- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Egérpad topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#27070592 #46 üzenetére
Úgy értettem, hogy még cipelhető állvány...
A másikat is átfogalmazom.... mert szerintem nem biztos, hogy a leshellyel van a probléma (talán érteni fogod)
Nagyvadak és gázlómadarak fotózásánál nem zártkertben már sok mindenre elég az eqv 600mm.No persze vannak szerencsés helyzetek, mikor az ember hirtelen felcsavarna egy alapoptikát, de nincs kéznél.
Van néhány másodperc, amig a kölcsönös meglepődés tart: -
fsb1000
nagyúr
válasz
#27070592 #44 üzenetére
Ezt nem is ismertem, de nagyon igéretesnek tünik.
A gyútávja is megfelelő lehet, bár nálam az alakult ki, hogy a 400mm épp elég a legtöbb madaras témához, de néha kell a 600mm is APS-c-re. Kivéve itatós képek.Amig nem volt élőkép, addig 600mm (eqv 900mm) felett már nem tudtam berezdülés mentes képet készíteni bármilyen jó fotóálványom volt.
MLU-val meg nem lehet komponáni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
#27070592 #32 üzenetére
Nagyjából egyet értünk abban, hogy vannak korlátai a csillagászati távcsövekkel történő "nappali" fotózásnak. És abban is, hogy azonos fix gyútávú fotós objektívet jobb és kényelmesebb fotózásra használni.
Csak az a baj, hogy 500mm és felette nagyságrenddel többe kerül a fotós fix gyútávú teleobjektív, mint ezek az ED-s szkájvacserek..De nem olyan vészes a használatuk, mint ahogy sokan gondolják.
Több mint 10 éve készítettem egy Maszkutov-Newton távcsővel az első "csillagászati" madárfotóimat.És még autófókusz is volt!! Korlátozott mértékben, de volt.
na????
2 pirospont annak aki kitalálja hogy lehet ez.
Pentax és Nikon (D)SLR rendszerekkel lehetséges.Egyébként érdemes elgondolkodni azon, hogy miért nem látunk a 80/600 ED-vel készült parlamentes fotón szini híbát és képszéli sötétedést.
És vajon milyen lenne egy 1-2 milliós 500,600-as Canyon/Nikon nagytelével ugyanez a kép nyitott blendénél. -
fsb1000
nagyúr
válasz
#27070592 #24 üzenetére
Az AF lehetséges előnyeit sosem vitattam bár elöszerettettel használok manuális élesítést. Volt időm hozzászokni nagytelékkel is, még filmes gépeken kezdtem használni EF 500/4,5-öt.
Az égbolt megfigyelésre készített távcsővek élesreállítása tényleg lassabban megy, de nem lehetettlen még dinamikusabb témáknál sem. Viszont leshelyről, vagy itatónál készült fotók esetében általában előre tudjuk a tárgytávolságot és csak finom beállítást kell végezni állványról.
Cserkelésre kevésbé alkalmas a 80/600 ED, már a tubus mérete sem ideális.
Node... cserkelésből inkább a filling marad meg, mint jó képek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Metal topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest