Aktív témák
-
petya2012
őstag
válasz
kabelmania27 #16295 üzenetére
remélem a digi lesz,mert akkor máris onnan rendelem a netet
-
kabelmania27
félisten
válasz
headhunter #16297 üzenetére
60/5esetén docsis3-as kábelnet érhető el. Honnan írsz?
-
headhunter
addikt
válasz
kabelmania27 #16295 üzenetére
Szeptemberre fejezzék is be, október - novemberben jöhet az új szolgáltató, alacsonyabb árakkal...
A rendelhető maximális csomagból (60/5Mbit/sec) kitalálható, milyen rendszer van kiépítve az adott városban? (optika, koax?)
Képen nem tudom pontosan beazonosítani a lakóhelyem.
-
kabelmania27
félisten
-
GrandS
senior tag
Van egy tv-nk hdmi-s box segítségével vesszük az Inviteles csatornákat. Vettünk egy másik TV-t, amihez nem szeretnék még egy doboz. Lehet-e Conax olvasón keresztül ezt megoldani? A TV tudja. Lehet csak kártyát igényelni? A szolgáltató ad-e Conaxot? (A Mindig TV ad) Valaki használja így? Köszönöm!
-
kigyi_23
addikt
válasz
Kicsirics77 #16291 üzenetére
Itt meg csökkentettek. Tegnap a szomszéd kihívta őket. Gondolom nem volt tuti a net, nálam akkor -2db volt. Ma reggel -4.5 na mondom örülni fog a szomszéd biztos nem volt tegnap este net.
Rájöhettek a hibára, mert ma reggel elmentem kicsit megjárattam a kocsit, hogy ne legyen szögletes a kerék rajt. Amire visszaértem +4.5db lett
-
Sanyi19
őstag
válasz
Kicsirics77 #16288 üzenetére
Hát
már meccset nézni sem lehet nyugodtan! Már megcsinálták egyébként, megint meg minden ahogy kell.
-
zachary
tag
Nos jöttem az újabb fejleményekkel. 2 nappal ezelőtt megint bejelentettem a netet, másnap hívtak is, hogy küldtek a központból egy frissítést, nézzem meg most. Nem volt még mindig jó, de hát előfordul az ilyen. Mondta a nagyon kedves, türelmes hölgy a másik végen, hogy akkor küld ki szerelőket. Aztán ma kaptam megint egy hívást, hogy az általam jelentett hibát megoldották és a folyamat lezárásra került. Gondoltam megleptek egy új modemmel míg nem voltam itthon, és bár csalódnom kellett, annyi pozitív része volt a dolognak, hogy jó lett a netem. Azt nem tudom, hogy mit csináltak vagy mikor, de működik.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kabelmania27 #16286 üzenetére
Most meg Hajdúböszörménybe nincs, se TV se net.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Drótszamár #16284 üzenetére
Zsír:-) Országos zavar volt..
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Drótszamár #16282 üzenetére
Hello!
Nálunk most jött vissza Kisújszálláson.
-
Drótszamár
őstag
Fibernet területen másnál sincs net?
Down: 35 dB
Up: 46 dBmVMotorola surfboard.
dhcp failed bejegyzésig jut a log szerint.
analóg és digitális tv van.
/mobilnet/
-
zachary
tag
válasz
kabelmania27 #16279 üzenetére
Ennyit jelent az a cc. -1 dBmV? Mindegy, azért dobok még egy-két hibabejelentőt, ha melegebb lesz úgyis romlik majd.
-
zachary
tag
Na jöttem a fejleményekkel. Először is a hibát online jelentettem szombat este, hétfőn! hívott a +36 28 524 000 számról az invitel. Örültem is neki fel is vettem, csak annyi gáz volt, hogy a másik oldalon nem volt senki, még egy rögzítő sem. Vártam, vártam hátha lesz valami, egyszer csak a vonal megszakadt. Oké hagyjuk pünkösd hétfő, nem tudom mit vártam, nem is erőltettem. Munka meg tanulás mellett nem volt rá kapacitásom, hogy foglalkozzak vele, jövőhéten akartam elkezdeni intézkedni megint. Aztán ma gondoltam ránézek, hogy mi van, a sebesség stabil 35/6! és nem szakadozik. Amit viszont nem értek az az, hogy hogy. Melegnek még mindig ugyan olyan dög meleg van, ha nem melegebb. Csinálni tudtommal nem csináltak semmit, ráadásul a jelszintnél gyakorlatilag semmi változás nincs.
-
zachary
tag
válasz
kabelmania27 #16275 üzenetére
Fogalmam sincs, lehet, hogy csak egy szimpla toldás/kötés. A többinek vizsgák után majd nekiesek, remélem nem barmolok szét semmit
-
kabelmania27
félisten
válasz
zachary #16271 üzenetére
Köszi a képet. A sárga osztókat ki kellene cserélni jófajta kettes splitterre (pl ilyenre de másfajta is jó), vagy egyszerűsíteni lehetne, ahol rossz az analóg adás, ott a digitális sem lesz tökéletes, gyengébb mux frekiket meg sem fogja találni a tévé. Modem ds és a dtv frekik kb egyszinten jönnek, analóg kicsit erősebben. Amit hfpként jelöltél az nem isolator?
-
nyxor
aktív tag
-
zachary
tag
Ha nem HPF akkor nem tudom mi az. A tv-ken tükör kép van, a legszélső tv-n van csak gyenge jel, de abba úgyis kártyás megoldás lesz (az az egy ldc, a többi csöves)
Mennyi lenne a normális jelszint?
Közben az event logban megnéztem, amikor lelassul a net akkor egy ilyet kap: Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out... Event level 3
Amikor el is megy a net, akko meg ezt: Dynamic Range Window violation Event level 5 -
nyxor
aktív tag
válasz
zachary #16271 üzenetére
A modem előtt biztosan nincs HPF, ha lenne, fel sem épülne a kapcsolat.
Egyébként ha a TRIS kimenetére közvetlenül csatlakozik a modem, akkor jó a bekötés, nem tudsz már semmit alakítani rajta.
Viszont a hálózatod tv ágán volna mit foltozni. Gondolom a tv-ken is rossz a kép, ilyen jelszinttel ennyi osztás mellett nem csoda. -
zachary
tag
válasz
kabelmania27 #16270 üzenetére
-
-
zachary
tag
válasz
kabelmania27 #16268 üzenetére
Pedig van belőle még vagy kettő minimum. Felmászok megint a padlásra, összeszedem, hogy miből mennyi megy merrefelé és akkor segítenél, hogy mit mire kell cserélni?
Hpf van rá kötve, ha jól láttam, akkor minden ilyen előtt/után.
-
kabelmania27
félisten
válasz
zachary #16267 üzenetére
Azért tilos mert gyakorlatilag az in csak össze van forrasztva a két kimenettel, azaz gyenge minőségű az osztó, UPC-s topicba is gondot okozott. Ha a tratec és a modem között ilyen osztó van ráadásul hpf nélkül akkor hibás a bekötés, nem te vagy a hibás hanem az aki így bekötötte, akkoriban csak doscis2es modem létezett egy us frekivel.
-
zachary
tag
válasz
kabelmania27 #16266 üzenetére
Én ugyan nem osztottam semmit, jöttek az akkor még fibernetes szerelők és így csinálták meg, még jó 10 éve.
Amúgy miért nem ajánlatos ezzel osztani? Sík hülye vagyok hozzá, azért kérdezem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
zachary #16265 üzenetére
Ezt az osztót szigorúan tilos kábeltévés jelosztásra használni, a másik probléma hogy a tévés ágon nincs hpf.
Úgy kellene átalakítani az osztást, hogy bejövőre teszel egy kettes splittert (vagy tratec és modem között ne legyen osztó) egyik ág modem másik ág hpf, utána kettes/hármas/négyes splitter. -
zachary
tag
válasz
kabelmania27 #16264 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
-
nyxor
aktív tag
válasz
zachary #16262 üzenetére
Ez elég gyenge, melegebb napokon simán elképzelhető, hogy eldobja a kapcsolatot.
Ha a bejövő kábel és a modem között csak egy osztó van (tehát már nem tudsz variálni a hálózaton), akkor nem marad más, mint jelenteni a problémát. Ha oda se bagóznak, küldd el a panaszodat a fogyasztóvédelemnek, NMHH-nak, és erről egy másolatot nekik. Össze fogják kapni magukat -
nyxor
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #16260 üzenetére
Pedig itt így van. Nem is fogsz a negyedénél nagyobb feltöltést látni, ha pl. ED2-es modemre rátolják az ED3-as csomagot, amíg meg nem történik a modemcsere.
-
-
nyxor
aktív tag
válasz
zachary #16256 üzenetére
Mutass egy jelszintet. Az 1 megás feltöltés miatt erős a gyanúm, hogy csak egy US csatorna megy.
Mivel ideális esetben 4 csatornád van, a feltöltés terheléselosztása úgy van megoldva, hogy egyetlen csatin maximum az előfizetett feltöltési sebességed negyedével tudsz forgalmazni, ez pedig független attól, hogy hány csatorna megy. -
zachary
tag
Ezt alá tudom támasztani, az utóbbi időben botrányos a sebesség. 30/5-ös előfizetéshez olykor jó ha 6/1-es sebesség van. A random net eldobálásról nem is beszélve. A furcsa az egészben az, hogy eddig ilyen gond nem volt, mindenki panaszkodott a szolgáltatójára, hogy szakadozik, lassú a net (UPC), akkor nevettem, most meg én is sírok. Bejelenteni bejelentettem, annyit tettek, hogy... ja semmit. Ha szabados leszek, majd próbálok szenvedni vele valamit.
-
bon
őstag
válasz
kabelmania27 #16253 üzenetére
Internetet sebességével, főként esti órákban és a város eltérő pontjain lakó ismerősök jelezték.
-
bon
őstag
válasz
kabelmania27 #16251 üzenetére
Körzetemben a munkahelyemen és több inviteles ismerösömnél is gond van vele.
-
kyd
tag
Üdv!
T-home adsl-ről szeretnék átmenni invitel 30 megás kábelnetre, a kérdésem az lenne hogy milyenek tapasztalok, stabil, szakadozik, érdemes átmenni kábelnetre? -
petya2012
őstag
üdv nektek
-
menyoronc
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek a tippet. Most nem tom megnézni amit mondtál.. De a jelerősék úgy rémlik 80-85% körül szokott lenni. A tv2hd amúgy lehet csak akkor volt amikor bekötés után pár napig minden kódolt csatorna bejott mert vmi gubanc volt a kozpontjukban. Viszont utána nem volt még a listában sem az m1hd,m2hd,dunatv hd, tv hd csak azután h én külön rakerestettem freki alapján.
Amúgy nyugtassatok meg, most tényleg jár alapból ez a 4 hd vagy nem?
Mert ha igen akkor jövő pénteken megint felhívom őket és addig nem hagyom magam lerázni amíg nem aktiválják nekem. -
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16239 üzenetére
Ennek nincs köze a jelszinthez.
Nincs jogosultsága a csatornára, innentől kezdve frissíthetik akárhányszor, meg nézheti a jelszintet, attól még nem lesz TV2 HD-je. Jogot kell rá adniuk, aztán frissíteni. -
menyoronc
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16233 üzenetére
Betelefonaltam. Persze megint sikerült kifognom egy nem hozzáértő hölgyeményt. Mondtam neki h mi a helyzet erre csak állította h az én csomagomban nincs hd csatorna. Mondtam neki 2x is h tudom h nincs plusz hd csomagom hanem ez a 4 hd jár hozzá alapból. Van isvm1,m2,dunatv hd csak tv2 nincs. De csak hajtotta h nincs benne hd. Meguntam és mondtam neki h kérek egy kártya frissítést. Azt mondta h ő már megcsinálta.
Ezután meneztem ugyanaz.. Nincs Tv2 hd adó, vagyis kiírja h nincs jogosultsagom. Előtte csinaltam egy teljes automatikus csatornakeresést de úgysem. Próbáltam mar az invitel honlapjarol letoltott csatorna frekvencia lista alapján kézi kereséssel de úgyse.
Pedig határozottan emlékszem h az első 1-2 napban amikor beüzemelték a kártyát volt tv2hd.Vmi tipp?
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
RAiN91 #16235 üzenetére
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon az Invitel internetszolgáltatását több alkalommal is külső támadás érte. Ezek az adatbiztonságot nem érintő, forgalomlassító támadások sajnálatos módon jelenleg is tartanak.
Szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ismétlődő behatásokat megállítsák és ezáltal azok minél kevésbé érintsék az Invitel hálózatát, illetve internetszolgáltatását.
Az esetleges szolgáltatás kimaradásért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!
Üdvözlettel,
Invitel
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Kellene egy kis segítség. Sykpe meg egy két program megy, de a böngészőben egyáltalán és néhány másik programban nincsen net.. És ez így néha előjön. Most éppen géprestart, router restart sem segít. Mi lehet? -
kabelmania27
félisten
ASZF tájékoztató szerint lesz elektronikus számla. Szár, Felcsút, Alcsútdoboz, Vértesboglár, Tabajd, Újbarok, Bodmért településeken lesz dtv.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16231 üzenetére
Hiába frissítek rá az invitel oldalán megadott adatokkal utána is azt írja ki h kódolt. Pedig emlékszem h az elején volt h lehetett nézni.
-
menyoronc
aktív tag
Rákerestem kézzel így már megtalálta az m1,m2,duna hd-t:-D Melyik a 4. ingyenes hd csatorna?
-
M@Db0Y
senior tag
Nem sok focit nézek, sportműsorban nálam csak a forma1 megy de én meg vagyok vele elégedve. De ezt embere válogatja mert valaki biztos a fejét a falba verné hogy milyen szar a képe
Inkább csekkold le boltban élőben. Általában megengedik hogy usb-n vigyél valami műsort és megnézzed.(Euronicsban megengedték még kb 1 éve)
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Most helyeztettem át a kábelszolgáltatást. Volt vele macera Eddig crt tévénk volt egy hdmi boxal mert tervbe volt h majd lecseréljük egy újra. Ezt most áthelyezés előtt meg is tettük, egy lg42 la620s-re. A hdmi box helyet kértem egy CA modult. Vasárnap nagy elánnal neki álltam nézni a Forma1-et mivel elvileg azt hd-ban adja az mtv de csalódottan kellett tapasztalnom, hogy marhára nem volt hd-nak nevezhető a kép
A tv2 hd adóján ami ingyen benne van a csomagban látszik azért a különbség a sima verzióhoz képest. Az m1 adóból nincs hd verziós a listában nem úgy a többi hd-ból(sport1,discovery stb)
Kell nekem vmit állítanom a modulon vagy ennyire gagyi az F1 hd adása?Előre is köszönöm!
-
Tiger24
tag
válasz
Kicsirics77 #16220 üzenetére
Ez tényleg érdekes, főleg nem kéne hogy ilyen hiba csússzon a rendszerbe a mai digitális világban
Van kinek megy..van kinek nem?
Továbbra is érdekes... -
Tiger24
tag
válasz
Kicsirics77 #16217 üzenetére
Gasztroangyal, legjobb!
-
nyxor
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #16215 üzenetére
Azok mindig is kódolatlanok voltak. Az invitel ajánló csatorna is az.
-
MiZY
tag
válasz
kabelmania27 #16210 üzenetére
Karcagrol tolom. (December ota elerheto a D3, de kivartam.)
-
MiZY
tag
10/2-rol valtottam 25/4-re, plusz "gratiszba" TV-t kaptam. (800 Ft-tal fizetek tobbet. Olcsobb lett volna, de 2 ev huseget nem vallalok.) Cisco EPC3008 modemet hoztak, Technetix Tris-210een levalasztoval.
-
nyxor
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #16207 üzenetére
Kerestesd újra a csatornákat.
-
Tiger24
tag
válasz
Kicsirics77 #16203 üzenetére
megy az még..!
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest