-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Anno amikor megvettem a 2 TB vinyómat, és csak azt raktam a gépbe, és next-next-finish-sel feltoltam rá a Squeeze-t, ő is GPT-t rakott rá. Akkor utánaolvastam, és a vinyó 4 k-s blokkméretének az igazítása miatt volt valami kavar, azért praktikusabb már 2TB-nél is GPT-t használni. Na most ehhez képest 512 B-os szektorok vannak a vinyómon (SZERK: a parted -l annyinak mutatja). Kerestem, hogy mi alapján csináltam meg aztán kézzel is GPT-sre, de nem találom, csak a végeredményt, hogy hogy particionáltam...
Szóval a lényeg, hogy van valami oka, ami miatt már a 2TB-t is éremes GPT-vel csinálni, csak nem emlékszem, hogy mi az.

-
cekkk
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszönöm!
Mindjárt át is bogarászom

Akkor ha fsck -f -y /dev/sdd1-et beütöm elméletileg formázza a vinyót?
Ha pedig mkfs -t ext2 /dev/sdd1 akkor létre hoz egy ext2 partíciót?
Tudom fordított sorrendben
Hogy mi a megoldás nálad, az jó kérdés, mivel a "csak" 2TB a vinyó, egyik lehet az, hogy az egész vinyót átalakítod GPT helyett MBR-re.
Ezt hogyan tudom megtenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest