Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz sz_abika #70 üzenetére

Szerintem máshol kellene keresni a lassúság okát. Sokszor szokott az adatbázisszerver sebességével is gond lenni. Ha van hozzáférésetek, vagy tudtok ilyen kérést intézni a rendszergazda felé (és teljesíti is), a query cache-t pl. MySQL esetén szerintem mindenképp érdemes bekapcsolni. Meg van még egy-két trükk, amivel lehet gyorsítani. Pl. a Boost modult tudom ajánlani még, ez a statikus tartalmak megjelenítését jelentősen gyorsítja megfelelő beállítások esetén, mert készít egy helyi példányt, emiatt meg nem kell minden alkalommal adatbázishoz nyúlkálni, lekérni a nem kis méretű tartalmakat, és utána PHP-vel összeállítani a teljes oldalt.
    Aztán Siriusb ajánlott még egy tippet korábban a másik topicban, ezt nem próbáltam, így nem tudok róla érdemben nyilatkozni, de azt mondja, nála látványos változást hozott: innodb_flush_log_at_trx_commit = 0.
    Meg persze mindenképp érdemes bekapcsolni a JS- és CSS-fájlok tömörítését is (itt a fájlok tartalmának változtatása esetén oda kell figyelni, hogy a cache-elt változatot frissítsétek manuálisan).
    Még annyi, hogy az ember sokszor rak fel eszetlenül rengeteg modult (én is néha így teszek, ha próbálgatok, bár tanultam a korábbi hibáimból, én ezt már először csak tesztváltozaton próbálom), amit aztán ki sem használ - ezeket mindenképp érdemes kikapcsolni; minél több modul, annál lassabb lehet az egész. Na meg olyan is elképzelhető, hogy valamelyik modul még fejlesztői stádiumban van, így maradhattak benne feleslegesen lassító tényezők (persze ugyanez a véglegesnél sem kizárt, sőt).

Új hozzászólás Aktív témák