- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
free posta volt... Persze már mind1, mert elküldtem Nekik a paypalos vásárlási igazolást, ami 79.5 USD-ról szól, mert nem fogok pár ezer forintért csalni, csak fura, hogy fennakadt. Eddig a DHL-en kívül még soha, senki nem vámoltatott el semmit. Én nem kértem az eladót, hogy ennyit írjon rá, de ha már megtette a szívességet reméltem, hogy nem kerül elvámolás alá. Gondolom a 3090Ft+ÁFA vámeljárási és a 27% ÁFA díjra számíthatok plusz költségként.
-
h1mpi
félisten
Ebayről rendeltem egy hangkártyát, amire az eladó 30 USD értéket tüntetett fel. DHL-el megérkezett pár nap alatt és értesítést kaptam, hogy vámkezeltetni szükséges. Én úgy tudom, hogy 30 USD értékig nem kell ÁFA-t és vámot sem fizetni. Rosszul tudtam?
-
akela91
addikt
6000HUF-os áfa szabálynál beleszámít a shipping cost is? 5700ft az item, 2700 a shipping cost.
Gitár húrról van szó, valakinek csusszant már át vámon?
-
Nem, mert a vámosok nem hívnak.Papírozzák a dolgokat, levél a kapcsolattartás eszköze. Az állami intézmények hivó számai nem lehetnek titkosak, hogy tudnál akkor telefon beszélgetésre hivatkozni a beadványaidban?
Ha a Posta csinálja a küldemény vámeljárást akkor is csak sms-t küldenek, vagy ha hívnának akkor 30-as mobil számról történnek. -
gerii
addikt
Rejtett számról hívhatnak a vámosok?
-
bambanya
csendes tag
Két sztori, hogy miért érdemes vevőnek lenni az Ebayen!
Én sajnos ezt eladóként éltem meg, tehát nem kevés anyagi veszteséggel járt ez a tapasztalat!Aki mostanában postáz az USA-ba tudja, hogy nagyon lassan érnek ki a csomagok. (A kerestetésre válaszban azt írták hogy az időjárás/hó miatt, személyesen a postán azt mondták, hogy az amerikai vámhivatal ül rajtuk sokáig.)
Vevő case-t nyit, megírom neki, hogy max. 30 munkanap is lehet a szállítás, várjon. Visszaír pénteken hogy OK, majd kedden eszkalálja a case-t, amire természetesen visszakapta a pénzét.
Pár nap múlva (26. munkanapon) a csomag megérkezett az országba. Írtam neki, ha már nincs szüksége a táskára, ne vegye át, majd visszaküldik, de ha még mindig kell neki, akkor utalja vissza a pénzt. Átvette, megígérte hogy fizet. Azóta eltelt egy hónap és semmi… Többször írtam neki, nem válaszolt! (Utólag belegondolva direkt ingyen cuccra játszott, nagyon jól tudta, hogy innen tehetetlen vagyok.)
Elméletileg van fellebbezési lehetőség ha bizonyíthatóan átvették a csomagot (ez megtörtént), erre többször is írtam, az ebay egyszer sem válaszolt!
Máshova is írtam az üfsz-nak, arra azt válaszolták, hogy a case-t lezárták, ők már nem tudnak és nem is akarnak semmit tenni, így jártam! (-340$)
Ezután az összes pénzt visszautaltam a pp számláról a biztonság kedvéért...Második sztori…
Vevő case-t nyit hogy nem érkezett meg a csomag. Pár nap múlva átvette, a vitát bezárta, majd pozitív értékelést adott (Item perfectly described).
Két hét múlva(!) nyit egy return-t, hogy vissza akarja küldeni, mert sérült a táska. Fotót küldött, viszont ilyen szakadás biztos nem volt rajta.
Közben véletlenül megtaláltam a már eladott táskámat egy másik eladónál a saját leírásommal és a saját fotóimmal, csak jóval magasabb áron! A vevő tagadta hogy az ő lenne, pedig az item location ugyanaz volt, ráadásul több terméket is találtam, amit megvett, majd drágábban eladta.
Mivel nem akartam visszavenni, átadta az ügyet döntésre az ebaynek.
Közben az a másik eladó (= vevőm) megkapta a pozitív visszajelzését az eladott táská(m)ra!
Jeleztem az ebaynek, hogy a reklamáló vevő nem tudja visszaküldeni a táskát, mivel már bizonyíthatóan eladta, már nincs a birtokában!
Nemrég kaptam meg a döntést, miszerint a vevőnek visszafizették az összeget (544$) és még a terméket sem kell visszaküldenie!
Tehát az ember eladta a terméket jó pénzért és még tőlem is visszakapta a teljes vételárat!
Most a pp számlám negatívban van. Tudja valaki, hogy ilyenkor mi fog történni?Egyébként megírta valamelyik okos az ügyfélszolgálattól no reply mailben, hogy ne is számítsak semmi jóra, mivel mindenféleképp a vevőnek adnak igazat, mert belőlük él az ebay!
Összegezve, hiába vagyok becsületes, hiába bizonyíthatóan hazug csaló a vevő, akkor sem nyerhetek soha eladóként!
Részemről az ebay-jel befejeztem, sajnos nem tehetem meg, hogy ingyen küldözgessek drága cuccokat az amerikaiaknak, akiknél ténylegesen mindig a vevőnek van igaza, még akkor is ha nem! -
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Március 18.án rendelt lámpámnál még nem jelez semmit a nyomkövetés, tudom hogy idő kell amire megjelenik a rendszerben... de ennyi?(Kína)
ebay-en belül sem ír ki semmi konkrét infót a szállítási adatokra...
Kb mennyi a reális idő ami eltelik a csomag feladása és a nyomkövetés megjelenése között?
Van még egy csomagom kínából ami egy micro sd kártya, TN alapján már beérkezett az országba. (ez az első kínai rendelésem vám/áfa érték alatt...) ilyenkor csak várnom kell , hogy hozza a postás, vagy van valami más történet is...? -
havri1
félisten
válasz
verti1 #52488 üzenetére
Vámostól függ, aki átnézi a csomagod. Ha úgy ítéli meg, vámhatár feletti, akkor bekérik a paypal számlát. Hozzáteszem, nekem eddig 6 termékem volt, ami vámköteles lett volna, mindet átengedték. (inkább olcsóbb termékeket rendelek)
Általában műszaki cikkek (telefon, tablet, szgépalkatrész, fényképezőgép), illetve egyértelmű dolgok, amik drágák.
Amiből sok a hamisítvány, pl kamerák, órák, stb, jó eséllyel átjön a vámon. -
verti1
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy USA-ból ha rendelek ebay-ről mekkora összeg felett kell vámot és áfát fizetném?
Köszi!
-
havri1
félisten
válasz
jackbacsi87 #52464 üzenetére
18-án milyen határidő jár le? Ha a szállítás, akkor hogyan tudtál caset nyitni? Vagy paypalon tetted?
Mit rendeltél, hogy Japánból érkezik?
Vámhatár? -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Mennyi a valószínűsége annak hogy USA-ból érkező cipő/cipősdoboz átcsúszik a vámon?
A cipő értéke szállítással együtt 17eFt. Ha megkérném az eladót hogy doboz nélkül küldje az segíthet? Esetleg valami javaslat? Nagyon adja a cipő de + költségekkel és hercehurcával annyira nem.
Köszi
-
Hooper
őstag
Sziasztok,
két felmerülő kérdésem lenne.
Az egyik az értékhatárra vonatkozik: honnan tudom én vagy a vámos hogy kereskedőtől vagy magánszemélytől vettem valamit és 22 vagy 40euroban tudok gondolkozni? mi különbözteti meg?
illetve a tucatjával fennlevő kínai eladók minek számítanak?
(illetve lehet e kereskedőtől úgy venni h magánszemélyként adja fel)
Másik:
ha egy adott termékből több darabra lenne szükségem (éppen walkie talkie-t szeretnék) akkor hogy rendeljem meg?
rendeljek 4et és ha 22euro alatt van /termék akkor nem vámolják, vagy a csomag összértékét nézik ha egybe van csomagolva?Ha utóbbi eset áll fenn, akkor rendeljek egyesével, várjam meg míg kapok üzenetet h feladta majd jöhet a következő?
köszi!
-
Seirei
tag
Üdvözletem!
Kínából rendeltem egy vászon táskát $30-ért, rendeléskor leárazott saver shippinggel (3-5 nap kihozatal) + insurance-l.
Ma hozta ki dhl, korábban már írtak hogy kell nyomtatott papír aláírva, meg vámteher költségét majd kaparjam elő, viszont amikor átvettem eléggé arcon csapott a számla amit az orrom alá nyomtak.
Kb. 7000 forintot kellett kifizetnem, vámteher - 3200 illetve EGYÉB díjként (másik papíron amit adott a futár halasztott vámkezelés biztosításának díjaként van feltüntetve ez a bizonyos összeg) 3800-ért.
Na most ugye fel voltam készülve ilyen 3000-es összegre vámkezelés alatt, de ez a vámkezelés biztosításának díja mégis mi akar lenni? A futár életformájához elvártan 1 értelmes szót nem tudott említeni erről a díjról, visszadobni a cumót meg nem akartam.
Azóta természetesen írtam az oldalon ahonnan rendeltem supportnak külön ilyen kategóriában (was charged extra fee), de gondoltam belföldi társaktól is megkérdezném. Mi kerülhette el a figyelmem mikor a vámterhet kalkuláltam, és mégis miért kellett eredeti rendelésem értékének több mint 50%-t még külön fizetnem egy szaros "ruha darabért"?
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Szeretnék rendelni pár pendrive-ot és micro sd kártyát Kínából .... akinek van tapasztalata megírhatná , hogy jövök ki olcsóbban. Egy csomagban küldene több darabot (ilyenkor hogy állapítják meg az értékét? pl van benne 3db 2000forint értékű sd..) na meg ilyenkor rá kell számolnom csomagonként a vámkezelés árát kb 1500ft... természetesen Free international shipping
-
havri1
félisten
válasz
Buuster #52072 üzenetére
Láttam már olyan csomagolást, amin nem lehet megmondani, honnan adták fel.
Ilyen esetben érdekes lehet a vámolás...
Viszont, ha azt írja UK a feladás (a hirdetésben), és Kínából érkezik, nyakadba sózzák a vámot, jogosan reklamálhatsz, hiszen pont azért rendeltél tőle, mert EU-n belüli.
Rendelés előtt ezt érdemes lelevelezni vele, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.Átváltás: érdemes úgy beállítani a PayPal - t, hogy a bank váltson, és hozzárendelni a bankkártyát, sokat spórolsz hosszabb távon. A PayPal drágán vált, ez az egyik bevételi forrásuk.
-
Buuster
tag
Sziasztok!
Még kezdő Ebayes vagyok(egészen pontosan még nem rendeltem semmit), szóval légyszíves ne kövezzetek meg ha hülye kérdéseket tennék fel.
Először is, PayPalon érdemes átváltani a HUF-ot USD-ra, ha valakinek fizetni szeretnék? Vagy ezt automatikusan megcsinálja?
Licitálni szeretnék erre. A 99.5%-os pozitív visszajelzés és a 6485-ös feedback score az jónak mondható nem? Illetve az oldalán azt írja, hogy based in China, az áru pedig UK-ból jönne. Akkor tehát se VÁM, se ÁFA, se papi tized, se semmi ugye(már ha megnyerem a licitet)? -
htc07
addikt
válasz
#52469760 #52066 üzenetére
gondolom a vevőt terhelheti vám/áfa, ha eu-n kívüli a célszemély.
téged meg az terhelhet, ha azt mondja a vevő, hogy sérülten kapta meg a csomagot, és visszaküld egy romra tört 5 ezres gagyi valamit, mondván, hogy te azt küldted neki. és az ebay sanszos, hogy neki fog igazat adni.
már ha nem kallódik el a csomagod a nagyvilágban, akkor meg futhatsz a pénzed után.
szóval én igazából nem hirdetnék értékesebb dolgot ebayen, de eu-n kívülre még annyira sem.
-
havri1
félisten
válasz
Marci79 #52032 üzenetére
Szerencsénkre még idáig nem jutott el a vámkezelés.
Ma kellett 2 caset nyitnom sincerititradingre, nem érkezett meg a csomag amit jan 09-én rendeltem.
Leveleztünk, fel is ajánlotta a refundot, de amikor rávilágítottam, hogy 2 termékről van szó, nem egyről, azóta nem írt. )Egy Transcend 32gb és egy transcend olvasó) 23$
24-én írt utoljára, azóta 3 levelet is küldtem neki.
Most rányitottam, mert kifutok a hivatalos időből, és hát valljuk be, ez nem túl pozitív, hogy még válaszra sem méltet
Sajnálom, mert sokat rendeltem tőle. -
fardem
tag
válasz
Marci79 #52030 üzenetére
az nem érdekel senkit, hogy mennyit rendelsz, nem adódik össze semmi.
Caak az számít, hogy egy adott csomagnak mi az értéke. átvilágítják, és ha úgy néz ki hogy nagyobb értékű, akkor bekérik az adatokat a fizetésről. általában áfaköteles+vámkezelési díj kell ha az értékhatár fölött van.
nyisd le a topik tetejét, ott le van jól írva.
-
Marci79
senior tag
-
válasz
Kiskokó #51982 üzenetére
Unión belülről nincs +ÁFA és VÁM, egy "ország" vagyunk.
Más országokból: nincs jelentősége, hogy mit ír az eladó értéknek a csomagra, nincs jelentősége, ha a tartalomnak gift (ajándék) van írva. Ha a tapasztalatuk alapján (ezt nem osztják meg a mezei honpolgárokkal) vámeljárás alá esik a küldemény, akkor az fog történni.
Nagyon jó minőségű csomagellenőrző "átvilágító" rendszert használnak.
A Posta vámolási oldalán ott a tájékoztató levél és az egyebek, érthető formában.
Szerintem csak egy dolog nem szerepel ott, az, hogy bizonyos esetekben az ajándékként érkező küldeményre fizetni kell 18% ajándékozási illetéket, függetlenül attól, hogy vámot, áfát nem kell fizetni. De ez ritkább lehetőség, most nem részletezném. -
válasz
Kiskokó #51970 üzenetére
Miután mindent lepapíroztál a postával (számlamásolat elküldése, hogy meg tudják határozni az áfa mértékét). Valóban kihozzák a csomagod és akkor kell a postásnak fizetned az áfá-t és a vámkezelést is.
(#51969) honda 1993, hát igen, valami licitet megnyertél és most kellene fizetni, nem tudom milyen sűrűn és mikor szólítanak erre fel, vagy el lehet-e állni...
-
Kiskokó
veterán
Hali most ha én Kinából rendelek terméket. milyen esetben jön rá áfa és vám ?
Illetve ha kifizetem a X összeget az eladónak... utána a többit kinek kell és hogy?Szállítással 22-28ezer ft körüli a termék.
Ezt megtudom ennyiért venni vagy erre már mindenképp jön áfa ? esetleg vám ?
Köszi -
válasz
jegenye77 #51937 üzenetére
Külföldről érkező küldemények vámolása, ÁFA eljárása.
Itt minden le van írva, letölthető okmányok, stb.
Fontosabbak:
Magánszemély részére szóló tájékoztató levélMagánszemély Vámkezelési nyilatkozata
ÁFA és vám érték számítás
Magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény (ezt 6000 Ft-ig kell figyelembe venni)
22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt (ezt 47000 Ft-ig kell figyelembe venni)
150,1 - 700 euró között kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt (ezt 217200 Ft-ig kell figyelembe venni)
700,1 - euró és ezen érték felett kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt
A nem Euróban vásárolt terméket, a Magyarországra beérkezés napján érvényes MNB árfolyammal számolják át Euróba. A 22,1 Eurótól felfele 2015-ben 310,30 Ft/Euró az átváltási árfolyam.
Vámtarifa az adott termék TARIC szerinti vámérték, 0-15% általában.
Szállítási költség is beleszámol!
Ajándékozás esetén más az Euró %-os értéke, de ajándékozási nyilatkozattal kell érkezni a küldeménynek és nem lehet ellenértéke. Az ajándék az ajándék. A fenti linken ott vannak az értékek, de ugye az eBay eladók nem ajándékoznak. -
mm89
őstag
válasz
havri1 #51941 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy 2*60$.
Jegenye
Nem. 22€ felett már van áfa. 15 0 felett meg +vám is.
Egyébként milyen termékről van szó? Az se mindegy. Egy telefont, tabletet hamarabb fognak meg.
Tehát
(Termék ára + postaköltség) *1.27 + 2000Havri1
Az simán jó még. Bár most rosszabb a dollár, mint az euró... -
havri1
félisten
válasz
jegenye77 #51939 üzenetére
Ha külön rendelitek, simán átjön szerintem a vámon. Pont, hogy a határ felett van az összeg ha jól számolom
Szerk.: Ja igen, van költsége is a vámkezelésnek, azt elfelejtettem.
(#51942) jegenye77 : 150 EUR felett még 3% vám is van rá. Félreérthetően írtam
22-150EUR között csak 27% ÁFA, 150EUR felett 27% ÁFA + 3% vám
-
válasz
Beérkezik az országba, látják, hogy értéke alapján ÁFA köteles. Postától kapsz erről egy értesítőt, hogy mi a teendőd (számlamásolat elküldése). Születik egy határozat, benne a fizetendő összeggel, ezt kell majd átvételkor a postásnak fizetni +2000 forint a Posta díja a vámeljárásért.
Bocs a tömörségért, telóról vagyok.
-
havri1
félisten
válasz
Alapvetően 22EUR felett van 27% áfa (Vám 150 EUR felett van) , amit akkor kell fizetni, ha megfogják a vámkezelés során.
Ilyenkor bekérik a számlát, és az alapján meghatározzák a fizetendő összeget. Postás hozza, neki fizeted, és kapod a csomagot.A másik lehetőség, hogy már ezt belekalkulálva fizeted ki ebayen. De ez macerás, ezért elég kevés eladó intézi. Global Shipping Program keretein belül. Ilyenkor egy alvállalkozó / cég intézi a vámkezelést.
Mit rendelnél?
Sok esetben átcsúszik a vámon amúgy.
Telefon, tablet, ismertebb műszaki cikkek szinte kizárt. -
jegenye77
addikt
Ha Kínából rendelek két 60 dolláros műszaki terméket Magyarországra akkor arra mennyi a vám?
Vagy,hogy működik ez?Kifizetem a cuccot az eladónak paypal-al és a vámot azt,hogy kell intézni ha megy rá? -
válasz
bgabi1 #51899 üzenetére
Sajnos a 5.95$ a posta díj, kb 1600 Ft, ezért jött lassabban, 17 nap a 11-12 helyett. Visszavonom azt a kijelentésemet, hogy az amerikai eladók nem trükköznek.
A 7883 Ft-os szállításnak expressznek kellett volna lennie.
Nem a borítékra írt érték alapján "vámolnak", látták, hogy valami műanyag lámpabúra van benne és úgy gondolták, hogy az 6000 Ft alatti és nem foglalkoztak vele. -
bgabi1
aktív tag
Value US 5.95$ Date Stamp Februar10.-e és tegnap, azaz 28.-án kaptam meg. 2714Ft volt a lámpabúra. 7883Ft szállítási klts. Ezek szerint a kereskedő kevesebbet ír a csomagra, hogy ne legyen vámköteles. Vagy ő azt nem is tudja, hogy itt mennyi a vám? Majd dobok egy privát fotót a motorról, támlástól, indexestől és lámpástól, mindenestől.
-
bgabi1
aktív tag
Megjött a hátsó lámpám 2 nap alatt Budapestről. Vámolás nem történt, az értéke 11000 FT szállítással.
Azért írom, mert valaki kérte, hogy osszam meg majd a tapasztalataimat a nagy keveredés kavarodás után.
Nem a Posta volt tehát a lassú, hanem valahol jól elírták a nyomkövetést, amit később ki is radíroztak gyorsan. Pl. ferihegyi reptér, stb., ami nincs is. -
válasz
DjKoxi #51833 üzenetére
Szívesen segítünk.
Még egy javaslat, nézd meg az ebay.de, ebay.co.uk oldalakat, ha ilyesmit szeretnél, akkor nincs ÁFA, és lehet, hogy olcsóbban találsz, mintha ezt veszed meg.
A mai árfolyamokon számolva (vételár+áfa+vámeljárás) 36445 Ft lenne a teljes ár (ez 119 € vagy 87 £), amit fizetnél. Vagy ha nem kerül vámeljárás alá akkor 27123 Ft. Kalkulálni kell.
Az Unión belül még a garancia is biztosított. -
-
BaLee
addikt
válasz
DjKoxi #51824 üzenetére
Alap esetben kell. De csak a szerencsén múlik.
Ha az eladóval lebeszéled és hajlandó ráírni valami alacsonyabb összeget a csomagra és szerencséd is van akkor lehet, hogy átcsúszik.
Ha nincs szerencséd akkor jön rá a 27% áfa, 4-8% körüli vám meg még valami pár 1000ft kezelési költség is.22€-ig vámmentesek a dolgok, ez annál jóval több.
-
vidaila
senior tag
Ha ebay-en veszek kindle-t, ami USA-ban van, azért kell vámot fizessek érkezésekor?
-
válasz
fulton #51770 üzenetére
H1 vagy H2 átjöhet, ez meg 50%-os, inkább USA. De
ha ott vásárolsz akkor kalkuláld a 27% Áfát + kezelési költséget és úgy viszonyítsd egy Uniós országbeli vásárláshoz.
De találtam Németországból, ez annyi amennyit kifizetsz, se vám, se áfa
http://www.ebay.com/itm/ZOOM-H5-/391038858031?pt=DE_Musikinstr_Recorder&hash=item5b0bbb732f
Francia:
http://www.ebay.com/itm/zoom-h5-ENREGISTREUR-4-PISTES-/181561655931?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item2a45eb027b -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Attici #51735 üzenetére
Vegyük külön a dolgokat.
Ha az eladó hanyagul csomagolja be és út közben elszakad, majd kiesik a fele vagy az egész, akkor természetesen az eladó hibája.
Ha az eladó mindent megtesz a normális csomagolás érdekében, de ennek ellenére valamelyik állomáson kiszakad a csomat, akkor posta tehető felelősségre.
Más kérdés, hogy mekkora összeghatárig. Drága dolgokat csak postai lezárással, értékbiztosítással célszerű feladni, de akkor bizony akár lehet 10000 Ft is lesz a postaköltség (mondjuk egy 200000 Ft-os cuccnál ez elenyésző összeg).
Ha olyan papírt találtál benne, akkor azt nem a vámosok rakták bele, hanem a postások. Felmerülhet még olyan is, hogy nem megfelelően csomagolták vissza a vámosok és emiatt hullott ki belőle a tartalma, de szerintem ez elég ritka.dantre: részben az eladó felelőssége. Ha tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy alaposan becsomagolta (fényképeket készített róla feladás előtt), akkor nem tehető felelősségre érte szerintem.
-
válasz
Attici #51725 üzenetére
"A vámosok bontják fel és csomagolják vissza hivatalosan, csak előbb tesznek bele egy szívhez szóló hivatalos levelet,.."
Ez te is tudod hogy nem igaz, az előttem szóló is írta: Vámpecsét. és nem tesznek bele semmit, ha újra csomagolják a jegyzőkönyv kívül van, mert a törvények szerint nem tehet bele semmit.
Nem ott bontják így fel. -
Attici
őstag
A vámosok bontják fel és csomagolják vissza hivatalosan, csak előbb tesznek bele egy szívhez szóló hivatalos levelet, hogy a csomagolás sérült volt és ezért kellett újra csomagolniuk.
Megkérdeztem az amerikai eladót, hogyan csomagolta be. Mire ő szépen elmagyarázta, milyen alaposan csomagolják be, hogy véletlenül se legyen semmi baja a csomagnak.
Azóta ezt többször is eljátszották, tehát nem lehet véletlen. Kíváncsiak.
Érdekes, hogy a Kínából jövőket még tényleg nem bontották ki egyszer sem. -
válasz
Attici #51720 üzenetére
Milyen címkével zárják le? Mert ha nincs cimke, akkor nem a vámolásosok bontják fel. Be van kamerázva az egész, nem fizetik őket olyan rosszul, hogy kíváncsiskodjanak csak úgy, a csomag bontás 3 emberes, nem éri meg a plusz munkát, ha nincs ok rá (nagy ÁFA vagy vám bevétel)
Ha megtenné kirúgnák + büntető eljárás mert a vámolási törvényeket, rendszabályokat nem tartotta be. Ha felbontva kapod akkor más bontogatja. -
válasz
bgabi1 #51702 üzenetére
Reggel 8:00-tól 17:00-ig működik, ezen időtartamon kívül nem érdemes hívni.
Téves információt kaptál. Senki sem írta, hogy bontogatják a csomagot, az csak extrém eset, normál eljárásban anélkül is lehet vámeljárás, meg a csekket sem írtuk..
Nem fogsz kapni csekket, a postai vámeljárás lényege, ha és hangsúlyozom HA lesz vámeljárás, akkor bekérik a vásárlásról szóló okmányokat, ez történhet SMS értesítéssel ( ha rajta van a csomagon a számod) vagy ajánlott levelet küldenek adatlappal és egy tájékoztatóval, azt visszaküldöd (beküldöd e-mailben) megállapítják a fizetendőt, viszi a postás a csomagot, a pénz ellenében átadja.
Lehetnek adminisztrációs problémák, ülhetsz a karosszékben várva a csomagot, közben az már vígan utazik vissza.
Azt viszont többen írtuk, hogy 10-12 nap az USA szállítás a feladástól a kézhezvételig, ha ez idő alatt nem kapod meg célszerű érdeklődni.
Akkor van nagyobb késedelem, ha egy hurrikán miatt leállítják az USA postát, de pl. a Katrina miatt csak 1 hét késedelem volt, azt viszont a Magyar Posta is megmondta. -
bgabi1
aktív tag
Köszi megpróbálom. Megpróbáltam már az előbb is hátha ott vannak, de 15 percen keresztül szajkózza, hogy minden ügyintéző foglalt. Korábban azt mondtátok, hogy vámkezelés is van, ahol bontogatják a csomagot, majd előbb csekket kapok én ezért ültem eddig nyugodtan a karosszékben.
-
válasz
vinpilu #51697 üzenetére
bgabi1-nek is.
Ha a Magyar Posta keresőjében (http://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes) látható a küldeményről valami, a http://www.17track.net/en/ pedig azt látod hogy megérkezett és eltelt 1 hét, mi a fenéért nem hívjátok fel a posta tudakozóját? (ők nem vámolnak, ha rákérdezel nincs bukta.)
06-40-46-46-46Visszanéztem és utolsó 5 USA küldeményemet 7 és 8 nap alatt kézbesítették, úgy hogy még + adtak nekik Magyar Posta ragszámot..
-
bgabi1
aktív tag
válasz
Attici #51692 üzenetére
Nem kértek. 2600 forint a lámpabúra, meg 7600 a szállítási költség.
Ha kérnek számlát, akkor a total ordert kell kimásoljam? Vagy mit kell küldeni nekik?
Eddig csak Global shippinges és vámhatárérték alatti termékeket vettem, így nem volt még ilyen esetem.
Az új csomagolás meg gondolom új pénznyerési lehetőség is egyben számukra. -
bgabi1
aktív tag
11 napja megjött egy termékem Ferihegyre. Igaz 2 hétvége is van ebben. Kb. mire lehet számítani?
Legyek nyugiban, vagy érdeklődjek. Szállítással úgy 10-12 körül van a portéka. Ennyire lassan menne a vámolás, vagy elkeverték a cuccomat? -
Gyerekek most komolyan. Ha már elindítják a vámeljárást, akkor minek trükközni?
Ragaszkodom a 45$ értékhez, mert annyit ér amiért kifizettem 160-at.
Természetesen lehet, de 3 kimenetele lehet a dolognak:
1. élnek a törvény által biztosított érték meghatározással. Rákeresnek az adott telefonra 3-4 kereskedőnél, kül- és belföldön és az alapján határoznak meg vám alapot.( Ez a jobbik eset)
2. vámszabálysértési eljárást indítanak, mert át akartam vágni őket, természetesen ehhez az értéket az 1. pont alapján számolják ki, ez alapján kalkulálják a büntetést és elkobozzák a bűnbeesés tárgyát.
3. Rendes a vámos műszak és a normál szabályok szerint szabják ki a fizetendőt. ( De ha téged is próbálnak megvezetni, + munkát adni, rendes leszel?) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
taklej97 #51649 üzenetére
Hogyhogy mi tévő legyél? Be kell vallanod a valós árát.
Ha nem vallod be, akkor visszaküldik az eladó meg nem köteles neked visszafizetni az árát, szóval többet buksz vele.
ÁFA összegét vásárláskor mindig bele kell kalkulálni. Ha átcsúszik a vámon, akkor azt elkönyvelheted nyereségnek, de nem ez az általános. -
taklej97
csendes tag
Köszönöm a gyors választ !
Igen ugyanezen gondolkoztam, csak az a gond hogy előtte már megirtam a vámnak hogy 40$ volt a csomag szállítással együtt(25 a csomag,15 a szállítás) mert arra gondoltam hogy 25$ még nem áfa/vámköteles, de sajnos nem jött be, most ha így elküldöm hogy jajj mégis 160$ volt akkor mit tudnak tenni? Mert inkább kifizetem, minthogy visszaküldjék -
taklej97
csendes tag
Üdv!
Rendeltem egy telefont Hong Kongból, az eladó felajánlotta hogy 40$-t ír a csomagra a valós 160$ helyett, a telefon fentakadt a vámon és kérik hogy fényképezzem le a rendelést, amin a valós(szerintük 40$) látható. Ha nem küldöm el akkor nem küldik a csomagot, ha elküldöm viszont látják hogy 160$ volt, mit tegyek? -
válasz
bgabi1 #51559 üzenetére
Nincs vámudvar magánszemély forgalomba, ha cég vagy, akkor előfordul.
1-4 nap is eltelhet, adott esetben a megérkezéstől, mire történik valami. Amikor azt írtuk, hogy USA-ból küldemény általában 10-12 nap, ebben benne van a Mo-i feldolgozás is.
Lehet, hogy csak kap a csomagod egy magyar ajánlott küldemény azonosítót, könyvelni kell +idő.
Nem 24 órás műszakban dolgoznak a postások és sok csomag jött +idő.
Vámeljárás alá vonják +idő
Már írtuk többen postai úton érkezőket a posta vámoltatja, áfáztatja, ők értesítenek, adják át.
Ha futár cég szállít akkor ő vámoltatja, áfáztatja ők értesítenek és tőlük veszed át
Idők, függ attól, hogy mivel szállítanak, de eddigi tapasztalataim:
Uniós ország 2-10 nap
USA, Kanada, Ausztrália, Izrael 10-14 nap
Kína, Hong Kong, India 10-70 nap
Magyar vámügyintézés: 2-7 nap(#51570) hozzászólásom második része.
-
válasz
honda 1993 #51561 üzenetére
Nagyon téves információt kaptál.
Ha fel kell bontani a küldeményt, ennek a neve a tételes vámvizsgálat akkor három fős bizottság fogja megtenni és dokumentálják. A törvények lehetővé teszik, nem igazán kellene felháborodni.
Nincs olyan, hogy NAV raktár.
A postai úton érkező küldemények a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ (NPKK)-ba érkeznek, ezeket a küldeményforgalmát ellenőrző Vámhivatalnál köteles bemutatni a postai dolgozó, mivel ugyanazon a telephelyen (Budaörsön) van ez is, így ezzel nem igazán van gond. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bgabi1 #51559 üzenetére
Kereső sok hasznos infóval szolgál "vámkezelés"
-
bgabi1
aktív tag
Érdeklődnék. Eddig csak Global Shippinges Itemjeim voltak és néhány free shippinges filléres. Most van olyan, ami 2 nap alatt megérkezett Mo-ra Laguna Hills-ből, azonban 4 napja semmi sem történik. Kb 10000Ft-os tételről van szó, ami már Vám és ÁFA köteles.Gondolom valamelyik vámudvarban landolnak először.
Hol kell az ilyeneket átvenni? Kihozzák, vagy menni kell majd érte valamelyik Vámudvarba? Mire számíthatok, egy hét-három hét?
Köszönöm. -
válasz
honda 1993 #51546 üzenetére
Ha egy Unió tagállam boltjából, céges eladótól rendelsz, vásárolsz természetesen a vételár tartalmazza az Áfát, hisz olyan mintha itthon vásárolná, itt sem fizetsz vámot. (magánszemélyek vásárlásai)
A vám és áfa szabályok, amiről itt írogattunk(22€, 45€ stb.) elsődleges az Unión kívüli vásárlásokra vonatkoznak.
Írható DVD-t egy angol cégtől vagy Szlovákiából éri meg vásárolni mivel minden közteherrel, (Áfa, szállítási költség, szerzői jogdíj) 100 db-os kiszerelés esetén 56,9 Ft-ra jön ki darabja. -
válasz
vadasz70 #51444 üzenetére
Nekem legutóbb SMS-t küldtek, majd 4 napra rá jött az ajánlott levél, addigra már beküldtem a szükséges igazolásokat. A borítékon rajta volt a telefonszámom, általában az eladók rányomtatják. 6000 Ft-i ne számolj semmit, 47000 Ft értékig pedig +27% és a postai vámolás 2000 Ft-ja. A $-t a Magyarországra érkezés napján érvényes MNB árfolyammal számolják át.
Vagy fent akad, vagy nem. -
maestro87
őstag
Milyen matrica nélkül? Lehet most azért kevertétek ide ezt a kereskedelmi mizériát, mert véletlenül vámot írtam és nem áfát?
Szóval én a +27%-os áfát nem szeretném megfizetni (a vám az 150 euro felett jön)! Tehát ha nem volt egyértelmű a kérdés:
Honnan tudják a lezárt borítékról megállapítani azt, hogy a borítékban egy 22 euro alatti 8GB-os pendrive, vagy egy 22 euro feletti 64GB-os pendrive lapul? Feltételezve azt, hogy a borítékra teszem azt 10 dollár van ráírva. (mondjuk meg is kérem az eladót, hogy ezt írja rá)
Tehát van-e olyan pozitív tapasztalat, hogy valaki vásárolt egy bőven 22 euro feletti pendrive-ot és nem fizettették meg vele az áfát?
Vagy ha nem is pendrive-ot vásárol az illető, hanem mondjuk 10db egyenként 2000Ft-os IC-t, amiről röntgennel szintén nem lehet megállapítani a típusát, vagyis az értékét. Vagy ezekre nagy ívben tojnak az ellenőrök? -
honda 1993
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Maestro87 érdekeset kérdezett.
Engem pl az érdekene hogy ha pl 3db ilyen pendriveot rendelnék , akkor ugyebár az még jócskán a 22 eurós értékhatár alatt van. (A vámosok viszont csak annyit látnak hogy 3db pendrive van a csomagban.)
Ilyenkor mit csinálnak?Azért kérdezem mert magamnak kettőt akarok venni (az egyiket használnám, a másikon pedig kísérletezgetni akarok)
Illetve egyet az öcsémnek is veszek, mert őt is érdekelné (ő is tudja hogy szinte biztosan nem 32-es)
De még így is nagyon olcsó. -
maestro87
őstag
válasz
Silent77 #51397 üzenetére
És a drágább (6000HUF feletti) pendrive-okat megszokták vámolni, vagy annál elhiszik, hogy pl. csak 5 dollár?
Mert a vámoló bácsi ugye nem tudja a röntgen felvételről, hogy 4GB vagy 64GB...
Van ilyen pozitív tapasztalat?
Nekem is kellene most valamilyen mert a microsd-m megint tönkrement... -
walter70
tag
válasz
honda 1993 #51364 üzenetére
Erre senki nem fog konkrétabb választ adni.Kínából ált. 2-3 hét,de attól is függ,hogy sima postával küldik,vagy valamelyik nagy nemzetközi csomagszállítóval.Aztán,ha olyan dologról van szó,a vámon is állhat 1-2 hetet.
Szóval olyan,hogy ebay átlag,nem nagyon van. -
válasz
agroman #51334 üzenetére
Átadja a csomagot a Yanwen átvevőjének, az ad neki egy számot legyen YC.........YW, ezzel könyvelve eljut Magyarországra, mondjuk Németországon keresztül, ha Frankfurt ott van, megnézik a vámosaink, nem kell vámolni, megy postaelosztó központba, kézbesítik, átveszem. Nálam csomagban lévő mini router, a csomagoláson rajta a YC.........YW szám. Eredmény = nem kamu.
A nem valós: van tracking szám, de nincs nyoma a szállításnak és nincs nálam a csomag. Eredmény = kamu.
Ennyi. -
válasz
havri1 #51326 üzenetére
Valahol neki is el kell számolni a küldeményekkel, ad átvételi elismervényt stb. biztos van valami szállító levél, vagy egy lista a konténer tartalmáról, lenni kell könyvelésnek a vámszabályok szerint is. Ne keverjük azzal, hogy nálunk mit csinál a Posta, vagy mit nem tesz meg.
Lényeg az, hogy kategorikusan kijelenteni, hogy egy kínai cég csak kamu, annak ellenére, hogy egy ténylegesen szállítással foglalkozó, elérhető cég, azért nem korrekt.
Ha megengeded akkor a tracking számodra hivatkozással írnék nekik.
-
válasz
havri1 #51320 üzenetére
Ma viszik ki.
Az ajánlott levelemet, ami kedden itt volt Szegeden pénteken hozták ki. Nagy rakás... a magyar posta.
10 napig ücsörögtek a vámolásos küldeményen -szó szerint, szerencsére csak a doboz sérült meg-, mire megkaptam az adatbekérőt.Megér egy próbát írni a Yanwen-nek hogy nem kaptad meg, nézzenek már utána. Kíváncsi lennék a válaszra. 24-48 órás választ ígérnek.
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. egy kis segítséget kérnék kezdő vásárlóként:Erről a lámpáról lenne szó:
ahogy nézem az eladó profilját úgylátom hogy kínai...ha onnan ezt megrendelem akkor még rá kell számolni a vámot/áfát is ? még nehéz eligazodnom az oldalon, mert látok alul a leírásban német címet is.
-
Annyit hozzá teszek még az előzőekhez, hogy a más valutáról €-ra való számítás a Magyarországra történt beérkezés napi MNB árfolyamon történik.
Ajándékozáshoz:
Mivel a külföldről küldő személy köteles CN22-es vámárú nyilatkozattal küldeni a csomagját, annak értelemszerűen egyeznie kell az ajándékozási papíron szereplő adatokkal, az ajándékozási nyilatkozatot illik aláírnia az ajándékozónak.
Hiba szokott lenni, hogy a borítékon, csomagon nem magánszemély a feladó, hanem cég. -
Még egy infó:
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalata szerint egyre több a magáncélú, külföldről történő árurendelés és az év végi ünnepek előtt ez a tendencia jelentősen felerősödik. A megrendelt áruk beszállítása jellemzően valamilyen postai szolgáltató igénybevételével történik. Ha az áruk az Európai Unión kívülről (például Kínából, az Amerikai Egyesült Államokból) érkeznek, azokat kötelező jelleggel vámkezeltetni kell. A vámkezelés elvégzésére megbízás alapján a postai szolgáltató vállalkozik.A vámkezelés akkor végezhető el, ha
a beérkezett áru egyértelműen meghatározható,
ismert az áru valós értéke,
a címzett beazonosítható.Az általános árumegnevezés (pl. „ajándék”, „ruhanemű”, „élelmiszer”) alapján a vámkezelés nem végezhető el. Ezért fontos a pontos árumegnevezés feltüntetése már a fuvarlevélen is (pl. „telefon”, „táblagép”, „műanyag vonat”, „pamut póló”, „táblás csokoládé”).
Amennyiben a bejelentett áru értékével kapcsolatban kétség merül fel, úgy a valós áruérték megállapítása érdekében számla, átutalási megbízás, megrendelés stb. benyújtását is kérheti a NAV.Amennyiben a fenti adatok rendelkezésre állnak, úgy a vámkezelési kérelem benyújtásától számítva a NAV pénzügyőrei néhány percen belül elvégzik a vámkezelést. A Magyar Posta elektronikusan kéri a vámkezelést, majd a fizetendő összegek meghatározása után vámbiztosítékot nyújt és az áru kiszállításakor kell megfizetni a közterheket. Amennyiben nem állnak rendelkezésre az adatok, vagy valamilyen engedély, igazolás szükséges a vámkezelés elvégzéséhez, úgy azt a Magyar Posta kéri be az ügyfelektől. Ilyenkor az áru kiszállítása is hosszabb időt vesz igénybe, amennyiben a címzett nem bocsátja rendelkezésre az adatokat.
Áruvizsgálat történhet:
röntgen segítségével,
szükség esetén a csomag bontásával (ilyenkor a postai alkalmazott mutatja be a vámtisztviselőnek az árut),
kábítószer kereső kutya segítségével.Vámmentes értékhatárok
Az interneten megrendelt áruk 22 euró értékig vámmentesek, e fölött azonban adófizetési kötelezettség keletkezik.Amennyiben EU-n kívüli magánszemély küld ajándékot magyar magánszemélynek, úgy 45 euró értékig nem kell vámot és adót fizetni.
Ezen értékhatárok fölött az alábbi fizetési kötelezettség keletkezik:
Cég-magánszemély reláció
0-22 euró között
vám- és adómentes
22,1 -150 euró között
vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1- euró feletti
kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFAMagánszemély-magánszemély viszonylat
0-45 euró között
vám- és adómentes
45,1 -150 euró között
vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-700 euró között
2,5% vám + 27% ÁFA
700euró és e felett
kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFAEgyes áruk behozatala korlátozás alá esik:
hamis termékek nem hozhatók be;
gyógyszer és gyógyszer hatóanyagot tartalmazó készítmények vámkezeléséhez a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) engedélye szükséges;
nemzetközileg védett növények és állatok, illetve ezekből készült vagy ezeket tartalmazó termékek csak külön engedéllyel hozhatók be;
kábítószerek nem vámkezelhetőek.Az illegális dohánykereskedelem megakadályozása érdekében a kockázatosnak minősített csomagok közül mind az import, mind az export célúakat ellenőrzik a NAV pénzügyőrei. Amennyiben bármilyen csomaggal összefüggésben gyanú merül fel bűncselekmény elkövetésre, a küldeményt lefoglalják és feljelentést tesznek.
Néhány esetpélda:
Kínából egy darab plüss játék érkezik, mely a vonatkozó szállítólevélen „Toys” (játék) árumegnevezéssel és 15EUR értékben került feltüntetésre.
A küldemény súlya, valamint a röntgenes átvilágítás alapján megállapítjuk, hogy az árumegnevezés helyes és az érték is megfelelő, így vám- és ÁFA mentes kis értékű áruként forgalomba bocsátás céljából bejelentettnek tekintendő, ezáltal kézbesíthető a címzett részére.
Japánból rendelt küldeménykéntMP3 lejátszó érkezik. A szállítólevélen árumegnevezésként „MP3” és értékként 120 USD szerepel.
A röntgenes átvilágítás és a belső áruvizsgálat alapján megállapítjuk, hogy az árumegnevezés rendben és az interneten fellelhető adatok alapján az értéket is elfogadjuk. Adott esetben 150 EUR értékig a küldemény vámmentes, de az ÁFA tv.alapján adóköteles, így elektronikus úton árunyilatkozatot nyújt be a Magyar Posta Zrt., mely alapján előírásra kerül a 27 %-os ÁFA. A fizetendő ÁFA összege120 USD, az érvényes árfolyamon (215,21) számolva, 25.825 HUF vámérték után6973 HUF. A közteher közlése és bevételezése után a küldemény kézbesíthető a címzett részére.
Japánból magánszemélytől mobiltelefon érkezik a szállítólevélen árumegnevezésként „Gift phone” (ajándéktelefon), értékként 20 EUR szerepel.
A röntgenes átvilágítás után belső áruvizsgálat alá vonjuk a küldeményt és megállapítjuk, hogy a küldemény tartalma egy darab Iphone4 okos-telefon.Mennyiségéből adódóan elfogadható lenne ajándékként, viszont az értéke nem felel meg a kereskedelmi forgalomba alkalmazott értékkel. A címzett értéknyilatkozatot küld be miszerint a telefon értéke 520 USD, mely megfelel a vámadatbázisban fellelhető értékekkel, így a vámérték elfogadható és a Magyar Posta Zrt. elektronikus úton benyújtja az indítványt a magánszemélytől magánszemélynek küldött ajándék küldemények esetében alkalmazható 2,5 %-os átalányvámtétel, valamint 27 %-os ÁFA kulcs alkalmazásával. Számszerűsítve a fizetendő közteher 520 USD, az érvényes árfolyamon (215.21) számolva, 111.909HUF vámérték után a vám (111.909 HUF 2,5 %-a ) 2798 HUF és az ÁFA pedig(111.909 +2.798 =114.707 HUF ÁFA alap 27 %-a) 30.970 HUF.Magyar Posta Zrt. Nemzeti Adó- és Vámhivatal
-
válasz
Dluinet #51226 üzenetére
A 45 az € és ekkor kell ajándékozási papír attól akitől jött. Egyébként nem veszik ajándéknak, hiába gift van ráírva. Bekérik a vámoláshoz a papírokat, a bekérő tartalmazza, hogy mit fogadnak el és milyen összeghatárok vonatkoznak. Be kell küldeni az ajándékozási papírt és nem kell fizetni 45€-ig (14000 Ft).
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Nem teljesen ide tartozik, de azért megkérdezem:Családon belüli tag giftként küldött egy tabletet. És ÁFÁ-t akarnak rá rakni a VÁM-on. Ez normális?
Még egy Paypal számlát sem tudok adni, mivel ez tényleg gift. Esetleg nincs ilyen kivétel, hogy családtag esetén nincs ÁFA? -
Because
őstag
sziasztok!
segítenétek! hogy szűkítsem le pontosan a keresést EU-ra?
inkább legyen drágább mint ha kínból jönne, de nincs kedvem a vámolással bajlódni, fénymásolgatni, fizetni még külön és napokat, heteket várni -
válasz
bgabi1 #51047 üzenetére
Teendő: várod a postást.
A postai kézbesítés és átvétel a magyar szabályok szerint. Általában rajta van a telefonszám.
A Magyar Posta nem fog telefonálni, ha vámeljárás alá vonják, akkor legfeljebb kapsz egy SMS-t, az adatbekérőt a vámoláshoz mindig ajánlott levélként küldik
Több eset van:
Alap a postai szállítás.
1. Sima levél, ha befér a postaládába bedobják, hanem akkor csenget, ha nem vagy otthon, hagy értesítőt és átveszed a postán.
2. Nemzetközi ajánlott, alá kell írni, ha nem vagy otthon, hagy értesítőt és átveszed a postán.
3. Ha futár céggel küldi az eladó, akkor az szállít, ők általában szólni szoktak telefonon. Ha vámolnak akkor ők is kérik az adatokat. -
Bocsánat, a 4 darab szállítás tényleg 100,(bamba voltam) ha így számoljuk akkor 47300 a nettó, a teljes költséged 60105+2000 Ft, 62105 Ft lenne, lehet, na ez egy kicsit sok.
Meg átlépted a vámtarifa határt (47000 Ft), számolják ha jól emlékszem gépjármű alkatrészre a 3,5% Vám-ot is. Az még +. -
Chuck Norris
senior tag
Lehet nem fogalmaztam egyértelműen az elején; a kérdésem nem arra irányult, hogy mennyi adót vámot miazmást vetnek ki Ausztriában az EU-n kívülről jövő árukra -biztos kevesebbet mint itt- hanem, hogy mit mutat a gyakorlat? Még egyértelműbben fogalmazva, van-e valami tapasztalat az osztrák vámosokkal?
-
válasz
somnia #51011 üzenetére
Még nem mindenkinek tiszta, hogy ami az Unión kívülről jön, azt az Unióban egységesen vámolják, Áfá-zzák, annyi az előny, hogy a 23-150 €-ig Ausztriában nem 27% az Áfa, afölött meg a Vám egyébként egységes. Az is előny hogy euróban fizeted, nem forintban, a $ / € árfolyam kedvezőbb mint a forintos viszonylat.
-
somnia
senior tag
válasz
Chuck Norris #51010 üzenetére
Gondolod, hogy Ausztriában nincs vám meg áfa?
-
válasz
#54715584 #50858 üzenetére
A kínai szemetek olcsóbbak, sőt még az egy fokkal drágább közepes minőségű, de szintén kínai cuccok is, viszont ha arra számítottál, hogy majd iPhone-t, vagy Samsung telefont veszel újonnan lényegesen olcsóbban mint itthon, akkor ne fáradj, mert az mindenhol közel azonos árban lesz! Ha kicsit esetleg olcsóbb is a kinti kevesebb adó miatt, azt majd elbukod a VÁM-on, és a beérkezéskori ÁFA fizetéskor, és a végén már olyan kicsi lesz a különbség, hogy a távol keleti garancia miatt ez már nem fogja megérni!
-
hobbyone
aktív tag
-
válasz
hobbyone #50841 üzenetére
A 10 munkanap 2 hét emberi időszámítás alapján, az egyéb idő lehet +3-5 nap. Ausztráliából amit eddig kaptam küldeményt 10 és 18 nap közt volt amíg kézbe vehettem a fizetés napjától számítva.
A fennakadást a vámon meg ne szó szrint értsd, a törvény kötelezi a vámkezelésre a nem Uniós országból érkező, valószínűleg terméket tartalmazó küldeményeket, a leveleket meg más miatt ellenőrzik, mindenképp foglalkoznak velük és az időbe telik. 1-3 nap is lehet a magyar postai rendszerbe történő bekerülése. -
hobbyone
aktív tag
V/ + somnia
Ezt néztem: itt 3-10 munkanap (work days) szerepel + a várható megérkezésél (estimated delivery) is ez az intervallum van megadva. Itt a keresőben kb. 2 találat volt 1 hetes érkezéssel, bár nem írták milyen postával.
Kétlem, hogy a vámon akadt volna fel, az érték/tömeg/áru jellege miatt. Erre a hétre kalkuláltam az érkezést.. Még meggondolom, megírjam-e mi történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest