Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talala
senior tag
válasz
Talala
üzenetére
Közben sikerült megoldani más módszerrel, makró nélkül (nem a színre szűrve).
Egy kérdésem van csak kíváncsiságból. Az alábbi képletet lehetne egyszerűbben?
A ...hatöbb függvények nem akartak megfelelően működni=SZUM(DARABHA(C11:G16;AS4);DARABHA(C11:G16;AS5);DARABHA(C11:G16;AS6))
Egy tartományból szeretnék számolni 3 vagy több feltétel alapján, nem kell minden feltételnek megfelelni. -
Talala
senior tag
válasz
Talala
üzenetére
Ez lenne a másik, ami ugyan számolná a feltételes formázással színezett cellákat is, de kézzel kell futtatni és kijelölni a területet stb. A végén pedig egy msg boxba adja az eredményt. Ezt szeretném az első hozzászólásban látottaknak megfelelően cellába írni a hónapok alá.
Sub SumCountByConditionalFormat()Dim sampleColor As RangeDim selectedRange As RangeDim cell As RangeDim countByColor As LongDim sumByColor As DoubleDim refColor As LongSet selectedRange = Application.InputBox("Select a range to evaluate:", _"Kutools for Excel", _Type:=8)If selectedRange Is Nothing Then Exit SubSet sampleColor = Application.InputBox("Select a conditional formatting color:", _"Kutools for Excel", _Type:=8)If Not sampleColor Is Nothing ThenrefColor = sampleColor.Cells(1, 1).DisplayFormat.Interior.ColorFor Each cell In selectedRangeIf cell.DisplayFormat.Interior.Color = refColor ThencountByColor = countByColor + 1sumByColor = sumByColor + cell.ValueEnd IfNext cellMsgBox "Count: " & countByColor & vbCrLf & _"Sum: " & sumByColor, _vbInformation, "Results based on Conditional Format Color"End IfEnd Sub -
Talala
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Igen azt tudom, hogy makró kell.
Ez volt az egyetlen amivel eredmény is született és nem hibára futott a képlet végül.
Viszont ez csak a kézzel színezett cellákat számolja, a feltételes formázással színezettet nem. A másik gond vele hogy ha változik a munkafüzet akkor nem frissül az eredmény.
Function CountCcolor(range_data As Range, criteria As Range) As Long
Dim datax As Range
Dim xcolor As Long
xcolor = criteria.Interior.ColorIndex
For Each datax In range_data
If datax.Interior.ColorIndex = xcolor Then
CountCcolor = CountCcolor + 1
End If
Next datax
End Function
A hozzá tartozó képlet
=CountCcolor(C11:G15;B4) -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Bújtam a netet, de nem sikerült megoldást találnom (vagy alkalmazni a talált megoldást) a feladatra.Van egy öröknaptár amiben az ünnepnapok feltételes formázással pirossal jelennek meg.
Szeretném össze számoltatni a fekete illetve pirossal írt cellákat, külön-külön minden hónapnál.
Ilyen módon: [kép] -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van a munkahelyemen egy excel fájl, amibe bizonyos alkatrészek futási idejét, illetve cseréjét követjük nyomon. A munkalap megnyitásakor felugrik egy ablak, ahol meg kell adni egy felhasználót és egy jelszót majd a belépés (button4) gombra kattintani
Azt szeretném elérni, hogy csak jó adatok megadásakor lépjen tovább a következő lapra. Bármi más vagy üres mezők esetén zárja be az ablakot. Vagy egy másik lapra ugorjon tovább, ez már részlet kérdés csak.Az elképzelés ez lenne. (emlékezetből írom, lehet a cím nem stimmel)
Communicationbuttom4 Click ()
nev =Box1.value - felhasználó mező, ez egy legördülő menü.
jelszo = Textbox1.text - jelszó mező
if nev = Techikus and jelszo = 1 then
Application.quit
else
me.hide
from1.show
end if
end sub
Bárhogy alakítom ezt a feltétel rendszert, ha bármi szerepel a felhasználó név és jelszó mezőkben, már tovább enged.Tudnátok segíteni?
-
Talala
senior tag
Sziasztok.
Egy egyszerű dologban kérném a segitségeteket. Excelben makróval hogyan tudom kiíratni az aktuális hét számát egy adott cellába, ha a mellette lévőbe adat kerül?
Pl. A2-be adat kerül, akkor A1-be jelenjen meg az aktuális hét száma, ha pedig törlődik az A2-ből az adat akkor az A1 is legyen üres.
Függvénnyel is jó, ha megoldható.
Köszönöm
-
Talala
senior tag
Sziasztok.
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy a "HA" függvény értéke beíródjon egy cellába amikor teljesül, de amikor megváltozik a feltétel már ne törlődjön onnan?
köszi
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van egty excel munkafüzetem felhőben, ami hivatkozásképp ki van rakva az asztalra. Meg tudom azt oldani, hogy oda-vissza firssüljön mind két munkafüzet, ha az egyiket módosítom? Szóval ha az eredetibe írok valamit akkor az jelenjen meg a hivatkozásban és fordítva is igaz legyen ez?
Lehet nem épp ide illő kérdés lesz, ha úgy van irányítsatok át a megfelelő topikba!
Köszönöm! -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van egy excel (2016-os) doksim amit régebben jelszóval védtem (megnyitáskor kéri). Tudom a jelszót nincs ezzel baj, de nem tudom eltávolítani a jelszó védelme róla. Mi lenne a megoldás erre? (akár privátban is jöhet)
Néztem netem, nevezzük át zip-re ...stb megoldásokat, de nálam nem úgy jelennek meg a dolgok mint ott.
Előre is köszi a segítséget! -
Talala
senior tag
Üdv ismét.

Ilyen gombokat hogy tudok létrehozni? Vagy milyen néven keressem a dolgot?
Illetve, ha sikerül hasonlóképp megcsinálni a dolgok mint a képen és mondjuk ezzel sorba rendezem pl dátumnál csökkenő vagy növekvő sorrendbe (feltéve ha lehet ezzel ezt) akkor nem csak az az oszlop fog változni hanem a hozzá tartozó sor is (mivel ugye összetartoznak az adatok)? Mint amikor az adatok fül rendezés műveletét használom.Táblázateszközök fül Tervezés része nálam szinte teljesen inaktív. Azt hiszem itt kéne keresgélnem.
-
Talala
senior tag
-
Talala
senior tag
Sziasztok! HA függvénybe "értek ha igaz" sorba tudok "MA" függvényt írni? A cél az ha igaz a feltétel akkor a mai dátum jelenjen meg.
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy HA függvény. Az eredménynek úgy kellene kinéznie, hogy ha a függvény igaz értékkel bír a cella kitöltése piros lesz, ha hamissal akkor pedig zöld. Az sem gond, ha egy másik cella színét tudom változtatni ily módon. Feltételes formázással próbáltam. Amíg konkrét szám szerepel a cellába megy is, de nekem olyan cella alapján kéne működnie amiben a HA függvény szerepel.
[kép] Jelenleg 2 dátum között eltelt napokat számol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Gyermek PC játékok
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az is jó lenne.