Aktív témák
-
hurricanes
tag
Hello
Biztos van jobb megoldás, de én ezt csinálnám. Először egy backup az eredeti fileról a biztonság kedvéért.:)
1. Csinálsz a táblázat végére egy oszlopot -nevezzük mondjuk ''dbszam''-nak - , ami összeadja, h az adott sorban hány nemüres cella van.(magyar excelben ez a statisztikai függvények között van, a neve DARAB2)
2. Ezután az egész táblázatot rendezed cégnév szerint emelkedő, majd második kritériumként dbszam szerint csökkenő sorrendbe.
Ekkor egy olyan táblád lesz ahol növekvő abc sorrendbe jönnek a cégek és ''adott cégen belül''(azoknál a soroknál ahol ua. a cégnév) az elsőnél lesz a legtöbb adat.
Tudom nem a legjobb megoldás, de talán segít vmit. Meg kötve hinném, h bárki most rögtön belök neked egy vb programot amivel egyklikkel megcsinálod. -
Newl
tag
Aztán ha leszűrted akkor egy olyan Ha (IF) függvényt csinálnék - nem üresre -ami megmondja hogy melyik az a sor amelyikben minden adat ki van töltve.
Én így állnék neki.
Makrózni is lehet de ha ahhoz nem értesz és nincs időd rá most megtanulni akkor ez van....kezdetnek. :)
Egyébként az előbb az autoszűrőt autószűrőnek írtam. bocsi LOL
üdv.:
Newl -
maniac
senior tag
sry hogy upolok de telleg nagyon surgos lenne valaki szanjon meg kerem szepen!!!
-
maniac
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám, szóval:
Lenne egy excel file ami igen kevés adatot tartalmaz (cirka 52000-t). Na szóval a lényeg az hogy így néz ki:
pl:
Cégnév|Egyén neve|Beosztása|Ir. Szám|Város|utca|Tel|Fax|emai|web
halom|géza|fönök|1666|bp|vmi utca|555-1111|555-2222|vmi@semmi.nu|semmi.nu
na szoval van olyan ahol nev nincs van ahol cim nincs van ahol semmi sincs :). Mivel tobb file-bol lett ez osszeteve igy elofordul hogy van olyan , hogy egy ceg tobbszor elofordul, van ahol minden megvan van ahol ugyanannal a cegnevnel csak 1 vagy 2 adat van megadva tehat hianyos. A lenyeg hogy ha egy ceg tobbszor szerepel akkor az lenne hogy azokat kene meghagyni ahol a legtobb adat van (a legfontosabb a nev aztan cim tel szam...). Ezt szerintetek hogy lehetne megcsinalni? Nagyon fontos lenne ugyanis manualisan ezt az 52000 adatot atnezni valogatni kesz agyhalal. A segitseget nagyon koszonom!
Udv, Maniac -
X-COM
nagyúr
worksheets objektum cells tulajdonsága, használd a helpjét, elég jó
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy ha excel-ben egy visual basic progit irok (eszközök-makrók-visual basic) akkor hogy tudok egy munkalapon egy cellára hivatkozni? Régen tudtam, csak már nagyon rég használtam és most nagyon kéne...
Előre is thx
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest