Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNS_65
senior tag
Hello!
Már megpendítettem pár totyikban, hogy milyen lap is ez a ASUS P5N-SLI.
Árban 30 k körül láttam, ami nagyon vonzó.
Nforce chipset, sli az oké, de esetleg tuning
Respect
-
SeatZola
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Remélem gyorsan beszerzel egyet és kihajtod ahogy lehet. Kiváncsi lennék rá, mit hozol ki belőle.
Más: Az ASUS P5W DH-val törvényszerű, hogy ha húzom, akkor jönnek az ASUS fícsörök
is? Azért kérdem, mert most 2 napja 3200-on megy a cuccom és semmit restartolgatás stb. Minden olyan, mint alapon. -
Kenny88
tag
Hi mi a velemenyetek az ASUS P5N32-SLI SE DELUXE alaplaprol?
Meg mit takkar a SE? -
-
belahege
aktív tag
hali csajok
ez a csipszett mit tud?---Intel® 3000 --------------------ich-7r el
némely tyan lapokon van ilyen -
törölt tag
Felszereltségben verhetetlen, és hiába van a P5B-n 3 sima PCI, az első gyk. használhatatlan, ha dupla hűtésed van. És a második is, ha moddolt hűtés
( mint nálam pl.)
A legújabb bios már nagyon stabil alapot eredményezett, felemelték a max FSB-t is ami azért már jelent valamit (stabilitást sztem). Nincs RAM probléma.
A Core proci tuningról nincs igazán adatom, mert még nem írták, hogy milyen lett az új BIOS alatt a lap. D940 alatt jobb lett ! A P5B a legújabb BIOS alatt is a D940 alatt bizonytalankodott. Néha újraindult, pedig tuti jó tápom van. Az abit eddig ilyent nem produkált. Na és a 9db sata csatoló sem megvetendő dolog, olcsóbban, mint a P5B És dupla gigabit ethernet. -
westlake
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
nem tudom, hogy ezt hogy kellene ertenem

-
-
C@rbon
senior tag
HI!
Szerintetek melyik a legjobb lap (max 35k) e6300-hoz kb 3.2-ig huzni?
Ezek milyenek:ASUS P5LD2 Deluxe
ASUS P5B
ASUS P5WD2
Vagy vegyek vmi olcsóbbat (Gigabyte) és jobb videokarit (7600GST)
Kösz a választ! -
Gorneck
legenda
-
dragonfx
veterán
gyakorlatilag semmit

magas fsb-t tudjon(400+), legyne rajta 3 pci slot, ne legyne összeférhetetlena ramokkal, win alól lehessen biost flaselni nekem ezek számítanak többi enm érdekel.
Amugy egy iylne 965ös lapban mekkor a amx. ramfesz. amit lehet adni???
Neked pl elmegy 3.2-3.4 környékén a ds3-ban a procid?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
DS3-ról beszéltem illetve én úgy vettem a kérdésed...
Az egy fecni az AB9hez képest.
Elrendezés szempontjából asus, abit, giga sztem a sorrend, de ez hardware függő...
Pedig van és még a az opredszer is uaz. Lehet elhanyagolható, de van.
Persze ez szubjektív vélemény ahogy írtad... -
-
dragonfx
veterán
hi!
emmynire igaz az hogy az ab9 valami új biossal már teljesen tökéletes és 400+ fsb-t is elvisel???
Amugy ds3 és p5b közül melyika jobb??illetve ha még igaz abit-ra amit leírtam akkor a 3 közül?
-
DNS_65
senior tag
Hello!
Egy sima asus P5B-ben fel lehet huzni a E6400-at 2500-ra, vagy teljesen alkalmatalan
ilyen softos tuningra is?
Szerintetek nagy hülyeség venni egy conroe-ready alaplapot, beletenni egy 3,2-es
775-os P4-est és mondjuk fél év mulva eladni a procit és venni egy allendale-t??
Addigra ugyis lejjebb megy az ára, és jönnek ki uj procik is....
Jah így 25-ből megusznám a procit, a 57-60 még kicsit horrorisztikus (bár tudom h jó az ár/teljesitmény)
Ja azt elfelejtettem h főleg játékra kellene a gép, szal simán elvagyok dualcore nélkül pár honapig, mert ugysem használják ki a gamék a 2. magot (egyenlőre)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
question man
üzenetére
a foxconn jo lapokat gyart, csak eppen tuningolni nem lehet veluk.. ha meg no tuning, akkor gyari intel lap..
szeritnem mar majdnem minden core 2 ready lapon csak egy ide port van.. -
question man
tag
iszok sokat tanultam a topic-bol nagyon köszi hogy mindent így össze hoztatok egy helyre
én még mindíg egy s478-as géppel tengetem az életem és január környékén lesz majd átszellemülése core 2-es re valószínüleg ha minden összejön a jelenlegi is jól teljesít scak hát kicsi bakik tömkelege azért van azt szeretném amúgy kérdezni hogy asus párti vagyok de sok piszok jó dolgot hallottam a foxconn alaplapokról mert havernak az van és nagyon állatul meg bár az amd-s az oldalukon már láttam core 2-es lapot de még csak a jön felirat van mellette nem tudjátok mikor és netán mennyiért lessz majd kapható
illetve még egy olyan kérdésem lenne hogy minden core2-es alaplapon csak 2 ide cuccot tud elvinni mert nekem van egy pár é jó lenne ha nem kellene mindent kidobálnom amúgy meg van pci-s raid kártya is tehát akkor kaparjam elő mert még szükségem lessz rá
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
orulok neki.. ertetek vagyok

-
benjamin
tag
Hali
Én nem vagyok egy nagy agy a témában, mert én is vásárlás előtt állok, de úgy tudom a ABIT AW8D nem fogadja a Core 2 Duo-t,csak a ABIT AB9 (I965), ABIT AW9D (I975).
Az ABIT AW9D még nem kapható itthon és ha lessz drága lessz.
Amennyire tudom a Core 2 Duo procikhoz fejlesztette ki az intel a 965 chipet, a 975 csak később tették kompatibilissé a Core 2 Duo procikkal.
Én a Gigabyte DS4 i965 (43500ft), illetve a Gigabyte DQ6 i965 (56000ft) ajánlanám, ezzekkel szemezgetek én is. Nézz után jó lapok. [link] itt van egy jó kis teszt a DQ6-ról.
A DQ6 és a DS4 között nincs nagy különbség. A DQ6 marketingfogás miatt kis extrával szerelték fel (+kábelek,és a QUAD!!), pár kisebb változtatás a lapon szerintem nem éri meg a 10000 ft többletkiadást.
Ha viszont ASUS párti vagy a P5B deluxe a te választásod (44000Ft). Ha ragaszkodsz a i975 chiphez akkor az ASUS P5W DH (56000ft). Teszt itt: [link]
Az árak Z0ty bazárjából: [link]
üdv:
Benjamin
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
S0!L
tag
ok thx a segitseget
-
S0!L
tag
Hi. szeretnek venni egy core 2 es lapot de 2 kozul nem tudok valasztani:
Asus P5B i965 DDR2 800, Sata2, GLan, Core2 Duo 1 év garancia: 37.900,-
Abit AW8D i975 DDR2 800 Sata2 Glan Core2 Duo 1 év garancia: 36.900,-
Az asusnak 965 os chipsete van az abitnak 975, az asus meg dragabb 1000 ft al .. de megis asus parti vagyok ... de ez az abit lap elegge tetszik ....
nektek mi elnne a velemenyetek? melyikkel jarnek jobban ?
koszz
udv -
westlake
félisten
nekem ugy tunik, hogy a p5b deluxe csak extrem magassagokban tud kilepni a giga ds4/dq6 arnyekabol.. a giga parosban alapfeszen is tovabb mennek az allendale-ek, a conroe-k egy szintan vannak a p5bd-hez kepest.. magasabb feszeknel is giga paros kerul az elso helyre..
a p5bd inkabb csak a magasabb fsb tartomanyokban (fsb550) tudja megverni a parost -
westlake
félisten
egy kis update dq6 szinten
[link] -
vzso
aktív tag
válasz
benjamin
üzenetére
Szia!
Én egy DFI Infinity 975 X/G-t használok E6600-al. Állítólag ez a lap a leggyorsabb 975-ös chipszetes alaplap, de éppen ezért a tuningot sem szereti nagyon, viszont nagyon stabil. Ha utána olvasol a DFI Street-en ezzel is jó tuning eredményeket értek el. Itt az E6400 és E6700-at ajánlják hozzá. Én még nem nagyon próbáltam húzni, mert a Samsung ramokat nem szerette és csak a múlt hétvégén, kaptam meg a 800-as OCZ-ket, de időhiányból még nem teszteltem a rendszert, még csak az időzítésekkel foglalkoztam, de a tesztek szerint így is szépen veri a 200e-s 965EE-t 975-ös lapban.
Bocs hogy beleszóltam, és ha majd lesz egy kicsit több időm, majd tuning eredményekkel is alá támasztom a véleményem.
Üdv.
Zsolt -
benjamin
tag
válasz
westlake
üzenetére
Ha jól értem azt modod
E6300, E6400 + I965 (ASUS P5B, GigaByte DS4/DQ6, ABIT AB9)
E6600, E6700 + I975 (ASUS P5W, ABIT AW9)
a jó választás!
Lehet egyáltalán ABIT AW9 itthon kapni, és mennyire jó?
Van az ASUS P5W - n kívül más 975 lap is ami itthon kapható és érdemes befektetni? -
westlake
félisten
-
dfodor
tag
Hi!
Van valami jelentos kulonbseg a 975 es 965 kozott? Az intel honlapjan az elobbi a ''performance desktop''-nal, az utobbi meg a ''mainstream desktop''-nal van felsorolva [link]
A dq6 megeri a tobbletkiadast a ds4-hez kepest? -
-
DNS_65
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Hi,
És lehet valahol kapni AW9-et, és mennyiért?
Van olyan SLI-s alaplap ami támogatja a 800-as memot? -
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
le kell szedni! nehogy mar egy ilyen miatt ne vegyel meg egy jo lapot.. talan a legjobbat

-
benjamin
tag
Hali mindenki!
Egy kis segítség kéne. Olvasgatom a fórumot már egy jó pár hete. Épp gép vétel előtt állok és nem tudom eldönteni merre menjek 975 v 965 chip. Olvastam sok pozitívat és negatívat is.
Először az MSI 975 Platinum Power Edition-ra gondoltam, de sok minden ellene szólt. A topicból én azt vettem ki, de ez az én véleményem, hogy Asus 975 ill Asus 965 meg a Gigabyte 965 laplairól van a legtöbb vélemény.
A kérdés: melyiket?
Legyen stabil, megbízható és tuning szempontjából sem elhanyagolható, valamit jól átlátható legyen a lap.
Nekem Asus P5W DH szinpatikus, de valahol olvastam hogy nem kimondottan a Core 2 nek találták ki a 975 chipeket.
Az Asus P5B lapjáról nem tudok túl sokat, de nem lehet az sem rossz lap, a topic szerint.
A Gigabyte - tól kicsit félek mert volt már negatív tapasztalatom, és halottam hogy volt probléma a Bios frissítések hivatalosságával.
Tehát van 5 lap, ami szóba jöhet:
ASUS P5W DH Deluxe
ASUS P5B Deluxe
GIGABYTE P965P DS3/DS4/DQ6
Ki melyiket ajánlaná, mert én már dilemázok egy ideje és nem tudom eldönteni és mikor már meglenne az eredmény mindig valami átzökkent az egyik oldalról a másikra.
Köszi a segítséget. -
jugeen
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Tegyél rá Thermalright HR-01-et vagy Ultra-90-775-öt...
-
westlake
félisten
-
törölt tag
Ide is:
Az Abit AB9Pro alaplapokhoz van új bios ! -
Menhir
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
A revíziót sem árt odaírni. Tehát Intel D975XBX rev.304 és 305.
-
gdarvas
csendes tag
OK. Én is inkább a Gigabyte-ot prefrálom. Megér-e kb. 10000 HUF különbséget a DS4-es lap?
-
gdarvas
csendes tag
Egy gyors kérdés, és szeretnék egy gyors választ is, mielőtt döntök. Intel 6300-as procihoz melyik a jobb választás tuning esetén : MSI P965 Neo vagy Gigabyte DS3?
-
Balli
őstag
Egy egyszerű felhasználónak milyen lapot ajánlotok, tehát tuningolva nem lenne a rendszer, lényeg a stabilitás, minőség, fontosabb dolgok támogatása. 6400 vagy 6600-os proci lakna benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.tyan.com/products/assets/images/s5197.gif)
( mint nálam pl.)