Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

Sikerült befejeznem a második játékomat is, bár elég balf*sz módon.
    Standard térkép, kontinensek, prince fokozat. Diplomáciai győzelmet szerettem volna, ezzel adódtak a problémák, a köv. 2 probléma miatt:
    - a diplomáciai győzelemhez szükséges szavazatszám a játék elejétől fogva adott, nem függ attól, hogy hányan maradtak játékban.
    - ha túlságosan agresszív vagy a városállamokkal, akkor lesz néhány, amely megharagszik rád és always war státuszba kerül, tehát a játék végéig semmit sem tudsz velük csinálni. (A civ5-ben teljesen elcseszték a diplomáciát, ez ennek az egyik tünete)

Namost 1820-ra (amikor elértem a globalization technológiáig) maradtunk 3-an, 9 city state-el, amelyek közül 2-ve always war-ban voltam, tőlük kellett volna 10 szavazatot összeszedni, ami esélytelen. A fő ellenfél a Római birodalom volt, egy kontinensnyi várossal, a diplomáciai győzelemhez tőlük kellett volna felszabadítsak pár fővárost, hogy meglegyenek a szavazatok. Mivel már gyakorlatilag megnyertem a játékot, az egyszerűbb utat választottam, ami az űrhajóépítés, ezt 1930 körül sikerült fellőni. Az AI-ról mindent elmond, hogy a hozzám hasonló méretű rómaiak akkor léptek be a modern korba, amikor én a második future tech-nél tartottam.

A köv. játékomban szerintem kulturális győzelemre fogok játszani, az még nem volt. :)

Új hozzászólás Aktív témák