- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Táp is jár a Chieftec helytakarékos mikrotornyához
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Kikapcsoltam, úgy se jó

Mivel másabb a 411 és 412, mint a többi?
Nem tök mindegy?
Bár kipróbáltam ezekkel is és szintén semmi.
2 haveromnál viszont megy simán az 5555-ös porton.
Vagy esetleg arra gondoltam, hogy azért nem lenne jó, mert más IP címet kellene beírni a MyIP progiba?
Mert a netkapcsolat tulajdonságainál ír egy kiszolgáló IP címét és egy ügyfél IP címét, de mind a 2 eltér attól, amit az én IP címemenek rak be a progi
-
The DJ
addikt
Nekem is lenne egy problémám ezzel kapcsolatban.
Az én feladatom lett, hogy egy kis időre, amíg nem találunk magunknak állandó szervert, addig futassam itthon a hubunkat.
No de...
Hogy is gondolhattam, hogy minden egyszerűen fog menni?
Adott a HUB címe ******.myip.hu:5555
Ebből látszik, hogy myip klienssel van regisztrálva a domain és le is töltöttem azt a progit, ami frissíti az éppen jelenlegi IP címemre.
YNHUB típusú a hub.
Elindítom, Start HUB
Kiírja, hogy elindult, de DC-ben nem tudok csatlakozni, mindig ezt írja ki:
''Connecting to *****.myip.hu:5555...
*** Connection refused by target machine
*** Disconnected''
A tűzfalam Agnitum Outpost Firewall, abban látszik, hogy az yn.exe az 5555-ös porton próbál kommunikálni és nincs is blokkolva.
Windows XP SP 2
De a HUB-ra mégsem tud senki csatlakozni és én sem.
Mi lehet a gond?
Lehetséges, hogy a szolgáltatóm nem engedélyezte ezt a portot?
(Mikrohullámú net, DSL)
Segítsetek légyszi, mert minden ötletből kifogytam... -
Kobe
veterán
hülye kérdés de ilyen nettel komolyan gondoltad te ezt a hub futtatást ?
-
bsj
csendes tag
mindenkinek köszönöm a hozzászólását, sikerült megoldani a problémát.

[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Akkor passz, dc hub kreáláshoz nem értek, ezt a port forwardot is csak azért tudtam, mert anno nekem is elmagyarázták, nekem a sima dc klienshez kellett.
Esetleg azt próbáld meg, hogy nekem is csak úgy ment ha a kliensproginál a settingsnél megadtam a kívánt portot, ha a hubos progiban is lenne ilyen állítás, és nem írtad volna még be, próbáld ki, hátha de ez csak tipp, többet nem hinném, hogy tudok segíteni. -
e=mc²
őstag
Es hogy tenylegesen hozza is szoljak a temahoz:
- hubprogiban allitsd be a hubod cimet pl teszthub.myip.hu:411, portjat, ahogy el lehessen erni.
- ip-det - ha nem fix - tedd allandova egy kulso program/honlap segitsegevel (regisztrald a teszthub.myip.hu nevet, Bővebben: link Bővebben: link -oldalakon es toltsd le a kliensprogramot, amivel frissited az ipdet. (v routerbe allitsd be, hogy a mindenkori ipdet frissitse az altalad beallitottra.)
- routerben allitsd be azt a portot forwardra, amit a hubprogiban a cimed melle irsz jelen esetben 411.
- szoftveres tuzfalon (ha van) szinten allitsd be ezt az portot 411, hogy engedje at.
indithatod a programot, es csatlakozhatnak az userek. -
e=mc²
őstag
Ebben az a jo, hogy orul az ember maganak, hogy van valami, amit meg tud csinalni.
Anno amikor kezdtem a netezgetest en is amultam-bamultam mindenre es mindenkire, mert programozott, honlapot keszitett, olyan dologban volt resze, amirol en nem is almodhattam akkor.
Aztan belelendultem. Tanulgattam, tapasztaltam, es legfokebb mindent ki akartam probalni, igy tudom mi johet jol, es mi nem. Jomagam is csinaltam, es eleg sokaig is uzemeltem egy hubot, es marhara orultem neki, hogy hozzam, egy egyszeru emberhez is tudnak dc-n csatlakozni...
Persze en nem reklamoztam magam, hogy van ilyenem is. Maguktol talaltak ra az emberek/esetleg mar egy olyasvalakitol hallottak, akik mar jartoak ott. Es nekem iszonyat jo erzes volt az, hogy elismertek, hogy ez ''tok jo hogy van''. Es hidd el, hogy azzal 10-12 fos tarsasaggal, akik nagyjabol mindig voltak, eleg jokat beszelgettunk, foleg amikor meg a nagyobb (3-6e fos hubok) laggoltak, atlathatatlanok voltak, stbstb...
Mindezt csak azert mondtam el, mert nemertem azokat az embereket, akik megkerdeznek vkit vmirol, hogy mi a jo abban amit csinal/szeretne csinalni... Jo es kesz; annak az egyennek, aki ezt meg akarja csinalni. -
sbazsi
veterán
esetleg próbáld meg router nélkül
mint hibakeresés.
ha így sem megy, akkor néz szét a gépen, tűzfal, xp tűzfal, mindent lőj ki (feladatkezelőben ahogy írták) -
Thulcandra
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Hányszor linkeljem ezt még? Bővebben: link
-
Thulcandra
senior tag
Csemegézz: Bővebben: link
-
klambi
addikt
na srácok újj vagyok a dc-zésben valaki segíten megmondani hogy meik dc a jó és a beállítási dolgokat??

-
burgatshow
veterán
Ájjájájájáj!
Tudtommal úgy van, hogy ha van 1 ''biztonsági másolatod'' amiből megvan az eredeti változtat, és nem osztod meg hanem saját célra használod az legális.
Legális letölteni bármit, még a jogvédett anyagokat is, csak a jogvédett anyagokat 24 óra leteltével törölni kell. Ha nem teszed, az már az illegális kategória.
Valamint ha már illegális, akkor illegális a te általad megvett teszem azt játék képfile-át megosztani úgy, hogy mások letölthessék.
Én így tudom.
Most jön a kövezés. -
kovasz
senior tag
tévhit hogy dc hub az egy illegális dolog. rögtön az elején ki kell kötni hogy a hub csak chat céljából üzemel és kizárólag jogtiszta megosztást elfogadható. és minden továbbiért a felhasználó vállall ''felelősséget''.
aha es akkor meg irtd oda hogy min 10gb megosztas kell a belepeshez meg ennyi slot...
a hub az csak összehozza az usereket a tényleges fáljcserélésben szerepe nincs (p2p). ennyi erővel ha elmész a suliba hogy másolt dvdket cserélgess/terjessz jöhetne az ASVA vagy a hasonló szervezetek hogy bezárják a sulit.
egyébként sem kötelező letölteni, nagyon sokan a társaság miatt (is) kedvelik.
magán a hubon (hub szerver) nem, maximum az operátor(ok) megosztásában lehet illegális(nak mondott) tartalom, de azért sem ők felelnek hanem az aki letölti és 24órán túl is tárolja/használja
a letoltes legalis! barmit le lehet tolten legalisan. fel viszont nem. na az illegalis. -
bsj
csendes tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
teljesen igazad van, ráadásul ezt a linkelt szöveget már olvastam.
ott követtem el a hibát hogy a saját véleményemet úgy írtam le mintha tény lenne. ez sajnos előfordul.
ezért nem is nevezném téves tudásnak, hiszen tisztában vagyok a jelenleg érvényben lévő törvényekkel és jogszabályokkal is. -
BullSoft
tag
DC hubot uzemeltetni nem illegalis, sőt, lehet ujdonsagot mondok, de a DCt sem csak illegalis dolgokra lehet hasznalni

Regebben pl. volt egy hub csak Starcraftosoknak, ahol replayeket, VOD-okat, videokat vagy mas, a jatekkal kapcsolatos dolgokat lehetett tolteni. -
bsj
csendes tag
köszönöm a sok hozzászólást.
belátom az én álláspontom kicsit szélsőséges ilyen téren, de szerintem ez is egy elfogadható nézőpont. de hát elvileg ennek szóba se kellett volna kerülnie.
a topic eredeti témájában viszont továbbra is várom az üzeneteket, nagyon fontos lenne. -
Thulcandra
senior tag
sbazsi is szép cikket linkelt, de mivel látom te nem vagy képes ellátogatni az általam ajánlott weboldalra, adok egy közvetlen linket: Bővebben: link
ez közvetlen az ARTISJUS oldalán található, internetes megosztásra vonatkozó rész.
A saját érdekedben olvasd el.
Bocs hogy eltérek a valódi problémádról, de tudod fontos, hogy a társadalom tájékozott legyen, és igazából azzal nincs is problémám, hogy te hülyeséget beszélsz, a probléma ott kezdődik, hogy ezt a téves tudást adod át másoknak is.
Igen, az emberek nagyrésze leszarja ezeket a törvényeket, de legyenek tisztában vele, hogy törvényt sértenek, és ha esetleg jön az idézés, ne zagyváljanak baromságokat, ne nézzék őket hülyének. -
sbazsi
veterán
Bővebben: link
ajánlom figyelmedbe az utolso 2 bekezdést! -
bsj
csendes tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
nem akarok sem vitát nyitni sem pedig elterelni a szót a valódi problémáról de nem a megosztás a bűncselekmény.
amíg az ott van és csak elérhető addig semmit se lehet vele csinálni max látni hogy jé ilyen is van...
tehát jogsértés nélkül feltöltheted például lemezképeidet egy (publikus) webtárhelyre mondván hogy azok a te biztonsági másolataid. ezzel így senki nem tud visszaélni amíg csak ott van. viszont amint letöltik, a letöltéssel végbe megy az átadás ezáltal a letöltő cselekszik illegálisan.
(illetve az aki az átvitelt kezdeményezi, de én nehezen tudnék bármit is mások gépére rátölteni, és én joggal mondhatom hogy természetesen nem azért töltöttem fel/osztottam meg hogy azt mások letöltsék) -
Thulcandra
senior tag
magán a hubon (hub szerver) nem, maximum az operátor(ok) megosztásában lehet illegális(nak mondott) tartalom, de azért sem ők felelnek hanem az aki letölti és 24órán túl is tárolja/használja.
Mit zagyválsz itt össze vissza? Kérlek szépen pont az felel érte aki megosztja. A zenék, filmek letöltése jelenleg nem illegális magyarországon, csak a védett szoftvereké.
Ha veszed a fáradtságot az ARTISJUS oldalán megtalálsz mindent pontosan.
Igen, a hub futtatása nem illegális, de hogy opok megosztásában illegális...
-
bsj
csendes tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
szoftveres tűzfalnak Agnitum outpostot használok, minden kapcsolatot engedélyeztem a hubprogramnak. hiába indítom el a hubot meg sem jelenik a tűzfal progiban tehát a netet se éri el hiába van beállítva minden cím. (1ébként tűzfal nélkül se megy)
dc-ben beírva a hubcímet connection timeout jelenik meg (20 másodperc után) és ha megnézem a naplófájlokat 0 B adatmozgás volt. IP beírásával se tudok csatlakozni.
kipróbáltam PtokaX hubbal és XHubbal is és ugyan ez volt az eredmény.
[Szerkesztve] -
bsj
csendes tag
tévhit hogy dc hub az egy illegális dolog. rögtön az elején ki kell kötni hogy a hub csak chat céljából üzemel és kizárólag jogtiszta megosztást elfogadható. és minden továbbiért a felhasználó vállall ''felelősséget''.
a hub az csak összehozza az usereket a tényleges fáljcserélésben szerepe nincs (p2p). ennyi erővel ha elmész a suliba hogy másolt dvdket cserélgess/terjessz jöhetne az ASVA vagy a hasonló szervezetek hogy bezárják a sulit.
egyébként sem kötelező letölteni, nagyon sokan a társaság miatt (is) kedvelik.
magán a hubon (hub szerver) nem, maximum az operátor(ok) megosztásában lehet illegális(nak mondott) tartalom, de azért sem ők felelnek hanem az aki letölti és 24órán túl is tárolja/használja. -
doc
nagyúr
tudom sok közöm nincs hozzá, de mi ebben a jó?
mi előnye van vkinek abból, hogy otthon DC hubot futtat? aztán eCCercsak jön a nagygonoszcsúnya ASVA és tsai, oszt' jóvan... -
OddMan
őstag
Itt nézz körül: Bővebben: link
Szerintem ezt a topicot hamarosan zárni fogja a Moderátor!
[Szerkesztve] -
bsj
csendes tag
Sziasztok
DC++ hubot szeretnék üzemeltetni otthonról, ebben lenne segítségre szükségem.
A szerver maga megvan, csak a net és a hub beállítása nem sikerült. A gép egy DI-604es router mögül éri el a netet, DMZ-vel. A net 1M/256K kábelnet, statikus IP-vel. Ynhubot szeretnék futtatni, Windows XP-t használok. Szükségem lenne a router, a hubprogram és a tűzfal szükséges beállításaira! Nagyon köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- TP-LINK routerek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Táp is jár a Chieftec helytakarékos mikrotornyához
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest