Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• galocza

aktív tag

válasz azbest #15896 üzenetére

igen, ezt valszleg benéztem. uöcsém megnézte a progit ami letölthető hozzá, az .ts kiterjesztést ír, olvastam, hogy mpeg-2. most rendesen megnéztem, és valóban az mpeg-2 szabványcsomagban definiált, de csak container formátum, tőlem simán lehet benne a video mpeg-4 kódolású.

• galocza

aktív tag

köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.
    azt hiszem, megvan a kérdésemre a válasz: a mentés formátuma a szoftvertől függ, nem az eszköz képességeitől. ez megmagyarázza az adatlapot is: a hozzáadott progi mpeg-2-t használ.
    drága uraim, azt hiszem fel vagyok készülve amennyire lehet, köszönöm a rám fordított időt és kedvességet.
    legjobbakat,
    g

• galocza

aktív tag

válasz csendes #15884 üzenetére

köszönöm az informatív választ, máris okosabb vagyok kicsivel 8).

közben unokaöcsém ajánlkozott, hogy vesz egy usb-set és megoldja nekem, ezt nézte:
    alcor

(jé most tudok linkelni!)

és itt vmi nem tiszta az egész folyamattal illetve a leírással kapcsolatban. azt tudom, hogy a sugárzás mpeg-4 mo-n, de ez mpeg-2-ben rögzít. én azt hittem, hogy az éterből kapott anyagot tudom lementeni a gépre, majd azt szerkeszthetem/kódolhatom.
    a műsor rögzítésének formátuma az eszköztől vagy a használt programtól függ?
    ezenkívül milyen programot ajánlanátok rögzítésre?

elnézést a sok hüle kérdésért, de az idő fogy, és szeretnék felkészülni előre, ráadásul uöcsém más városban is van mint én, s így én nem tudok játszani vele...

köszi,
    g

• galocza

aktív tag

sziasztok!

(a sztori: régóta lesem a ritkán leadott a helység kalapácsa című tv-filmet. megláttam, hogy m1 hd-n január elsején reggel 7-kor - hogy mindenki nézze - leadják, s örültem. de szüleim digis settopboxa sajnos csak kódolva tud rögzíteni, én meg meg szerettem volna tartani. pofáraesés, idő meg fogy.)

a kérdésem a következő lenne: a fenti eseteket a jövőben megelőzendő érdemes nekem beinvesztálnom usb-s dvb-t vevőre? ezt néztem, elvileg tud mpeg-2 és mpeg-4 kódolást, szóval az nem gond:
    http://www.dx.com/p/rtl2832u-r820t-mini-dvb-t-dab-fm-usb-digital-tv-dongle-black-170541#.VJ7dWcuAA

(bocsi, linkelni vmiért megint nem tudok.)

megyeszékhelyen lakom, elvileg nem lehet annyira rossz a jelerősség mindentv ügyben, de gondolom a hozzáadott játékantennát el lehet feledni. ha igen, mit érdemes venni szigorúan beltérre? téglaépítésű társasház, 2. emelet, egy épület van a közelben (kb 10m), minden más minimum 30m.
    pölö egy ilyen?
    http://www.dx.com/p/portable-digital-dvb-t-tv-25dbi-omni-magnetic-based-aerial-booster-antenna-iec-30061#.VJ7yhsuD4A

persze ha azt írjátok, hogy inkább felejtsem el a dvb-t vagy az usb-t, elfogadom, tökhüle vagyok az ilyesmihez, utolsó tvmet is vagy 3 éve kidobtam 8). viszont nem akarok vagyonokat költeni hátha-jól-jön-még alapon.

köszi,
    g

(ps: persze ha esetleg valaki annyira eltelt karácsony alatt beiglivel és szeretettel, hogy rögzítené számomra vmi nagyon legszebben a fenti tvműsort és fel is töltené számomra a nyers anyagot, nagyon megköszönném, akár még egy virtuális sör erejéig is hálás lennék. 8)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés