- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
(#4832) akoska07 :: persze hogy van különbség a 620 és a 850 között...
mégnagyobbra van méretezve...
az árkülönbségnél pedig a "modularitást" kell megfizetni...
a modulárisnális szenvedni a kábelekkel... néha az is sok ami csak van, nemhogy mégtöbb legyen hozzá.... vagy nagy böszme ház kell hogy eldugd a nem moduláris vezetékeit , vagy "normal" házad van kábelrengeteggel plusszban.. ami tudja fokozni a rendetlenség hatását... és a " nem férek el " cimü szindróma....(#4833) lipi67 :: erre már nememlékeztem pontosan...
köszönöm az eligazitást...(#4836) lipi67 ::"9650-es irreálisan drága, akkor már i7. Viszont ott meg ram-lap s még lefogató a hűtőhöz (ha van) stb.."
egyébként a te esetedben a váltás nem is lenne annyira vészes mint ahogy gondolnád..
a lapnál kellene "sokat" áldoznod , mivel a mostani kb 20k,, az X58 lap meg 50k..
a q9400 árából kapsz simán egy i7 920-t, vannak korábbi darabok 45k-ért az apróban.. annyiért meg simán eladod a q9400-t... a ramoknál meg szintén nem kell plusszt áldozni.. 15k-ért kapsz jó 3gb kit-eket.. a ram az nem drága...szóval ha most nem kéne befizetned a 30k büntit akkor simán válthanál i7 -s platformra...
"Ami meglepett most az 520-as és a620-as 12v-on uazt tudja. "
ezt nem is figyeltem...de egyébként hová kell az a nagy watt mennyiség
amit linkeltem feljebb képeket, az elég meggyözö volt részemre hogy nekem nem lesz szükségem nagyobbra... :: 3db 4890 VGA és egy core i7 920 , ami 1.45v megy ( ez sem piskóta.. 8szál 1.45v feszen ) 575w vesz fel...
most mikor lesz nekem 3db vga ? estleg 2db.... de inkább 1db...
egyébként a core i7 sem vesz fel annyira vészesen sokat... nem kell annak annyi kakaó..szüval a mostani 620-s is "feleslegesen sok"
lipi-nek a 450 tápja is elbirna egy core i7 meg 2db 4850 CF-ba...ezt a 620-t korábban vettem itt a PH-n 19k-ért... szerintem nem volt rossz vétel...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz akoska07 #4850 üzenetére
Hehe, na köfi. Annó a sima ds3-ra vót píz, ds3r-rel szemezgettem, de nem ért nekem annyival többet, amennyi volt. Utólag kicsit bánom mondjuk, a hangkari miatt is, mert lett volna dolby digital live. Namindegy.
Jam amúgy, nemtom valakit érdekel e, de hátha.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
lipi67
nagyúr
válasz akoska07 #4842 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Bolonyait csináltam (én útálom), de..anyám addig bírkózott a fagyasztóval, míg letörte az ajtaját..Csinálhatom azt is!
Este jövök..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Értelek én csak Te meg jól ismersz..Ha én adom el a procimat (2 hónapos-Iponos) akkor se hozok ki belőle még 40k-t se. Venni meg tuti sikerülne a legdrágábban. S ez kb mindenre érvényes nálam, mert idétlen vagyok. Hát igen, a 30k miatt nem tapsikoltam, de lenne még azért annyi, hogy lecseréljem valahogy.
Nem a mennyiségre mondom! Illetve kell a fenének 700-800-Watt! Csak ezeknél a 12v-os ág..erősebb. Olyan táp kellene ami vagy 400-500Watt, de a 12v-os ága meg egy 850-esé.
Mikor a 4850-et (gpu meg ram is)+ a procit is megnyígattam durván..hiszed vagy sem barátom, a táp szenvedett. Emlékszel a 2xxx tuningjainkra? Akkor figyeltük, hogy 3,8Ghz környékén már a 12v-os ág kvra esett,s szállt el a tuning. Na, most kb uez volt. Különben mindenben teljesen igazad van. Ha nem akarok mindent szétfeszelni, akkor bőven ok a corsair 450-es Mod. is. S az még szép is, jól muatna a kék a fekete házban
Arra is emlékszem amikor vetted a 620-ast..Hát igen, jól, nagyon jól vetted. Az 550-es Vs 520-as meg tudod miért rahgadt meg bennem? (Evely-en kívűl) Emlékszel? Engusz is akkor vett 550-est és abitosba írta be. Mi meg (Te meg én) ott ordítottununk neki, hogy NEEE! Vissza is ment és becserélte egy 520-as mod.-ra. Lépnem kell, összebarmolom a fagyasztótGeri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
DJ Anti
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap csináltam még pár tesztet csak a végén elfelejtettem felrakni
szóval volt itt egy alulfeszes eredmény, sajnos ennél lejjebb nem tudom venni a feszültséget, a Biostar I45-ben kicsit érdekes a feszültség állítása... és sajnos ez az 1,2v-nál is gondot okozott: Link , így nemhiszem hogy belefér a kategóriába...
-
gombocda
csendes tag
Sziasztok !
Köszi a segítséget.
Esetleg egy jobbra is váltanék, csak nem tudom, hogy az ebbe használt processor jó-e jobb alaplapba?
A proci tipusa:
Intel® Pentium® D Processor 805
SL8ZH Malay 2.66 GHz / 2M / 533 MHz 85A 90 nm
LGA 775
Bus/Core Ratio: 20
VID Voltage Range: 1.25V-1.4VHa valaki tudja melyik alaplapokba jó ez a processor írja meg lécci.
Üdv: gombocda -
nagyúr
válasz gombocda #4857 üzenetére
Minden alaplapnak van honlapja.
ott mindig közzé tesznek CPU support list-t.
vagyis a leendő alaplap honlapján nézd meg kezeli-e azt a procit amit bele szeretnél tenni.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
DJ Anti
csendes tag
Jah egy érdekesség... az 1,2v-os tesztnél a prime máshogy fut a két magon... az 1. ablakban 12db 8k-s teszt van a 2.-ban meg csak 10 gyakran csinál ilyet a prime vagy valami nincs rendben?
-
DJ Anti
csendes tag
válasz akoska07 #4860 üzenetére
Kezdő vagyok még itt a fórumon, de akkor így fogom csinálni
Amúgy volt olyan is hogy lemarad az egyik mag de itt konkrétan nem csinálta meg azt a tesztet amit a másik...
Volt most egy kis időm úgyhogy megpróbáltam a 3725-öt 12,5ös szorzóval is, de csak 3737-et (vagy 3717-et) tudtam beállítani, végig próbáltam mindegyik FSB:ram arányt, de 3.-4. tesztnél újraindult a gép... (az utolsó kettő osztóval a Windows sem töltött be: 3:5 ; 1:2). 11-es szorzónál ugyanez a helyzet... maximum pár MHz van még benne ezen a fesz.-en
-
lipi67
nagyúr
válasz DJ Anti #4856 üzenetére
Általanás fesz az 1,184. Ha biosban be tudod állítani, hogy ezt kapd terhelve, szerintem tudnod kell 1,2v-ot is! Próbálgatsd!!!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
a corsair honlapján van egy kalkulátor,ami segit a géphez kiválasztani a tápot.
sztem elég korrekt.
az i7-hez,és 4890 SLI-hez,és 1 hdd-hez,mindezt extrém tuninggal füszerezve ajánlotta fel a TX tápokat 750-850W.de már i7,egy db 4890 és egy db hdd,
extrém tuning mellett is csak max 450-550W-t ajánlott.
vagyis... csak az SLI-hez kell a nagy táp.
vagy,ha 1db GTX295-t raksz a gépbe,extrém tuninggal.(tuning nélkül max 650W)bitangok ezek a corsair tápok.
ezért akartam én a TX650-et venni de nem lehet kapni normális áron.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
DJ Anti
csendes tag
Üdv!
A TPower I45 biosában egy bizonyos feszültséghez képest lehet állítani a feszültséget, ami kis számolgatás után itt 1,24V körül van, lefelé a legkisebb lépcső a -0,050V, ami így 1,194 V lenne de terhelve még kevesebb normál érték nincs a biosban, viszont ha auto-ra rakom akkor 2500MHz körül 1,24V-ot kap ami nem esik le még 1,21Vra sem terhelve, 3400MHz-nél már 1,38V-ot akart adni neki... Talán egy másik bios megoldja ezt a problémát
A Biostar szoftverét is próbáltam de nem volt hajlandó lejjebb venni a feszültséget... azért még utána járok ennek
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz akoska07 #4865 üzenetére
Nekem egy 400-as tápot ajánlott húzott cuccal .
Lesznek képek de csak egy pár darab a miskolci tuningról, mert elbaxtam, nem volt elemem meg mennem kellett a gyerekért. Iszonyat jó cuccok voltak, sajnálhatod, hogy nem jöttél. GTX295 SLI-be?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
-
subaruwrc
félisten
ez befér valahova srácok?
E8600/ 6.3ghz
max mhz vagymi.
hűtés folyékony nitrogén / -130 fok@ 1.92v -
nagyúr
válasz subaruwrc #4871 üzenetére
hát nem is tudom van-e neki hely
ha ideadod a tápot,akkor csinálok neki helyet.grat
természetesen feltolom.
ez ugyanaz a proci,mint ami a listán van ?
ugyanaz a konfig ?Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
lipi67
nagyúr
válasz DJ Anti #4868 üzenetére
"lefelé a legkisebb lépcső a -0,050V, ami így 1,194 V lenne de terhelve még kevesebb" Ok , hogy lefelé..de felfelé? 1,21v -ig ok!
(#4865) akoska07 Bitangok bizony, meg nem is csúnyák Sajna 750-es nincs , asszem veszek egy másik 450-est csak "kékbe".
Régebben az 520-ról semmi negatívat nem hallottam, most meg azt írják a srácok, hogy túlmelegedik..#4871) subaruwrc: Kutyaütő! Tudod mi a különbség köztünk? Nekem 6300-as volt a procim, Neked meg annyin megy..Majdnem uaz!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz akoska07 #4878 üzenetére
Nem aprózod el
Benézek Iponba, csak akkor mást is kell rendelni, 1 táp miatt nem fizetek 2400-at (futár)Mondjuk MX2, vagy..hátha van jó házikó..[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Jó reggelt!
Ezek a Corsair és hasonló raműtők, (ventisek) szerintetek minden ramra jók? (elméletileg ramfoglalatra mennek ..) Ja, és gond nélkül elférnek a VGA mellett?[link]
[link]
?????????
-tom 1ik se corsair, olyat most nem találtam, lényegtelen-[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
Nincs a listában ilyen eredmény beküldési lehetőség de azért csak berakom ide, mert örülök neki.
Nem ment többet a procim mint léggel, fsb-ben 470-et
Lipi a Corsair-ét használtam a fehér "memóriabepantiitókra" akaszkodik rá. szerintem mindenre jó. De két 8 as venti olcsóbb lenne nem?
[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Zsubi
őstag
Azt tudom ha ARCTIC COOLING RC Ram Cooler van a ramokon akkor az ARCTIC COOLING RC Ram Cooler Turbo Module-nak nem ér le az alaplapra az alja ha minden igaz[link] Ez szerintem nem ér le így a fehér "memóriabepantinttokra" De ez függ attól is hogy milyen ramod van, ha nem magasított akkor leér bőven szvsz
A bordák nekem voltak anno egy CSX CEC kiten és nagyon jók voltak Csak is ajánlani tudom[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
grat
ez a hwbot listás?
ehh... az én E7200 kéne erre a listára.
kompival 595 FSB-t csaltam ki belőle.#4880 lipi67 : azok a ramhűtők , nem a ramokra pattinthatók,hanem a folglalatra,ill. a kis fülecskékre.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
én nem értek ahhoz az oldalhoz
pedig jó lenne publikálni azt az FSB-t.egyébként van arra is kategória ?
regisztráltam hamar.
szted melyik kategóriába rakhatnám fel azt az FSB-t ?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Dóógoztál..
hűzés: Igen, az drága, ez tény. Az univerzálisságot meg úgy értettem, hogy nem-e ütközik bele (AC) az északi híd bordájába. vagy nem-e lőg bele lefele a VGA-ba. A ramslotok kb 6-8mm-re vannak a VGA-m végétől..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
[Ők azok]. (innen is lett rendelve). Borda ok. Lényeg, hogy lefujja róla a hőt, ha majd feszt is kap.
-
lipi67
nagyúr
Majd [e] fölé akarnék menni, s megadni nekik a gyári 2,45v-ot..
-
-
Zájec
veterán
-
lipi67
nagyúr
válasz akoska07 #4893 üzenetére
Konzultálj Pl. Zájeccel, én nem tudom, hogy mit bírnak az átlagos i7-es procik. Vid-hez kéne igazodni. Az első opció lehet a bios/Vid, a többit..nemtom..
Zájec: Szia!
Mondj már valamit az i7 feszeiről..Mi az a fesz (mik azok) amiket minden i7-nél lehet tesztelni a táblázatban?Ram: Hát ja. Ezek 2,2v-on voltak 1266-on, meg 2,3v-on 1300-on. Többet nem kaptak, sőt..24/7-ben 2v körül 1066-on ballagnak.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
szeva ! a core i7-nél nem tudod hivatalosan megállapitani hogy mennyi a vid-je,mert nem irja ki semilyen progi.. csak úgy tudsz valamit ha a biosba kipuskázod. de ez is laponként változó hogy mit olvass ki.....
valamint minden szorzóhoz más vid tartozik.."Mondj már valamit az i7 feszeiről..Mi az a fesz (mik azok) amiket minden i7-nél lehet tesztelni a táblázatban?"
mondjuk amit minden procival lehet , az 1.200v körüli fesz...
1.25v-1.3v felett már nemtudod lehüteni a 8szálat (átlaghütéssel:lég, norm viz)
tehát kb 4.2-4.3ig tudsz prájmolni...ha tudsz....ötletképpen a köv kategoriát lehetne...
3. kategoria stabilitástesztben...1. :: alulfesz, tehát mondjuk legyen 1.150v - 0-ig közötti értéken...
2. :: normal , 1.150v és 1.250v közötti kategoria...
3. :: brutál , 1.25v - tól amedig birja...akkor lehet egy max.valid , stabilitás nélküli kategoria is...
(bár ennek személyszerint nem látom sok értelmét..., az hogy csak egy cpu-z kép szerepeljen... csak úgy van értelme ha több adat van a képen...)
max Bclk (fsb) kategoriát nem látom túl értelmesnek, mert elég kötött a platform..
normalon 205-210-222-ig elmegy , utána már extreme-kedni kell ....
de ez csak az egyén szoc. véleméynem, az illetékesek úgy valositják meg ahogy azt jónak látják"Ram: Hát ja. " a ramoknak meg toljad, birják azok arra születtek..
-
lipi67
nagyúr
válasz akoska07 #4896 üzenetére
Szép estét!
Ok, nézz akkor majd utána, meg látom Zájec is írt, s Ő csak azt használ, s szereti a tuningot is
(#4897) Zájec Hát..nem 1xű akkor. Jó lenne, adnál támpontokat továbbra is, én azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák.
Ram: Meg fogják kapni azt ami jár nekik. Szerinted ezek a ventis ramhűátők gond nélkül elférnek a lapon, s nem lógnak É.híd , VGA -ba?
(#4899) akoska07: Kellemes elfoglaltság
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
jóestét
én ezt a 3 kategoriát javaslom hirtelen a core i7-hez meg még egy kategoriát a max. kategoriát... tehát 4. kategoria legyen hirtelen..
az 1. - 2. - 3. kategoria az stabilitás (prime95,linx,intelburn) tesztes legyen...
legalább 30. perces valami...1. kategoria :: olyan eredmények aminek a Vcore-ja 1.15v alatt van...
2. kategoria :: olyan eredmények ahol a Vcore 1.15v - 1.25v között van...
3. kategoria :: 1.25v feletti stabil eredméynek....( ennek az a lényege hogy ha mondjuk valaki csinál valami stabilitás tesztes tuningot, akkor azt egyböl be tud sorolni bármelyik 3. kategoriába.... ne az legyen hogy aztmondod, hogy ez ide se jó meg oda se jó, mert akkor elmegy az user kedve.... ugy kell megcsinálni a feltételeket hogy jó legyen mindenkinek..)
"Ram: Meg fogják kapni azt ami jár nekik. Szerinted ezek a ventis ramhűátők gond nélkül elférnek a lapon, s nem lógnak É.híd , VGA -ba?"
szerintem igen jó lesz , elfér elvileg... ha nem akkor lehet flexelni sikitóval
nekem egy 12cm venti van , csakúgy rátéve a VGA-ra és az hüti a ramokat...
kéne egy jelenlegi képet csinálnom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest