- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZollR
tag
válasz Pista555 #15700 üzenetére
A számítógép bináris, minden tekintetben. Még abban is, hogy valami vagy megy, vagy nem. Ha egy láb kimarad mert nem érintkezik a PCIe interfésznél a kártya sem indul.
Ilyen tisztítás, stb nem segít. Azért akad, mert a vevő ennyit tud és/vagy gyenge a jel a körzetben.Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--
-
ZollR
tag
Elnézést ha megkapom a fejemre, de van működő megoldás UPC-hez? Nem akarok csörgő-zörgő UPC boxot, van XBMC-s full passzív PC-m. Felvenni nem akarok, videotár sem érdekel.
[ Szerkesztve ]
Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--
-
zichie
senior tag
Hivatalosan nincs, de tudomásom szerint nem hivatalosan sincs. PC-n csak a kódolatlan digitális adások nézhetőek upc kábel esetében, amiből úgy tudom, hogy csak egy van, az m2.
PC-s digitális dvb-c vételre egyetlen egy járható út ismert upc esetében: a szolgáltató váltás. -
Bozek
nagyúr
-
ZollR
tag
Jaj de szeretem az ilyen wikipedia linkelő okoskákat.
Nyilvánvalóan azokra a bekötésekre gondoltam amiket használ is a kártya. Amiket nem használ azokban amúgy is mind egy hogy van-e kontakt vagy sem. Ha azok közül nincs kontaktban akár egy is akkor nem darabos lesz a kép, meg szaggat hanem el sem indul a kártya.[ Szerkesztve ]
Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--
-
Bozek
nagyúr
Akkor azt is írd, amire gondolsz, nem vagyunk gondolatolvasók. Ezt írtad: "Ha egy láb kimarad mert nem érintkezik a PCIe interfésznél a kártya sem indul.". És én erre reagáltam, hogy van olyan láb, amelyik esetében lényegtelen, hogy érintkezik-e vagy sem. A Wikipédiát meg azért linkeltem, mert hirtelen nem találtam másik leírást.
Egyébként meg ahogy mondani szokták: "a stílus maga az ember" és a te stílusod hagy maga után kívánnivalót. Írtál valamit, amit cáfoltam, mire te egyből támadsz és "okoskázol", ahelyett, hogy elismernéd, hogy rosszul írtad. Mást nézel hülyének, mert nem tudod értelmesen megfogalmazni a gondolataidat.
[ Szerkesztve ]
-
ZollR
tag
Figyelj nem tudom másképpen megfogalmazni azt a tényt hogy értelemszerűen csak azok a lábak játszanak amik be vannak kötve. A beszélgetés arról zajlott, hogy esetlegesen egy érintkezési hiba okozhatja-e a szaggató képet a vevőn? Erre írtam azt, hogy nem, mivel ha nincs konktakt egy lábnál akkor a kártya sem megy, és nem "csak szaggat a kép". Ez szerintem egyenesesen előrevetíti azt is hogy ha egy láb nincs bekötve akkor nincs kihatással a kép minőségére, ... mert ugye amúgy sincs bekötve. Tehát egy esetleges kontakthiba csak a bekötött lábakat érintheti, így tehát idézek magamtól: "Ha egy láb kimarad mert nem érintkezik a PCIe interfésznél a kártya sem indul." Nyilván bekötött láb. Megtanultam, máskor hozzá fogom tenni!
A kijelentésem szerintem nyilvánvaló volt, mindenki számára az, de csak neked szúrt szemet. Persze tudom vannak akiknek szint úgy, de csak te ragadtál billentyűzetet, hogy megoszd velünk, hogy tévedésben élek.
Igen persze, "megcáfoltál", és ez biztosan jól is esett. Gondolom mindenkit kijavítasz aki a "pi"-t 3.14-nek hívja, hiszen az egy nem szakaszos végtelen tizedestört és igen is van értelme 8milliárd helyi-értékig felmondani, mert az úgy pontos. Másképpen pontatlan.
Mondj egy jobb szót erre mint az okoska, és akkor kicseréljük a kijelentésemet. Legyen a minden lében kanál? Vagy az akadékoskodó? Esetleg a tudálékos?
@zichie: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hát a wikipedia pcie adatátvitel része szerint hibás adatcsomag észlelésekor újraküldik azt. [link]
Valami hasonló lehetett AGP esetén is, mert a szakadt p4 generációs gépeknél, amiket életben próbáltam tartani az egyik kollégium géptermében, kiváló előjele volt a helyéről kimozdult vga-nak, hogy keservesen lassan rajzolta ki az ablakokat. Kis igazítás után viszont normál sebességgel működött.
A régi pci valószínűleg csak detektálta a hibát, de nem próbálta javítani [link]
Szóval "Egy leszel vagy nulla. Vagy élő, vagy hulla." [link] azért kicsit bonyolultabb a számítógép esetén. A kritikus helyeken hiba detektálás és javítás is előfordulhat. Bizonyos szintig ez meg tudja tartani a stabilitást némi teljesítményvesztés árán.
Abban viszont igazad lehet, hogy a tévé adás akadozásának kicsi valószínűséggel lehet csak ilyesmi az oka. Már csak azért is, mert relative kevés adat mozog a digitális tévé adásnál.
-
KenGuruL
csendes tag
Üdv,
esetleg arra tudtok megoldást, hogy egy DELOCK (61959) DVB-C tunerrel, mi a fenéért nem tudom megkerestetni a DIGI közszolgálati csomagját?
Mindenféle országbeállítással próbáltam már. Minden bejön, csak a közszolgálati csomagban szereplő csatornák nem.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz KenGuruL #15712 üzenetére
Közszolgálati multiplexek beállítása Digikábelen:
Frekvencia: 121,5 MHz (HD) és 128,5 MHz (SD)
Moduláció: 256-QAM
Symbolrate: 6000Többi multiplexen Sr. 6900.
Ha sehogy nem jó, akkor túl kevés a jelszint a sáv alján, amit okozhat a lakásban lévő túl sok, vagy szakszerűtlen leosztás, vagy eleve kevés jön be, akkor hibabejelentést lehet tenni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz KenGuruL #15715 üzenetére
TV-nél így kell beállítani, de PC-re nincs ilyen tunerem (DVB-T van), így nem ismerem ezt a részét.
Lehet, az is elég, ha nem az automatikus keresőt indítod rá, hanem manuálisan kellene valahogy beadni a frekvenciát, hogy ne tudjon átugrani rajta.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csendes
őstag
válasz KenGuruL #15715 üzenetére
Esetleg VLC, ott grafikus felületen meg tudod adni a frekvenciát, stb. Egyébként másnak is volt hasonló gondja: [link], próbálj nála érdeklődni, hátha sikerült megoldania.
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
pavicevic
tag
sziasztok!
tud valaki segíteni abban, hogy milyen programmal tudom megvizsgálni, hogy milyen erős a jelerősség/jelminőség? tsreader helyett keresek valami alternatívát, mivel a lite verziót sehogy sem tudom működésre bírni...köszi a segítséget!
-
pavicevic
tag
válasz wassermann #15723 üzenetére
sikerült végül elindítani a tsreadert, most működik rendesen.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Technisat Cablestar HD2-es DVB-C tunert. Digi van bevezetve hozzánk.
Elméletben minden szép és nagyszerű, de a DVBviewer 5.3-mal nem találok csatornákat, valamint csatornaváltáskor az az üzenet fogad, hogy "Nincs elérhető hardver!". Van, amikor csatornaszkennelésnél is kiír valami ilyesmit. A tunerhez kapott DVBviewer-er sikerült ~20 csatornát megtalálni, de teljesen indokolatlannak találom a program 1.akárhányas verzióját használni.
Szkenneléshez a következő beállításokat használom: Q256/6875MS/s 354Mhz-794Mhz-ig.
Tudnátok abban segíteni, hogy mi nem stimmel?Köszi!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Opciók.
Régebbi verzióval is úgy sikerült elérni, hogy létrehoztam a Transponders mappába egy .ini-t és a következőket másoltam bele (itt találtam a fórumon) :
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest
[DVB]
0=12
1=121500,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=738000,5,6900
10=770000,5,6900
11=778000,5,6900
12=786000,5,6900
13=794000,5,6900
Az előbb ennek segítségével a DVBviewer 5.3-ban szkennelve 98 csatornát találtam, viszont ha bármelyikre kettőt kattintok a listában, leáll a program működése...A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
unravel
őstag
válasz jolti05 #15730 üzenetére
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGI[DVB]
0=18
1=114500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
2=121500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
3=128500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
4=354000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
5=362000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
6=370000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
7=378000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
8=386000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
9=394000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
10=402000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
11=410000,5,6900,|07.14: DIGI Hungary
12=730000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
13=738000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
14=746000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest, DIGI Hungary
15=770000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
16=778000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
17=786000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
18=794000,5,6900,|07.14: DIGI Debrecen"a HD csatornákon miért csak hang fogad fekete kép mellett"
H264 kodek kell hozzá....
A LAVFilters mindent visz!¯\_(ツ)_/¯
-
jolti05
őstag
válasz unravel #15731 üzenetére
Köszönöm. Felülírtam az ini-t és frissítettem egyet, valamint feltettem LAVFilters-t. Kissé lassan jönnek be a HD adások, de jó lesz így
Arra lennék még kíváncsi, hogy az EPG csak ennyire bonyolult és átláthatatlan módon érhető el?
Valamint, hogy hogyan tudom azt beállítani, hogy csak a kedvenc csatornák között váltogassak (sorrendet is szeretnék állítani)?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
unravel
őstag
válasz jolti05 #15732 üzenetére
"Arra lennék még kíváncsi, hogy az EPG csak ennyire bonyolult és átláthatatlan módon érhető el?"
"E" betűvel jön elő a műsorújság. Akkor "töltődik le" a csatorna epgje ha az adott csatornára kapcsolsz. Viszont nem találkoztam még olyannal akinek jól működött volna a DIGI EPGje a DVBViewerrel. Többen a port.hu-ról vagy musor.tv-ről szedik a "tvújságot""hogyan tudom azt beállítani, hogy csak a kedvenc csatornák között váltogassak"
Channel editorban keresd meg a kedvenceket. Ott állíts be saját sorrendet vagy kategorizálj. Végül pedig a billentyűzetkiosztásban be lehet állítani, hogy melyik gombbal akarod irányítani a kedvenceket. (nekem a távirányító le/fel gombja kapcsolgatja a kedvenceket)Ez itt félig off Régebben csináltam egy dvbviewer topikot de kevesen látogatták.
¯\_(ツ)_/¯
-
Spancer RE
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem az alábbi kérdést egy másik topikban: [link]
Kaptam is rá választ, miszerint kül vagy beltéri antennát kellene vennem.
Esetemben a beltéri antenna lenne talán a praktikusabb.
Konkrétan milyen eszközt tudnátok ajánlani? -
őstag
válasz Spancer RE #15734 üzenetére
Konkrét eszközt nem fogunk tudni ajánlani, mert minden eszköz, máshogy működik az adott helyen.
Egy szimpatikus boltban, mondjuk MM, megveszel egy szimpatikus beltéri antennát, otthon kipróbálod és vagy megy, vagy nem. Három napod van visszavinni, ha nem működik.
Minél közelebb vagy az adóhoz annál nagyobb az esélye, hogy működik az antenna. A vasbeton falak és házak is rontják esélyeid. -
Watt25
veterán
-
jolti05
őstag
válasz unravel #15733 üzenetére
Igen, sajnos tudom, hogy bizonyos szemszögből az érdeklődésem mivoltja kiesik a topikból, ugyanakkor, ami erről szól, nagyon kihalt, ezért gondoltam, hogy itt próbálkozom.
AZ EPG-vel egyrészt az a gondom, hogy akadnak csatornák, ahol nem sugározzák (Cool..Film+...stb, sőt, most nézem, hogy jelenleg szinte minden csatornáról hiányzik ). Előző tunerem esetében Xmltv-vel gyűjtöttem be az adatokat. Lehet most is jobban járnék vele, csak még új nekem sok minden, nem tudom hogyan csináljam
A csatornák rendezésére amit írtál, elég jó ötlet, azonnal meg is csinálom Azt kicsit sajnálom, hogy így trükközni kell és nem lehet sorrendet állítani, de ez van, volt már rosszabb is.
Köszönöm a válaszokat, egyébként!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Kernel
nagyúr
válasz wassermann #15742 üzenetére
Pendrive vagy HDD természetesen, csak annyi a lényege, hogy a videó mellé, vagy a gyökérbe ment egy kis rejtett fájlt, amiben a pozíciót tárolja vagy egyebeket is.
De az adott típusnál én sem tudom. Általában illene, ha már olcsó boxok is tudnak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
gK_
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata Cinergy HTC Stick + VLC konfiggal? DVD Viewerben minden tök jó, a Recording Service-el is megy minden, viszont ha szeretném a hálózatra a VLC-vel sugározni (sout-al) , nem birok megnyitni semmit. Keresgéltem, a debug-ot is bekapcsoltam, ez az outputja:
main debug: processing request item: dvb-c://frequency=37800000, node: Lejátszólista, skip: 0
main debug: rebuilding array of current - root Lejátszólista
main debug: rebuild done - 7 items, index 6
main debug: starting playback of the new playlist item
main debug: resyncing on dvb-c://frequency=37800000
main debug: no fetch required for (null) (art currently (null))
main debug: dvb-c://frequency=37800000 is at 6
main debug: creating new input thread
main debug: Creating an input for 'dvb-c://frequency=37800000'
main debug: using timeshift granularity of 50 MiB, in path 'C:\Users\Stream\AppData\Local\Temp'
main debug: `dvb-c://frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000' gives access `dvb-c' demux `' path `frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000'
main debug: creating demux: access='dvb-c' demux='' location='frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000' file='\\frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000'
main debug: looking for access_demux module matching "dvb-c": 12 candidates
main debug: no access_demux modules matched
main debug: creating access 'dvb-c' location='frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000', path='\\frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000'
main debug: looking for access module matching "dvb-c": 20 candidates
bda_la-bdagraph.lo debug: Check: entering
bda_la-bdagraph.lo debug: Check: Destroying filter graph
bda_la-bdagraph.lo debug: Check: adding Network Provider to graph
bda_la-bdagraph.lo debug: Check: Creating Scanning Tuner
bda_la-bdagraph.lo debug: Check: Calling SetUpTuner
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: entering
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: Checking for tuning space
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: release TuningSpaces Enumerator
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: nullify TuningSpaces Enumerator
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: create TuningSpaces Enumerator
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: top of loop
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: need good TS enum
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: checking what we got
bda_la-bdagraph.lo debug: SetUpTuner: got null, try to clone
bda_la-bdagraph.lo warning: SetUpTuner: won't try to clone
bda_la-bdagraph.lo debug: Check: Cannot set up scanner in Check mode: hr=0x80004005
bda_la-bdagraph.lo debug: SetDVBC: returned from Check
bda_la-bdagraph.lo warning: SetDVBC: Cannot create Tuning Space: hr=0x80004005
dtv error: tuning to 37800000 Hz failed
bda_la-bdagraph.lo debug: Destroy: Scanning tuner mem_ref (normally 2 if warm, 3 if active): mem_ref=2
main debug: no access modules matched
main error: open of `dvb-c://frequency=37800000:modulation=256QAM:srate=6900000' failed
main debug: dead input
main debug: changing item without a request (current 6/7)
main debug: nothing to playHálás lennék bármilyen segítségért!
-
dariferi
csendes tag
válasz wassermann #15742 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de egy 16G pendrive van benne, elvileg annak is jónak kellene lenni.
Az ötletet hogy ez támogatja itt az oldalon kaptam Multibittől, remélem még jár az oldalra, és ad valami kedvező választ. Avagy más használl ilyen típust, és tud adni rá választ.Kernel mellete neked is köszönöm a segítőkészséget.
-
-
gK_
csendes tag
válasz csendes #15747 üzenetére
Közben "áthidaltam" a problémát. A jel lokálisan kimegy a DVBViewer-ből a NetStream bővítményen Unicast stream-ként, a VLC ezt megnyitja, és átkódolva, most 800 kbit-es, de meglepően jó képpel átjön, és nálam teljesen jól működik. Már csak azt kell kitalálnom, hogy mit vadásszak a továbbszóráshoz, mert itt több eszközön is nézném, és talán a szomszédnak is adnék, mert itt senkinek se lehet még tányéros Digi Sportja sem..
Linuxot javasolsz? Milyen csomagok vannak ilyen célra? Vagy ott is próbálkozzak vlc-vel a továbbszóráshoz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest