- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Azonnali notebookos kérdések órája
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Canon EOS DSLR topic
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Srácok, ti hogy oldjátok meg azt, hogy egy mondjuk SQL lekérés API-n keresztül json_encode()-el, betöltve az ékezetes karaktereket is megérkezzenek? Valamiért mindig NULL-ot kapok vissza arra mezőre, amelyben ékezetes karakter van.
Már próbálkoztam sok mindennel, de nem tudtam megoldani.Van erre valami ötlet vagy működő megoldásotok?
Köszi előre is.A kódom ide vonatkozó része:
PHP:
echo json_encode($records);
Flutter:Future<List<User>> getUserData() async {
var url = 'http://.../.../feldolgozo_api.php';
final response = await http.post(
Uri.parse(url),
headers: {
//'Content-Type': 'application/json; charset=utf-8', // ez nem jó
'Accept':'application/json'
},
//encoding: Encoding.getByName("utf-8"), // ez sem
body: {
'keres': "keres"
});
var jsonData = jsonDecode(response.body);
///... vizsgálatok
return jsonData;
}
Kiíratás:return ListTile(
title: Text(
snapshot.data[i].nev,
),
subtitle: Text(snapshot.data[i].email),
trailing: Text(snapshot.data[i].leiras),
);
Itt ha bármelyik változóban (nev, leiras) ékezetes karakter lenne, akkor NULL lesz a tartalma és kiakad a program.
Debug módban arra rájöttem, hogy már mikor a PHP json_encode() lefut, már akkor NULL lesz a változóban. Gondolom a szerver oldalon kell ezt már megoldani, de nem jöttem rá, hogyan. Csere, replace sem ment, nem cserélte ki a karaktereket, bár lehet itt más megoldást kell használni, mint amiket én próbáltam..
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest