- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
AMDfantomi #48 üzenetére
Nem kell áramtalanítani
-
shankeesham
tag
válasz
AMDfantomi #48 üzenetére
Helló!
Nálam szintén ugyanez ez a probléma. Mindenféle lehetőséget kipróbáltam, de nem oldódott meg. -
AMDfantomi
csendes tag
A következő problámámmal fordulnék a nagyérdemű hozzáértök felé:
ABIT AN8 32X SLi alaplap.
Ha áramtalanítom a gépet, akkor a következő bootnál: Cmos checksum error - defaults loaded.
Ekkor beállítom a bios-t stb. és minden megy rendesen. El is menti a beállításokat. Meg is jegyzi. Ki is kapcsolhatom a gépet, akkor is elindul legközelebb. A gond csak akkor van, ha áramtalanítok. Akkor a következő bootnál jön a Cmos checksum error - defaults loaded
Elemet már kicsréltem.
BIOS-t frissítettem.
Valakinek 5lete a megoldásra? -
Sinya7
csendes tag
A kérdés adott. CMOS cheksum error.
Gondolom ebbő kifolyólag alap állapotban indul a gép. Működik is rendesen, az XP is elindul.
A probléma az az lenn, hogy átt szeretném állítani a bootolást CD-re. Mikor ezt meg teszem, a BIOS-ba elmentem, és a gép nem indul ujra. Teljesen táp mentesíteni kell, hogy megint elinduljon. Ilyenkor meg felismeri a winyot meg a DVD meghajtókat, meg a memoriát is leszámolja és kirja: Cmos checksum error - defaults loaded. Ez után két választásom van folytatom tovább a bootplást->XP elindul. Vagy belépek a BIOS-ba.
Az elemet már cseréltem. -
RAM
őstag
Ha nincs bill. a gépen , akkor CMOS error No Keybords nem megy tovább! (PS2-es).
USB-set közben rádugnék menne? -
RAM
őstag
válasz
fifi_addict #39 üzenetére
Csak azzal Igen.
F1 - Continue -
RAM
őstag
válasz
fifi_addict #37 üzenetére
Annyira lemerülhet, hogy Save&Exit -re nincs ereje és nem indul el.
Defaults minden, amikor nem volt az akkor is 11*133MHz, óra, Boot sorrend csak ezek voltak beállítva, Load Optimalized Defaults.(közben volt egyszer: Keyboards No CMOS error, onnantól nem működik se a bill. sem a gép rendsesn azaz ezzel a CMOS error F1 or DEL-el kapcsol be. (Save&Exit nem működik)
[Szerkesztve] -
fifi_addict
tag
Hát, nagyon kéne tudni, mi van a gépedben... ha átállítod a biost, rosszul... nem fog indulni. Ha feláll a rendszer (win?), nézd meg részletesen everesttel, mid van, és aszerint próbáld meg állítgatni a biost...
egyébként nem semmi az alaplap, vagy négyféle fsb... ha az enyém ilyen lett volna...
valaki okosabb megmondja majd, hogy az elem miatt esetleg nem müxik-e a bios módosítás, mert az lemerült, ugye...
[Szerkesztve] -
RAM
őstag
Sziasztok!
Bekapcsolom a gepet, leszamolja a memoriat, megkeresi a vinyot, aztan kiirja, hog CMOS Checksum Error - defaults loaded. Itt megall, DEL-re, vagy F1-re tovább hajlandó menni, de nem lehet a BIOSban változtatni, mert Save&Exit-re nem indul el a gép!
A billentyuzet mukodik, villannak a ledjei bekapcsolaskor.
(Igaz érdekes módon bekotlott mostanában egy.)
Power off, ccmos jumper-t atallitottam par mp-re, utana vissza, bekapcs, ugyanez.
Bővebben: link alaplap
Mit a megoldás? -
adamtolt
csendes tag
köszi a segítséget
és milyen az a cmos clear jumper?
hogy néz ki merre találom?
nagyon köszi -
adamtolt
csendes tag
sziasztok
hogy lehet kisütni a biost?
és a cmos-on van a bios ugye?
a cmos-t lehet cserélni?
nekem azt a hibát írja ki hogyMOS\GPNV Checksun Bad
és lehet választani F1 run setup és F2 erre nem emlékszem
semmi nem jön be a monitoromra
ez is csak egyszer jött be
mindig mintha készenléten lenne mintha nem lenne bekapcsolva a gép
a videokártyám jó
please gyorsan segítsetek
köszönöm -
kepeszt
tag
promléma megoldva Bővebben: link
az elemet lemértem 3.19v -
Ninfasz Corp
csendes tag
estetleg gépcsere
-
kepeszt
tag
esetleg,ha kölcsönkérek jobb memóriát azzal elindulhat?
-
kepeszt
tag
válasz
Mr.Skyline #24 üzenetére
thx ...majd reggel még uppolok,aztán,ha nincs más akkor gari ,
(fúúdenincskedvemhozzá) -
kepeszt
tag
válasz
Mr.Skyline #22 üzenetére
asszem ahhoz el kéne legalább egy inditólemezről indulnia,de ez nem megy , nem tudok a biosba sem belépni
-
kepeszt
tag
Ezt én is be*zoptam (nf7) 1 db márkátlan 256/400 DDr ram-ot kivettem,helyette samsung márkás került bele szintén 256/400..most ha a noname ram van benne a memóri beolvasás és a meghajtók felismerése után jelentkezik a CMOS checksum........ és megállt a történet , a márkásabb rammal még idáig sem megy.
az elemet kivettem kiváncsiságból beindítottam,és ugyanazt írja ki,tehát olyan mintha nem is lenne benne--lemértem 3.19v
valakinek van ötlete a megoldásra? -
Bikeman
aktív tag
Én is így jártam, ''kinyírtam'' a cmos password-öt egy kisprogival, azután írta ki ugyanezt, de hálisten F1-el továbbment, de lehet, hogy egy kicsit (még) lassabban megy mint ezelőtt?
-
-
Hequila
őstag
UPPPP
Segíccség má!
Garba visszaveszik vajon, ha adom az ártatlan kisfiút, aki nem érti, hogy mi folyik körülötte? Vagy a biosos gyerekhez kell elvinnem? -
Hequila
őstag
Üdv mindenkinek!
Nekem is hasonló nagy problémám lenne. Engem is ez a hibaüzenet fogad, csak az a különbség, hogy én biost frissítettem előtte! A lap egy abit nf7-s 2.0-ás. Ha valaki tudna segíteni, ne habozzon! -
Zoz
őstag
Nem lehet, hogy lemerült az elem?
-
up
senior tag
És ramot kivesz, átrak másik slotba, modult kölcsönkér, proci kölcsönkér, azzal is próbál ...
Mindent kivesz, berak mégegyszer, hátha érintkezési probléma... gondolom sokon már túl vagy, de ilyenkor általában valami apró hülyeség van, amiről az ember megfeledkezik, és utána veri a fejét a falba...
Sok szerencsét! Próbálj mindent egyenként kicserélni, hogy izoláld a problémát!
-
DeX
tag
Hello
Valami hasonloval talalkoztam, de ott a memoriat sem szamolta meg. Ez award bios volt. Valahol a neten ratalaltam, hogy kell csinalni egy dos boot lemezt, rajta automatikusan (autoexec.bat -bol) el kell inditani egy bios frissitest. Ezt beraktam bekacsolas elott, bebootolt rola, lefutott a frissites, reset utan ment minden rendesen. Ha osszejon a bootoltatas, akkor ne csodalkozz, de semmi io eszkoz nem fog menni. -
nap
addikt
Szedd ki a hazbol, es rakd ossze az asztalon.
Esetleg elotte megprobalkozhatsz uj elemet tenni bele. -
Chei
csendes tag
Bekapcsolom a gepet, leszamolja a memoriat, megkeresi a vinyot, aztan kiirja, hog CMOS Checksum Error - defaults loaded. Itt megall, sehogy nem lehet tovabbmenni, sem a DEL-re, sem az F1-re nem reagal.
Abit BM6 alaplap, 433-as Celeron @541, Voodoo3.
Tobb mint harom evig volt ez a gepem, most vettem egy ujat, ez egy-ket hetig nem volt bekapcsolva. Osszeraktam, alaplap, cpu, videokartya, tap, billentyuzet ugyanaz, mint eddig volt, egyedul a haz uj, mas hardver most nincs benne. Bekapcsolaskor 433 MHz-et irt, ram szamlalas, vinyo kereses, aztan egy mp szunet utan kiirja ezt a hibauzenetet, es nem megy tovabb sehogy. Eleg sokmindent kiprobaltam, de nem jutottam elobbre.
A billentyuzet mukodik, villannak a ledjei bekapcsolaskor.
Power off, ccmos jumper-t atallitottam par mp-re, utana vissza, bekapcs, ugyanez.
Elemet kiszedtem par percre, aztan vissza, ugyanez.
Kiszedett elemmel bekapcsoltam, akkor annyi volt a kulonbseg, hogy vinyodetektalas utan nem vart, hanem egybol jott a hibauzenet.
Kihuzott billentyuzet, vagy bekapcsolaskor billentyuzetre tenyereles sem hozza elo a szokasos hibauzenetet, ugyanazt irja mindig.
Neten kerestem, par helyen megtalaltam ugyanezt a problemat, de megoldast nem lattam ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Direct One (műholdas és online TV)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest