- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
oszolee #3141 üzenetére
4 pines ventit könnyű szabályozni, 3 pinest nehezebb. Ha régebbi a Giga lapod, régebbi biossal, akkor tudja szabályozni a 3 pines ventiket, a pc healt status menüben a smart fan cortrol-t kell Voltage-ra állítani. Ha ilyen menüpont nincs nálad, akkor vagy ventit cserélsz 4 tűs ventire, vagy veszel egy fordulatszám szabályzó potmétert.
-
sgergi
veterán
válasz
bluetiger9 #3137 üzenetére
Igen, a 4 tűs helyre kötve. Biosban is engedélyezni kell, ha nincs engedélyezve alapból, a manual segít.
-
sgergi
veterán
válasz
tilbury #3121 üzenetére
Jól érted, az alsóval beállítható egy érték, amit tartani akarsz, a felsővel pedig egy hőmérséklet, amit kb. tartani akarsz. Ha fölé megy, akkor begyorsul. Én az lehet olyan 55 fok körülire tenném, és ehhez kialakítanám a legkisebb fordulatszámot, Ehhez kicsit kísérletezni kell, de megéri, mert halkabb lesz.
-
-
sgergi
veterán
A TX2-őt 300 forint ráfizetéssel cserélték tx3-ra. (ugyebár a tx2 ventije eltört
) Viszont ez a tx3 nagyon jó. 1200-as fordulattal megy max, és akkor is 50 fok alatt tartja a procit játékok alatt is. Valószínűleg visszaveszem 1000 környékére, hogy még halkabb legyen, de már így is elnyomja a házhűtő venti. Összességében jónak tűnik, a venti is tartósabb lesz szerintem. Bár az a paszta amit adtak, az elég durva. Olyan sűrű, hogy fel sem lehetett kenni, így használtam a sajátomból.
-
sgergi
veterán
válasz
Ace Ventura #3096 üzenetére
Igen, a 4 maghoz már talán kicsit kevés lenne, de így elég lesz.
-
sgergi
veterán
TX3-mal még nincs meg az ezirányú tapasztalatom, de tx2-nél ez volt a helyzet. Egyszerűen a borda nem tud több hőt felvenni, ezért hiába növeled a légmennyiséget, akkor sem lesz jobb a hűtés. Tx2-nek ez nagy előnye volt, hogy akár egy lassabb, csendesebb ventit is rá lehetett tenni úgy, hogy a hőmérsékletek alig emelkedtek.
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3062 üzenetére
Azt a leírásban is meg tudod nézni. A cm-nek volt valami olcsó hátsó lefogatós hűtője is, van olyan, aki azzal oldotta meg. Azt megvette, és arról áttete a blackpate-et. De a cm-nél mintha külön is lehetne kapni backplate-et, például: [link]
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3059 üzenetére
Itt a topikban is volt olyan, aki megcsinálta, de az ő képei sajnos már törlődtek. De lehet van más is, csak most nem találtam rá.
Egyébként mire kéne a kép? -
sgergi
veterán
válasz
Másik Zé #3043 üzenetére
Milyen lapod van? Egyébként ha a lap tud pwm szabályzást, akkor arra kell beállítanod. (ez 4 tűs csatlakozásnál van), ha csak 3 tűs a venticsatlakozód, akkor Voltage beállítással szabályozható. Win alól elképzelhető, hogy lehet, ez is az alaplapon múlik. Vagy van az alaplap gyártójának erre programja, vagy Speedfannal is próbálkozhatsz, ha támogatja a lapodat.
-
-
sgergi
veterán
Cm-nél lehet kapni 1156-os lefogatót, de az tx2-höz nem lesz jó, csak azokhoz, amik eddig háttlappal voltak felszerelhetők. (szerintem) De, ha lehet majd tx2-höz kapni, akkor jó lesz.
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2985 üzenetére
Végülis azért kicsit alacsonyabb hőmérsékletre vitte, de nem sokkal. Bár nyilván max. fordulaton baromi hangos volt a cucc.
Amúgy nekem már az is érdekes, hogy ilyen alacsony feszen miért ilyen meleg az a proci?
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2980 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, hogy miért kerül kétszer annyiba. Kicsit (130g) nagyobb a súlya, de azonkívűl semmi jobb dolgot nem látok rajta. Ennyit nyomna az OCZ felirat rajta?
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2978 üzenetére
Jó lesz az az intelre, jó alacsony feszen megy, szerintem nem fogja 64 fokig felengedni.
Én viszont, ha lesz végre időm, akkor visszaviszem a tx2-őt a törött ventivel a boltba, ahol van még rá gari. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak rá mondani, és hogy cserélik-e, és ha igen, akkor mire, mert elvileg tx2 már nincs náluk.
Bozso68: jó lett.
-
sgergi
veterán
válasz
Bozso68 #2973 üzenetére
Igen, a smart fül alatt kell beállítanod a dolgokat (advanced mód). Nekem úgy van beállítva (más proci, ezért az értékeknek nálad másoknak kell lennie), hogy 54 fokig 48%-on pörgesse a ventit, és a 100%-os sebességet 66 fokon érje el. Ugyebár a 2 hőmérséklet között pedig dinamikusan állítja a fordulatszámot.
Neked valami olyasmit kéne beállítani, hogy 55-58 fokon érje el a 100%-ot a venti, az alsó határt meg úgy add meg, hogy amekkora hőfokot elér a windowsban, terhelés nélkül, akkor még halk legyen, tehát olyan 50% vagy alatta pörögjön. Ekkor szerintem elég jó lesz, de nyilván majd lehet még finomítani rajta. -
-
sgergi
veterán
válasz
Bozso68 #2967 üzenetére
A proci olyen 55 fokig mehet fel, 60-ig még nincs gond. ( a procid tűréshatára 62 fok) Biosban a pc health statusban lévő cpu smart fan mode-ot állítsd pwm-re. Egyébként EasyTune-ban az a jó, hogy meg tudsz adni egy hőmérsékletet (pl. 50-55 fok) amíg alacsony fordulaton járatod a ventit, aztán, ha melegebb a proci, akkor szépen emeli a fordulatszámot, hogy tartsa a beállított értéket.
Esetleg külső szabályzót is lehet használni. -
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2963 üzenetére
Elég jónak tűnik a dolog, jó, hogy meg tudsz adni egy ilyen küszöbértéket. Hőmérsékletnek, ha gondolod, megadhatsz 60 fokot is, hátha kevésbé lesz hangos, bár gondolom nem hangosodik, csak nagy terhelésnél, akkor meg nem zavaró. Ahogy néztem a procid hője 73 fokig mehet fel gyártó szerint.
-
-
sgergi
veterán
válasz
LorD_ARmES #2951 üzenetére
-
sgergi
veterán
válasz
petymeg #2944 üzenetére
Házhűtésed mellé milyen? Paszta nem lett túl sok? Giga lapra az előző verzió nagyon nehezen ment fel normálisan. Lehet ezzel is vannak gondok, nem tudom. Esetleg azt megnézheted, hogy leveszed a hűtőt, és megnézed, hogy a pasztát szétnyomta-e. Nekem tx2-vel és p35-ds3-mal volt olyan, hogy tökéletesen beakadt minden láb, és mégis a proci felületének 20%-ára feküdt fel a hűtő.
-
sgergi
veterán
Köszi, érdekes eredmények. Ezek alapján én biztos nem váltanék tx2-ről tx3-ra. Még úgy sem, hogy valószínűleg annak jobb minőségű a ventije. Persze újonnan jobb a TX3.
Nekem mosz a tx2 boráján egy Intel gyári 8cm-es venti van maximum 1400-as fordulatra beállítva. Így nagyon halk, és nem melegebb, mint a gyári ventivel Voltage beállítással szabályozva.
-
sgergi
veterán
válasz
belaazallat #2910 üzenetére
Sok mindentől függ. Mennyin járatod, mennyit megy, a gyárból mennyire kiegyensúlyozatlanul jött ki. Van amelyik fél év alatt megadja magát, az enyém majdnem 2 évet bírt, napi 10 órát ment a gép és 1200-1300-ra volt szabályozva.
-
sgergi
veterán
válasz
belaazallat #2908 üzenetére
Mondhatnám azt, hogy nem, mert volt már rá példa, hogy egy tx2 venti jól bírta a strapát. De a leghtöbb egy idő után feladja, és elreped.
-
sgergi
veterán
válasz
belaazallat #2906 üzenetére
Bizony, az ep35-ből kivették, mivel "nem biztonságos" a ventire nézve a Giga szerint. De úgylátszik nyomásra meggondolták magukat, vagy kitaláltak valamit, így a ep45-be visszakerült.
Tx1-el nincs ilyen probléma, mert az is 4 tűs ventivel készült, a tx2 valamiért elég szar ventit kapott.
Az apróban hirdető kollégát és is láttam már, elég jónak tűnik az áru, van pár ember a fórumon, aki vett már tőle olyan hűtőt, kb. a tx2-vel van egy súlycsoportban. -
sgergi
veterán
válasz
belaazallat #2903 üzenetére
Ettől függetlenül a tx3-at ajánlanám, mert a tx2-nek a ventije elég rossz. Kiegyensúlyozatlan, könnyen törő.
-
sgergi
veterán
válasz
belaazallat #2903 üzenetére
Teljesen igazad van. Úgy emlékeztem, hogy a p45-be nem került vissza a voltage funkció, de tévedtem. Visszakerült. (Az ep35-ös lapokból kivették, és azt hittem nem tették vissza a funkciót)
-
sgergi
veterán
Szerintem 1 venti is elég olyan 1100-1300-as fordulaton, és annak nem sok hangja van. Monjuk ki lehet próbálni 2 db 8-900-on járó ventivel, hogy melyik a halkabb és hűvösebb megoldás, de szerintem az 1 ventis nyerne.
A te példád is jól mutatja, hogy nem kell ennek a bordának nagy légszállítás, elég egy kis szellő is, hogy áthűtse. -
sgergi
veterán
Fel lehet, de szerintem nem sok értelme lenne. TX2-nél, ha 1 darab de nagyobb légszállítású ventit raksz fel, akkor a hang sokkal nagyobb mértékben nőtt, mint amennyit a hőmérséklet csökkent. A tx bordában az a jó, hogy kis légszállítású, halk ventivel is alig csökken a teljesítmény.
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
AXisBOLD #2870 üzenetére
Miért nem jó a mostani Zalman? Én biztos, hogy nem fektetnék még egyszer a tx2 ventijébe, úgy szar az egész ahogy van. A törés nagyon valószínű, de nem biztos, mert már láttam olyan példányt, amelyik tökéletesen ki volt egyensúlyozva, de a legtöbbje nincs, így egy idő után el fog törni a terheléstől.
-
sgergi
veterán
válasz
samfishR #2826 üzenetére
Egy 9 centis, PWM-es Arctic cooling venti elég jó árban van. De, ha kicsit szeretsz barkácsolni, akkor a gyári hűtő ventijét (intel esetében) egy az egyben át lehet tenni a tx bordára. Pwm-es, tehát szépen szabályozni fogja a lap, és csak 2-3 fokkal melegebb a proci, mint a tx2 saját ventijével.
-
sgergi
veterán
válasz
olymind1 #2813 üzenetére
A ventije sokkal jobb, a borda nem sokat változott, a legfontosabb, hogy a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a procival. A venti viszont strapabíróbbnak néz ki, és végre 4 tűs is, tehát csak jobb lehet.
Bár én inkább a hyper 212plus-t nézegetném, az már elég jó eredményeket ér el. -
sgergi
veterán
válasz
sirdond #2769 üzenetére
Biztos nem, volt már kolléga, aki easytune-ban 1000 körülre tudta csökkenti. Nekem is ilyen lapom van, még régebbi bios van rajta, amin van voltage, és az olyan 1300 körül járatja. Easytune-hoz is kell, hogy legyen beállítva valami a ventivezérléshez, csak nem tudom, hogy mi, így próbáld ki mindegyikkel, hátha.
-
sgergi
veterán
válasz
norb000 #2763 üzenetére
A venti sajnos elég silány, hangosnak nem hangos (kérdés, hogy kinek egyébként), de könnyen törik és nagyon sok alaplap nem tudja szabályozni. A borda viszont egészen kiváló része, így egy normális ventivel megtámogatva nagyon jó kis hűtő lesz belőle. Csak akkor ajánlható, ha a lapod tudja szabályozni a 3 tűs ventit, és még akkor is elgondolkoztató, hogy nem érdemesebb-e venni egy Arctic cooling freezert.
-
-
sgergi
veterán
A 3 pines is tökéletesen vezérelhető (3 pines csatiról is), de csak olyan lapoknál, aminél feszültséggel lehet szabályozni. Az ő lapja olyan, és akkor működik.
Egyébként Gigabyte mérkökei azért vették ki ezt a funkciót, mert azt mondták, hogy egyes ventilátoroknak árt ez a fajta szabályzás.
-
-
sgergi
veterán
válasz
CsodaPOK #2603 üzenetére
Sajnos nem tudom ajánlani, mert az új Giga lapok nem tudják a pwm vezérlést, így nem vezérelné a ventit, és hangos lenne. Max akkor jó választás, ha tudsz venni hozzá külön 4 tűs ventit. (ha olcsó helyen veszed, akkor így is megvagy 5k körül, és lesz egy kiváló procihűtőd). Ha nem, akkor Arctic cooling Freezer 7 pro jöhet szóba.
-
sgergi
veterán
válasz
johniee #2597 üzenetére
A venti elég rossz minőség, de darabonként is nagyon változik a minősége. Sok nincs normálisan kicentírozva, így magas fordulaton elrepednek, eltörnek. Ezek pl. hangosabbak is, mint a normálisan kiegyensúlyozott darabok. Sajnos a venti része eléggé szerencse kérdése, de a borda viszont nagyon jó. Egy normális ventivel kiváló értékeket lehet elérni vele.
vPhis: Ez így van: nekem, saját használatra eddig 2 db volt/van, egyiknek sem volt semmi baja. 1200-on pörög a gyári venti biosból szabályozva, így halk is és nem törik el.
-
-
sgergi
veterán
Nem a leghalkabb, ha halkat akartál volna, akkor inkább egy 12cm-es ventivel szerelt hűtőt kellett volna nézni, igaz, hogy azok drágábbak is, de akinek a hang számít...
Egyébként nem rossz a borda, a ventivel vannak gondok, nem egyforma minőségűek, példányonként is eléggé eltérhet a hangja, már tapasztaltam, ráadásul a venti magas fordulaton hamar tönkremegy. De egy jó ventivel már nagyon korrekt. Jó választás az a venti, és jó árban van.
-
sgergi
veterán
Igen, bármilyet rá tudsz tenni, mert a keretre csak simán rá kell csavarozni. A 9cm és a 92 mm is megegyezik, csak valaki lusta kiírni a 92-őt, tehát akarmelyiket veheted. Olcsón az Arctic Cooling ventijei ajánlottak. Drágábban meg a nagynevű gyártók termékei.
Sajnos nem mindegy, hogy hol veszed, vidéken nagyon el tudnak szállni az árakkal.
-
sgergi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair RM850X 850W Gold Moduláris Tápegység
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest