celeron helyett. Nagy vonalakban ennyi a különbség...
Ja, és az akkudban Li-Po zselé helyett szilikonimplantátumot töltöttek véletlenül, ezért nem világít soha a töltésjelző leded.Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Melyik Amiloval nyomulsz?
-
SGC
tag
OK, de akku kint, vagy akku bent? Ugyanis nagyon nem mind1! Bocs, ha Te tudod, de más talán nem:
Tehát 1 laptop nem folyamatosan fogyasztja az akkut, hanem néha 1 nagyot ''harap'' belőle; töltéskor pedig bizonyos időközönként ráküld a töltő 1 nagyfrekvenciás impulzust (ilyenkor villan 1et a töltésjelző led). Az akku hosszútávon nem tolerálja ezt a bánásmódot...
-
SGC
tag
Fel is nyomtam az Omegát, a Futuremark 3DMark03 pedig bebizonyította, hogy gyorsabb lett a gép.
Ti mimódon használjátok a laptopokat? Értem ezalatt az akku helyzetét: én itthon feltöltés után kiveszem, és csak hálózatról használom egy 600 VA-es Mustek szünetmentesel (amire ezen kívül a nejem asztali gépe és 2 videó is rá van dugva, DE az összes úgysem megy 1xre!). Aki már járt úgy, hogy a régen várt film(sorozat) 1 epizódjáról, vagy annak 1 részéről azért maradt le, mert a szomszéd néni a folyosót söpörve a partvissal lecsapja a kisautomatát a 2 lakás közös ''előterében'', az megérti a videó ''szünetmentesítését''Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
OK, köszönöm a segítséget, erre gondolsz?
Radeon Omega Drivers 2.6.12 (Catalyst 5.2)
Ezt találtam a Googleval.Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Milyen drájvereket használtok?
Csak a géphez kapott DVD-n driverpackként mellékelteket próbáltam (chipset, display, modem, network, sound), bár az ATI Mobility Radeon 9000-re ráférne a 2003. februárinál újabb verzió : :
Device: ATI Mobility Radeon 9000
Driver Version: 6.14.1.6307
Driver Build: 7.84-030228a1-008603C
Driver Date: 2003-02-28
Kerestem frissítést mind az ATI, a FS oldalán, eredménytelenül. Nincs valami 5letetek?Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
Üdv mindenkinek!
Tavaly október óta nyúzok 1 Amilo D7830-at. Napi 6-10 óra üzemidő garantált (net, MSN, stb.). XP Home-t kaptam hozzá; aki már használta, tudja, miért upgradeltem Pro-ra
A SP2 úgy hazavágta, hogy csak na! Ezzel sem a MS, sem a FS nem tudott mit kezdeni, így maradt az XP Pro SP1 újratelepítése
Megvettem tavaly a Chip-et a ''Windows XP - Titkos tippek profiknak'' c. melléklettel, és az alapján 1 kicsit átgyúrtam a szoftot. Úgy 3 hetente 1x megáll bootolás közben (a Win már megy, valamelyik vezérlő akad el), leresetelem, és annyi. Ez szerintem kibír6ó a pozitív változásokért cserébe
Maga a vas stabil, jól összerakott darab. Illesztések jók, perifériák bőségesek (5xUSB !!!), 3 hibája van: a billentyűzet jobb fölső része kicsit ''lóg'', vagyis az ó ü ő ú és környéke a billentyűkkel 1ütt benyomódik; a CD/DVD fiók nem vízszintes, jobbra kicsit lejt; ill. nem akarja elfogadni a Cellink BT-adaptert (asztali gépen tökéletesen műxik): összeakad a SE P910i tella DSS-25 tip. dokkolójával.
Amíg 1ébként jól muzsikál, ezek nem zavarnak...
A notebook.hu-nál vettem akciósan 240 ropiért, plusz 6 ropi az USB-s IR, plusz 8 ropi a második 256 MB RAM (mivel a proci és a memória desktop-méret!), így 254 eFt-ért sikerült 1 jó gépet beszereznem.
Érdekes, de a FS oldalakon már nincs fent, csak a tesóját találtam meg (D7850):
http://www.fujitsu-siemens.com/smb/tn/products/amilod.html
Külalakra ugyanez, de csak 40 GB HDD és 256 MB RAM, no FDD, proci P4 2,8 Celeron. Hűtése csendes és jó, tükörtojáskészítésre (szerencsére) nem használható
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe gar
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
- Acer játékra is,17,3",core i5,Nvidia 4/8GB!!! VGA,8-16GB RAM,SSD+HDD,Szép áll
- HP OMEN GAMER 17,3",core i7 7700HQ,GTX1070 8GB!!! VGA,16GB RAM,SSD+HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest