- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Misel]
tag
Aztán van ilyen is: Milyen sata vezérlő kártyát vegyek?!
-
cSuwwi
senior tag
Miért ne lehetne.
Csak a p3-as lapon nem hiszem hogy lenne sata. Pata-s winyóból meg nincsenek ilyen nagyok.
Integrált videó ha van rajtuk az jó, ha nincs akkor kell vmi videokari, mert a nélkül nem indulnak el, jó valami hulladék pci-os is, csak képet adjon a konfiguráláshoz.
Az alaplapok fogyasztása nem sok, valami kis procit beleraksz, ramot amennyi akad. Teljesítmény mérővel ki lehet mérni, de sztem egy 80-as táppal is lazán elmegy. Persze rátehetsz egy hulladék 300-as codegent is ha az akad, nem fogyaszt többet, mert többre képes a táp. De felesleges felülméretezni.
Linux elmegy bármin, ha csak torrentre kell, akkor még a raidet se kell erőltetni. -
[Misel]
tag
Igazából ennek a verziónak van értelme szerintem, szemben a horrorárú nagyobb nasokkal; meg a Microservernek, csak az most nagyon drága sajnos. Az összerakós móka nagyjából annyiba kerül diskekkel, mint egy "gyári nas" anélkül...én azért ezen elgondolkodnék. De ha valaki nem tud/képes/akar foglalkozni a géppel pár napot mí felkonfigolja, akkor vegyen synology-t és kész.
-
cSuwwi
senior tag
ha minőségi alkatrészekből építesz egy htpc-t vagy nast ahogy tetszik, árban a kettő közé jössz ki, de sokkal több kakaó lesz benne, és fejleszthető is, ami egy készen vásárolt nasról nem mondható el.
még a fogyasztása sem lesz eget verő, passzív hűtéssel egy 1.5GHz körüli x86-os proci (még csak nem is arm), mondjuk vmi régi cerka, 2 winyóval, kis táppal, még a szoftveres raid se szentségtörés, mondjuk az tény, hogy a linuxhoz kell érteni valamennyire, fogyaszt mondjuk talán 50W-ot (se), teljesen csendes, bevágod vhova, örökké menni fog
ha most kéne nast vennem, már nem vennék dns320-at, hanem a fenti megoldást követném (készen nem vennék, összeraknám).
szoftveres raiddel akár még raspberry pi-re is lehet nast építeni, az tényleg nem fog semmit fogyasztani. csak az usb-s winyócsatolással lassú lesz. de van olyan "minipc" amin van 2 sata, akkor tökéletes erre
-
bounty123
őstag
Nem árt valamivel megtámasztani. Vagy beszerzel hozzá való beépítőt (ami elég spéci, mivel teljesen a szélére kell erősíteni a hdd-t), vagy fabrikálsz magadnak. Én ez utóbbit követtem el, fúrtam pár plusz lyukat egy fém beépítőkeretre. Előtte egy hungarocellszerű csomagolóanyagból volt kifaragva támasz, az is egész jól szuperált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Monitor hiba topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest