Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Srácok, ti hogy oldjátok meg azt, hogy egy mondjuk SQL lekérés API-n keresztül json_encode()-el, betöltve az ékezetes karaktereket is megérkezzenek? Valamiért mindig NULL-ot kapok vissza arra mezőre, amelyben ékezetes karakter van.
Már próbálkoztam sok mindennel, de nem tudtam megoldani.Van erre valami ötlet vagy működő megoldásotok?
Köszi előre is.A kódom ide vonatkozó része:
PHP:
echo json_encode($records);
Flutter:Future<List<User>> getUserData() async {
var url = 'http://.../.../feldolgozo_api.php';
final response = await http.post(
Uri.parse(url),
headers: {
//'Content-Type': 'application/json; charset=utf-8', // ez nem jó
'Accept':'application/json'
},
//encoding: Encoding.getByName("utf-8"), // ez sem
body: {
'keres': "keres"
});
var jsonData = jsonDecode(response.body);
///... vizsgálatok
return jsonData;
}
Kiíratás:return ListTile(
title: Text(
snapshot.data[i].nev,
),
subtitle: Text(snapshot.data[i].email),
trailing: Text(snapshot.data[i].leiras),
);
Itt ha bármelyik változóban (nev, leiras) ékezetes karakter lenne, akkor NULL lesz a tartalma és kiakad a program.
Debug módban arra rájöttem, hogy már mikor a PHP json_encode() lefut, már akkor NULL lesz a változóban. Gondolom a szerver oldalon kell ezt már megoldani, de nem jöttem rá, hogyan. Csere, replace sem ment, nem cserélte ki a karaktereket, bár lehet itt más megoldást kell használni, mint amiket én próbáltam..
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 13 128 GB kártyafüggetlen 91% akku
- ASUS ROG STRIX GeForce RTX 5070 Ti O16G
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Dobozos, függetelen Redmi note 13 pro 5G telefon kifpgástalan állapotban!
- Workstation 4K ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G (2024) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Használt Sharkoon Skiller SGK3 német mechanikus billentyűzet / 12 hó működési garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs