Hirdetés
Aktív témák
-
CsAbU
tag
Thx mindenkinek a tippeket/linkeket! Még nem volt időm mind átnézni, de ami késik... :)
Annak alapján, ahogy fel bírtam fogni a dolgokat, nekem úgy tűnik hogy számomra alapvetően 2 megoldás jöhet szóba:
1. 2 WLAN kártya, esetleg kártyátül néhány méterre elhelyezett külső antennával (így sajnos nem ér fel a tetőre), és bízni benne hogy átviszi a jelet, de persze így lassú (1Mbit/s?) lesz, mert túl messze van a haver.
2. 2 szimpla hálókártya, abból UTPn felvinni a padlásra a jelet (merthogy így gyakorlatilag nincs veszteség a padlásig) és ott vagy 1-1 access point+külső antenna, vagy láttam olyat hogy egy lapos doboz (gyakorlatilag egy hálókártya és egy lapos, irányítható antenna vagy mi a szösz) amibe UTPt és vmi kis tápfeszt be kell dugni és irányba kell forgatni. Ez utóbbi ára viszont emlékeim szerint nem alacsony... Esetleg az is kivitelezhető (bár így már bonyolultabb és sérülékenyebb a rendszer) hogy 1-1 486ost darabonként 1-1 sima és 1-1 wireless LAN kártyával, tápfesszel és vmi célszoftverrel(?) ellátni, felpakolni padlásra és abba kötni külső antennát, azaz ''házi készítésű'' access pointot csinálni. Ez így valószínűleg olcsóbb, de macerásabb.
Aktív témák
- Dell G15 5511 i7-11800H / RTX 3050 Ti 4GB / 16GB RAM / 512GB NVMe 15,6" FHD 120Hz WVA
- Eladó Apple iPhone 11 128GB piros (PRODUCT RED) színben
- Samsung Galaxy S25 512GB HIBÁTLAN!ÚJSZERŰ!Kártyafüggetlen
- Iphone 13 White 128Gb újszerű állapot, független
- ELKELT - Apple MacBook Air 2025 13.6" M4 10C/8C - 256 SSD - 16GB RAM - 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest