Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #384 üzenetére
Minden jó, ha jó a vége - visszakaptam az Air árát.
Külön megemlíteném, hogy nagyon korrekt volt a webshop, már úgy visszaadta a pénzt, hogy ők még a DJI-tól nem kapták meg. Annyit írtak, hogy lehet, hogy fogják még a segítségemet kérni az ügy tisztázásában a DJI felé.
(A T-Infinity volt, egy egyébként sokak által eléggé lenézett szürkeimportos shop.)Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #383 üzenetére
Mindegy, egyelőre "a mérnökség elemzi a táv log-ját", kivárom, mit mondanak...
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Geller72 #378 üzenetére
Én sem tervezem hagyni magam, egyértelműen nem user error. (Konkrétan írja a kézikönyv, hogy lehet vele beltérben repülni, és nincs semmi kikötés, csak a propvédő ajánlás. Az meg, hogy nem reagált a távra, és nem tudtam elkerülni a plafoncsiszolást, megint nem az én hibám...
Csak az a kérdés, hogy elhiszik-e nekem, hogy úgy történt, ahogy mondom... Pláne, hogy jelenleg problémák vannak a PC kapcsolattal is, se firmware frissítés, se log kiolvasás nem megy... Ha nem tudják kiolvasni a logot, akkor annyit látnak, hogy egy kezdő user a második napon sérülést csinált és nem megy a drón... Magyarul ha akarják elfogadják garanciásnak, ha nem, nem.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #376 üzenetére
Ja, bocs, egyvalamit nem az előírások szerint csináltam - nem tettem fel a propellervédő rácsot. A kézikönyv szerint beltéri repüléshez ajánlott feltenni. Erre rámondhatják, hogy úgy kevesebb vibráció meg por lett volna...
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #308 üzenetére
Több napja küzdünk a DJI supporttal, hogy életre keltsük az Air-t, de semmi siker. Most azzal próbálkozok, hogy fizessék vissza az árát, bár erre őszintén nem látok esélyt. Örülhetek, ha egyáltalán garanciában megjavítják...
És itt jön a kérdés - van tippetek, tanácsotok, hogy mit csináljak vagy ne csináljak, hogy növeljem az esélyeimet? Komolyan félek, hogy még rám verik a javítási költségeket...Röviden ismét a story:
drón megjött, első nap kinti repülés, minden faxa.
Második nap nappali közepén terveztem lebegni vele, hogy a kamerával ismerkedjek (két-három éve repülök játékdrónokkal a családbeli gyerekekkel, úgyhogy inkább a kamera az újdonság). Felszáll, majd drón csak emelkedik rendületlenül, távra semmit nem reagál. Mikor már a plafonon igyekezett átfúrni magát, akkor megfogtam kézzel és kikapcsoltam. Azóta nem csatlakozik a távhoz, plusz időnként spontán újraindítja magát. Már a DJI support is kifogyott az ötletekből, hogy mit lehetne még kipróbálni...
Elvileg mindent az előírások szerint csináltam, de a drón szemmel láthatólag meg van karcolódva (a plafon nyert), meg ha kiolvassák a logot (ami jelenleg szintén nem megy), akkor láthatják, hogy valami ütközés történt. Gondolom belül is poros, mert porzott rendesen a plafon. Szóval ha akarnak, kibújhatnak a gari alól...Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Help please!
Tegnap volt az első repülésem az Air-el, minden rendben volt. Ma inkább a kamerával akartam ismerkedni, úgyhogy a nappali közepén terveztem lebegni vele egyhelyben, és csak a kamerával foglalkozni. Felszállás, majd az Air csak emelkedik, emelkedik, nem áll meg 1,2m-en, ahogy tegnap kint tette. Nyomom neki a távon a süllyedést, semmi... Bármit csináltam a távon, semmi... Már a plafonról csiszolta a festést, úgyhogy megfogtam kézzel és kikapcsoltam.
Azóta nem csatlakozik sem a távirányítóhoz, sem csak simán wifivel a telefonhoz... Amiket eddig próbáltam:
- minden kikapcs és bekapcs, aksicsere.
- sima RC remote linking folyamat, azaz DJI Go-ban követve a lépéseket, de a végén, amikor a drónon nyomva kell tartani a funkciógombot (a led a drón hátulján) csippanásig, akkor nem csippan, app-ban timed out...
- QR kód lefotózásával linking -> nem megy
- bepötyögöm a telefonon a drón wifi ssid-jét -> nem megy
- közvetlen wifi kapcsolat telefonnal -> nem megy
(nem is lát semmilyen DJI wifit a telefonom, nem tudom, kellene-e látnia...)
- camera view sincs
- firmware frissítés DJI Assitant 2-vel -> bármelyik verzióra akarom frissíteni, failed
- factory reset DJI Assistant 2-vel -> első pár próbálkozásra failed, majd egyszer csak successful, de nem tapasztalok semmi változást (amúgy érdekes, hogy a DJI Assistant 2 jelenlegi fw verziónak V00.00.0000-t ír. Ez a factory reset előtt is így volt, meg azóta is.)
- fórumon volt, akinek ilyen hibát megjavított a fake GPS-es FCC-re állás, úgyhogy most próbáltam, de nekem nem
- szintén fórumon volt, akinek az USB debugging bekapcsolása oldotta meg, nekem az sem.Nincs több ötletem... Nektek valami?
Vissza garanciában?ja, fórumon emlegettek valami két (vagy három?) csippanásos wifi resetet, de nem jöttem rá, mire gondolnak alatta. Ti tudjátok? Ez lenne a seggén lévő gomb nyomvatartása?
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Geller72 #290 üzenetére
Hmm, én PayPal express checkout-tal próbáltam, úgy kidobott, hogy az én országomba nem szállítanak (Németországban vagyok jelenleg). Utána "sima" checkout-tal próbáltam, ott egyéltalán nem lehetett változtatni az országon...
Mindegy, két hét múlva megyek Kínába, majd ott bemegyek egy DJI shopba, csak nem akartam ezzel húzni az időmet ott... De lehet, hogy lenyelem a békát és kifizetem az Amazonos dupla árat, hogy ne húzzam vele az időt. Nem kell eladni a fél vesémet érte...[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Karajev7 #259 üzenetére
Egyébként meg nem kell eladni a fél vesédet, hogy vegyél egy jó Android telefont...
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #284 üzenetére
Mégsem rendelem... Csak USA-ba szállítják... De legalább kiderült, hogy amit Amazonon találtam, az is eredeti DJI, csak épp közel duplaannyiba kerül, mint usankában.
-
Alabástrom
senior tag
Ma jött meg a csomag (elképesztő minőségi érzete van az Air-nek, élmény kézbe fogni, őszintén szólva nem hittem volna a képek és a videók alapján...). Éppen töltődnek az akksik, ha még délután is verőfényes napsütés lesz, akkor csinálok "röcögős" svenkeléseket vele. Hogy tudom eljuttatni Hozzád?
-
Alabástrom
senior tag
Na tessék, Mr. Jimmy Jib mellett egy Phantom ultrahordozható! Egy szavad se lehet!
Nekem egyetlen dologra kellene a motion blur, hogy rövid záridővel készült felvételeken alacsony fps mellett (24, 25 vagy 30) se legyenek röcögősek a mozgások. Magyarul hoszabb záridőt szimulálni... (Én DaVinci Resolve-ot használok, annak csak a teljes verziójában van motion blur)
-
Alabástrom
senior tag
Köszi.
CPL-t már rendeltem, abban mindenképpen egyetértünk.
Az ND-ken még dilemmázok... Persze ideális az lenne, hogy egy jól megválasztott (semmiképpen nem túl erős) ND, aztán ha az végül kevés, akkor még egy kis szoftveres motion blur utólag. Csak ehhez olcsójános vagyok... És ha választani kell a kettő közül, akkor így látatlanban/kipróbálatlanban a szoftveres tűnik egyszerűbbnek és elkerülhetetlenebbnek.Egyébként Neked nincs véletlenül tapasztalatod utólagos motion-blur-rel? Vagy kollégáidnak? Profi körökben ez egyáltalán nem játszik?
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ez addig OK, hgy felteszel egy ND-t, de a feszálláskor nem biztos, hogy tudod, hogy majd párszáz méterrel arrébb milyenek lesznek a fényviszonyok. Ha meg még változnak is a fényviszonyok (napfelkelte, naplemente, stb), azt hogy oldod meg? Ha túlsötétítetted, akkor tolod neki az ISO-t? Ez egy Mavic-nál felejtős... Ha meg túl gyenge az ND akkor letolod a záridőt és ugyanott vagy, hogy szaggat a mozgás?
Nem kötekedésből, tényleg érekel, tanulok.
-
Alabástrom
senior tag
Igen, van FinalCut verziója is.
Igen, vannak dolgok, amiket nem érdemes szoftveresen eröltetni, viszont vannak, amiket sokkal egyszerűbben, adott esetben akár még jobban is lehet szoftveresen megoldani.
Egy fix blendés, miniatűr szenzoros drónt nd-szűrőzni szerintem az öntökönrúgásnak egy különösen kegyetlen formája, bár még nem próbáltam, csak sima filmes tapasztalatokból beszélek... Elvileg jövő héten jön a drón, van ingyenes tesztverziója a ReelSmart-nak, úgyhogy első nekifutásnak én azzal próbálkozok majd, és nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy be fog válni és megúszom az nd-ket.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Mielőtt bevásárolsz nd sort, érdemes utánaolvasni a szoftveres utólagos motion-blur-nek (pl: ReelSmart Motion Blur). Nekem a "videó dslr-el" topicban ajánlották, állítólag jó eredményt ad, csak baromi lassú és a bokeh-nél hibázik. De drónnál nem nagyon van bokeh... ellenben nd szűrőt cserélni elég nagy szívás repülés közben.
Egyébként a topiclakók körében van ilyen jellegű tapasztalat Mavic footage utólagos mosásával? Jó eredményt ad? (Ha a bokeh-nél hibázik, akkor el tudom képzelni, hogy a Mavicok lágyabb felvételeinél is... )
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #201 üzenetére
Most kerültem gépközelbe...
Tehát ez itt eredeti DJI nd sor?
Esetleg van valami valami más, olcsóbb, de jó minőségű darab? (ekkora üvegekért ez az ár kész vicc)
Előre is köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Létezik, hogy nem létezik eredeti gyári nd sor Mavic Air-hez? (A dji.com-on nem találok, csak amazonon találtam egyet, aminél nem egyértelmű, hogy eredeti vagy sem... az összes többi, amit találok, 3rd party)nnna, nem tudom beszúrni az amazonos linket, mobilról írok... ott annyit ír, hogy DJI CP.PT.00000202.01
ez lenne az eredeti DJI nd? Huszonpárezer Ft 3db, nincs semmi dji logó a szűrőn.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest