Aktív témák
-
sirály12
őstag
Hát lehet nem lessz jó, de akkor is kipróbálom. Mit tegyek szeretek kisérletezni. Ha nem jön be akkor nem jön be, egy próbát megér. Eddig is a saját fejem után mentem, és volt amikor bejött.
Szal kalandra fel.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Mmerlin
tag
off
Bocs! Csak 1szer akartam elküldeni.
Másnak is volt ilyen balesete.'' Vagy találunk egy utat, vagy csinálunk egyet.'' (...)
-
Mmerlin
tag
-
beeboy
addikt
beeboy 3. törvénye: víz gépbe nem való!! :)
Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
jerry311
nagyúr
Értsétek már meg, NEM érdemes :))
1, Ha van egy ilyen bordád, amit már át tudnál alakítani akkor az elég jó minőségű ahhoz hogy víz nélkül is csendes és stabil legyen.
2, A megáll a szivattyú kb olyan legenda mint, hogy leesik a hűtőborda vagy megáll a venti.
Ettől függetlenül lehet kísérletezni, szvsz nem érdemes, ha érdemes lenne akkor már valamelyik gyártó piacra dobta volna. -
vtechun
veterán
Én is gondolkozom hasonlón, én arra gondoltam, hogy 3 lyukat kellene fúrni és kint egyesíteni és akkor nagyobb feluleten erintkezne vízzel a hűtő, vagy esetleg nem vízzel, hanem olajjal... vagy valami jobb hővezető képességü elérhető folyadékkal...
-
LukE
veterán
1: fasság^3
2: ha elég jó ahoz, hogy a vízzel tuningolt procidat víz nélkül is elég csendesen lehűtse, akkor oda minek víz?
3: meg amiket még andor mondott
(jah, a vastagság nem minden. mint a léghűtőknél, itt is a kialakítás a fontosabb. lsd: cascade és a többi 'jet impingement' blokk, mikocsatornás blokkok, stb)
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Mmerlin
tag
Úgyhogy kezdésnek maradok az Ordasi-féle blokknál.
'' Vagy találunk egy utat, vagy csinálunk egyet.'' (...)
-
andorpapa
őstag
Én nem tanácsolom, hogy CPU hűtőt fúrjál ki vízhűtéshez. Mindenki tudja jól, hogy azért jó egy vízhűtés, mert a megfelelő járatoknak köszönhetően a víz nagy hatékonysággal képes elszállítani a hőt. Egy léghűtőbe való fúrás esetén szerintem nem lehet olyan hatékony járatokat kialakítani. Arról nem is beszélve, hogy nincs túl sok értelme.
Írta valaki, hogy ha behal a vízhűtés, akkor legalább a léghűtés része működni fog. Túrót. Ha megáll a pumpa, akkor a bordában is megáll a víz, márpedig a víz azért mégis rossz hővezető a borda anyagához képest (legyen az alu vagy vörösréz), tehát a talp nem lesz képes hatékonyan továbbadni a CPU által generált hőt, vagyis ugyanott vagyunk, mint egy natúr vízhűtés esetén. És persze jön a szokásos figyelmeztetés: nem kelle aggódni amiatt, hogy behal a pumpa, hiszen már évek óta minden alaplap megfelelő, 100%-osan biztonságos hővédelemmel rendelkezik, amely megvédi a processzort az elfüstöléstől, tehát ha meghal a pumpa, az alaplap lekapcsolja a gépet, mivel érzékeli, hogy a CPU túlmelegedni készül.
Sokkal több értelme van egy rendes vízhűtés összerakásának. Persze érdekességnek nem utolsó az ötlet, de hatékonyság és racionalitás szempontjából nem lesz dobogós.
Na de a kérdésre is válaszolva: sajnos hazánkban viszonylag kevés hűtő kapható, főleg rezes, a legtöbb vastag talpú cooler aluból van, vagy alu-réz kombó, tehát megint nem jöhet számításba. Hirtelen nem jut eszembe egyetlen vastagtalpú rézcooler a hazai piacról. Külföldön persze ott vannak a Swiftech és Alpha cuccok, de azokat megfúrni vétek, hiszen léghűtőként is ''vizes'' szintet érnek el.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Cane
őstag
Menet közben is meg lehet javítani a hibát, bár vízhűtést nem célszerű menet közben javítani. Ha a megfelelő méretű házat, radiátort, stb. szerzed be és ésszerűen rakod azokat össze, akkor minden elfér a házban és még helyed is marad másra.
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Cane
őstag
GT 2500-as rézbordája talán megfelelne. Kb. 7-8mm a talpa. Viszont a 3mm körüli furat elég hitvány vízhűtésnek.
Jobban jársz ha csinálsz vagy veszel blokkot. De ha meg a vízhűtésed el is szállna, akkor már jobb pl. ha biosban beállítod a shutdown temperature-t kb. 60 °C-ra.▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
sirály12
őstag
válasz _Volkovy_ #10 üzenetére
Csak ha elszáll a vízhűtés ez akkor sem vágná haza a procit. És nekem valahogy megtetszett ez az ötlet. Tök jól nézne ki.
gondolj bele. Egy teljesen lassúra leszabályozott venti rajata + a csövek. micsoda cucc lenne.
Simát már csinálhattam volna. Nem az anyag a gond. Hanem mást akarok mint a normál.
[Szerkesztve]Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
_Volkovy_
nagyúr
Vegyél egy 2centi vastag rézlapot,és csinálj abból blokkot..Nehogymár léghűtő talpából :)
-
sirály12
őstag
Senki sem tud oan hűtőt aminek elég vastag az alja + rézből vagyon?
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
dDiego
aktív tag
[L]http://mono.uw.hu[/L]
ezen az oldalon találsz részletes leírást arról, hogy hogyan kell egy ilyet elkészíteni, de sajna nem tudok mondani ilyen hűtőt.
én is gondolkoztam ezen, de inkább megvárom a te tesztedet :DDD
[Szerkesztve]báránybőr = juhhéj
-
sirály12
őstag
A következőkben szeretnék érdeklődni tőletek.
Egy cpu hűtőborda vásárlásán töröm a fejem. De nem jó akármien. A lagfontosabb az, hogy nem mindegy mien vastag az alsó része. Vagyis minél vastagabb annál jobb. Hogy miért? Hát mert egy kísérlethez kell. Vízhűtés terén szeretném tesztelni. Már említettem itt a ph-n azon elgondolásom, hogy egy sima cpu hűtőnek az aljába furatokat készítve vízhűtéshez használhatóvá tegyem.
És a vastagság mellett fontos az anyaga, ha lehet réz legyen.
Aki sok hűtővel találkozik, ajánljon nekem egy ien típusú hűtőt.
Előre is kösz.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest