- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen TV-t vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz
poffsoft #27832 üzenetére
Köszönöm
Az első része kifogástalan, a feltételes formázásnál a =DARAB($H4)=1 képletet alkalmaztam, ahol a H oszlopba kerülnek rögzítésre a kiszállítások. Ez nagyon jól működik
Viszont az érvényességes részét nem értettem, mert olyat nem leltem, vagy csak nagyon vak vagyok, igaz 2003-as excelt használok (bár ebben az esetben úgy vettem észre, hogy nem is szükséges, hogy legyen).
Talán ez, vagyis a 2003-as excel az oka annak is, hogy a 2. problémámra írt megoldásod nem működött, mivel azt kapom, hogy a feltételes formázáshoz beírt képlet nem mutathat más munkafüzetlapra. Nekem pedig a megrendeléses táblázatból olvasódnak át az adatok a gyártásosba, nem fordítva. Ráadásul már nem egy, hanem 2 ilyen gyártásos munkalapom van, hogy ne legyen egyszerűbb a sorsom
A határidő cellájának színezése jó ötlet, ezt megtettem a gyártásos lapon is, viszont logikus, hogy a megrendelésnél is felvezetem
De itt kicsit csonkítva tenném meg: a feltételes formázásnál a 2003-as excelben csak 3 kritériumot tudok megadni. Az elsőt ugye lefoglalja az, amire adtál megoldást, tehát a kiszállítások figyelése, a 2.-3. at használom fel erre: pl. 1 héttel a lejárat előtt beszínesedik, határidőn túl meg mondjuk piros lesz. =E4<MA()+8 és =E4<MA()+1 formát használva, ahol E4 a határidőt tartalmazó cella. Egy gondom viszont van: ha lemásolom a feltételes formázást, akkor az üres, adatot nem tartalmazó cellák is eleve színesek lesznek. Erre van valamilyen kiegészítés? Tudom, a legegyszerűbb egy újabb feltétel hozzáadása lenne, mely kizárná az ürességet, de ez nem kivitelezhető
Köszönöm még egyszer
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest