Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Traxx

őstag

válasz poffsoft #27832 üzenetére

Köszönöm :R

Az első része kifogástalan, a feltételes formázásnál a =DARAB($H4)=1 képletet alkalmaztam, ahol a H oszlopba kerülnek rögzítésre a kiszállítások. Ez nagyon jól működik :) Viszont az érvényességes részét nem értettem, mert olyat nem leltem, vagy csak nagyon vak vagyok, igaz 2003-as excelt használok (bár ebben az esetben úgy vettem észre, hogy nem is szükséges, hogy legyen).

Talán ez, vagyis a 2003-as excel az oka annak is, hogy a 2. problémámra írt megoldásod nem működött, mivel azt kapom, hogy a feltételes formázáshoz beírt képlet nem mutathat más munkafüzetlapra. Nekem pedig a megrendeléses táblázatból olvasódnak át az adatok a gyártásosba, nem fordítva. Ráadásul már nem egy, hanem 2 ilyen gyártásos munkalapom van, hogy ne legyen egyszerűbb a sorsom :(

A határidő cellájának színezése jó ötlet, ezt megtettem a gyártásos lapon is, viszont logikus, hogy a megrendelésnél is felvezetem :) De itt kicsit csonkítva tenném meg: a feltételes formázásnál a 2003-as excelben csak 3 kritériumot tudok megadni. Az elsőt ugye lefoglalja az, amire adtál megoldást, tehát a kiszállítások figyelése, a 2.-3. at használom fel erre: pl. 1 héttel a lejárat előtt beszínesedik, határidőn túl meg mondjuk piros lesz. =E4<MA()+8 és =E4<MA()+1 formát használva, ahol E4 a határidőt tartalmazó cella. Egy gondom viszont van: ha lemásolom a feltételes formázást, akkor az üres, adatot nem tartalmazó cellák is eleve színesek lesznek. Erre van valamilyen kiegészítés? Tudom, a legegyszerűbb egy újabb feltétel hozzáadása lenne, mely kizárná az ürességet, de ez nem kivitelezhető :U

Köszönöm még egyszer :R

Új hozzászólás Aktív témák