Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Bagoly01 #105073 üzenetére
Honor Magic4 Ultimate
Ezt vártam a sima magic 3 megjelenésekor, az igazi magic 3 pro plus utódot. Féltem hogy nem fog olyan jól kinézni mint az elődje, de ez kb ugyan olyan maradt, ami számomra a legszebb/vageszabb teló a piacon.
Gondolom bőven 500 felett lesz. És ahogy látom ez is 1/1,12" szenzor mint a 11 ultra.
Vajon a gn2 es vagy valami újabb.
Viszont továbbra sincs 10x zoom.
-
Több hetes összehasonlítás után a véleményem a 2 telefonról.
1. Fő szenzor.: Nappali fényben a mi 11 ultra egyértelműen jobb nekem, este már kb egy szint, ha az éjszakai módot is használjuk.
2. Széleslátó.: Nem minden esetben, de a legtöbb képnél az s22 ultra a jobb, a kisebb szenzor és felbontás ellenére is.
3. Zoom.: Az s22 ultra jobb, de nem olyan sokkal mint azt gondolná az ember, kb éppen hogy jobb.
4. Makró.: Nem kérdés a smasung sokkal jobb, a mi 11 ultra makrója mint bármely másik telefon sima makrója.
5. Videó.: Mind a 2 nagyon jó, de a samsung kezelőfelülete sokkal felhasználó barátibb. Pl. Sokkal könnyebb a lencsék közti váltás és simább is + itt a 10x zoom tényleg jóval jobb.Továbbra is tartom, hogy szerintem az s21/22 Ultra az egyik legjobb, ha mindent összevetve nézzük. Mindenben hoz egy jó szintet. (Szerintem)
S22 Ultra vs Mi 11 ultra
-
[S22 Ultra] Minden kikapcsolva
[Mi 11 Ultra] Minden kikapcsolva
[S22 Ultra] Pro mód auto
[Mi 11 Ultra] Pro mód auto
[S22 Ultra] sima auto
[Mi 11 Ultra] sima auto
S22 Ultra vs Mi 11 ultra
-
S22 Ultra új frissítése jobb fényviszonyok között, igaz itt is pont lement már a nap.
Minden kikapcsolva, csak az utolsó képnél kapcsoltam be a HDR-t a mi 11 ultrán és a jelenet optimalizálót a 22 ultrán.S22 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
S20 FE Exynos
-
-
válasz
#96241664 #105030 üzenetére
Tapasztalatom alapján, pedig eléggé számít a szenzor mérete.50/50%-ba
Most ha sorrendbe kéne raknom melyik telefon csinálj a legjobb képet, akkor a sorrend így nézne ki.
mi 11 ultra, p40 pro plus, s21 ultra/22 Ultra/Pixel 6 pro.
Lehet pont csak a véletlen, de eléggé adja magát, hogy a szenzor nagyon is számít. -
Új frissítés feltelepítve a 22 ultrára, nézzük mit alakít megint a beast ellen.
Minden kikapcsolva.
S21 fe nem volt kéznél sajnos.S22 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
válasz
Aryon87 #104976 üzenetére
Te nem vagy olyan telefon búza vagy mint én, hogy akkor is cseréli ha nem kell.
De ha a kamera a legfontosabb, akkor egyikre se. P40 pro szvsz van olyan kamerában mint ezek sőt.
De ha választanom kellene ezek közül, akkor nem kérdés hogy a 21fe lenne az, még ha valamivel drágább lenne, akkor is.
Ugyan azon az áron meg aki nem azt választaná, az szerintem nem 100-as. -
válasz
Aryon87 #104965 üzenetére
Nekem pont hogy tetszett, szebb mint a 20 fe szvsz, élőben sokkal jobbat mutat mint a képeken. És tényleg jó képeket csinál, de azt azért megnézném, hogy jobb e mint a sima 20fe, mert szerintem kb egy szinten lehetnek.
S22 Ultra meg este szvsz nem rossz, elég szépen helyt ált a mi 11 ultra ellen is. [link]
-
válasz
Plazmacucci #104962 üzenetére
Na úgy már igen.! Nagyon szép is élőben(fehér)
-
válasz
Plazmacucci #104960 üzenetére
Szerintem sokkal jobb az Ultra, de persze az árkülönbség miatt ez elvárható is. Árához képest, tényleg az egyik legjobb a 21 fe
-
Mi 11 Ultra vs S21 FE Snapdragon 888 változat.!
Minden kikapcsolva. -
-
Szenzor harc HM3 vs GN2
Estit is csinálok majd.Pro mód raw-ból kinyert jpg, mind 2 nél 50iso a 11 ultra 1/1600 záridő a 22 ultra 1/1500(samsungba nincs 1/1600)
A samsung jóval világosabb képet csinál ugyan azokkal a beállításokkal, így most a mi 11ultrát komponáltam be, és a megadott adatokat adtam meg a samsungnak.[S22 Ultra]
Mi 11 Ultra vs S22 Ulra -
Ja ha úgy nézzük, hogy más mobillal, akkor nincs is nagyon jobb semmi. Csak a nappalihoz képest eléggé rohamosan romlik a minőség.
#104938ShadowLac: Elég nehéz megmondani melyik a jobb, nem is tudok egyértelműen dönteni, de talán a 21 ultra mert megetet a kontrasztosabb képével.
-
válasz
Plazmacucci #104934 üzenetére
Hát ez igaz, ez a szürkület eléggé megfekteti őket.
de a kisebb rossz szerintem a mi 11, így gépen visszanézve.
-
Összehasonlítás Szürkületbe.
Mi11 Ultra vs S22 Ultra -
-
-
válasz
leslien #104912 üzenetére
Viszonyítási alapnak szvsz elég egy mi 11 ultra is. De ha csak azt keresed, hogy hol a jobb az sd, akkor nyilván találsz mert nem ugyan az a 2. De ha pl ugyan olyan jó, vagy jobb az exynos egy részletesebb jobb tesztben, azt észre se veszed.
Videó OIS-be tényleg jobb az SD változat.
Engedjük el szerintemHogy kép is legyen, 2010 ből
[link]
I8910 Omnia HD
-
-
Szerintem is jobb, de lehet nem annyira drasztikus a különbség mint ahogy írod.
Zoomban meg én is többet várnék, de azt tegyük hozzá, hogy a mi 11 ultra szvsz a legjobb 5x zoomal rendelkezik telefonok között és így is érezhetően jobb a 22 ultra, de nah. -
válasz
Plazmacucci #104875 üzenetére
S22 ultra kicsit jobban vissza adta a színeket, de zajosabb. Mi 11 ultra tükör sima, ennek ellenére kb ugyan olyan részletes is. Ez talán a legfontosabb a különbség a 2 között.
Zoom ban meg okk a samsung jobb, de többet vártam volna mivel az optikai a másik meg nem.
Ha nagyon választanom kéne ezek a képek alapján, fő szenzoros képekben, szvsz a mi 11 ultra jobb valamivel.
Csinálok még párat. -
Nappali Képek, minden kikapcsolva.
Forgott a keverős gép.
Hozhatok még ha szeretnétek.[S22 Ultra] 10x zoom
[Mi 11 Ultra] 10x zoom
S22 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
Egy kis kendőzetlen Ultra harc.
Se AI, se hdr, se éjszakai, semmi nincs bekapcsolva.
-
-
válasz
Aryon87 #104856 üzenetére
Azok tényleg elég gyengék lettek, nem is értem. Kell neki a stabil kéz az tuti, olyan mintha bemozdultak volna. Nem kéne ennyit inni.
A p40 pro plusal is sikerült ilyeneket.
Fő kamera képe topp kategória, de egy mi 11 ultra jófényben elverné szerintem. De majd kiderül -
válasz
Plazmacucci #104851 üzenetére
SD verzióba jobb a stabilizálás és erre mondták, hogy elvileg javítják, de hogy lesz e belőle valami.
Bár így sincs vele gond, de szerintem az x3 pro-ban jobb volt videónál az ois.
-
válasz
Elit3Zotya #104849 üzenetére
Mondom megnézem már megint, mert ez tényleg elég béna, és a videó stabilizálás sem volt bekapcsolva.
Így azért sokkal jobb, de elvileg ez így is elég béna és frissítik.
-
[4k 30 fps videó] Stabilizálás lehetne jobb, elvileg frissítés ezt is megoldja.
S22 Ultra
-
Jelenet optimalizációt elfelejtettem kikapcsolni.
S22 Ultra
-
válasz
Drakmusz #104830 üzenetére
Hát az lehet, de én elég kedvezményesen vettem, és 1-2 hónapig még tuti el tudom adni többért, mint amennyiért vettem. Ha csak a kamerát nézzük, jobb a pixel ár érték arányban, de egy telefont nem csak a kamera tesz ki. Másnak az is fontos, hogy a kijelző még szebb, külalak, stabilitás, SPen stb.
-
válasz
bbendre #104835 üzenetére
Ez pl az általad vélt jobb pixel képnek a közepe, pár cm-el arrébb már az ultra a jobb.
És akármelyik képen van ilyen részlet, ahol ez vagy az a jobb. De megértem ha neked a pixel képe a szebb, kb azt keresed, hogy hol van az a részlet ami nem olyan mint a pixel és ha nem olyan, akkor az csak rosszabb lehet. Aminek valljuk be van alapja.Remélem Még jobbá teszik az ultra képét a frissítések, bár nem tudom meg lesz e addig.
Nekem a nexus 6p volt a legjobb google telefon, azt nagyon szerettem.
[link]
-
válasz
bbendre #104827 üzenetére
Én pont nézem már sokadjára ezeket a képeket, hogy a samu több képen egy picit még részletesebb, de van ahol a sötét bebukott a samun pl a kerék amit írtál is. Összességében szerintem jobb a samu képére ránézni. De nyilván van olyan helyzet amikor a pixel jobb lesz, de a nappali képek nagyon nem az
Faceunblur gondolom a pixel jobban megoldja, de pl a zoom fotók szerintem nem fogják a pixel felé billenteni a mérleget.
Most meg nappali képminőségbe se jobb a pixel, ha csak ezt az összehasonlítást nézem. És ez még csak egy pár hete megjelent telefon, amire egy frissítés jött csak, és az sem a kamerára összpontosított.
De lehet holnap már ballábbal kel fel a ultra. -
Annyira mondtátok, hogy jobb a pixel, hogy már majdnem vetem egyet az ultra mellé, de ezeket a képeket látva, nem jobb a pixel.
Ultra zajosabb valamivel, de ezzel együtt talán még részletesebb is, ami számomra is meglepő.
Nagyon minimális a különbség, nagyon keresni kell hogy melyik mibe jobb. -
-
Részletekben kb egál, de a pixel jobb az árnyékokban, az ultra képe nekem élethűbb nem tudom melyik ált közelebb a valósághoz. Az ultrán szerintem nem kapcsolt a hdr.
#104814natë Frissült az expert raw is, de nem néztem még változott e. Bár az annyira kula szerintem, hogy az isten se tudna rajta segíteni.
-
-
-
válasz
Plazmacucci #104779 üzenetére
Az hogy már csak ránézésre jobb a kép, az egyáltalán nem is számít neked akkor gondolom.
-
válasz
Plazmacucci #104777 üzenetére
Ez igaz.
De azért az se baj, ha a hangot is bekapcsolod.
-
-
-
-
válasz
Elit3Zotya #104757 üzenetére
X70 pro plus/pixel 6 pro/s21u/mi11u ezek mind samsung és még is a legjobbak között vannak a jelenlegi szoftverrel és lencsével is. Olyan úgy se lesz hogy tökéletes. De nyilván én is azt várom midig, hogy még jobb legyen, ha csak egy kicsivel is más, már jó.
-
-
-
válasz
leslien #104742 üzenetére
Kivéve mikor egyáltalán semmilyen képet nem lehet vele csinálni.
Ezt gondolom javítják, vagy nem.?A Google Pixel ki tud futni a memóriából és egy idei nem lehet vele fotózni ami elég fura 2022-ben
bbendre: Képeid alapján én úgy vettem észre, hogy a a pixel nagyon nem szereti a szürkületet. -
-
-
-
válasz
Plazmacucci #104675 üzenetére
Igaz az lenmaradt és az ultra részletes is, igaz 80% ra lekellett méretezni mert sehova nem engedte feltölteni.
[link]
S22 Ultra
-
[10x optikai zoom gyenge fény]
Ez pedig egy 4k 30fps videó. [link]
-
-
Az év elején írtam, hogy ez az év semmi újat nem hoz hardveresen, le is lettem oltva, hogy az év elején ez necces kijelenteni, de úgy néz ki nagyon igazam lett sajnos.
-oneplus 10 pro konkrétan szerintem visszalépés kamerában, hardveresen biztosan.
-oppo find x5 pro szintén nem tűnik jobbnak mint a 3 pro, amit nagyon sajnálok.
-s22 ultra szintén nem hozott semmi újat kamerában.
Persze attól még mindet szeretném, csak ez tény.
Honor magic 4 pro plus még talán villanthat, de gondolom ott is ugyan az marad a hardver. -
-
válasz
Drakmusz #104661 üzenetére
Persze ezért is tartom a legjobb kamerás mobilnak az s21 ultrát, mert a rugalmassága miatt nincs párja és erre dob egy lapáttal a 22 ultra. Abszolút minőségben van náluk jobb pl főszenzorban, de minimális különbségek vannak. De hogy ne csak samsungot mondjak ott volt a p40 pro plus, abba is volt 3x és 10x zoom is. Lehet hogy valakinek ezek nem hiányoznak, de ha egyszer volt akkor utána hiányzik ha nincs.(nekem). De a mostani fotóidat elnézve, bizony neked is hiányozna ha nem lenne 4x zoom.
A pixel kukkolás meg azért kell, mert máshogy már nem nagyon van különbség a telefonok kamerái között sem. -
válasz
Drakmusz #104658 üzenetére
A képekre összességében jó ránézni, de a te képeiden is felüti a fejét az amit bbendre kollégánál is megjegyeztem. Pl itt [link] Egyszerűen nem tudja feldolgozni az árnyékot vagy nem tudom mi ez a jelenség
, de eléggé kula a képek ezen részletei.
Nem azt mondom hogy jobb egy s22 ultra, mert az meg oké hogy zajos, de legalább részletek sincsennek 12mp es auto modba jelenleg. -
-
[Galaxy S22 Ultra vs Pixel 6 Pro Camera Test: WAY TOO CLOSE?] Az eddigi összehasonlításokhoz képest elég jól teljesít, sőt.
És ez csak jobb lesz a jövőben gondolom. -
-
válasz
WiZARD #104638 üzenetére
Fő kamera 12mp ese szerintem pixel 6 pro a jobb, de még megsem jelent a telefon. Tuti jön rá egy frissítés elég hamar.
De ha összességében nézzük,
-zoomban jobb az ultra,
-széleslátó jobb az ultra, Ben teszt alapján.
-Portré jobb az ultra.
-videóban is jobb szerintem az ultra
Itt egy elég nehéz téma portréból. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
4k 30fps videó. [link]
S22 Ultra
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Itt a friss Moto G Stylus
- Házimozi belépő szinten
- Fedora Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- eBay
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest