Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fferi50

    őstag

    válasz bucihost #41790 üzenetére

    Szia!
    Az INDIREKT függvény jó lehet erre, de ebben az esetben az egész cím legyen a függvény paraméterében, ne csak a fájl neve. Külső hivatkozásnál a hivatkozott fájlnak/munkafüzetnek nyitva kell lennie - ezért nem kell az elérési út, elég a fájl neve.
    Kb. így:
    $C$1 értéke:''[bolt1.xlsx]Termékek 19.09.11'!$A:$N
    =HAHIBA(FKERES($A2;INDIREKT($C$1);5;0);"")
    Persze a C oszlopba írhatod tovább a fájlneveket, akkor a sor legyen relatív hivatkozás, hogy a képletet húzhasd lefelé.
    Sajnos, amennyiben a hivatkozott fájlt bezárod, akkor a következő újraszámoláskor #HIV! hibaüzenet lesz az eredmény (újranyitva frissül a jóra).
    A probléma csak makróval kerülhető meg, amelyik a megfelelő cellákba direktben beírja a hivatkozott fájl nevét - ami persze lehet egy cellában is.
    Range("A1").Formula="=IFERROR(VLOOKUP($A2," & Range("$C1").Value & ",1,0),"""")
    Beírja a képletet - indirekt nélkül - az A1 cellába. Viszont a C1 cella átírása után futtatnod kell a makrót ismét.

    Más: Nagyon nem javaslom teljes oszlopok-sorok használatát a képletekben (ne feledd a legutolsó verzióban milliós nagyságrendű a sorok száma), mert az lelassítja, esetleg le is fagyasztja az Excelt, mert a sok üres cellát is "számbaveszi".
    Helyette egy olyan konkrét tartományt célszerű beírni, ami nagy eséllyel elég lesz a jövőben keletkező adatok számára is.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák